Ryssland börjar regelverk för säkerhetspolicyer

Ryska tjänstemän tog några viktiga steg den här månaden mot att skapa ett regelverk för säkerhetstoken. Tidigare har Ryssland varit på staketet för hur man exakt hanterar den nya tekniken. Denna obeslutsamhet skadade landets blockchain-community och bromsade antagandet.

Global konkurrens

Nu verkar det som lagstiftare insett vikten av att förbli relevanta inom sektorn. Följaktligen fortsätter tjänstemän att inleda nya lagar som rör användning och ägande av digitala tillgångar. Nu vill Moskva ge sina företagare möjlighet att tävla på den globala scenen.

Lagstiftning i arbetet

Ryssland har för närvarande tre huvudsakliga kryptorelaterade räkningar som genomförs under de kommande månaderna. Dessa räkningar är en del av “Open Russian Digital Economy” -kampanjen. Den här kampanjen handlar om att hjälpa ryska att utveckla alternativa inkomstkällor och finansiering genom innovation.

Tip-Toe Crypto

Av de tre räkningarna som ska aktiveras under de kommande veckorna. Två av räkningarna nämner inte kryptovalutor direkt. Räkningarna täcker dock kryptoverksamheter. Den tredje räkningen nämner uttryckligen kryptovalutor.

Tyvärr försenade tjänstemän den tredje räkningen redan tre gånger. Denna proposition är känd som “Om digitala ekonomiska rättigheter.” Många i landet anser att denna proposition är den viktigaste delen av kryptolagstiftningen just nu och med goda skäl.

Kategorisera Crypto

“On Digital Financial Rights” -räkningen delar upp slutligen digitala tillgångar i tre kategorier – virtuella tillgångar (krypto), tekniska (verktyg) och digitala finansiella tillgångar (säkerhetstoken). Denna lagstiftning är ett kritiskt första steg mot ökad adoption. Primärt skulle det hjälpa till att bygga förtroende för kryptoekonomin.

Flera ändringar

I synnerhet har lagförslaget sett flera ändringar sedan det infördes, främst på grund av starkt stöd från det lokala näringslivet och finansministern. Ordföranden för Rysslands finansmarknadskommitté, Anatoly Aksakov, presenterade de två första utkasten till lagförslaget den 20 mars 2019.

Anatoly Aksakov

Anatoly Aksakov – ordförande för Rysslands finansmarknadskommitté

Ett medsponserat tredje lagförslag gick framför lagstiftarna den 26 mars. Lagförslaget lämnades in av chefen för parlamentets lagstiftningskommitté, Pavel Krasheninnikov och Dumas talman, Vyacheslav Volodin. Intressant är att den här versionen av lagförslaget fokuserar på användningen av självkörande kontrakt eller smarta kontrakt.

Användning av smarta kontrakt

Regnum, ryska lagstiftaren Pavel Krasheninnikov, chef för parlamentets lagstiftningskommitté, uppgav att smarta kontrakt är mycket lika de återkommande betalningssystem som för närvarande finns. Han tror att denna FinTech är avgörande för utvecklingen av den ryska digitala ekonomin.

Rysslands centralbank gillar inte Bitcoin

Den främsta anledningen till uppskjutandet av “On Digital Financial Rights” är det faktum att Rysslands centralbank fortfarande är emot hela konceptet med decentraliserade kryptovalutor.

Inte överraskande stöder centralbanken inte någon annan form av valuta, förutom de som den personligen utfärdar. Vid ett tillfälle gick bankens biträdande guvernör, Sergei Shevtsov så långt som att kalla kryptor för ett ”högteknologiskt pyramidesystem”. Uttalandet belyser några av de blockader som den ryska kryptokommunen måste övervinna för att lyckas.

Om digitala rättigheter

Den 1 oktober trädde den andra lagstiftningen – ”Om digitala rättigheter” i kraft. Detta är den första lagstiftningen som tas i bruk. Det liknar till sin lagstiftning “On Digital Financial Rights” men skiljer sig på många viktiga sätt. Främst använder lagstiftningen inte ordet “kryptovalutor”.

I lagförslaget fastställdes grundläggande juridiska definitioner inom sektorn och status för varje. Till exempel är digitala rättigheter nu ett lagligt erkänt begrepp i landet.

Ändra civillagen

Den nya lagen ändrar den ryska civillagen. Tillägget säger nu att användningen av informationsteknik är laglig för att uppfylla skyldigheter under vissa omständigheter. I grund och botten är självföretagande kontrakt rättsligt bindande framåt.

ICO-lagar på väg

I januari kommer den tredje kryptorelaterade räkningen att genomföras. Denna proposition handlar uteslutande om crowdfunding-kampanjer, såsom säkerhetstokenerbjudanden (STO). Lagen kallas ”Att attrahera investeringar med hjälp av investeringsplattformar” och dess konsekvenser är långtgående.

STO-begränsningar

Rysslands president Vladimir Putin undertecknade lagförslaget i augusti 2019. Den nya lagen placerar investerarskydd samt begränsningar inom ICO- och STO-sektorerna.

Rysslands president Vladimir Putin via BBC

Rysslands president Vladimir Putin via BBC

Till exempel kan okvalificerade investerare bara investera upp till 600 000 rubel ($ 9000) per person. Denna lag är avsedd att skydda outbildade investerare från att ta stora förluster. Tyvärr kan det också begränsa normala investerare från att maximera sin avkastning.

Exklusiv STO

Lagstiftningen kommer också att begränsa vilka företag som kan vara värd för crowdfunding-evenemang. Inte överraskande är att endast parter som är registrerade i landets centralbank kan delta i crowdfunding-aktiviteter just nu. I grund och botten behöver alla STO på ryska centralbankens välsignelse för att fortsätta.

Inte lätt Att vara en rysk Crypto-investerare

Denna lag visar Rysslands ansträngningar att endast tillåta eliten att använda blockchain-sektorn, samtidigt som det gör det nästan omöjligt för en genomsnittlig person att göra det.

Detta mönster av försummelse gentemot den civila investeraren är inte något nytt. Tillbaka i 2017 antydde Ryssland att förbjuda krypto samtidigt som centralbanken tillkännagav planer på att utfärda sin egen inhemska kryptovaluta under de kommande två åren – kryptolös.

Ryska föreningen för blockchain och kryptovaluta

Trots landets historia av molnig kryptolagstiftning fortsätter Ryssland att se ytterligare blockchain-expansion. Landet har redan många företag som arbetar tillsammans för att öka insynen i sektorn – Ryska föreningen för blockchain och kryptovaluta.

Denna grupp ger investerare ett betygssystem för att bättre mäta giltigheten av en ICO eller STO. Företaget strävar efter att skapa en internationell standard för att bedöma crowdfunding-kampanjer. På detta sätt kan investerare noggrant bedöma riskerna med dessa investeringar mer konsekvent.

Sanktioner resulterar i förändring

Ryska tjänstemän tog de monumentala stegen för att främja den lokala blockchain-sektorn efter att ha hanterat en mängd krossande sanktioner som införts av USA. Amerikanska lagstiftare insisterade på sanktionerna för vad de anses som inblandning i presidentvalet 2016.

Sedan sanktionerna började har Rysslands president Vladimir Putin kritiserat USA: s beslut. Han uppgav att USA: s drag beväpnade dollarn. Följaktligen gör denna strategi det svårt för konkurrerande länder att tro på valutan. I grund och botten tvingade flytten Ryssland att överväga alternativ.

Ryssland blir krypto

Ryssland är nu redo att vända sig mot blockchain-lösningar. Landet har nätverk och tekniska färdigheter för att vara en dominerande kraft i kryptosfären. Med tanke på att landet kommer att lansera sin egen inhemska kryptovaluta under det kommande året är det vettigt att lagstiftare börjar främja en mer blockchain-vänlig affärsmiljö.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map