Crypto Credit Cards: De tre korten att veta

Kryptokreditkort har ryktats och diskuterats så länge marknaden finns. Att ta ett kort till konsumentmarknaderna skulle vara ett stort tecken på kryptos antagande. Så var är vi på kryptokreditkort och vilka är de mest lovande projekten?

Vad är ett kryptokreditkort?

Ett kryptokredit- eller bankkort är precis som alla andra kort som du kan använda på en PoS eller en bankomat. Den största skillnaden i denna situation är att du drar pengar från din kryptovaluta-plånbok och inte från en kreditgräns som utvidgas till dig.

Den största fördelen med kryptokreditkort är bekvämligheten, eftersom de tillåter vem som helst att spendera sin kryptovaluta som de skulle i fallet med typisk fiatvaluta. En annan fördel med kryptokreditkort är att du inte behöver oroa dig för valutakurser.

Kreditkort med kryptovaluta kan förändra hur människor tänker på att spendera virtuella och digitala valutor.

Några av de största namnen inom kryptokreditkortsutveckling är Nexo, TenX, och Monaco.

Nexo

Den 30 april 2018, Nexo lanserade världens första omedelbara kryptobaserade lån plattform, tillkännagavs via en blogginlägg. Nexo syftar till att revolutionera lånebranschen genom att skryta med att investerare och företag aldrig behöver välja mellan att få tillgång till kontanter och hålla sina kryptovalutor.

Kort sagt, Nexo tillåter sina användare att njuta av sin egen kryptoförmögenhet utan att faktiskt behöva sälja den.

Plattformen är utformad för att vara både säkerhetsfokuserad och användarvänlig. Det ger dig möjlighet att sätta in dina kryptotillgångar i din säkra Nexo-plånbok och dra nytta av omedelbara lån via flexibla kreditgränser. Lånen säkerhetskopieras av dina egna innehav. Således krävs inga kreditkortscheckar och andra procedurer.

1 2

Källa: https://nexo.io/

Fiat kan direkt spenderas direkt från företagets kryptokreditkort (kallas Nexo kreditkort). En annan fördel med denna metod är att du bara måste betala ränta för det du använder. Det finns enligt uppgift inga minsta återbetalningar och inga dolda avgifter.

Nexo har också ett ess i ärmen när det gäller återbetalningsalternativ, det vill säga det låter dig betala återbetalningar av lån i fiat eller till och med andra kryptovalutor som lagras utanför Nexo.

Plattformen är mycket tillgänglig (över hela världen) och så länge du har kryptovalutor är det ganska enkelt att få ett lån. Eftersom alla lån är säkerhetsbaserade spelar det ingen roll att ha en kredithistorik.


Företaget kan också skryta med att det är den första USA-kompatibla säkerhetstoken enligt regel D regel 506 (c).

Nexo drivs av ett så kallat Nexo Oracle-system. Enligt officiell färdplan, Nexo har stora planer för framtiden – med betalkort, mobilappar och stationära appar. Framöver hoppas Nexo kunna höja de maximala lånegränserna och genomföra en andra airdrop (Q4 2018) för att slutföra förvärvet av det FDIC-försäkrade bankinstitutet samt införa insättningskonton (under Q1 2019).

TenX

TenX är en digital plånbok och ett fysiskt kort som, precis som Nexo, kan användas för att spendera kryptovaluta var som helst, även på platser som inte accepterar krypto. Tjänsten är ganska överkomlig, eftersom du kan beställa ett fysiskt kort för cirka 15 dollar. Det finns årliga avgifter på 10 USD per kort om utgifterna inte överstiger 1000 USD på 12 månader. Nackdelen är att tjänsten tar ut en avgift på 2,50 USD för varje bankomattransaktion du gör.

2

Källa: https://tenx.tech/en/

Tjänsten uppmuntrar också sina användare med en belöning på 1% för varje köp. TenX kan användas var som helst där Visa accepteras.

Monaco

Monaco är en liknande tjänst byggd ovanpå Ethereum blockchain. Tjänsten erbjuder fyra typer av kort, mycket olika mellan varandra. Det finns olika kortband, beroende på hur du innehar MCO-tokens under 6 månader: Ruby Steel (50 MCO), Precious Metal (500 MCO) eller Obsidian Black (50 000 MCO). Ingångskortet heter Midnight Blue och det kräver inte att du har några MCO-tokens.

Avgifterna varierar beroende på vilken typ av kort du har. Månadsgränsen varierar från $ 200 för Midnight Blue-kortet till $ 1000 för Obsidian Black-kortet. Om månadsgränserna överskrids debiteras du en bankomatavgift på 2%. Avgiften på 1% gäller alla typer av kort varje gång du köper kryptovaluta. Det är en liknande situation när det gäller belöningar som varierar från 1 till 2%. Korten stöder för närvarande Monaco Tokens, Ethereum och Bitcoin, och de finns i Asien, Europa och Nordamerika.

3

Källa: https://mco.crypto.com/en/

Det globala ekonomiska ekosystemet har länge gått över till en helt digital modell. Medan olika utmaningar har mötts (och hanterats) längs vägen finns det fortfarande mycket utrymme för utveckling, särskilt med kryptovalutor. När kryptovalutor blir mer populära kan dessa kreditkort, som kommer att ändra sättet vi använder krypto för att betala för dagliga tjänster och produkter, också.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map