Tillsynsmyndigheter verkställer straffåtgärder mot olika kryptoprojekt

Lagens starka arm kan inte undvikas länge. Den senaste veckan har olika enheter lärt sig detta från första hand, eftersom tillsynsmyndigheter utfärdat en serie böter och straff för dåliga handlingar.

Från böter, juridiska avgifter, återvinningsåtgärder och mer, detta är en sammanfattning av straffåtgärder som vidtagits den senaste veckan eftersom karma var på full skärm.

Riskkapitalinvesteringar

I vad som uppgick till ett Ponzi-system utnyttjade Venture Capital Investments och dess högsta mässing åtminstone 72 investerare. De som stod bakom systemet visade sig ha deltagit i olika olagliga aktiviteter. Dessa inkluderar användning av sociala medier för att göra vilseledande uttalanden, felanvända medel och mer.

“De tilltalade begärde slutligen 535 829 dollar från pooldeltagarna och missbrukade 450 302 dollar av det beloppet för personligt bruk och, i en kort efterlikning av ett Bernie-MadoffPonzi-system, för att göra betalningar till poolmedlemmarna så det verkade som om poolen var lönsam.”

De inblandade togs till uppgift av CFTC, med tillsynsorganet som segrade.

Straffåtgärd – $ 900.604 USD (50% återbetalning, 50% civilrättsligt straff) + CFTC-juridiska avgifter

Telegram

Meddelandeappjätten, Telegram, tvingades nyligen att svälja ett bittert piller när företaget accepterade nederlag när det avstod sin kamp mot SEC. Gnugga salt i såret, har Telegram nu varit beställde för att täcka rättsliga kostnader i samband med en varumärkesstämning på grund av de nu avskaffade GRAM-tokens. I grund och botten betalar Telegram fortfarande för en kamp som redan är förlorad.

Dräkten, som såg en fram och tillbaka strid mellan Telegram och Lantah, kretsade kring rättigheter till tickersymbolen ‘GRAM’. Både originalet och motsatsen har nu tappats. Det kan dock finnas silverfoder för Telegram, eftersom domstolarna har gett det en möjlighet att kompensera sina egna rättegångskostnader.

”Telegram har sannolikt haft några avgifter och kostnader för att försvara Lantahs motkrav, men alla utmärkelser skulle sannolikt vara små. Domstolen anser att Telegram har rätt att återkräva avgifter och kostnader som ett villkor vid avskedande av Lantahs motärenden. Telegram ska lämna in sina register över avgifter och kostnader inom 30 dagar efter denna beställning, ”

Straffande handling – $ 618 240 USD i avgifter + $ 6737,35 USD i kostnader

OneCoin

Trots att de är en av de största bedrägerierna genom tiderna, kommer många av de ansvariga för OneCoin aldrig att hållas ansvariga för sina handlingar. I ett beslut som säkert skulle ge en viss tröst till de drabbade, har Mark S. Scott uteslutits inom staten New York.

Mark S. Scott spelade en avgörande roll i OneCoin-bedrägeriet och använde sin tidigare status som advokat på Locke Lord och hjälpte till att tvätta ungefär $ 400.000.000 USD i medel – varav $ 50.000.000 fann sin väg i hans ägo.

En panel av domare bestämt att Mark S. Scott, ”… är befalld att avstå från och avstå från att utöva lag i någon form i staten New York, antingen som huvudman eller som agent, kontorist eller anställd för en annan; och svarande är härmed förbjudet att framträda som advokat eller advokat inför någon domstol, domare, rättvisa, styrelse, kommission eller annan offentlig myndighet, eller att ge en annan ett yttrande om lagen eller dess tillämpning, eller något råd i förhållande till detta, eller att hålla sig på något sätt som advokat och advokat i denna stat, ”

Straffande handling – Mark S. Scott avvisades i staten New York

Centra Tech

Genom en serie av falska anspråk och löften kring teamet och möjligheterna bakom ett kryptobeterkort, kallat ”Centra Card”, kunde Robert Farkas bilka investerare av $ 25.000.000 USD.

Som orkestratören bakom detta system verkar Robert Farkas vara en sträng dömning, eftersom åklagare inte bara ska hålla honom ansvarig för sina handlingar utan också använda honom som ett exempel för andra som överväger liknande handlingar.

Åklagare anger, ”” Naturen och omständigheterna ”i Farkas brottsliga uppförande och behovet av att införa rättvisa straff väger avgörande för en omfattande fängelse … En väsentlig fängelsestraff är också nödvändig för att tjäna straffmålen för att tillräckligt avskräcka straffrättsligt beteende – i detta fall, att stjäla pengar från oskyldiga offer för egna (och ens väns) syften – och för att främja respekten för lagen som förbjuder sådant uppförande. ”

Straffande handling – att bestämmas

Operation Egypto

Under två år lades brasilianska investerare, totalt tiotusentals, bedrägerier på över 200 000 000 USD i en bluff som kallades “Operation Egypto”. Detta bedrägeri underlättades genom en serie företag som kontrolleras av orkestratören Marcos Antonio Fagundes – var och en lovade lukrativ avkastning till investerare genom strategiska investeringar.

Denna situation krävde samarbete mellan den brasilianska regeringen och den amerikanska DOJ, eftersom de missbrukade medlen hölls i ett amerikanskt utbyte. Även om utbytet inte har utnämnts noteras det att de samarbetar fullt ut för beslagsförfarandet.

”… Fagundes anklagas för flera kriminella brott mot brasiliansk lag, inklusive bland annat brott, drift av ett finansiellt institut utan lagligt tillstånd, bedräglig förvaltning av ett finansinstitut, missbruk och penningtvätt samt överträdelser av värdepapperslagar. Den brasilianska domstolen utfärdar ett beslagsbeslut som riktar beslag på virtuell valuta i USA som ägs eller kontrolleras av Fagundes. ”

Straffande handling – Beslag på $ 24.000.000 USD värd av kryptovalutor av DOJ

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map