(BTC) Bitcoin vs. Bitcoin Cash (BHC)

Det finns många kontroversiella ämnen i kryptovalutautrymmet om Bitcoin vs Bitcoin Cash. Proof-of-Work vs. Proof-of-Stake, det verkliga värdet av en Bitcoin, oavsett om altcoins har långsiktigt värde (BTC-maximalism) … Men det kanske mest kontroversiella och välkända ämnet i kryptovaluta sedan 2017 har varit argument för Bitcoin (BTC) vs Bitcoin Cash (BCH).

Bitcoin Cash (BCH) gaffel

1 augusti 2017 markerade den officiella starten på den ökända BTC / BCH-debatten, där Bitcoin såg en gaffel i nätverket för att öka blockstorleken (skalbarhet). Denna gaffel resulterade i två separata mynt (BTC och BCH), med BTC-innehavare som fick 1 BCH för varje 1 BTC de höll vid tidpunkten för gaffeln.

Bitcoin Vs. Bitcoin kontanter

BCH-gaffeln har orsakat betydande kontroverser i kryptovalutasamhället, delvis resultatet av inre konflikt, redan före BCH-hårdgaffeln. BCH-gaffeln var resultatet av en klyfta i Bitcoin-utvecklarnas åsikter med hänsyn till höga transaktionsavgifter, “klagomål om ekonomisk teori angående önskan om fullständiga block” och censur, för att nämna några.

Ett huvudargument för BTC över BCH är när det gäller utvecklare. Bitcoin har varit anges att ha en större och mer erfaren bas / community av utvecklare jämfört med BCH.

Delade parter

Efter BCH-gaffeln har två anmärkningsvärda figurer gått in i rampljuset och talat positivt om BCH. Roger Ver (fd vd of MemoryDealors.com) och Craig Wright (påståenden att vara Satoshi Nakamoto) kan vara de två mest uttalade förespråkarna för BCH. Ett av huvudargumenten från BCH-lägret är att BCH är ett närmare exempel på vad Satoshi ursprungligen förutsåg, med vissa förespråkare som till och med hävdar att “BCH är BTC”.

Men många i kryptovalutasamhället verkar vara oense, med många framstående personer som uttrycker sina meningsskiljaktigheter gentemot BCH. Eric Voorhees (VD för Shapeshift) twittrade att ”Bitcoin är kedjan som härrör från Genesis-blocket med det högsta ackumulerade beviset på arbete. Bitcoin Cash-gaffeln lyckades inte få majoritet, så det är inte Bitcoin ”. Vitalik Buterin (Ethereum-skapare) kallade också Craig Wright en ”bedrägeri”Vid konferensen Deconomy 2018 i april.

Bitcoin.com (drivs av Roger Ver / BCH) har varit känt för förvirra allmänheten, ledande allmänheten att gå samman i ett försök till rättegång mot Bitcoin.com och hävda att de lurades att köpa BCH istället för BTC på grund av förvirring.

Giltiga poäng gjorda

Bitcoin Cash-sidan har dock några tankeväckande argument. Ett av huvudargumenten presenterar uppfattningen att BCH bättre passar Satoshi Nakamotos verkliga vision för ett “elektroniskt kontantsystem för kollegor” (som ses i originalet BTC-vitbok). Från och med slutet av 2017 / början av 2018 var BTC-nätverket överbelastat med transaktioner, vilket orsakade alltför långa och dyra BTC-transaktioner. Detta framhöll ett stort problem i Bitcoins förmåga att skala vid den tiden, vilket validerade några av BCH-lägrets påståenden.

BCH-publiken gör också intressanta punkter om censur och säger att BTC-gemenskapen (/ r / bitcoin i synnerhet) inte reagera positivt mot uttalanden som motsätter sig gemensam tanke.

Bitcoin kontra Bitcoin kontantdebatt

Nyligen deltog anmärkningsvärd BTC-maximalist Jimmy Song i en planerad debatt mot Roger Ver (BCH) på Coinsbank Blockchain Cruise. Debatten liknade en politisk debatt, komplett med att varje sida tog några stick på den andra. Båda sidor hade emellertid flera tankeväckande punkter vardera, vilket visade att det möjligen kunde finnas ett fall för vardera sidan.


BTC har den längsta kedjan, har flest människor bakom sig (sett i priset) etc. Det finns dock något att säga för BCH och dess förmåga att vara en transaktionsvaluta (samtidigt som man behåller en maximal tillgång på 21.000.000) . Idealt sett verkar det bästa alternativet vara ett mynt som är en solid butik med värde och också är transaktionell, oavsett hur upptagen nätverket blir. Kanske är blixtnätverk för BTC svaret på det eller kanske inte. Men det verkar som om allt är sagt och gjort, beslutar allmänheten / majoriteten vad de vill att det högsta marknadsmyntet ska vara, och just nu är det BTC.

Skriven av UseTheBitcoin Guest Writer – Benjamin Pirus

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map