En nybörjarguide till EOS

Introduktion

Det finns många olika blockchain-plattformar på marknaden, en av dem är EOS. I den här artikeln kommer vi att förklara vad som är EOS och hur detta projekt försöker revolutionera konceptet för hur blockchain-nätverk styrs i blockchain-rymden.

EOS är en plattform som använder den distribuerade huvudteknologin för att vara värd för decentraliserade applikationer (Dapps)

EOS är hjärnbarnet till Dan Larimer som också är medgrundare av Steemit och Bitshares. Dan sökte hjälp av block.one, ett privat företag som ligger på Caymanöarna för att utveckla blockchain-plattformen.

Både BitShares och Steemit blev populära blockchain-nätverk på marknaden, men EOS kunde nå och förbli bland de 10 största kryptovalutorna under en lång tid. Nätverket kunde nå den positionen genom att erbjuda företag, investerare och privatpersoner möjligheten att distribuera dApps ovanpå EOS blockchain.

Början på EOS

EOS lanserades först på Ethereum-plattformen som en ERC-20-token. Plattformen var dock inte perfekt på grund av dess hastighetsbegränsningar. EOS genomförde sedan ett års ICO, från juni 2017 till juni 2018, och höjde mer än 4 miljarder dollar.

Teamet bakom EOS-blockchain hävdar att plattformen bekvämt kan hantera en miljon transaktioner per sekund. Denna hastighet är supersonisk jämfört med Ethereums 25 transaktioner per sekund.

EOS syftar till att konkurrera med andra blockchain-projekt specifikt, bland annat Raiden och Lightning Network. Båda plattformarna som har utvecklats som sidokedjor.

Målet är att kunna skala, förbli decentraliserat och ha ett annat tillvägagångssätt för att styra ett blockchain-nätverk. Jämfört med Bitcoin (BTC) och Ethereum är EOS mycket effektivare när det behandlar transaktioner trots att de är mer centraliserade än dessa två nätverk.

Skillnaden mellan EOS och EOS.IO

Det övergripande EOS-ekosystemet har två sammanflätade komponenter, EOS och EOS.IO, som arbetar tillsammans för att skilja det från andra blockchain-projekt.

Tänk till exempel på EOS.IO som datorns operativsystem och EOS som en applikation som körs på den. EOS.IO definierar hur allt som byggs på det kommer att interagera med varandra och omvärlden.

Detta tillvägagångssätt gör att EOS dApps kan skalas horisontellt eller vertikalt. EOS: s ursprungliga mynt kallas EOS-myntet.

EOS.IO kan fungera maximalt utan att det påverkar prestandan negativt. Detta är möjligt genom att använda asynkron kommunikation och parallella körningskriterier. Dessutom körs enskilda processer separat.


Konsensusalgoritm och dess funktionalitet

EOS-plattformen använder en Bevis om stavens konsensus algoritm och lägger till rollfokuserade behörigheter. Detta tillvägagångssätt gör det möjligt att göra återställning, felkorrigering och andra beslut på snabbast möjliga tid. Att lägga till och bekräfta nya block görs av blockproducenter. Dessa individer tjänar EOS-tokens för varje block som läggs till.

EOS.IO har redan definierat databasscheman, webbverktygssats, bland andra verktyg som syftar till att göra det enkelt att utveckla dApps på EOS-plattformen..

EOS-plattformen fungerar som en one-stop-shop för decentraliserade applikationer som tillhandahåller serverhosting, autentisering och molntjänster. Dessa funktioner gör det möjligt att lagra data från huvudkedjan i en lokal maskin.

Till skillnad från andra blockchain-plattformar har EOS-plattformen inga fasta transaktionsavgifter. Istället definierar en app som skapats på plattformen hur dess användare tillgodoser transaktionsavgifterna.

EOS-plattformen har redan över 100 decentraliserade applikationer med den ledande applikationen som interagerar med sex tusen användare dagligen.

Proof-of-Work (PoW) -algoritmen som Bitcoin och andra kryptovalutor som Litecoin (LTC) använder är mycket mer ineffektiva än Proof-of-Stake (PoS) konsensusalgoritmer. Genom PoW måste gruvarbetare bekräfta transaktioner med hjälp av datorkraft. Många blockchain-nätverk som Bitcoin eller Litecoin kräver specialiserade gruvarbetare att utföra dessa aktiviteter. 

EOS använder en delegerad Proof-of-Stake-algoritm (DPoS), en annan version av PoS som syftar till att lösa några av de problem som Ethereum för närvarande står inför. DPoS är en implementering av teknik som möjliggör omröstning och valprocesser i ett specifikt decentraliserat blockchain-nätverk. 

DPoS utvecklades av Dan Larimer för att erbjuda en bättre effektivitet för sitt blockchain-projekt BitShares, som nu tillämpas på EOS och Steem. Aktiva användare i DPoS-nätverket röstar på “vittnen” och “delegater” genom att placera sina tokens på namnet på sin kandidat.

EOS arbetar med blockproducenter och användare kan rösta på dessa blockproducenter som kommer att arbeta i detta nätverk. Dessa blockproducenter har ansvaret att skapa och validera block i nätverket, vilket tjänar belöningar för sina ansträngningar. 

På detta sätt kan dessa delegater styra systemet. Även om de inte behöver validera transaktioner, övervakar de transaktionsavgifter, blockstorlekar, vittneslön och mer. Dessutom är valet av blockproducenter en kontinuerlig process som individer i nätverket genomför. 

DPoS-systemet tillåter ett stort antal individer – ja alla EOS-innehavare kan rösta – att välja kandidater som kommer att bli nästa blockproducenter. Detta DPoS-system är mycket positivt för mindre användare som inte kan delta i andra PoS- eller PoW-blockkedjor på grund av att de inte äger nödvändig finansiering för att delta. 

Således finns det många fördelar med DPoS-system. Eftersom de inte kräver stora mängder datorkraft för att driva nätverket är de mycket mer skalbara än andra blockkedjor. Dessutom tenderar dessa DPoS-system att vara snabbare än traditionella PoS- och PoW-konsensusalgoritmer. 

Dessutom tillåter DPoS-system mindre användare att kunna delta i besluten i hela nätverket genom representanter. 

Även om EOS-användare har möjlighet att delta i nätverket betyder det inte att de skulle göra det. Om det finns flera användare som inte deltar i nätverket utspäds fördelarna, vilket gör att små fraktioner med särskilt intresse kan ta över nätverket med sitt aktiva deltagande. 

Slutligen finns det flera experter som anser att DPoS-system är mer centraliserade eftersom makten äntligen är representerad i bara några få vittnen. Slutligen skulle användare med ett litet antal mynt inte uppmuntras att delta om de anser att deras röst inte är viktig.

EOS Cryptocurrency

EOS-nätverket använder den digitala EOS-tillgången som gör att individer och företag kan utnyttja blockkedjans olika funktioner. EOS-innehavare är också ägare av delar av nätverket. Det betyder att om det finns en användare som innehar 1% av EOS-leveransen, skulle de också äga 1% av den erforderliga datorkraften för att bearbeta transaktioner. 

Samtidigt kan EOS-mynt användas i olika dApps som placerades ovanpå EOS-nätverket. 

EOS hade en mycket ojämn väg på kryptovalutamarknaden som en digital tillgång. Den virtuella valutan nådde en heltidshöjd den 29 april 2018. Den digitala tillgången översteg 22 dollar vid den tiden och sedan föll den till 1,57 dollar i slutet av 2018. Prisökningen den 29 april var relaterad till den officiella lanseringen av EOS mainnet. Under tiden berodde den digitala tillgångens botten på björnmarknaden som påverkade de flesta av de digitala valutorna i rymden. 

När det gäller BTC. den digitala valutan har också nått sitt högsta pris den 29 april, då den handlades nära 0,0023 BTC per mynt. Efter barmarknaden 2018 och en bra start för Bitcoin 2019 var den lägsta punkten när det gäller BTC den 9 augusti, då priset på den digitala valutan sjönk till 0,003311 BTC per mynt. 

Konkurrenter – En jämförelse mellan Ethereum, EOS och Tron

EOS är för närvarande en nära konkurrent till Ethereum (ETH) och även Tron (TRX). Dessa två nätverk har liknande egenskaper som EOS, till exempel möjligheten att vara värd för decentraliserade applikationer. 

När det gäller dApp-aktivitet släppte Everstake en Rapportera där de informerade om den dagliga användningen av dApss för vart och ett av dessa nätverk. 

Enligt den rapporten, EOS registrerad 65 000 dagliga aktiva användare (DAU), följt av Ethereum med 19 000 DAU och Tron med 15 000 DAU. Detta visar att dApp-utvecklare omfamnade försöken att bygga på ett nätverk som kan bygga snabba och säkra decentraliserade applikationer. 

Rapporten som släpptes i slutet av juni visar att EOS har cirka 500 olika dApps varav 200 är aktiva. Ethereum har 2500 dApps med 300 aktiva decentraliserade applikationer. Slutligen har Tron 450 dApps med 170 aktiva. 

Det är uppenbart att Ethereum-communityn har ett stort antal medarbetare och utvecklare som arbetar för att utöka nätverks användbarhet och funktioner. Samtidigt har EOS och Tron släppts efter Ethereum och försöker bygga sina samhällen. Ändå är det värt att nämna att båda dessa nätverk redan har uppmärksammats av många individer och utvecklare från olika länder. 

Rapporten lyder som följer:

“Branschens behov av en extremt snabb, mycket kraftfull och kapabel blockchain uppmanade utvecklingen av nya plattformar som förbättras över varandra i en svindlande takt”

Slutligen har dessa tre nätverk konsensusalgoritmer för att köra sina blockkedjor. Medan Ethereum arbetar med den långsamma Proof-of-Work, använder Tron också en DPoS som är mycket lik EOS som har 27 Super Representatives (SRs). 

Medan Ethereum är den näst största digitala tillgången på marknaden med ett börsvärde på 22,77 miljarder dollar, är Tron för närvarande det 13: e största blockchain-nätverket med 1,37 miljarder dollar, enligt uppgifter från CoinMarketCap.

EOS-communityn

EOS har ett mycket aktivt samhälle bakom sig som på en gång körde sitt pris till $ 21. Det var det högsta priset sedan projektet lanserades. För närvarande handlas EOS till 4,45 $ vilket återspeglar den aktuella baisseartade marknadsstatusen.

EOS-mynt kan lagras i mobilbaserade, datorbaserade och webbaserade plånböcker. EOS kan köpas på ledande kryptovalutabörser som Huobi, Bitfinex, Binance, bland andra. I de flesta av dessa börser paras EOS mot USDT, ETH eller BTC.

Sammanfattningsvis, med tanke på dess förmåga att skala och tillgodose de olika behoven hos decentraliserade applikationer utan att kompromissa med hastigheten, kommer EOS-plattformen att bli en kraft att associera inom en snar framtid. Dessutom är dess unika tillvägagångssätt för att lösa tvister på plattformen ytterligare ett plus för EOS blockchain.

Slutsats

När kryptovalutamarknaden fortsätter att växa och utvecklas finns det olika projekt som erbjuder nya lösningar för användare och som försöker hantera de utmaningar som äldre nätverk står inför. Även om det måste gå lite tid innan EOS antas av företag, användare och företag, har nätverket redan visat sig ha potential att revolutionera många branscher. 

Läs mer

Om du vill lära dig mer om EOS, läs vår senaste nyhetsrapport om dess transaktioner per sekund. Det bästa stället att köpa EOS är via Binance, stegen för att göra det finns i vår kompletta guide. Slutligen, om du är nyfiken på EOS-priset, kolla in den här EOS Price Prediction-artikeln.

Basil har tre års frilanserfarenhet att skriva om störande teknik. Han fokuserar på nyheter och utbildningar; hjälper till att sprida Blockchain-evangeliet. Han hoppas få sitt eget blockchainföretag en dag; hjälper världen genom sin innovativa storboksteknik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map