Litecoin (LTC) är en av de mest populära kryptovalutorna på marknaden för att göra transaktioner och hantera betalningar. Inte bara för individer utan också för större företag som behöver bearbeta snabba och billiga transaktioner. Det finns hundratals butiker och handlare runt om i världen som redan accepterar denna digitala tillgång som betalningsmedel. 

Det har skett flera utvecklingar på Litecoin som har lockat många användare och individer att börja använda den digitala tillgången eller investera i den. Om du kom till den här artikeln för att lära dig hur du köper Litecoin kommer du att ha all information relaterad till den. 

Hur man köper Litecoin?

Det första vi behöver veta är att det finns många plattformar på marknaden som tillåter användare och investerare att köpa Litecoin. Var och en av dessa plattformar har olika funktioner som passar olika handlare och investerare efter deras behov. 

Binance 

Binance, ett av de största och erkända kryptovalutabörserna i världen, är ett av de bästa kryptovalutabörserna att köpa Litecoin. Börsen ligger på Malta efter att ha grundats i Kina 2017 av Changpeng Zhao, den nuvarande VD för företaget. 

För att köpa Litecoin kommer du att kunna göra det på två olika sätt. Det första och enklaste sättet att göra det är att använda ett kreditkort. För några månader sedan meddelade kryptobörsen att de lade till stöd för kreditkortsinköp av virtuella valutor. 

När du har gjort köpet med kreditkort får du pengarna på ditt konto så snart transaktionen har behandlats. Plattformen erbjuder två olika gränssnitt, ett för nybörjare och ett för mer avancerade användare. Detta är mycket viktigt för dem som går in i kryptoutrymmet för första gången och som nu vet hur man köper kryptovalutor. 

Det andra sättet att köpa Litecoin via Binance är att skicka virtuella valutor som Bitcoin (BTC) eller Ethereum (ETH) till plattformen och byta dem mot LTC. 

Binance tillåter användare att ta ut upp till 2 BTC i digitala valutor var 24: e timme. Det betyder att om du vill köpa en stor mängd LTC är det bästa att göra för att verifiera ditt konto på börsen. På detta sätt går din uttagsgräns upp till 100 BTC var 24: e timme. 

Att köpa Bitcoin

Coinbase

En annan erkänd plattform som tillåter individer att köpa Litecoin är Coinbase. Beläget i USA och erbjuder tjänster till individer i olika jurisdiktioner runt om i världen, Coinbase lagt till stöd till USD, GBP och EUR köp för digitala valutor. 

Med ett bankkonto, PayPal eller kreditkort är det möjligt att finansiera ditt konto med respektive valuta enligt din plats och köpa Litecoin. Coinbase har en mycket intuitiv plattform som är mycket användbar för nykomlingar. Även om det finns avgifter för dessa inköp är det bästa sättet att hantera virtuella valutor genom att använda Coinbase Pro, en kryptobörs utformad för mer avancerade användare. 

När transaktionen har behandlats av systemet kommer pengarna att visas på användarens Coinbase-plånbok. Det är också möjligt att ta ut dessa medel till en Litecoin-plånbok för att skydda dem mot tredjepartsattacker eller eventuella hack eller problem med utbytet. 

Denna börs har mycket hög likviditet för Litecoin, vilket är mycket positivt för de användare som vill köpa större mängder av denna digitala valuta. För närvarande är landet tillgängligt i 55 olika länder runt om i världen, inklusive Europeiska unionen, USA och många andra. 

Kraken

Kraken är en annan erkänd plattform i USA som grundades redan 2011. Plattformen är fortfarande en av de mest prestigefyllda i rymden och gör det möjligt för individer att köpa Litecoin och andra virtuella valutor. 

Börsens användargränssnitt ser väldigt enkelt ut, vilket är bra för nykomlingar i branschen. Det är inte lätt att göra de första stegen på kryptovalutamarknaden, och utbyten som ger enkla gränssnitt är välkomna. 

För att köpa Litecoin måste användarna skicka pengar via en banköverföring eller en SEPA-kreditöverföring. Transaktioner brukar ta mellan 1 och 5 arbetsdagar. Företaget tillåter användare att sätta in EUR, US dollar eller till och med CAD. 

Börsen blev en av de mest populära på marknaden genom att erbjuda låga handelsavgifter och också acceptabel kundsupport. Enligt CoinMarketCap är kryptovalutabörsen den 52: e största i världen med en handelsvolym på 172 miljoner dollar under det senaste dygnet..

kraken utbyteslogotyp

OKCoin 

Detta är en annan virtuell valutaväxling som gör att du kan köpa Litecoin. OKCoin grundades i Kina och det är en plattform för digital valuta som erbjuder tjänster i olika länder snarare än på några få platser. 

Litecoin-investerare måste bara öppna ett konto här för att investera på den här webbplatsen och sätta in några medel. Börsen har 33 olika handelspar och stöder både amerikanska dollar och även euro att fungera. 

Kryptovalutabörsen har en lägre handelsvolym än de som tidigare nämnts. Under de senaste 24 timmarna hanterade börsen 12 054 932 miljoner dollar i handelsvolym, vilket rapporterats av CoinMarketCap. 

Som andra kryptoplattformar tar OKCoin hand om användarnas säkerhet genom att implementera SSL-säkerhetskryptering på banknivå, kylförvaring för de flesta kryptovalutor som börsen erbjuder och många andra funktioner. Trots det är det bästa sättet att hålla Litecoin genom en hårdvaruplånbok. 

OKCoin

Slutsats

Efter att ha köpt Litecoin är det bästa att göra pengarna till en dedikerad kryptoplånbok. Om du vill veta mer om detta ämne skrev vi en guide om de bästa Litecoin-plånböckerna som finns på marknaden. Några av de bästa plånböckerna inkluderar Ledger Nano S och Trezor. 

Det finns olika börser som gör att du kan köpa Litecoin och var och en av dem har sina fördelar och nackdelar. Binance och Coinbase är de mest erkända plattformarna, medan de andra nämnda har lägre likviditet och kan uppleva vissa brister i tider med hög handelsvolym. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me