BitMEX-hävstång förklaras 2019 – del I

Bitcoin och andra digitala tillgångar är kända för volatiliteten som ser att deras priser fluktuerar betydligt på kort tid. Den 17 december 2017 steg Bitcoins pris till nästan 20000 dollar innan det sjönk med över 60% under de första tre månaderna 2018.

Nedgången kom efter att den amerikanska affärsmagnaten Warren Buffet och andra skeptiker varnade för att Bitcoin-vurm var en bubbla som så småningom skulle krascha.

Använda hävstång i kryptovalutahandel

Om du vill tjäna pengar på kryptovalutamarknadens volatilitet kan du överväga BitMEX hävstångshandel.

BitMEX är ett av världens mest populära kryptovalutabörser som erbjuder olika finansiella produkter som marginalhandel för Bitcoin, Ethereum, och Litecoin.

Webbplatsen erbjuder också kryptovalutaderivat och andra finansiella produkter för investerare. Konceptet bakom BitMEX-marginalhandel kan också påträffas i aktie- eller terminshandel.

Plattformen tillåter upp till 100x hävstångseffekt på en enda handel. Att använda hävstång i kryptovalutahandel kan dock vara ett tveeggat svärd. Det kan leda till betydande vinster eller fullständig konkurs. Faktum är att hävstångshandel är tekniskt sett en form av spelande i motsats till att investera.

Det kan vara riskabelt för nybörjare att använda den här metoden eftersom de i allmänhet inte har erfarenhet av det. Ändå kan framgång fortfarande uppnås med rätt nivå av hävstång och rätt nivå av riskhantering. Huvudregeln för spel är aldrig att satsa mer än du bekvämt har råd att förlora.

Hur BitMEX-hävstångshandel fungerar

Hävstångshandel på BitMEX är lätt. Till att börja med måste du registrera dig för en BitMEX konto. Plattformen tillåter skapande av anonyma konton. Att ge ditt riktiga namn är inte obligatoriskt. För att börja handla måste du sätta in en del kryptovaluta först.

En snabb påminnelse: skicka inte Litecoin, Ripple eller något annat altcoin, oavsett vilken typ av kontrakt du vill köpa – dina pengar går förlorade. Endast Bitcoin accepteras. Dessutom kan medel endast tas ut i Bitcoin.

Efter att insättningarna har bekräftats kan du börja handla med upp till 100x hävstångseffekt. Det betyder att om du har 0,01 BTC på ditt konto kan du köpa 1 bitcoin i en enda handel.

Anteckna det BitMEX endast i digitala valutor. Du kan inte köpa och sälja Bitcoin-terminer med fiatvalutor som dollar eller euro.

Kontrakt

BitMEX erbjuder två typer av kontrakt, nämligen ett terminskontrakt och ett evigt kontrakt.

Terminskontrakt

Ett terminskontrakt är i grunden ett avtal mellan en säljare och en köpare att byta en tillgång vid en bestämd tidpunkt i framtiden och till ett överenskommet pris. Vid en viss tidpunkt byter den underliggande tillgången händer.

Till skillnad från ett traditionellt aktieköp äger du inte aktien, vilket innebär att du inte har rätt till utdelning. Du har inte heller rätt att delta i årsstämmor. På samma sätt tillåter ett BitMEX-terminskontrakt handlare att handla mynt utan att behöva äga dem.

Men till skillnad från traditionella aktiemarknadsinvesteringar tjänar du inte bara pengar när priset stiger. Med BitMEX terminskontrakt kan du tjäna pengar även när priset på kryptovalutor sjunker.

Nästan alla varor kan ha ett terminkontrakt definierat för det. Varje affärsperson, t.ex. en fastighetsinvesterare, en exportör eller en svinbonde utsätts för risker. För att mildra denna risk kan de säkra genom att sälja eller köpa ett terminskontrakt.

Evigt kontrakt

Ett evigt kontrakt liknar ett terminskontrakt men har inte ett specifikt datum i framtiden då det löper ut. Som namnet antyder förnyas ett evigt kontrakt kontinuerligt. Det spårar priset på den underliggande tillgången och ska vara mindre volatil än konventionella terminskontrakt. Eviga kontrakt passar bäst för långsiktiga investerare.

Ett enda kontrakt i en evig byte mot bitcoin är värt $ 1. Det betyder att om du har 0,01 BTC på ditt konto vilket motsvarar $ 50 i pris till ett marknadspris på $ 5000, kan du köpa 5000 kontrakt till 100x hävstång. Med en 10x hävstång kan du köpa 500 kontrakt. Om du tror att priset kommer att stiga måste du köpa mer. Om du har rätt kan du göra en enorm avkastning på din marginalinsättning.

Om du tror att priset på Bitcoin kommer att sjunka under de närmaste tre månaderna, måste du gå kort.

Tar en lång position

När du tar en lång position på en tillgång köper du Bitcoin på en öppen marknad och du förväntar dig att priserna ska stiga över en rimlig period. Det betyder att du köper tillgången, och din vinst är beroende av att den skjuter i höjden i värde.

Du skulle sparka dig själv nu om du gick länge i slutet av 2017 när priserna nådde en rekordhög nivå på nära $ 20000 per Bitcoin. Naturligtvis föreställer utbildare priset på Bitcoin att överstiga 20 000 dollar under de närmaste åren.

Men det som är mer intressant med att köpa och sälja ett terminskontrakt med BitMEX är att du bara betalar för en procentandel av kontraktets pris. Med andra ord, du köper på marginal. Enkelt uttryckt, du köper den på lånade pengar.

Så låt oss säga att du köpte 10 BTC till cirka 19000 USD i november 2017. Du kunde ha sålt valutorna för 19000 USD per mynt vid den tiden och sedan återbetalat din borgenär med cirka $ 6000 per valuta när priserna var som värst i februari 2018 – raka in en jättestor 13000 USD vinst på varje mynt.

Ett annat exempel: låt oss säga att det aktuella priset på BTC är $ 6300 och du har $ 6300. Du bestämde dig för att använda 5x hävstång. Det betyder att du kan köpa 5 BTC för $ 6300. Om Bitcoin ökar bara med 100 USD får du 500 USD. Det här är den typ av metod som många använder just nu.

Om du använder 100x hävstångseffekt för att förvärva 100 Bitcoin kommer du antingen att göra mycket vinst eller ådra dig mycket förluster. Och om marknaden går mot din position vinner BitMEX-försäkringsfonden.

Samma logik gäller för att gå kort.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map