Dessa är de företag som investerar i Facebook Libra Cryptocurrency

Facebook, det största sociala medienätverket i världen, arbetar med sitt kryptokurrency * och blockchain-projekt som heter Libra. Huvudmålet är att erbjuda en kryptotjänst för användare att kunna skicka och ta emot medel via en virtuell valuta som kommer att kallas Vågen.

TheLibra Blockchain kommer att arbeta med en konsensusalgoritm som är beroende av validerare. Dessa validerare ansvarar för underhåll och styrning av Libra blockchain-nätverket. Ursprungligen beviljade Libra röster till grundande medlemmar, enheter som uppfyller en uppsättning kriterier och som äger Libra Investment Tokens efter att ha investerat 10 miljoner dollar i projektet. 

Facebook anser att behörighetskriterierna kommer att skydda nätverket från skadliga aktiviteter. Samtidigt skulle dessa företag också försöka skydda sina validerare från olika attacker. Libra Investment Token representerar en förväntning på avkastning från ränta på den reserv som företaget har. Detta skulle stimulera valideraren att förbli operativ.

Enligt Libra Association inkluderar dess grundande medlemmar följande företag:

Mastercard, MercadoPago, PayPal, PayU, Stripe, Visa, Booking Holdings, eBay, Facebook, FarFetch, Lyft, Spotify, Uber, Iliad, Vodafone, Anchorage, BisonTrails, Coinbase, Xapo, Andreessen Horowitz, Breakthrough Initiatives, Ribbit Capital, Thrive Capital , USV, Creative Destruction Lab, Kiva, Mercy Corps och Women’s World Banking. 

Många av dem har olika roller på marknaden och har olika tillvägagångssätt för digitala tillgångar. Ändå ser de en möjlighet till tillväxt i Vågen och chansen att göra skillnad i betalningsbranschen. 

Mastercard

Mastercard är ett multinationellt företag med huvudkontor i USA. Företaget har arbetat i över femtio år i betalningsbranschen som erbjuder kreditkort till personer från hela världen. 

Kredit- och betalkortsföretag har varit verksamma runt om i världen under en lång period. De erbjuder enskilda möjligheter att göra betalningar via posnets installerade på handelsplatser på olika platser i världen.

Virtuella valutor har använts många gånger av handlare för att sänka avgifter som kortföretagen tar. MasterCard kan således gynnas genom att implementera och integrera Vågen i sin verksamhet för att flytta pengar runt om i världen, hjälpa handlare att acceptera betalningar och minska de avgifter som de slutligen tar. 

Vissa företag har lanserat sina förbetalda MasterCard-kort kopplade till Bitcoin-konton. Vågen kunde wok med MasterCard och tillåta kunder att använda kort som stöds av sina Libra-medel. 

MercadoPago

MercadoPago är ett företag i Argentina med anknytning till MercadoLibre, en av de största marknadsplatserna i Latinamerika. Företaget har investerat i Vågen men informerade inte om vilka förväntningar de har på projektet. 

Företaget förenklar betalningar för användare som vill göra inköp i butiker och online. Det är möjligt att betala med mobiltelefon, QR-koder, skicka pengar via chatt eller till och med sociala nätverk. Dessutom kan kunder få pengar för att starta sina projekt och finansiera sina idéer. 

Vågen kan hjälpa företaget att få en ännu större penetration på marknaden, minska de totala kostnaderna och förbättra de tjänster som de erbjuder användarna. Hittills hade företaget inte kontakt med kryptovalutamarknaden eller Bitcoin. 

PayPal 

Detta är kanske ett av de mest populära företagen som behandlar betalningar i USA och andra utvecklade länder. Företaget har erbjudit tjänster till handlare och individer från hela världen under en lång period. 

Cryptocurrency-communityn har flera gånger kommenterat de höga avgifterna som det är nödvändigt att betala för att använda deras tjänster. Transaktioner tenderar att ha höga avgifter och de har inte särskilt attraktiva växelkurser för användarna. Detta gör det svårt för många individer som inte har tillräckligt med resurser. 

Dessutom har det gjorts flera klagomål angående hur företaget hanterar de medel som användarna har på sina konton. I många fall förblir medlen frysta i flera månader tills företaget beslutar att låsa upp dem. 

Med Vågen kan PayPal förbättra sin närvaro på marknaden och börja erbjuda bättre tjänster för användarna. Även om det inte finns någon information om de planer de försöker följa, kan beslutet att investera i Facebooks Libra-projekt vara nära relaterat till dess planer för företaget.. 

eBay

eBay investerar också i Facebooks kryptoprojekt. Den multinationella e-handelsplattformen underlättar försäljning från konsument till konsument med hjälp av sin webbplats. För närvarande är företaget verksamt i över tjugo länder runt om i världen.

Det är inte första gången som eBay investerar i betalningsföretag. Tillbaka 2002 blev PayPal ett helägt dotterbolag till eBay, något som slutade 2015. eBay har ett verkligt intresse av att förbättra sitt betalningssystem.. 

Med denna nya investering på företag som Facebook och kryptoprojektet Vågen kan eBays betalningssystem förändras. Vi kunde se ett företag som skulle vara fullt integrerat med Libra-ekosystemet och som skulle göra det möjligt för individer att betala direkt från sitt Calibra-konto med Libra digitala tillgång.. 

Uber

Uber, det populära företaget som erbjuder olika tjänster som ridning och matleverans, investerar nu i Facebooks blockchain- och kryptoprojekt. Tidigare fanns det många initiativ relaterade till att Uber accepterade kryptovalutabetalningar. Men ingen av dem lyckades och släpptes. 

Flera användare vill göra kryptovalutabetalningar när de använder Uber-applikationer. Att ha Uber ansluten till en kryptovalutaplånbok är något som många anser vara värdefullt och som säkert skulle använda. 

Att vara investerad i Vågen är en mycket lovande signal som visar i vilken riktning Uber försöker flytta. Även om de kanske inte lägger till Calibra-support kan de förstå hur man kan erbjuda bättre tjänster till användare som vill använda virtuella valutor. 

Coinbase

Coinbase är ett av de största och mest populära kryptovalutabörserna på marknaden. Beläget i San Francisco beslutade företaget att investera i Facebooks blockchain-projekt. Detta är bara ett av få kryptorelaterade företag som investerar i projektet, längs Xapo, BisonTrails och Anchorage. 

Detta kryptovalutautbyte kan vara en av de första som lägger till stöd till Vågen. Kryptoutbytet känns emellertid inte igen för att vara den första noteringstoken. Andra plattformar lade till stöd för många altcoins tidigare än Coinbase. 

Att vara den första mover i branschen är något som kan gynna Coinbase, vilket gör att den kan ligga före andra konkurrenter i rymden. Dessutom tillåter Coinbase handlare att acceptera kryptobetalningar. Genom att lägga till stöd till Vågen skulle många användare och handlare kunna ta emot Vågen-betalningar. 

Andreessen Horowitz

Riskkapitalföretaget Andreessen Horowitz (a16z) har också investerat i Facebooks Vågen. Företaget investerar i nystartade företag och även andra företag. 

Just nu är Coinbase verksamt i cirka 32 länder och erbjuder bitcoin-transaktioner och lagring i 190 länder runt om i världen. Företaget investerade i olika företag relaterade till virtuella valutor genom en dedikerad kryptovalutafond på 300 miljoner dollar. 

Att vara en del av de första investerarna i Facebooks Vågen skulle göra det möjligt för företaget att förstå hur andra företag rör sig i kryptobranschen och vilka är de viktigaste trenderna i ekosystemet. 

Slutsats

Som vi nämnde tidigare investerar många andra företag i Facebooks kryptoprojekt. Företaget hanterar nu tillsynsmyndigheter och regleringsfrågor i olika jurisdiktioner för att kunna verka på marknaden. Tillsynsmyndigheter är oroliga för den effekt den digitala valutan kan ha i penningpolitiken i många länder och på den allmänna ekonomin. 

Det är värt att påpeka att det inte finns några banker eller traditionella finansiella företag som investerar i Libra-projektet. Även om det inte finns någon information om huruvida Facebook inte accepterade investeringar från dessa företag, är dessa företag för närvarande i en sårbar situation om de inte rör sig i samma riktning som kryptomarknaden följer. 

Visst gör Vågen för närvarande traditionella finansiella företag oroliga. Facebook vill erbjuda användarna möjlighet att skicka och ta emot snabba betalningar från sina Messenger-, WhatsApp- eller Calibra-applikationer. Miljarder användare är för närvarande anslutna via dessa tjänster, det är därför som tillsynsmyndigheter försöker förstå Facebooks mål och motiv. 

Alla företag vi beskrev har sina intressen och skäl att investera i Vågen. De flesta av dem förväntar sig dock att bli gynnade om den digitala valutan som skapas av Facebook släpps på marknaden nästa år som den var planerad.. 

* Även om det finns många experter som anser att Vågen inte kan märkas som en “kryptovaluta” av olika skäl, använder vi den termen som en synonym med digital tillgång och virtuell valuta för att hålla saker enkelt. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map