10 länder med flest Bitcoin Hodlers

Det spekuleras mycket om vem som har flest kryptomynt och vilka som är de största Bitcoin-hodlarna. Vissa tror att de flesta ägs av stora börser, fonder eller gruvföretag som använder sin position för att påverka marknaden till deras fördel. Ett vanligt Bitcoin-faktum är att dessa ofta kallas “valar” – stora pengarinvesterare i krypto, som vanligtvis är institutioner som hedgefonder och investeringsfonder som ofta orsakar “vågor” på marknaden för små investerare.

Gå med i kryptovalutans framtid och byt dina favoritmynt på Binance!

Men ändå finns det också många användare som genom sina kollektiva investeringar i Bitcoin har lagt vissa länder på kryptokartan för att äga betydande mängder av det digitala myntet. Olika statistiska studier och analyser, inklusive en gjord av Statista, indikerar att saker inte är så dystra, och det finns faktiskt många kryptoinvesterare som äger och HODL BTC.

Även om det fortfarande finns mycket att göra för att uppnå mainstream-antagande ökar intresset och fler och fler verkliga applikationer och användningar börjar dyka upp.

Största Bitcoin Hodlers

Vi har gjort en lista över de länder som har flest Bitcoin HODLers.

Bitcoin Hodlers runt om i världen

Förenta staterna

För närvarande är USA hem för de flesta kryptoinsatser och aktiviteter, med ett stort antal börser, handelsplattformar, fonder, kryptogruvanläggningar och blockchain-orienterade projekt. På grund av detta anser de flesta att det är normalt för det här landet att ha det största antalet Bitcoin hodlers av alla länder.

David Everett Strickler 371717 unsplash

Källa: https://unsplash.com

Överraskande nog verkar det som att medborgarna i USA inte är så mycket intresserade av kryptovalutor som man kan förvänta sig. Men med tanke på att den har den största befolkningen jämfört med resten, representerar dess 8% av Bitcoin-ägarna fortfarande ett stort antal.

Rumänien

Rumänien är förmodligen mest känt för att vara hem för ett stort antal internationella företag och företag som aktiverar sig inom IT-sektorn, liksom ett stort antal frilansande programmerare och utvecklare.

Med tanke på landets nära förhållande till teknikindustrin kommer det inte som en överraskning att det har en utvecklad konsumentbas som är inblandad i kryptovalutor.


På grund av detta är Rumänien ett av de länder som får höga poäng bland andra som hodl kryptos. Med tanke på den stora mängden internationella företag som är bosatta här är det logiskt att kryptovaluta-betalningar tillämpas på grund av de låga kostnaderna för transaktioner med dem utomlands. 12% av deras konsumentpool har visat sig äga minst en typ av krypto, med Bitcoin som den mest populära.

Tjeckien

Bortsett från hackningsförsök gör de flesta östeuropeiska länder inte rubriker för att äga kryptos. Men Tjeckien verkar vara undantaget, eftersom det verkar som om deras kryptovaluta-community är i full blom nu och har 9% av alla sina konsumenter investerat i kryptovaluta. Det är inte känt exakt hur populärt Bitcoin eller altcoins är från individ till individ, men ändå visar dessa siffror ett löfte.

Kina

Även om Kina har gjort rubriker för sina många nedbrytningar av kryptoperationer, har det fortfarande ett rekord för att utmärka sig inom digital handel. Landets ledande börser har en av de största volymerna av Bitcoin som handlas dagligen. Det har varit många rapporter som visar att kinesiska medborgare har flyttat närmare kraftverk för att dra nytta av den billiga elen som tillhandahålls av dem och använda dem för att bryta bitcoins. Men med tanke på de nuvarande regleringsåtgärderna mot kryptos kan antalet hodlers minska i framtiden.

chuttersnap 710335 unsplash

Källa: https://unsplash.com

Spanien

Spanien är värd ett stort antal vanliga bankautomater som stöder utbyte av Bitcoin till fiatvaluta. Men lika positiv som denna utveckling är för adoptionsrörelsen verkar det som om endast denna marknadsnisch är gynnad i landet, trots att 10% av konsumenterna har köpt och äger vissa digitala tillgångar. En intressant vändning, även om det behövs mer tillväxt.

Som nämnts tidigare finns det många bankomater installerade i landet som tillåter individer att köpa och sälja digitala tillgångar. Enligt uppgifter från CoinATMRadar finns det i Spanien 96 bankomater för att hantera Bitcoin. Detta gör Spanien det femte största landet med det största antalet bankomater installerade.

Polen

Polens kryptovalutaindustri är för närvarande till stor del okartat territorium, eftersom inte mycket är känt förutom en positiv inställning till Bitcoin och andra kryptor. 11% av konsumentpopulationen har en liten andel kryptor i sin kapitalportfölj, eftersom fler börjar intressera sig för rörelsen.

Även om det finns flera individer och företag som verkar på kryptovalutamarknaden i landet, har vissa problem påverkat utrymmet. I juli 2019 upplevde kryptovalutan BitMarket, en av de största i Polen när det gäller handelsvolym, likviditetsproblem och slutade fungera. Flera miljoner dollar i Bitcoin har gått förlorat. Medgrundaren har också hittats död, vilket gör saker och ting värre.

Landet måste fokusera på att förbättra sitt regelverk om det vill förbli konkurrenskraftigt. Tidigare 2018 påverkades många individer på grund av bristande tydlighet i regleringsmiljön i Polen.

Utöver det finns det många företag i landet som för närvarande arbetar på kryptovalutamarknaden. Således visar detta att det finns ett stort intresse för digitala tillgångar i Polen och potentiell framtida tillväxt.

Kalkon

Turkiet är ett land med politiska spänningar och tvetydiga regler, men denna miljö gjorde det möjligt för Bitcoin och altcoins att eskalera när det gäller dragkraft och intresse. Även om det fortfarande saknas korrekta förfaranden för krypto- och blockchainrelaterade frågor, ser saker ganska lovande ut. Det har upptäckts att en av fem turkar innehar Bitcoin eller andra digitala valutor, vilket representerar ett något större antal. Ändå utgör denna statistik bara en procentandel av alla dess invånare och bör tolkas genom att ta hänsyn till detta.

Det är värt att påpeka att många individer började köpa Bitcoin och andra virtuella valutor under den senaste krisen i den turkiska lira. Den digitala tillgången fungerade som en värdebutik under den tiden. Även om Bitcoin var i en björntrend lockade förväntningarna på dess framtida tillväxt många investerare i landet.

Japan

Japan är känt i samhället för att vara mycket pro-crypto, eftersom det är ett fåtal länder att erkänna kryptovalutor som ett legitimt betalningsmedel. På grund av detta finns det ett stort antal BTC som transakeras in och ut ur landet, och många väljer att hålla dem för den högavkastande investeringspotentialen. Enligt uppgifter från CoinMarketCap, landets kryptobörser har hög transaktionstrafik.

ryo yoshitake 732825 unsplash

Källa: https://unsplash.com

Landet har också en av de mest effektiva regleringsmiljöerna i världen relaterade till blockchain-teknik och virtuella valutor. Börser som vill börja verka i landet måste ha den nödvändiga licensen som tillhandahålls av Financial Services Agency (FSA), landets reglerande enhet.

Dessa nya regler implementerades efter tjurmarknaden 2017 och på grund av det faktum att flera kryptobörser påverkades av hack och oregelbundna problem. CoinCheck, en av de viktigaste kryptoplattformarna för att handla digitala tillgångar i landet, hackades till exempel och förlorade 500 miljoner dollar i NEM (XEM) -token i början av 2018.

Nu finns det många företag som vill etablera sig i landet och väntar på godkännande från FSA. Japan är också det land med den näst största handelsvolymen mot Bitcoin runt om i världen efter den amerikanska dollarn.

Schweiz

Schweiz är mest känt för sina banbrytande banker och finansinstitut, men nu har den här nationen tydligt gjort sina avsikter att bli ett kryptovaluta- och blockchain-nav. Banker har börjat öppna sina dörrar för kryptovalutabetalningar, ett drag som har uppmuntrat många av dess medborgare att ta sig in i kryptor, främst för att de nu har en form av säkerhet.

Schweiz har också fått en viktig position i kryptovalutautrymmet med regler som implementerades inom dess territorium. Staden Zug har upplevt exponentiell tillväxt i antalet företag relaterade till kryptomarknaden som verkar där.

Samtidigt har tillsynsmyndigheter ett mycket öppet sinne för digitala tillgångar och hur de används, det är därför den schweiziska SIX-börsen beslutade att lista olika börshandlade produkter (ETP) relaterade till Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) och även XRP.

Sydkorea

Sydkorea är ett annat Asienland som påverkar Bitcoin-scenen. Med den kinesiska regeringens inte så positiva inställning till kryptohandel har många omdirigerat sin handelsverksamhet i närliggande Sydkorea. Med en förkärlek och skicklighet för teknik är landet nu värd för en uppsjö av börser och kryptoföretag som tillgodoser en befolkning som har ett ökande intresse för att handla och använda kryptovalutor. Bitcoin är bland de bästa kryptorna som också handlas och ägs här.

Även om den sydkoreanska regeringen inte vidtagit tydliga åtgärder angående kryptovalutamarknaden finns det många företag som vill växa och erbjuda nya tjänster till kryptovalutabranschen. En av dem är Kakao, det mest populära meddelandeprogrammet i landet. Kakao kan så småningom integrera olika kryptorelaterade tjänster i sin meddelandeprogram i framtiden.

Dessutom Sydkorea konton för nästan 10% av all BTC som handlas runt om i världen, efter den amerikanska dollarn och den japanska yenen, enligt CoinHills.

21222

Det finns många andra länder runt om i världen som har många kryptoanvändare. Det är dock på något sätt svårt att skapa pålitliga uppskattningar om det. Faktum är att de aktuella uppgifterna vi har genom undersökningar som utförs av olika företag snarare än genom objektiv information.

Ett sätt att också förstå hur länder beter sig på marknaden är att kontrollera antalet aktiva noder de har. Som bitnoder rapporter, USA har 24,88% av det totala antalet noder runt om i världen, följt av Tyskland med 20,27% och Frankrike med 6,04%. Kina kommer på femte plats med 4,18% av det totala antalet noder runt om i världen, och Japan ligger på 11: e plats.

Cole är en frilansförfattare som fokuserar på kryptovaluta och ny teknik. Tidigare artiklar om Masternodes har presenterats på ledande kryptowebbplatser och citerats i Whitepapers.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map