SEC föreslår ändring av kriterier kring “ackrediterade investerare”

Ändra reglerna

I ett något överraskande och positivt drag har Securities and Exchange Commission (SEC) avslöjat att de överväger ändring befintliga värdepapperslagar. Syftet med detta är att bättre spegla den moderna investeraren.

I deras meddelande, uppgav SEC,

“De föreslagna ändringarna skulle göra det möjligt för fler investerare att delta i privata erbjudanden genom att lägga till nya kategorier av fysiska personer som kan kvalificera sig som ackrediterade investerare baserat på deras professionella kunskap, erfarenhet eller certifieringar.”

Ackrediterad investerare

Att anses vara en ackrediterad investerare resulterar i att en betydande mängd dörrar öppnas. De allra flesta investeringsmöjligheter med hög potential är inriktade på denna delmängd av investerare på grund av regleringsbegränsningar.

Tyvärr baserar den nuvarande definitionen sin berättigande på deras inkomst och / eller nettovärde. Denna restriktiva karaktär är en anledning till att crowdfunding-plattformar, som WeFunder, har upplevt höga antaganden de senaste åren.

Medan de fortfarande behåller vissa finansiella krav för att bli en ackrediterad investerare, kommer de nya ändringarna potentiellt att öppna många dörrar, eftersom processen lägger tyngre vikt vid att avgöra om investeraren är ”kunnig”.

Följande är ett utdrag som utarbetar de sex ändringsförslag som SEC har lagt fram för offentlig kommentar under de kommande 60 dagarna.

  • lägga till nya kategorier i definitionen som gör det möjligt för fysiska personer att kvalificera sig som ackrediterade investerare baserat på vissa professionella certifieringar och beteckningar, till exempel en serie 7, 65 eller 82-licens eller andra uppgifter utfärdade av en ackrediterad utbildningsinstitution;
  • när det gäller investeringar i en privat fond, lägg till en ny kategori baserad på personens status som en ”kunnig anställd” i fonden.
  • lägga till företag med begränsat ansvar som uppfyller vissa villkor, registrerade investeringsrådgivare och företagsinvesteringar (RBIC) i den nuvarande listan över enheter som kan kvalificera sig som ackrediterade investerare;
  • lägga till en ny kategori för alla enheter, inklusive indiska stammar, som äger “investeringar”, enligt definitionen i regel 2a51-1 (b) enligt investeringsbolagslagen, över 5 miljoner dollar och som inte bildades för det specifika syftet att investera i de värdepapper som erbjuds
  • lägga till “familjekontor” med minst 5 miljoner dollar i tillgångar under förvaltning och deras “familjekunder”, som varje term definieras i lagen om investeringsrådgivare; och
  • lägg till termen “ekvivalent” till den ackrediterade investerardefinitionen, så att ekvivalenter kan samla sin ekonomi för att kvalificera sig som ackrediterade investerare.

En industribön

Detta drag är en som har legat i flera år. Branschkunniga har uttalat behovet av en uppdaterad definition på ett vokalt sätt ett bra tag nu.

Som ordspråket säger, “det knarriga hjulet får fett”. Om tillräckligt många talar och fortsätter att göra det kommer förändringar att påverkas. Detta gjordes tydligt 2012, med JOBs Act (som banade väg för dagens dagliga crowdfunding-plattformar), och det görs tydligt igen nu.

Även om detta steg inte gjordes enbart med tanke på digitala värdepapper, står den höga potentialen – men framväxande industrin – till stor nytta. Redan en nischmarknad på grund av sin spädbarn och begränsade begränsningar, som den nuvarande definitionen kring vad som är en ackrediterad investerare, gör digitala värdepapper ännu mer nischade.

Ett av huvudområdena som håller tillbaka STO: er från det vanliga antagandet är ett enkelt – tillgänglighet. Genom att bredda vem som är berättigad att vara ackrediterad investerare kommer detta hinder omedelbart att sänkas kraftigt.


Kommentar

Efter att ha lämnat in förslaget tog SEC ordförande, Jay Clayton, sig tid att dela några ord på resande fot. Sade han,

”Det nuvarande testet för individuell ackrediterad investerarstatus tar ett binärt tillvägagångssätt för vem som gör och inte kvalificerar sig endast baserat på en persons inkomst eller nettovärde … Modernisering av denna metod är försenad. Förslaget skulle lägga till ytterligare medel för individer att kvalificera sig för att delta i våra privata kapitalmarknader baserat på etablerade, tydliga mått på finansiell förfining. Jag är också glad att förslaget specifikt erkänner att vissa organisationer, såsom stamregeringar, inte bör begränsas från att delta i våra privata kapitalmarknader. ”

Många har sett nuvarande definitioner som strukturerade för att stödja frasen ”de rika blir rikare”. Att begränsa tillgången till investeringsmöjligheter, strikt baserat på nuvarande välstånd, är ett föråldrat sätt att säkerställa investerarsäkerhet. Ordförandens erkännande av detta genom att föreslå mer kunskapsbaserade kriterier kommer säkert att mötas av många entusiasm.

SEC

Securities and Exchange Commission (SEC) är en statligt sanktionerad enhet. De har till uppgift att skapa och upprätthålla efterlevnaden av regler kring användningen av värdepapper. Målet med dessa ansvarsområden är att säkerställa att omgivande marknader förblir säkra, rättvisa och transparenta för alla deltagare.

Ordförande, Jay Clayton, övervakar för närvarande verksamheten vid SEC.

I andra nyheter

Tidigare har vi rapporterat om olika fall av företag som begär att SEC uppdaterar sina termer och definitioner. Dessa förfrågningar har kommit på olika fronter, inte bara när det gäller definitionen av en ackrediterad investerare. Följande artikel är ett exempel på detta eftersom Templum tog ledningen tidigare i år när det gäller att begära klargörande.

Templum uppmanar SEC att tillhandahålla förtydligande om säkerhetstokentjänster

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map