Ontario Securities Commission är den andra provinsen som förbjuder BitMEX

I en ny adress till sin Ontario, Kanada-baserade kundkrets har populära kryptovalutautbyte BitMEX meddelat dess avgång från provinsen.

BitMEX konstaterar att denna avgång från Kanadas mest befolkade provins beror på verkställighetsåtgärder vidtagna av Ontario Securities Commission (OSC). Tyvärr, med Ontario som representerar mer än en tredjedel av Kanadas befolkning, är detta en stor hit för kryptohandlare som använder BitMEX.

För Ontario-baserade användare av BitMEX-tjänster är verksamheten planerad att upphöra den 1 september 2020 – vilket ger användarna en vecka att ordna sina affärer.

En framtida återkomst?

Medan nyheterna om detta operativa förbud kan vara nedslående för börsfans, verkar BitMEX förbli optimistisk med avseende på en framtida avkastning. I sin senaste adress till Ontario-kunder uppgav BitMEX,

”Vi stöder tillsynsmyndigheternas ansträngningar att hjälpa till med att skapa standarder för kryptovalutaprodukter som kommer att ligga till grund för utvecklingen av denna snabbt växande tillgångsklass. Vi kommer att fortsätta samarbeta med Ontario Securities Commission för att stödja dess mål för Ontario-marknaden och kommer att hålla våra Ontario-bosatta kunder uppdaterade. ”

Även om BitMEX inte har förtydligat resonemanget bakom förbudet, skulle dess optimistiska syn på framtiden innebära att en åtgärd för att säkerställa efterlevnad av värdepapperslagar är möjlig.

Observera 21-327

Kanadensiska provinser och territorier regleras individuellt av enheter som OSC. För att “harmonisera” nationens inställning till värdepapperslagar skapades de kanadensiska värdepappersadministratörerna (CSA) och styrs av värdepappersregulatorer från varje provins och territorium..

Resonemanget bakom tillbakadragandet från provinsen Ontario är inte helt känt – det kan dock förklaras när man tittar på de senaste meddelandena från CSA.

I början av 2020 rapporterade vi om de kanadensiska värdepappersadministratörerna (CSA) och dess nyligen utarbetade ”Observera 21-327”. Detta tillkännagivande fick vår uppmärksamhet vid den tiden, eftersom det tog upp CSA: s inställning till kryptovalutabörser och hur befintliga värdepapperslagar fortfarande gäller.

Mer specifikt noterade CSA att även om en börs inte kan vara värd för säkerhetstoken, “… kan en transaktion som involverar en kryptotillgång omfattas av värdepapperslagstiftningen om transaktionen inte leder till en skyldighet att göra och ta emot den kryptotillgång som avses i transaktionen omedelbart efter transaktionen. ”

CSA fortsätter med att klargöra vad exakt ‘omedelbar leverans’ innebär genom följande utdrag.

Vi anser i allmänhet omedelbar leverans ha skett om


 • Plattformen överför omedelbart äganderätt, innehav och kontroll av kryptotillgången till plattformens användare, och som ett resultat är användaren fri att använda, eller på annat sätt hantera, kryptotillgången utan
 • ytterligare engagemang med, eller beroende av plattformen eller dess dotterbolag, och
 • plattformen eller något dotterbolag som behåller säkerhetsintressen eller någon annan juridisk rätt till kryptotillgången; och
 • efter omedelbar leverans av kryptotillgången utsätts inte plattformens användare för insolvensrisk (kreditrisk), bedrägeririsk, prestationsrisk eller kompetensrisk från plattformens sida.
 • Efter kostym

  Trots att den 1 september bara är en vecka borta har Ontario-invånare haft mer tid än andra kanadensare som använder BitMEX-tjänster. Quebec, landets näst folkrikaste provins, såg sin egen provinsiella värdepappersregulator, Autorité des Marchés Financiers (AMF), införa sitt eget förbud mot BitMEX 2018. Mellan förbuden i både Ontario och Quebec har ungefär 60% av kanadensarna nu tappat tillgång till BitMEX.

  Ser vi fram emot kan dessa förbud på BitMEX bara vara början på en större trend. Kommer vi att se andra utbyten som möter samma öde de närmaste månaderna, eftersom tillsynsmyndigheterna fortsätter att rikta ökad uppmärksamhet åt sådana operationer?

  Bitmex

  BitMEX grundades 2014 och är ett kryptovalutabörs som har huvudkontor i önationen Seychellerna. Sedan lanseringen har BitMEX lyckats etablera en global närvaro och växa till en av de mer kända plattformarna i sitt slag.

  VD Arthur Hayes övervakar för närvarande verksamheten på BitMEX.

  Ontario Securities Commission

  Ontario Securities Commission (OSC), är ett tillsynsorgan baserat i Ontario, Kanada. OSC har till uppgift att säkerställa rättvisa och transparenta marknader för alla deltagare genom verkställighet av Ontario Värdepapperslagen.

  VD D. Grant Vingoe övervakar för närvarande verksamheten vid OSC.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map