UKJT betraktar digitala tillgångar som egendom enligt nuvarande regler

Digitala tillgångar som egendom

I en nyligen släppt, grundlig rapport har den avslöjats av UK Jurisdiction TaskForce (UKJT), att digitala tillgångar täcks på ett tillfredsställande sätt under befintlig värdepapperslagstiftning. Mer specifikt ses digitala tillgångar vanligtvis som egendom.

Detta är ett viktigt beslut, eftersom det ger branschdeltagare en välbehövlig juridisk tydlighet angående digitala tillgångar, framåt. Med många som ställer höga förväntningar på den växande digitala värdepapperssektorn är ett tydligt statligt perspektiv en välsignelse för struktureringen av framtida strävanden.

Nyckelord

Medan dokumentet går mycket mer i detalj kunde arbetsgruppen sammanfatta sina beslut i några korta punkter. Följande är ett utdrag ur dokumentet som visar deras slutsatser.

”Huruvida engelsk lag skulle behandla en viss kryptotillgång som egendom beror i slutändan på tillgångens natur, reglerna i systemet där den finns och syftet med frågan. I alla fall:

(a) kryptoassets har alla egendomens tecken;

(b) de nya eller särdrag som vissa kryptoassets innehar – immateriell, kryptografisk autentisering, användning av en distribuerad transaktionsbok, decentralisering, regel genom konsensus – diskvalificerar dem inte från att vara egendom; 22 Juridiskt uttalande om kryptoassets och smarta kontrakt

(c) inte heller utesluts kryptoasseter från att vara egendom som ren information, eller för att de kanske inte kan klassificeras vare sig som saker i besittning eller saker i aktion;

(d) kryptoassets ska därför i princip behandlas som egendom;

(e) men en privat nyckel ska inte i sig behandlas som egendom eftersom det är information. ”

 

* För de som är intresserade av att läsa hela meddelandet, klicka HÄR.*

En annorlunda strategi


Processen, som kulminerade i beslutet att behandla digitala tillgångar som egendom, tog ungefär sex månader. Under denna tid indikerar (d?) Regeringsrepresentanter att arbetsgruppen har haft en annan inställning än de flesta.

Sir Geoffrey Vos, kansler vid High Court of England, angav att metoden var att leta efter ett sätt att reglera digitala tillgångar inom ramen för det nuvarande systemet. Detta står i motsats till andra nationer som har sökt skapa nya regler för en begynnande tillgångsklass, i vad han liknar att “arbeta bakåt”.

UK Jurisdiction TaskForce (UKJT)

Storbritannien förlitar sig på flera ”taskforces” som strävar efter att bana väg för digitaliseringen av sektorn för juridiska tjänster. UK Jurisdiction TaskForce (UKJT) är en av dessa grupper.

I rapporten anges att UKJT består av åtta individer från olika regeringsnivåer inom Storbritannien. Medlemmarna är följande.

  • Sir Geoffrey Vos, kansler vid High Court of England
  • Sir Nicholas Green, ordförande för lagkommissionen i England och Wales
  • Mary Kyle, City of London Corporation
  • Christopher Woolard, Financial Conduct Authority
  • Lawrenece Akka QC, Twenty Essex
  • Richard Hay, Linklaters LLP
  • Peter Hunn, Accord Project
  • Sir Antony Zacaroli, High Court Justice

Kommentar

Att vara beläget i Storbritannien påverkas Smartlands direkt av beslutet om UKJT som diskuteras här idag. Att nå ut till securities.io, Smartlands CMO, Yaroslava Tkalich, var tvungen att följa för att säga om tillkännagivandet.

”Som den första UK-baserade plattformen som specialiserat sig på att tokena realekonomiska tillgångar i Stellar blockchain, har Smartlands en betydande ställning i frågan; med förtydligandet av en panel av domare och juridiska specialister blir vår nästan tvååriga startstart till en stor strategisk fördel under kommande år. ”

Pratar med Arnoldas

Medan Ilia Obraztsov nu är VD för Smartlands, hade vi turen att ha intervjuat Arnoldas Nauseda de senaste månaderna, medan han innehaft denna befattning. Arnoldas har sedan övergått till rollen som ordförande, eftersom detta möjliggör ett större fokus på strategisk expansion.

Intervju-serien – Arnoldas Nauseda

I andra nyheter

Som nämnts ovan finns det olika tillvägagångssätt som nationer runt om i världen tar mot digitala tillgångar. Följande artiklar tittar djupare på två, särskilt när det gäller deras ståndpunkter – Malta och USA.

Förstahandsöversikt av digital lagstiftning på Malta

Flera stater har börjat tillhandahålla tydlig reglering under 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map