Technical Weekly – Det var de bästa tiderna, det var den sämsta tiden (26 maj)

Viktiga takeaways

 • BTC priserna återhämtade sig efter att ha nått sitt tvåveckors låg. Återhämtningen kan dock vara kortvarig.
 • Konversationer runt ETH fortsatte att öka när Ethereums dagliga gas som användes nådde en rekordhög nivå.
 • ETC och THETA i fokus när uppgraderingen närmar sig.

Marknadsöversikt

Den bredare kryptovalutamarknaden har initialt stabiliserats efter serie av BTC-ledade tillbakadragningar. Priserna på den ledande krypton har svävt nära USD 8800 nivåer i Asiens tidiga tidiga tisdag efter att ha nått en tvåveckors låg. Stabiliteten kom efter BTC misslyckades med att stänga ovanför det psykologiska USD 10000 nivåer flera gånger denna månad.

Långsiktiga investerare från den traditionella finansvärlden verkar alltmer intresserad i kryptoinvesteringar som ett alternativ, trots de något svaga kortsiktiga prisåtgärderna efter BTC halvering. Sentix Bitcoin Strategic Bias har nått en heltidshöjd den här veckan, vilket indikerar att investerare har varit ännu mer hausse om BTC över en sexmånadersperiod.

Manfred Hubner, VD på Sentix, sa, ”Den nuvarande ekonomiska krisen, som utlöstes av Coronapandemin, kastar ekonomin och samhället i förvirring. En ålder av "störning" verkar ha börjat. Detta verkar återspeglas i investerarnas förväntningar på valutor och valutalternativ. ”

Figur 1: Sentix Bitcoin Strategic Bias

Källa: Sentix

Bild 2: Ethereum Daily Gas Used

Källa: Etherscan

Å andra sidan har vi märkt det ETH har fått ökad social uppmärksamhet, eftersom priserna på den näst största krypto till stor del har legat över 200 nivåer trots en tillbakadragning. Det var några samtal handla om ETH kan undervärderas eftersom Ethereums dagliga gas som används har nått en heltidshöjd den här veckan.

Gas är den avgift som krävs för att göra transaktioner på Ethereum-nätverket. Vissa tror att när den dagliga gasen som används är helt hög, vilket innebär att nätverket har använts mer än någonsin, och det kan vara en grundläggande anledning att driva ETH priser.

Även om det inte finns några direkta bevis som visar sambandet mellan gas som används / gaspris till ETH pris, men vår studie visade att derivathandlare har gynnat ETH handlar mer än BTC nyligen, läs mer varför är det här.

På andra håll har vi sett några små-cap altcoins stråla ut resten, med HBAR ökade med 20% och THETA hoppade ytterligare 12% före Mainnet 2.0-uppgraderingen. Under tiden, ALGO fick mer än 9%, ETC ökade mindre än 1%.

Prisanalys

BTCUSDT – Rebound kan vara kortlivat, lägre stöd som ska testas?


 • I vår senaste utgåva av Technical Weekly betonade vi att 20-200 MA Golden Cross inte var en köpsignal, och det bekräftas av en tillbakadragning och 11-månaders nedåtgående trend förblev giltig.
 • Men efter en reträtt till 8700 nivåer kan det nuvarande tillståndet kunna stödja en kortsiktig återgång till cirka 9200 till 9300 nivåer. Det kunde stödjas av MOM, som återhämtade sig något och nådde nivåerna där de tidigare lägsta var.
 • Även om en kortsiktig återhämtning uppnåddes, tror vi att priset fortfarande måste hitta lägre stöd innan vi börjar en ny långsiktig trend. Det beror på att RSI och Stochastic ännu inte har visat tecken på återhämtning.
 • Vi bibehåller vår långsiktiga hausse på BTC, medan kortsiktiga prisfluktuationer är oundvikliga. Det lägre stödet vid denna punkt kan ligga i området 8000 till 8200.

Figur 3: BTCUSDT Daily Chart

Källa: OKEx; Tradingview

ETHUSDT – En breakout beror på?

 • ETHUSDT har bildat ett triangelmönster efter att ha misslyckats med att bryta de viktigaste 220 nivåerna, även om paret huvudsakligen har handlat över 200 nivåer.
 • Även om det är rimligt att förvänta sig ett prisavbrott, kan det vara svårt att bestämma riktningen för utbrottet.
 • En del av anledningen är att momentumindikatorer har visat en blandad signal. RSI och OBV behåller fortfarande sina uppåtgående trender. Den snabba linjen i Stokastiken gick dock redan under den långsamma linjen.
 • Vi tror att paret kan hitta anständigt stöd nära 61,8% Fibonacci retracement, vilket är nära 182. Dessutom är 200 en annan viktig nivå som många handlare ser på.

Figur 4: ETHUSDT Daily Chart

Källa: OKEx; Tradingview

ETCUSDT – Ytterligare konsolideringar före Phoenix hårdgaffel?

 • ETCUSDT faller in i ett triangelmönster före Phoenix hårdgaffel, vilket är förväntas att hända omkring 3 juni.
 • Vi förväntar oss dock att paret kan behöva ytterligare konsolideringar innan de producerar en breakout, eftersom Stokastiken föreslår att priset nästan når den översålda nivån, medan den ultimata oscillatorn har producerat en lägre hög.
 • Med förspänningen något på den negativa sidan tror vi att priset kan testa sitt stöd vid den nedre sidan av triangeln nära 6.
 • Emellertid kan entusiasmen hos Phoenix hårdgaffel också öka de kortsiktiga prisfluktuationerna.

Figur 5: ETCUSDT Daily Chart

Källa: OKEx; Tradingview

THETAUSDT – Översåld före uppgraderingen

 • Vi täckte THETAUSDT i våra tidigare publikationer, och vi har lyft fram marknadens alltför stora entusiasm för Mainnet 2.0-uppgraderingen, som beror på mindre än 30 timmar i skrivande stund.
 • Som vi kan se var både RSI och Stokastik djupt inne i det översålda området. Med de utvidgade Bollinger-banden tror vi att det skulle vara utmanande för priset att fortsätta upptrenden efter uppgraderingen..
 • Om handlare redan har positioner kan de överväga att låsa upp sina vinster innan uppgraderingen sker.

Figur 6: THETAUSDT – Dagligt diagram

Källa: OKEx; Tradingview

Författare: Cyrus Ip

Forskningsanalytiker, OKEx

För mer information om OKEx, besök:

FB:

Medium: https://medium.com/@OKEx

OKEx officiell & OKB engelska grupp: https://t.me/OKExOfficial_English

OKEx officiella ryska grupp: https://t.me/okexofficial_ru

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map