Guide: Vad är ICON (ICX)

Den koreanska baserade ICON-stiftelsen har ett projekt som de hävdar kommer att “hyperkoppla världen”. På baksidan av detta löfte steg kryptovalutan kopplad till projektet till ett totalt cirkulerande värde på mer än 4,5 miljarder US-dollar vid sin högsta punkt. Allt bara några månader efter tokens lansering.

Lär dig vad ICON precis tänker göra för blockchain-communityn och varför många tycker att detta projekt är så speciellt.

Ansluter världen via smarta kontrakt

Sedan explosionen av blockchain under de senaste åren har ett stort antal blockchain-plattformar och nätverk skapats (över 2000 kryptovalutor listade på CoinMarketCap när de skrev detta). Utan tvekan finns det många fördelar med konkurrensen mellan olika nätverk. Men det utgör också ett betydande hinder för blockchain antagande.

Tänk dig: du använder en tjänst som kräver att du betalar med Bitcoin, en annan som använder Litecoin och en annan som använder Dash. Nu måste du hålla alla dessa olika valutor. Tänk dig också att du försöker använda en programvara baserad på Ethereum, med hårdvara som fungerar på NEO, och de problem som uppstår i sidled. Det är en mycket förenklad bild av ICONs projekt, men ändå ett exempel på dess användningsfall.

ICON finns för att länka blockchain-“community” på ett sätt som var och en är kompatibel med varandra. Samhällena bildar ”ICON Republic”. En samling nätverk som styrs oberoende men ändå fungerar som noder i ICON-nätverket. Med hjälp av mer komplexa smarta kontrakt än de som utvecklats av befintliga plattformar kan varje nätverk fungera på egen hand. Samtidigt som man behåller förmågan att arbeta med varandra.

ICON-nätverket tillåter individer att skapa decentraliserade applikationer (dApps) som kan användas i alla ICON-communitynätverk. Dessutom har ICON ett inbyggt decentraliserat utbyte som möjliggör token swaps och kompatibilitet mellan olika nätverk. Till exempel skulle det låta Bitcoin-innehavare betala för något på Ethereum, genom att fungera som mellanhand för att byta mellan olika valutor.

En kort historia av ICON

Ursprunget från Sydkorea grundades det av DAYLI Financial Group, ett av Asiens främsta Fintech-företag, värt cirka 4 miljarder dollar. Företaget äger också koreansk kryptobörs Coinone, som i genomsnitt ser cirka 10-30 miljoner US-dollar handelsvolym, med stöd för 16 kryptovalutor och den koreanska Won.

Projektet har hittills utvecklats i drygt två år. Deras mycket framgångsrika ICO under fjärde kvartalet 2017 fick dem att samla in mer än 40 miljoner US-dollar. Inte långt efter steg ICX-token till att bli en av de 30 bästa i världen genom marknadsvärde. ICX nådde ett pris på mer än 12 dollar vid sin högsta punkt hittills, i januari 2018.

Den första versionen av ICONs mainnet lanserades i början av 2018. I och med att detta skrivs är ICON-blockkedjan i genomsnitt något under 1000 transaktioner per dag. Förra månaden meddelade företaget ett partnerskap med SK, hemlandets största telekomleverantör.

ICX-token

Precis som ETH på Ethereum-plattformen är ICX symbolen som används på ICON-blockchain. Alla tjänster och aktiviteter betalas med ICX, så myntets värde binder sig till nivån för adoption som ICON kan uppnå. När användningen av ICON ökar kommer efterfrågan på ICX och därmed myntets pris att öka. Eftersom myntet inte kan brytas, bör knappheten tänkbart driva upp priset betydligt i tid.

A token swap från ERC-20-tokens till en token som är infödd till ICON-blockchain startade i juni 2018 och sträckte sig fram till slutet av året. Den 21 september hade 84% av polletterna bytts ut. Eventuella token som inte byts ut före tidsfristen kommer att brännas – ett bra tecken på att priset kan sättas upp.

ICX-pris


ICX uppförde sig som många andra kryptovalutor på marknaden under de senaste åren. Efter att ha släppts steg priset till över $ 12 under en kort tidsperiod, enligt CoinMarketCap. Detta hände i januari 2018 när de flesta virtuella valutor på marknaden upplevde massiva prishöjningar. 

Ändå kunde den digitala valutan inte upprätthålla denna prisnivå och slutligen gick den in på en björnmarknad. Priset på ICX sjönk till 0,182 USD i början av februari i år. Det visar att den digitala valutan upplevde en korrigering på över 98% på ett år.

Detta representerar en rörelse som också upplevdes av hela kryptovalutamarknaden 2018. Poletter från Initial Coin Offerings (ICO) har också påverkats av hela björnmarknaden. Många av dessa projekt slutade fungera och ett stort antal mynt togs bort från börser eller övergavs helt enkelt. Utöver det sjönk större digitala tillgångar som Bitcoin (BTC) cirka 85% från sina högsta tider. 

Sedan augusti 2018 har ICX handlats under 0,8 USD och över 0,18 USD. Sedan november 2018 nådde ICX en topp på $ 0,45, vilket innebär att volatiliteten minskade. Det kommer att vara mycket viktigt för ICX att få stöd från investerare och kunna lämna den nuvarande björnmarknaden. Även om andra altcoins kunde öka de senaste månaderna ökar Bitcoin sin dominans på marknaden (över 69%) och detta påverkar mindre valutor.

Var kan jag köpa ICX?

Det finns olika kryptovalutabörser som gör att du kan köpa ICX. Det finns dock några av dem som har bättre likviditet än andra. Enligt CoinMarketCap är till exempel börsen med den största likviditeten för ICX LATOKEN med två olika handelspar: ICX / BTC och ICX / USDT. Dessa två handelspar representerar 32 procent av ICXs handelsvolym runt om i världen. 

Icke desto mindre har Binance, ett av de största kryptobörserna på marknaden, också fyra olika handelspar som står för nästan 7% av den totala ICX-handelsvolymen på kryptomarknaden. Dessa handelspar inkluderar ICX / BNB, ICX / BTC, ICX / ETH och ICX / USDT. Dessutom representerar de 0,16% av den totala handelsvolymen på Binance-plattformen. 

Binance är en av börserna med den största likviditeten för altcoins. Det gör det möjligt för investerare att handla ett stort antal mynt utan att behöva oroa sig för deras likviditet, vilket i allmänhet är en av de högsta på marknaden. 

Ett av sätten att förvärva ICX via Binance är att skicka medel till börsen. Användare kan skicka BTC, ETH, BNB eller USDT till Binance-plattformen och byta dem mot ICX. Binance lanserade dock en ny tjänst som tillåter användare att köpa digitala tillgångar med ett kreditkort. Användare som väljer det här alternativet kan direkt köpa Ethereum, Bitcoin eller Binance Coin och byta dessa medel mot ICX så snart de får dem på plattformen. 

Det andra alternativet är kanske det snabbaste sättet att köpa ICX. Du kan göra det direkt med ett kreditkort och omedelbart efter att du fått pengarna är det möjligt att byta dem mot ICX-mynt. Detta skulle hjälpa dig att undvika att köpa pengar i andra börser och skicka dem till Binance. 

Efter att ha köpt ICX på Binance eller en annan börs är det bästa att göra att ta ut pengarna till en privat plånbok med kryptovaluta där du har de privata nycklarna.. 

ICON: s slutmål

Att hyperkoppla världen är ingen liten bedrift. Därför, medan ICON börjar säkra fler partnerskap, verkar de fortfarande vara ett sätt att nå sitt mål.

Med tiden hoppas ICON-stiftelsen att inte bara ansluta världens blockchain-nätverk utan att ge interaktivitet mellan alla typer av samhällen i ett enda nätverk (inte bara blockchain-plattformar). Den ideala framtiden för ICON kommer att vara att länka branscher som finans, försäkring, hälso- och sjukvård, säkerhet, handel och mer.

ICON har mycket höga ambitioner och är ett projekt som kan förändra världen i tid. Följ deras utveckling på deras officiella webbplats, och kolla in vår guide för att se hur man köper ICX-tokens på Binance.

ICON: s konkurrenter

Det finns många konkurrenter som så småningom kan ta del av ICON: s marknad i kryptovalutorummet. Två av dessa projekt inkluderar Cardano (ADA) och Cosmos (ATOM), som är bland de 25 bästa kryptovalutorna i rymden. 

Även om Cardano nu är den 13: e största kryptovalutan på marknaden, har den haft några problem under de senaste åren. Det fanns ingen fungerande produkt som skulle göra det möjligt för den digitala tillgången att växa och expandera. De senaste månaderna har dock gjorts några ansträngningar från Cardano Foundation, IOHK och Charles Hoskinson för att förbättra denna situation. 

Både Cardano och ICON har också arbetat på olika partnerskap med företag i olika länder för att använda dessa tekniker, förbättra sina respektive branscher och erbjuda bättre tjänster och produkter till användare. 

Det är värt att påpeka att Cardano arbetar med lösningar som skulle vara några av de mest avancerade på marknaden jämfört med andra blockkedjor som Ethereum (ETH) eller Bitcoin (BTC). 

ICON måste fortsätta arbeta med de olika lösningarna som det för närvarande erbjuder för att kunna nå Cardano eller åtminstone komma in i de 25 största kryptovalutorna. Med detta sagt har ICX ett börsvärde på bara 101 miljoner dollar jämfört med Cardanos 1,3 miljarder dollar. Det betyder att ICON bara är 7,8% av Cardanos börsvärde. 

Du kan lära dig mer om Cardano i vår guide om vad som är Cardano (ADA). 

Samtidigt är Cosmos också ett av de digitala valutaprojekten som förväntas komma in i topp 20. Detta beror på det tillvägagångssätt som teamet bakom detta projekt bestämde sig för. Cosmos erbjuder möjligheten att ansluta olika blockkedjor med ett innovativt tillvägagångssätt som använder implementeringen av zoner. 

Samtidigt använder Cosmos det samförståndsprotokollet Practical Byzantine Fault Tolerance som hjälper det att vara ett av de snabbaste och mest effektiva nätverken i rymden. Styrkan med detta mynt är att det lanserades för några månader sedan och att det kunde nå topp 25 på en snabb tidsperiod. Samtidigt förblir ICON långt från toppositionerna och med ett betydligt lägre börsvärde. 

ICON vill fokusera på att skapa ett nätverk av interoperabla blockkedjor för olika organisationer runt om i världen. Genom att använda AI-algoritmer lovade ICON-utvecklare att integrera olika handelsstrategier i självlärda neurala maskiner. 

Några av de bekymmer som kritiker har om ICON är relaterade till centraliseringen av detta kryptovalutaprojekt. Teamet bakom ICON har arbetat med att skapa nödvändiga AI-baserade lösningar, som kan ha vissa fördomar mot vissa resultat. 

ICON är dock ett av de första projekten som erbjuder lösningar inte bara för användare utan även för organisationer som sjukhus, institutioner och skolor. Genom att föra blockchain-teknik till dessa industrier kan det vara möjligt att förbättra deras tjänster och hur dessa organisationer fungerar.

Även om dessa konkurrenter arbetar hårt för att lansera en riktig produkt på marknaden, återstår det att se om ICON kommer att kunna erbjuda bättre eller mer avancerade lösningar än de ovan nämnda projekten..

Slutsats

ICON är en blockchain-plattform som vill hyperförbinda världen genom att bygga ett decentraliserat nätverk av företag och privatpersoner. Plattformen har utvecklats i flera år och den digitala valutan ICX har varit en av de 100 bästa digitala tillgångarna under lång tid, trots björnmarknaden 2018. 

Användare kan använda ICON för att överföra inte bara pengar utan också information som kan hanteras via ett blockchain-nätverk. Samtidigt har det ett stort samhälle i många länder, inklusive Sydkorea. 

ICON kommer att möta många av de utmaningar som för närvarande påverkar andra kryptovalutor i rymden. Om den kan möta dem mer effektivt än andra, inklusive dess konkurrenter, skulle det verkligen bli en av de ledande på kryptovalutamarknaden. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map