Översikt

De globala marknaderna var fortsatt volatila, även om tillgångsmarknaderna visade ett första tecken på återhämtning från försäljningen i mars. Vid den tidpunkten att tvåsiffriga vinster eller förluster verkar vara en ny normal, verkar balansera risk och avkastning i investeringar vara mer kritisk än någonsin. Skivstångsstrategin har länge antagits av ränte- och aktieinvesterare för att diversifiera sina risker och potentiellt kunna uppnå högre avkastning i en investeringsportfölj. Skulle skivstångsstrategin fungera med kryptotillgångar? Hur man strukturerar en kryptohantel?

Vad är skivstångsstrategin?

Skivstångsstrategin är en blandning av extrema högriskinvesteringar och riskfria investeringar i samma portfölj samtidigt som man undviker allt i mitten. Motivet bakom detta tillvägagångssätt är att maximera potentiell avkastning samtidigt som nedåtriskerna begränsas. Eftersom returströmmen vanligtvis är i en negativ korrelation, vilket innebär att den ena presterar bra när den andra kämpar. Strateger kan justera viktningen på varje sida när marknadsförhållandena förändras.

I en obligationsportfölj kan skivstångsstrategin innebära att korta obligationer hålls, som anses vara riskfria men betalar mindre, och samtidigt vissa långa obligationer, som kan ge högre avkastning men har större ränterisk.

I aktierummet kan strateger placera defensiva aktier i ena änden av skivstången och högriskspekulativa aktier som potentiellt erbjuder högre avkastning i andra änden..

Lärd och statistiker Nassim Nicholas Taleb, som gjorde skivstångsstrategin berömd, en gång sa, "Om du vet att du är utsatt för förutsägelsefel och accepterar att de flesta riskåtgärder är bristfälliga, är din strategi att vara så hyperkonservativ och hyperaggressiv som du kan, istället för att vara mildt aggressiv eller konservativ."

Bredare riskspektrum i kryptorum

Även om kryptokurrency har betraktats som en riskfylld tillgång i allmänhet när man jämför med andra tillgångsklasser som aktier och obligationer, har dock riskspektret inom kryptorummet blivit bredare.

Kryptohandlare och investerare kan nu njuta av större flexibilitet när det gäller att justera deras hävstång och strategier efter deras risktoleransnivåer tack vare den snabba utvecklingen i produkt Plats. Å ena sidan kan handlare öka sin hävstång genom att lägga till derivat i sin portfölj (högre spektrumrisk). Å andra sidan, med tillägg av satsar, investerare kan tjäna passiva inkomster med kryptovalutor (lägre risk för spektrumet).

Med introduktionen av dessa produkter och deras enkla åtkomst över kryptobörser som OKEx öppnade det nya möjligheter för att tillåta marknadsaktörer att anta strategier som skivstångsstrategin och göra den tillgänglig för kryptovärlden.

Barbells kryptoapplikationer

Det kan finnas flera dimensioner när vi pratar om tillämpningen av skivstångsstrategin i en kryptoportfölj. För köp och håll investerare kan skivstångsstrategin vara ungefär så här:

  • 70% – stabilt sparande. dvs., USDT sparar in OKEx har en 0,6815% APY.
  • 30% – XTZ + LÄNK

En av anledningarna till att plocka XTZ och LÄNK är att de har gett en anständig riskjusterad avkastning. Data sammanställt av Messari visar att XTZ har ett 90-dagars Sharpe-förhållande på 1,80, medan LÄNKVid 1.33. Det här är några av de högsta avläsningarna bland ledande altcoins.

Naturligtvis fanns det några andra tokens och mynt som har ett ännu högre Sharpe-förhållande (vilket innebär riskfylld och potentiellt högre avkastning). Men andra faktorer som likviditet, marknadsstorlek och tillgänglighet kommer sannolikt att begränsa valet. OKEx förklarade vad Sharpe-förhållandet är och hur det kan påverka din kryptoportfölj, läs mer här.

På andra sidan skivstången, med tanke på att stallmynt inte är riskabla, t.ex. DAIPriserna kan vara mycket varierande orsakade av inflyttningarna ETH. USDT och USDC kan också utsättas för andra systemrisker. Att jämföra med stora altcoins, till och med bitcoin, att sätta stavmynt i ena änden av skivstången verkar dock vara ett mer lämpligt val.

Köp-och-håll-investerare som kan hantera mer riskfyllda tillgångar, högre volatilitet och vill ha en kortare investeringstid, deras skivstång kan vara så här:

  • 70% – MKR
  • 15% – MCO
  • 15% – BSV

Ta denna kombination som ett exempel, under perioden mellan 13 mars och 13 april direkt efter försäljningen i mars genererade en portfölj som denna en avkastning på cirka 38%, bättre än BTC: s 29% under samma period. Återigen kan investerare justera sina anslag på vardera sidan av skivstången med en tillgång som passar deras investeringsmål.

Skivstångsstrategi i kryptobesparingar

Att få passiv inkomst med krypto har ökat mer populärbland investerare. Samtidigt har insättnings-, besparings- och terminsdepositionsprodukter varit mer mångsidiga än någonsin, med ett ökande antal stödda tokens och mynt.

Medan sparare kan ha mer besparingar / satsningsprodukter att välja, kan avkastningen på dessa produkter variera från 0,04% till så högt som över 11%, vilket gör att det blir viktigare att konstruera en riktig strategi för EARN-portföljen. Skivstångsstrategin kan också vara användbar i detta utrymme.

I ränteutrymmet har obligationer med högre avkastning vanligtvis större kreditrisk. I valutavärlden kommer högre avkastnings FX att få investerare utsatta för högre volatilitet. I kryptovaluta är konceptet liknande. Kryptor som ger högre sparräntor är vanligtvis mellan- / småkapital altcoins, som vanligtvis har högre volatilitet.

Till exempel, DU-kedjan (DU) S satsning Betygsätta låg på 4,58% på OKEx, medan DAISatsningsgrad var bara 1%. Skivstångsstrategin för en 30-dagars insättningssparare kan vara så här:

  • 20% – MCO (7,68% APY)
  • 80% – EOS (3,13% APY)

Investerare kan också utforska kombinationen av olika staking / besparingar / siktdepositionsprodukter för att maximera avkastningen samtidigt som riskerna för prisfluktuationer balanseras..

Slutsats

Skivstångsstrategin kanske inte är en konventionell strategi. Marknaderna efter COVID är dock inte heller konventionella. Den pandemi-ledda ekonomiska skadorna är potentiellt massiva, men ändå har den fortfarande inte fullbordats. Samtidigt har globala politiska beslutsfattare lanserat några omfattande stimulanspaket för att dämpa marknaderna. Investerarnas förväntningar har gungat mellan att falla i en depression och en ekonomisk återhämtning i V-form, skapat krusningar som påverkar alla tillgångsslag på alla marknader, och kryptovaluta är inget undantag. En okonventionell strategi som skivstångsstrategin kan vara ett av svaren på sådana marknadsförhållanden. Investerare uppmanas att justera den traditionella versionen av skivstången och göra den lämplig för deras applikationer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me