Bästa 6 ställen att köpa Litecoin och hur

Litecoin (LTC) har varit en av de ledande altcoins på marknaden i många år nu. Detta är förmodligen den främsta anledningen till att du kanske vill köpa Litecoin för din portfölj. Sanningen är att med över fem år som en av Bitcoins ledande konkurrenter, skulle många inte anse det som ett altcoin alls. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur och var du kan köpa Litecoin på bästa möjliga sätt så att du kan börja använda framtida digitala valutor.

Vad är Litecoin?

En av de tidigaste gafflarna i Bitcoin, Litecoin var utformad för att skapa en snabbare, billigare alternativ betalningsmetod. Samtidigt som många av Bitcoins tekniska detaljer delas blockeras Litecoins nätverksprocesser snabbare. Som ett resultat kan det vara mer attraktivt för vanliga kommersiella användningsfall. Liksom Bitcoin fungerar Litecoin via en Proof of Work-gruvalgoritm. Med detta underhåller användare över hela världen nätverket genom att tillhandahålla datorkraft.

Sedan lanseringen 2011 har Litecoin spenderat mycket av sin existens som ett av de mest värdefulla mynten efter marknadsvärde. Under ett antal år höll den plats 2 bakom Bitcoin, innan Ethereums uppgång 2016.

Idag finns det en cirkulerande tillgång på över 58 miljoner Litecoin. Över 200 företag världen över accepterar Litecoin, enligt Litecoin Foundation.

Den fem augusti upplevde Litecoin en halvering där belöningarna som gruvarbetare fick för att bearbeta transaktioner minskades från 25 LTC per block till 12,5 LTC per block. Detta är mycket hausseartat för den digitala tillgången som fortsätter att expandera runt om i världen.

Var kan jag behålla min Litecoin?

Som en av de mest populära, längsta kryptovalutorna stöder nästan alla ledande plånboksleverantörer Litecoin.

Om du är med på Litecoin, eller om du är intresserad av att bryta Litecoin, kommer du troligtvis att vilja ladda ner tjänstemannen Litecoin Core plånbok. Ett annat alternativ är Loafwallet, en öppen källkod, fristående Litecoin-plånbok byggd av Litecoins grundare Charlie Lee.

För att hålla Litecoin och alla dina andra mynt på ett ställe bör du få en säker, ansedd plånbok med flera valutor. Jaxx och Coinomi erbjuder fantastiska, användarvänliga plånböcker för mobil eller stationär dator. Medan en hårdvaruplånbok som Ledger Nano S ger det ultimata säkerheten för din krypto.

Bästa 6 ställen att köpa Litecoin

Att hoppa över mellanhanden och bryta Litecoin själv tar stora resurser och betydande investeringar i förväg. Om du måste ta tag i Litecoin och delta i den digitala ekonomin just nu, här är fem av de bästa sätten att komma igång.

Binance

Hur man köper Litecoin på Binance Exchange

Binance är ett av de största och mest populära börserna på kryptovalutamarknaden och det tillåter användare att köpa Litecoin och även ett brett utbud av virtuella valutor. Plattformen erbjuder sju olika handelspar för Litecoin, inklusive Tether (USDT), Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC), Ethereum (ETH) och Paxos Standard (PAX). Litecoin står för mer än 5% av den totala handelsvolymen på Binance-börsen.

Detta kryptovalutautbyte erbjuder också en grundläggande och en avancerad handelsplattform för att hjälpa användare att hantera digitala tillgångar efter deras behov. Ett stort antal handelspar i denna börs gör det mycket användbart för de handlare som vill köpa Litecoin och även andra altcoins.

När användaren har köpt den virtuella valutan kan han skicka den 1 till sin plånbok efter att ha betalat en liten uttagsavgift.

Coinbase

Hur man köper Litecoin på Coinbase

Ett av världens ledande kryptobörser, Coinbase är den bästa startpunkten för någon som börjar i krypto från bottenvåningen. De erbjuder användarna möjlighet att köpa flera större kryptovalutor direkt med USD eller EUR. Dessa inkluderar Litecoin, Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash och Ethereum Classic.

Även om det inte erbjuder så många funktioner som andra kryptobörser, gör användarupplevelsen så enkel att den är så tillgänglig för nybörjare som vill bli våta. Coinbase håller också dina pengar i en plånbok på deras plattform (vilket inte är idealiskt). Men alla medel är försäkrade av Coinbase mot säkerhetshot.

Kraken

Köp Litecoin på Kraken Exchange

Kraken är ett sofistikerat utbyte som tillåter användare att köpa Litecoin eller annan kryptovaluta och handla krypto på marginal. Användare kan köpa några mynt direkt med Fiat, inklusive USD och EUR-par för Litecoin.

Kraken erbjuder också Bitcoin-par för kanadensiska dollar, brittiska pund och japansk yen. Så användare av dessa valutor kan komma in i Litecoin genom att köpa Bitcoin och sedan handla för LTC på samma plattform.

Bitstämpel

Köp Litecoin på Kraken Exchange

Verksam sedan 2011, europeiskt Bitstämpel är en tidstestad plattform för användare som vill handla stora mynt med hög likviditet. Bitstamp-användare kan betala med USD eller EUR för Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ripple och Litecoin.

När du väl har köpt din Litecoin erbjuder Bitstamp alternativ på hög nivå för att handla alla dessa mynt med BTC, inklusive begränsnings- och stoppförlustorder (automatiska inställningar för att köpa / sälja när ett mynt träffar ett visst pris). Men om du vill handla Litecoin med andra altcoins måste du flytta till en annan börs, till exempel Binance.

Coinmama

Köp Litecoin på Coinmama

Till skillnad från många av de andra på den här listan, Coinmama är inte ett utbyte. Istället är det en enkel, lättanvänd webbplats där människor kan köpa Litecoin eller annat med kreditkort.

Du måste hitta en annan börs för att börja handla, eller om du vill byta någon av din krypto tillbaka till fiat. Men bekvämligheten med Coinmama gör det till ett utmärkt ställe att köpa din första krypto.

För närvarande kan Coinmama-användare köpa Litecoin, Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Ripple, Qtum och Cardano.

Huobi

Köp Litecoin på Huobi Exchange

Huobi har varit ett av de ledande kryptobörserna i världen under ett antal år nu. Grundades i Kina 2013 och är nu baserat i Singapore med kontor över hela världen. Huobi har webb- och mobilalternativ, på vilka båda användare kan köpa flera mynt via deras “Huobi OTC” -plattform.

Just nu kan du inte köpa Litecoin direkt med fiat. Mynt som stöds för köp av OTC är BTC, ETH, USDT, EOS och HT, Huobis ursprungliga symbol. Du kan dock enkelt köpa något av dessa mynt och sedan byta mot Litecoin på Huobi Pro, deras höga nivå, populära kryptoutbytesplattform.

Den stora fördelen med Huobi är ett stort antal mynt tillgängliga för handel – nästan varje kryptovaluta som är värt att veta om, från Bitcoin, Ethereum och Litecoin till Neo, Tron, VeChain och många, många fler. De låter dig också säkra positioner under en nedgång genom att konvertera till och från Tether.

Så varför vänta?

Det finns många enkla, säkra och säkra sätt att få tag på Litecoin. De billiga, snabba transaktionerna som Litecoin erbjuder har gjort det till ett populärt alternativ till Bitcoin i flera år. Medan likheterna i koden betyder att den delar många av samma positiva.

Om du vill komma in på altcoin-marknaden eller planerar att betala med krypto med progressiva handlare över hela världen, kolla in dessa webbplatser och börja använda Litecoin idag.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map