Historia om krusningshändelser

Uppenbarligen har Ripple utvecklats till att bli en av framgångshistorierna på kryptomarknaden, med flera viktiga partnerskap, utveckling och ett stort samhälle bakom sig. Ändå är Ripple fortfarande en stor kontroversiell tillgång inom detta kryptomiljö. Även om detta inte är en omfattande analys, kommer vi att försöka hjälpa dig att förstå vad som ledde till plattformens framgång genom att lära av dess historia och varför den fortfarande är föremål för debatt. 

Låt oss dyka in i plattformens historia. 

Krusningshändelser: Bakgrund 

XRP lanserades av Jed McCaleb, Chris Larsen och Arthur Britto redan 2012. Händelserna fram till denna dag går ändå tillbaka i många år och ger en bra förklaring om myntets bakgrund. 

Ripplepay

Ryan Fugger, grundade Ripple Project (Ripplepay.com), föregångaren till den nuvarande XRP-storboken. Detta var tillbaka 2004 innan Satoshi Nakamoto publicerade Bitcoins vitbok 2008. Ripplepay.com lanserades 2005, och webbplatsen beskrev det som, “En finansiell tjänst som gör det möjligt för användare att förlänga kreditgränser till sina vänner, familj och medarbetare och göra betalningar i traditionella valutor och onlinevalutor.”

Krusningshändelser

Vid den tiden arbetade Jed McCaleb, den tidigare ägaren till Mt Gox, och den nuvarande medgrundaren och CTO vid Stellar Foundation på eDonkey Network (ett decentraliserat peer-to-peer-fildelningsnätverk). Ändå började han utveckla ett intresse för att skapa ett digitalt valutasystem (XRP Ledger) i maj 2011 tillsammans med David Schwartz (nuvarande Chief Cryptographer på Ripple) och Arthur Britto (den nuvarande Chief Strategist på Ripple). 

Krusningshändelser

Chris Larsen, nuvarande verkställande styrelseordförande på Ripple, som var med och grundade flera nystartade kiseldalsteknikföretag, anslöt sig till Jed 2012, och tillsammans med Jessie Powell, grundaren och nuvarande VD för Kraken, kontaktade Fugger för att diskutera detta koncept. 

Efter flera diskussionsmöten gick Fugger med på att överlåta äganderätten till Ripplepay till dem. I september 2012 grundade de grundandet av OpenCoin Inc., även om Jed McCaleb lämnade mindre än ett år senare på grund av en intern tvist. 

Från OpenCoin till Ripple Labs till Ripple 

Teamet började sedan bygga på OpenCoin eftersom de försökte möjliggöra omedelbar, direkt överföring av betalningar mellan två parter i valutor. Detta skulle störa det befintliga betalningssystemet genom att minska transaktionsavgifterna och tidsfördröjningar. Andra medlemmar inkluderar Roger Ver, Andressen Horowitz, och de hjälpte till att ge en initial kapitaltillskott till projektet. 

Krusningshändelser

OpenCoin omvandlades till Ripple Labs i september 2013, sedan till Ripple i oktober 2015. Sedan dess har utbytbarheten i terminologin som används för att beskriva företaget, nätverket, XRP Ledger och XRP i sig orsakat förvirring för de nya och gamla i detta utrymme , som har drivit upp dess motståndares centraliseringsargument. 


Ändå har de senaste händelserna, till exempel lanseringen av ett samhällsbaserat projekt för en oberoende symbol för XRP, hjälpt till att göra skillnaden tydlig. 

Ripple-händelser: lanseringsdatum 

Ripple lanserades officiellt 2012, och på mindre än 6 år har plattformen vuxit och lyckats etablera sig som en viktig aktör i den snabbt växande kryptobranschen. Ripple-protokollet har antagits massivt av globala företag i olika branscher, särskilt finansinstitut. 

2015 och 2016 markerade en betydande period för plattformen eftersom det var då den öppnade kontor i Sydney, London och Luxemburg. 

Senare i september 2016 lanserade Ripple Global Payments Steering Group. Vid denna tid var GPSG: s ansvar att övervaka skapandet och underhållet av Ripple-betalningstransaktionsregler, formalisera standarder för aktivitet med hjälp av tekniken och andra åtgärder för att främja implementeringen av Ripple-betalningsfunktioner när nätverket fortsatte att växa. 

Deltagarna i airdrops to forum skapade betydande intresse och ”” surr runt plattformen, och till och med sådana som Eric Voorhees och Vitalik Buterin sågs lägga upp sina XRP-adresser i tråden. Ändå använde flera kritiker denna chans för att utmana det nyligen lanserade projektet. 

Tidiga Bitcoin-investerare delade också oro över att Ripple skulle dominera kryptoindustrin och därmed påverka deras investeringar och gick vidare för att erbjuda mutor på över $ 500 (5BTC vid den tiden) för att säga att Ripple och XRP var en bluff. Detta blev diskussionsämnet länge och många var förvirrade om Ripple var äkta. 

Icke desto mindre, när Ripple-communityn expanderade, skapade den XRPTalk, som sträckte sig från Bitcointalk, och omfattade huvudsakligen medlemmar som såg Ripples potential. 

XRPTalk-forumet var den viktigaste katalysatorn bakom tillväxten av XRP-samhället, men ersattes av XRPChat, som har vuxit till att bli en av de största i kryptosfären. 

Gruppen är också mycket aktiv på flera sociala medieplattformar. 

Nya egenskaper 

När det fortsatte att växa lade Ripple till Escrow and Payment Channels, vilket hjälpte till att öka dess skalbarhet och prestanda. De nya funktionerna gör det möjligt för företag att anta Ripple Consensus Ledger (RCL) och Interledger Protocol (ILP). Detta gör att de kan dra nytta av XRP-teknik eftersom de upplever snabbare och billigare gränsöverskridande betalningar. 

Fler företag har antagits

Santander blev den första banken i Storbritannien som använde Ripple för gränsöverskridande betalningar 2016. I april 2017 hade Ripple tecknat 10 nya banker, inklusive Axis Bank och Yes Bank i Indien, Akbank i Turkiet och BBVA bank i Spanien. Dessutom kom ett 47-bankkonsortium från Japan med i mars. Dessutom anslöt sig de andra 57 stora kunderna från Amerika och andra regioner till plattformen. 

Ripple fick också en boost från Kraken i maj 2017, då börsen uppgav att den skulle lägga till fyra olika XRP-handelspar, inklusive XRP / CAD, XRP / JPY, XRP / EUR och XRP / USD. Detta drev plattformen till högre höjder och lockade fler användare och lojalister som såg potentialen i myntet.  

Slutlig tanke på krusningshändelser

Medan många vägrar att acceptera Ripples betydelse och potential, visar bevisen ovan tydligt att det bör betraktas som en digital valuta som alla andra. Sedan lanseringen 2012 har plattformen fortsatt att förbättra sin teknik genom att lägga till nya funktioner och har antagits av många företag i den finansiella sektorn. 

Krusningsteknik har möjliggjort snabbare och billigare gränsöverskridande betalningar, något som har varit en utmaning sedan blockchain-tekniken introducerades till världen. 

När Ripple fortsätter att växa återstår att se vad framtiden har för plattformen och dess kryptovaluta, som båda hittills har lyckats utlösa flera debatter. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map