En nybörjarguide till binansmynt (BNB)

Binance Coin (BNB) är en token utvecklad av Binance, världens största kryptovalutautbyte efter handelsvolym. Token syftar till att minska kostnaden för transaktioner på plattformen förutsatt att BNB-token används. BNB är en ERC-20-token skapad på Ethereum blockchain, men planer pågår för att överföra BNB till sin egen mainnet. Den här guiden till Binance Coin kommer att gå igenom grunden för projektet när den fungerar för att uppnå sina mål.

BNB: s funktioner på Binance-plattformen

Binance Coin är tänkt att underlätta verktyg för utbyte och driva operationer till en lägre kostnad, åtminstone för tillfället. Några av de funktioner som BNB litar på på plattformen inkluderar betalning av transaktionsavgifter, växlingsavgifter och noteringsavgifter.

För att locka människor att använda BNB-token introducerade Binance 50 procent rabatt när man använder token. Rabatten fortsätter dock att minska varje år i fyra år.

Enligt tokens vitbok kommer rabatten att vara 50 procent under det första året, 25 procent under det andra året, 12,5 procent under det tredje året och 6,25 procent. Det femte året kommer Binance att avsluta rabatterna när BNB-token används på börsen. Handelsavgifterna på plattformen ligger för närvarande på 0,1 procent.

Förutom att betala avgifter på börsen kan den också användas för att köpa specifika ICO-tokens som listas på plattformen.

BNB Coin History

BNB: s historia är sammanflätad med Binances historia. I mitten av förra året utfärdade börsen ett första mynterbjudande.

ICO sprang från 14 juli till 27 juli 2017 och intäkterna användes för att starta Binance-kryptovalutabörsen och BNB-token. 100 miljoner BNB såldes under ICO-perioden och samlade 15 miljoner dollar.

Börsen hade ursprungligen sitt huvudkontor i Kina men ändrad sina huvudkontor till Malta efter att den kinesiska regeringen infört ett förbud mot all kryptovalutaaktivitet i landet.

Plattformen leds av Changpeng Zhao som också är dess grundare. Andra inkluderar Roger Wang (CTO), James Hofbauer (Chief Architect) och Paul Jankunas (VP ​​of Engineering).

Det är värt att nämna att teamet bakom Binance för några månader sedan bestämde sig för att bränna sin tokenallokering, vilket motsvarar 40% av de totala mynt som emitterats av börsen. På detta sätt behöver de inte vara beroende av BNB-priset för att fortsätta göra sitt jobb.

Det minskande BNB-utbudet

Binance har skisserat att man måste minska mängden BNB i omlopp till endast 100 miljoner, vilket är 50 procent av BNB: s totala tillgång. Dessa kommer att uppnås genom att bränna eller köpa tillbaka BNB-tokens kvartalsvis. I varje kvartal kommer mängden BNB-tokens som återköpas vara värd 20 procent av börsens kvartalsvisa vinst.

Genom att köpa egna tokens vill Binance minska utbudet för att försöka utlösa en efterfrågan som kan ha en positiv effekt på BNB-priset.


BNB-token kan också bytas ut mot andra småmyntbalanser som kallas “kryptodamm”. Kryptodamm från flera mynt på plattformen kan konverteras till BNB-token.

Den 12 juli meddelade Changpeng Zhao att de kommer att ge upp alla sina BNB-tilldelningar och bidra till deras engagemang för att förbränna totalt 100 miljoner BNB-tokens. Teamet bakom Binance bestämde sig för att bränna sina tokens med den sista kvartalsförbränningen där 808 888 BNB-tokens brändes. 

Som Zhao förklarade hade teamet på Binance 40% av det totala BNB-utbudet, som tilldelades dem som en belöning till det arbete de gjorde för att bygga kryptohandelsplattformen och blockchain-ekosystemet. På detta sätt kommer de fortfarande att bränna BNB baserat på handelsvolym på Binance varje kvartal men laget har gett upp sin tokenallokering. 

Målet är att nå en total BNB-leverans på 100.000.000 mynt när det för närvarande finns en leverans på nästan 189.000.000 BNB.

Changpeng Zhao skrev i ett blogginlägg släppte i juli:

“Teamet kommer att bränna bort 80.000.000 BNB-lagtilldelningen först, och de återstående 9.000.000 BNB kommer att brännas av Binance.com-utbyte.”

På detta sätt kommer Binance att fördela 0 BNB till sig själva från den ursprungliga leveransen. Alla medel som företaget samlar in kommer från de tjänster de för närvarande erbjuder.

Framtidsplaner för Binance Coin (BNB)

Binance har planer på att migrera myntet från Ethereum-plattformen tillsammans med att göra utbytet decentraliserat på Binance Chain där BNB kommer att vara den inhemska token. Binance försöker också skifta från att vara företagshanterad till att hanteras i samhället.

För att öka efterfrågan på BNB-token har Binance påbörjat flera projekt som inkluderar Binance Launchpad som specialiserat sig på ICO och gör det möjligt att använda BNB. Det finns också Binance Blockchain Charity Foundation som ger donationer i form av BNB-tokens.

Binance kunde redan lansera sitt eget blockchain-nätverk och decentraliserade utbyte. Binance Chain tillåter projekt att släppa sina mynt ovanpå det, och Binance decentralised exchange (DEX) hjälper användare att transakera digitala tillgångar utan att bero på Binance-huvudplattformen. 

Binance Chain var lanserades den 23 april och den använder BNB-token som den huvudsakliga digitala tillgången i nätverket. Konsensusmekanismen som implementeras av detta blockchain-nätverk kallas Delegated Byzantine Fault Tolerance (dBFT). 

Dessutom lanserade börsen sin decentraliserade börs för att användare skulle ha mer kontroll över sina medel. Centraliserade börser tenderar att ha svaga punkter som utnyttjas av hackare. Börsen förlorade 7000 BTC på grund av en hackare som kunde få tillgång till Binances medel. Men plattformen använde sin SAFU-fond för att återbetala användarna de pengar de förlorade. 17

BNB-lagring

Att vara en ERC-20-token, BNB kan lagras i programvaruplånböcker som MyEtherWallet och Jaxx, medan hårdvaruplånböcker som TREZOR och Ledger Nano S stöder också BNB. Generellt kan alla plånböcker som kan lagra Ethereum (ETH) också stödja BNB-token.

Men när token migrerar till sin egen blockchain, kommer teamet att behöva utveckla en kompatibel plånbok.

Läs mer

Läs bort den här guiden till Binance Coin genom att kolla in artikeln om BNB-prisförutsägelse och teknisk analys. Intresserade läsare bör också kolla in vår täckning av Binance Coin i artiklar som utforskar dess ‘gas’ användning för Binances decentraliserade börs, eller hur BNB-priset steg i förhållande till börsens expansion.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map