En titt på Europas lagstiftning om säkerhetstoken

Europa fortsätter att se fler län som tar en pro-kryptoställning. Länder som Storbritannien, Schweiz och Malta har redan gjort stora framsteg för att främja sina respektive positioner på marknaden. Även om det finns många bidragande faktorer bakom dessa drag, har införandet av säkerhetstoken spelat en enorm roll i dessa länderbeslut.

Säkerhetstoken möjliggör digitalisering av traditionella investeringar. Denna metod kallas tokenisering. Tokeniserade tillgångar anses vara mer stabila än traditionella kryptovalutor av de flesta länder. För närvarande faller säkerhetstecken under EU: s MiFIDII föreskrifter.

MiFID II

EU införde MiFID II-förordningar den 3 januari 2018. Denna lagstiftningsram ger investerare extra skydd. Dessutom förbättrar MiFID II-reglerna funktionaliteten och effektiviteten på marknaden. Lagstiftningen är en uppföljning av de ursprungliga MiFID-reglerna (Markets in Financial Directive) som har varit i drift sedan november 2007.

Liechtenstein

Det sjätte minsta landet i världen, Liechtenstein fortsätter att utveckla sin blockchain-sektor i en imponerande takt. Trots att det bara är 62 kvadratkilometer rankas detta lilla land bland de högsta när det gäller BNP per capita. I oktober 2018, landet släppte ett offentligt utkast med titeln “National Blockchain Act.”

Dokumentet belyste länens önskan att främja sina blockchain-ambitioner. Flytten följdes snabbt av ett tillkännagivande från landets Union Bank AG. Här beskrev banken sin avsikt att vara den första reglerade banken som utfärdar en säkerhetstoken. Banken vill skapa en symbol för interbankaktiviteter som att överföra stora mängder medel internationellt.

Tyskland

Tyskland betraktar inte kryptovalutor som finansiella instrument. I september 2018 bestämde landet att Bitcoin-handlare inte behöver någon licensiering och att handel med kryptovaluta ska förbli laglig. Detta var ett stort beslut till förmån för kryptoinvestorer. Detta beslut innebar att kryptoinvesterare inte behövde följa Tysklands säkerhetsregler.

Berlin via City Break

Berlin via City Break

I december 2018, Tysklands näst största börs meddelat planerar att starta ett kryptotokenutbyte. Boerse Stuttgart Group samarbetade med det lokala Fintech-företaget SolarisBank för att göra projektet verklighet. Börsens släppdatum är Q3 2019. Enligt utvecklare kommer en mängd olika kryptovalutor att vara värd för värdepapper, säkerhet och utbytestoken..

Schweiz

Schweiz har länge varit ett ekonomiskt episod i Europa. Schweiziska tjänstemän är angelägna om att utvidga sitt ekonomiska inflytande till blockchain-sektorn. Landet öppnade nyligen en blockchain-affärssektor kallad Crypto Valley. Här får blockchain-startups reducerade skatter och andra förmåner som tillhandahålls av den schweiziska regeringen.


Bortsett från ekonomiska fördelar, drar schweiziskt baserade blockchainföretag stor nytta av landets tydliga blockchainregler. Den schweiziska tillsynsmyndigheten för finansmarknad (FINMA) delar upp tokens i fyra olika kategorier. Dessa kategorier inkluderar tillgångs-, betalnings-, verktygs- och hybrid-tokens.

Estland

Estland var bland de första EU-medlemmarna som legaliserade kryptoverksamhet. Landet godkände redan över 900 kryptolicenser sedan ändrade regler förra året. De licensierade inkluderar en mängd olika kryptoföretag som börser, startups och blockchain-teknikföretag. Cirka 400 av de utfärdade licenserna tillhörde crypto wallet-leverantörer enligt senaste rapporter.

Estland lyckades gå från det fattigaste landet i EU till en blomstrande ekonomi genom en kombination av faktorer. Skatteincitament, en vänlig affärsmiljö och enkla licensförfaranden bidrog alla till landets uppgång inom blockchain-sektorn. Idag är Estland ett av de mest STO-vänliga länderna i världen.

Malta

Malta fortsätter att vara en drivande kryptokraft i regionen. Detta land tog kryptoregierna genom en kombination av faktorer. Malta var först land i världen för att tillhandahålla ett solidt regelverk för kryptoinvesterare och ICO: er. Regeringen är aktiv för att rekrytera nya startups till sin marknad.

Idag är Malta en av de bästa platserna i världen att lansera din STO. Landet har redan hem för många stora kryptoplattformar. Världens största kryptoutbyte i volym, Binance, samarbetade med den maltesiska börsen (MSX) i september förra året. De två planerar att bygga ett nytt säkerhetstokenutbyte inom landet under de kommande månaderna.

Storbritannien

Storbritannien har för närvarande inga kryptoregler på plats. Landet fortsätter att undersöka kryptomarknaden med tillsynsmyndigheter som hävdar att det kan ta flera år innan riktiga regleringsriktlinjer kan utvecklas. I mars 2018 utfärdade länderna Crypto-tillgångar Taskforce en rapport där kryptovalutor listades i tre olika klasser. Dessa klasser inkluderar säkerhetstoken, verktygstoken och utbytestoken.

För närvarande fortsätter den brittiska kryptodebatten. British Business Federation Authority (BBFA) släppte en rapport där de redogjorde för hur dåliga regler skulle hindra tillväxten i sektorn mycket mer än “inga regler alls.” Som det ser ut idag har Storbritannien en stark blockchain-gemenskap med analytiker som förutsäger framtida tillväxt i denna sektor.

Frankrike

Frankrike tog ett mycket annat tillvägagångssätt när det gäller kryptovalutaföretag. Authorité des Marchés Financiers (AMF) släppte ICO-riktlinjer förra året. De nya reglerna kräver att alla ICO: er ska ge full insyn i sina erbjudanden. Företagen måste definiera sin tokensanvändning innan de godkänns. Detta krav krävs så att tjänstemän kan avgöra vilken typ av token företaget planerar att utfärda.

Frankrikes inställning till ICO efterliknas av en uppsjö av andra länder runt om i världen. Genom att få alla ICO: er att fungera i fullständig information, lyckades landet samtidigt välkomna STO: er samtidigt som antalet ICO: er var i drift. STO: er ger ett mycket säkrare sätt för investerare att delta i blockchain-insamlingskampanjer.

EU: s säkerhetspolicyer ökar

Nu när du har en bättre förståelse för kryptovalutareglerna som för närvarande är under utveckling i Europa är det lätt att se varför länder som Malta har investerat så mycket i sin blockchain-sektor.

När den globala ekonomin fortsätter längs digitaliseringsvägen finns det mycket att vinna för landet som kan bli centrum för denna tekniska revolution. Förhoppningsvis kommer fler länder runt om i världen att inse vikten av denna utveckling och hur de påverkar framtiden för global ekonomi på stora sätt. För närvarande pågår loppet för att se vilket europeiskt land som kan ta ledningen i blockchain-ekonomin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map