Allt du behöver veta om Ardor-kryptovaluta | Nybörjarguide 2018

Ardor (ARDR) är ett av de mest kända namnen inom fältet Blockchain-as-a-Service (BaaS) -leverantörer. Det är en offentlig blockchain-plattform som ger sina användare möjlighet att komma åt Nxt och allt som blockchain-tekniken har att erbjuda. Det erbjuder också företag en kraftfull blockchain-miljö med en mycket anpassningsbar infrastruktur.

Ardor har en huvudkedja och olika anpassningsbara barnkedjor. Huvudkedjan hanterar allt från blockchain-säkerhet till decentralisering, medan barnkedjorna finns som färdiga att använda, anpassningsbara och självutplacerade lösningar som skapats för företag. Huvudkedjan är blockkedjan som säkrar alla barnkedjor och hjälper till att bearbeta deras transaktioner.

huvudkedjan

Förstå hur Ardor fungerar

För att förstå hur Ardor fungerar måste man först lära sig om Nxt, eftersom nämnda nätverk ofta kallas “Nxt 2.0.” Kort sagt, Ardor är baserad på Nxt, och den har samma funktioner plus några avancerade funktioner.

funktioner

Nxt lanserades först 2013 och representerade en av de första ICO: erna som någonsin lanserat en kryptovaluta. Nxt har andra anmärkningsvärda prestationer som att vara ett av de första projekten med en blockchain kodad från grunden. Det var också den första blockchain-plattformen som fullt ut och framgångsrikt implementerade PoS (Proof-of-Stake) -algoritmen.

Så kraftfull som Nxt kan vara, det var inte perfekt. Det största problemet med Nxt representeras av dess användning av inbyggda tokens för transaktionsavgifter. Plattformen var också ökänd för sin blockchain-uppblåsthet. Detta innebär i princip att alla användare som vill använda en nod måste ladda ner hundratals GB data för att få en nod igång. När fler transaktioner läggs till ökar också lagringsutrymmet som krävs för att driva någon nod. En annan stor fråga med Nxt var kampen att hjälpa kunder att behålla sina anpassningsbara plattformar.

Ardor fungerar på ett ganska liknande sätt men förbättrar hur nya blockkedjor implementeras. Den separerar funktionalitet och säkerhet med hjälp av flera kedjor. Kort sagt kommer alla nya projekt på Ardor att skapas som en barnkedja.

Detta speciella drag är det som ger den hastighet som är en av de största försäljningsställena för Ardor. Denna nya struktur innebär att barnkedjor kan implementeras på några minuter eller timmar. Det tar bara cirka 60 sekunder att bearbeta ett block som innehåller alla underordnade transaktioner.

För att göra saker ännu bättre löser plattformen den vanliga blockchain-uppblåstheten som är associerad med Nxt via ett smart transaktionsbeskärningssystem. Detta innebär att blockchain är skalbar och det betyder också att transaktionens data för barnkedjan kommer att beskäras för att minska storleken på hela blockchain.

Vad är Ignis?

Ignis (IGNIS) är den första barnkedjan på Ardor, skapad av utvecklingsgruppen Jelurida B.V. för att bevisa och testa Ardors prestanda. Det lanserades också via en ICO som samlade in 15 miljoner dollar, grundande som huvudsakligen användes för utvecklingsändamål.

Teamet leds av Lior Yaffe, medgrundare, verkställande direktör och seniorutvecklare som har arbetat med datorer och programmering sedan 13 års ålder. Andra stora namn är Kristina Kalcheva, medgrundare, verkställande direktör och juridisk expert, Petko Petkov, grundare och kärnutvecklare, och ledande programvaruarkitekt Tomislav Gountchev.

barnkedja

Marknadssituation

Ardor-token rankas 63: e på CoinMarketCap med ett totalt aktiverat tak på 175 729 006 USD och ett cirkulerande utbud på 998 999 495 ARDR. Ignis (IGNIS) rankas för närvarande 159 på CoinMarketCap med en total kapitaliseringssiffra på $ 48,583,514 och en cirkulerande tillgång på 761,143,950 IGNIS ut totalt 999,449,694 IGNIS.

Nxt ligger mitt emellan de ovan nämnda kryptorna, på ett respektabelt 96: e plats. Det totala börsvärdet är 96 913 784 USD och det har ett cirkulerande utbud 998 999 942 NXT av totalt 1 000 000 000 NXT. När detta skrivs handlades Ardor (ARDR) till 0,17 $, IGNIS till 0,06 $ och Nxt till 0,09 $.

Ardor stöds för närvarande av några av de mest populära kryptobörserna som finns HitBTC, Upbit, Bittrex, Poloniex, OKEx, och LiteBit.eu.

marknadsföra

Förvaring av Ardor

Eftersom Ardor är baserad på Nxt är det inte förvånande att du kan lagra ARDR-tokens i någon av de officiella Nxt-plånböckerna, liksom Nxt-aktiverade tredjepartsplånböcker. Det bästa sättet att lagra ARDR är dock att använda tjänstemannen Ardor Blockchain plånbok. Plånboken är utformad för att ge användare tillgång till all avancerad teknik på Ardor blockchain och kommer med stöd för Windows, Mac OS, Linux, och Android.

Andra användbara webbplånböcker inkluderar Ardor Lite plånbok, Sigbro Offline plånbok, och FreeWallet.

Investerarmöjligheter

Många är överens om att alla tre plattformarna Ardor, Nxt och Ignis utgör mycket goda investeringsmöjligheter, särskilt om marknaden kommer att expandera och växa. Ardor, i synnerhet, har en av de bästa blockchain-baserade lösningarna där ute. Det kan inte förnekas att Jerurida-företaget ger investerare mycket att tänka på när det gäller att investera i en av sina produkter.

Den mest intressanta aspekten för alla investerare är att Ardor, Nxt och Ignis är mycket olika kryptovalutor från nästan allt annat som för närvarande finns på marknaden, eftersom de flesta andra kryptor antingen är baserade på Ethereum eller på Bitcoin. Om du är den typ av investerare som tycker att det bästa sättet att minimera risken är att diversifiera din portfölj, är alla tre kryptovalutor ovan värda din uppmärksamhet.

Sist men inte minst är det viktigt att inte glömma att Ardor är en mycket kraftfull plattform som mycket väl kan antas av flera företag runt om i världen eftersom den erbjuder kort tid för implementering och extremt bred anpassningsbarhet. Detta gör den idealisk för företag som vill arbeta med blockchain-teknik men inte har resurser för att skapa anpassade från grunden.

För mer information om projektet kan investerare och användare besöka officiell hemsida. Andra anmärkningsvärda resurser inkluderar projektets BitBucket-förvar, vitt papper, färdplan, forum, Facebook sida, Reddit, och Twitter, Disharmoni, och Slak kanaler.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map