Utan slut på tillgängliga resurser för att lära sig mer om kryptovalutor kan böcker vara ett utmärkt sätt att få en djup uppsättning förståelse om den underliggande tekniken och möjligheten. Naturligtvis kan information bli föråldrad snabbt. Dessa böcker presenterar dock grundläggande sanningar och historier som klarar tidens test bättre än andra.

1. Cryptoassets: The Innovative Investor’s Guide to Bitcoin and Beyond av Chris Burniske och Jack Tatar

Chris Burniske, en partner på det krypto-riskkapitalföretaget Placeholder Capital, och Jack Tatar, en känd författare om privatekonomi, slog sig samman för att lägga ut den här “instruktionsguiden” för investering i bitcoin och andra digitala tillgångar. Deras 2017 bok täcker ämnen som värdering av kryptovalutor, tid för investering och “tips för att navigera i oundvikliga bubblor och manier”, som anges på bokens webbplats.

När det gäller boken sa Arthur Laffer, ledamot av före detta president Ronald Reagans Economic Policy Advisory Board, följande: “Informativ och användbar, Cryptoassets är en måste-läs för både kryptoentusiaster och kapitalmarknadsinvesterare.”

kryptoassets

Källa: books.google.com

2. Blockchain Revolution av Don Tapscott och Alex Tapscott

I den här boken från 2016, blockchain-experterna Don Tapscott och Alex Tapscott utforskar hur tekniken kan påverka system i global skala.

”Don Tapscott, bästsäljare av Wikinomics, tillsammans med sin son, Alex, levererar en briljant undersökt, mycket läsbar och viktig bok som utforskar hur denna teknik kan påverka ekonomins framtid. ”

En av de grundläggande teknikerna som omfattas omfattande i alla dessa kryptovalutaböcker är blockchain. Som många redan har observerat kan blockchain ha andra användningsområden och applikationer förutom kryptovalutor. Tapscotts närmar sig ämnen som nya affärsmodeller som kan utvecklas, vad de kan göra för artisters rättigheter i musik, och användningen av blockchain vid omröstning och en mer direkt demokrati. Boken ger en bred inblick i vad som kan hända i teknikens framtid.

Fadern och sonen är medgrundare av Blockchain Research Institute, en kanadensisk tankesmedja som stöds av företag som Microsoft, IBM, FedEx och PepsiCo. Don Tapscott utnämndes av Forbes till “den näst mest inflytelserika affärstänkaren 2017.”

Clayton Christensen, professor vid Harvard Business School, sa att ”Tapscotts har skrivit boken bokstavligen om hur man ska överleva och trivas i nästa våg av teknologidriven störning. Kommer troligen att bli en av vår tids ikoniska böcker, ”.

blockchain revolution book

Källa: Amazon UK

3. Bitcoin-standarden av Saifedeen Ammous

En riktig titt på Bitcoins funktionalitet genom en ekonoms lins. Ammous spårar hur Bitcoin kan passa in i det filosofiska konceptet valuta och pengar och hur det kan positioneras i framtiden med den digitala tidsåldern..

Hans ståndpunkter är att Bitcoin kan vara en värdebutik i ett alltmer komplext internationellt finansiellt system. Denna typ av bok är för den seriösa tänkaren – en som avbildar hur ekonomins natur kan förändras under kommande decennier och århundraden och den del som digitala valutor som Bitcoin kan spela i framtida handelsstandarder.

4. Kryptovalutans ålder av Paul Vigna och Michael J. Casey

Wall Street Journal-journalister, Paul Vigna och Michael J. Casey, planerade att presentera skillnaderna mellan en värld som drivs av digitala pengar och dagens system med riktiga kontanter, banker, checkböcker, guld- och kreditkort.

Deras bok 2015 öppnar med en anekdot som handlar om en kvinna i Afghanistan som inte har något bankkonto och som får tillgång till pengar via kryptovaluta (liknande den här historien). De försöker visa vilken typ av förändring denna teknik kan medföra, enligt en recension gjord av Fortune.

“Vigna och Caseys grundliga, snabba och färgglada bok är en givande plats att lära sig allt om,” påpekade New York Times i sin recension.

5. Bitcoin & Cryptocurrency Technologys – Arvind Narayanan, Joseph Bonneau, Edward Felten, Andrew Miller, Steven Goldfeder

En biträdande professor vid Princeton University, Narayana, tillsammans med sina fyra medförfattare närmar sig ämnet krypto och blockchain noggrant, på ett typiskt akademiskt sätt. Denna boken berör ämnet på djupet, så du kanske vill ta många anteckningar, särskilt när det kommer in i kryptomekanismerna. Ämnen som hashfunktioner och kryptografi förklaras utförligt.

Boken innehåller också diagram som hjälper läsaren att förstå saker lättare. Det bör noteras att författaren också har utvecklat en hel onlinekurs om kryptoteknologi som innehåller instruktionsvideor för varje kapitel, läxproblem, programmeringsuppgifter och föreläsningsglas, som kan nås fritt på Coursera.

Oavsett om du är student, mjukvaruutvecklare, teknisk entreprenör eller forskare inom datavetenskap, den här auktoritativa och fristående boken berättar allt du behöver veta om de nya globala pengarna för Internetåldern.

Boken börjar med att utöka historien och utvecklingen av Bitcoin och kryptovalutor och fortsätter med de konceptuella och praktiska grunderna som krävs för att skapa säker programvara som interagerar med Bitcoin-nätverket samt hur du kan implementera idéer från Bitcoin i dina egna projekt. Ämnen som diskuteras är decentralisering, gruvprocessen, Bitcoin-politiken, altcoins och kryptovalutamiljön, framtiden för Bitcoin och många andra.

Bitcoin & Cryptocurrency Technologies”Kan ses som en viktig introduktion till den nya tekniken för digital valuta.

blockchain-bok

Källa: Princeton University Press

 6. Behärskar Bitcoin av Andreas Antonopoulos

Antonopoulos är en Bitcoin-entreprenör som har grundat tre Bitcoin-företag och lanserat ett antal community open source-projekt. Han skriver också artiklar och blogginlägg på Bitcoin, är värd för den populära podcasten “Let’s Talk Bitcoin” och är en viktig allmän talare vid kryptohändelser. Andreas fungerar också som rådgivare för flera Bitcoin-startups.

Det här är en fantastisk bok för att komma igång med att lära sig den komplicerade terminologi som ligger bakom Bitcoin, och författarens stora erfarenhet av ämnet visar verkligen i hans tydliga förklaringar till läsarna..

Behärskar Bitcoin kommer att guida dig genom den till synes komplexa världen av krypto nr 1 hittills och förse dig med den kunskap du behöver för att delta i marknaden för digitala pengar. Oavsett om du utvecklar en ny app, investerar i en start eller om du bara vill lära dig mer om den här tekniken, den här boken ger viktig insikt och vägledning som hjälper dig att komma igång i din inlärningsresa.

Boken hjälper dig att bekanta dig med grunderna i hur Bitcoin fungerar och rör sig genom olika typer av transaktioner och varför de används; det kommer också att ge dig information om plånböcker med flera tecken och andra grundläggande tekniska aspekter av myntet.

En annan bonusfunktion som finns i boken är de begripliga diagrammen som är lätta att förstå. Nya versioner släpps regelbundet för att hålla boken uppdaterad med den snabba utvecklingen av Bitcoin.

behärska bitcoin

Källa: Amazon

Slutsats

En riktig kryptoentusiast känner till sina saker. Dessa böcker hjälper till med de “vintergröna” idéerna bakom Bitcoin och blockchain. Medan andra experter jagar nyheter och myntpriser, kommer detta att hjälpa dig att bli en hjärna av blockchain-koncept, som kan omfatta de bästa projekten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me