Den bredare kryptovalutamarknaden var mestadels i det positiva området på måndag eftersom känslan har visat tecken på förbättring jämfört med för en vecka sedan. Priserna på bitcoin har svävat i 7500-området under tidig handel i Asien. Även om det mesta av det tidigare säljtrycket verkar har minskat har vi inte sett någon betydande återhämtning i bitcoin just nu. Konsolideringen kan emellertid också utgöra en ackumuleringsmöjlighet för långsiktiga HODLers.

I altcoin-utrymmet fortsatte XTZ och ALGO att leda vinsterna och handlade 8% högre mot USDT. Bort från det har de flesta altcoins bara sett små vinster, medan LTC, TRX och XMR doppades något i det röda. ETH förväntas förbli i fokus, eftersom den näst största krypto har utfört den senaste hårda gaffeln framgångsrikt. Istanbul innehåller sex unika uppgraderingar för att förbättra Ethereums nätverk, inklusive att minska en del av gaskostnaderna och låta ETH och ZEC arbeta med varandra.

På andra håll har Europa fortsatt att dominera i kryptomakronrubrikerna. Detta kom efter rapporten som säger att Frankrike är inställd på att testa sin egen centralbanks digitala valuta. Ny forskning från Deutsche Bank antyder att digital valuta så småningom kan ersätta kontanter en dag, eftersom efterfrågan på anonymitet och ett mer decentraliserat betalningsmedel växer. EU-tjänstemän betonade emellertid att privata digitala valutor som Facebooks Vågen inte bör tillåtas i blocket förrän riskproblem har åtgärdats.

Vad du saknade

 • Telegrams tidigare investeringsrådgivare förväntas avslöja mer information om företagets 2018-token-försäljningsprojekt. SEC har begärt High Court of England och Wales att överföra dokument med anknytning till Telegrams förtjänstförsäljning på 1,7 miljarder USD under 2018. Tidningarna förväntas avslöja de insamlingsmetoder som används under försäljningen.
 • BTC: s kedjemoment har börjat producera en hausseartad korsning, enligt den kända On-Chain-analysen Willy Woo. han påståenden att investerarnas drivkraft troligen redan är nere, och att några av de smarta pengarna kan komma i front för det kommande BTC-halveringsevenemanget.
 • Crypto-investerare i Korea kan snart behöva betala skatt för sina vinster i krypto. The Korean Times rapporter att ekonomi- och finansministeriet arbetar med en beskattningsram för kapitalvinster i krypto, och åtgärden förväntas bli lag nästa år.
 • USA: s finansminister Steven Mnuchin sa att han är “bra” med Facebooks Vågen så länge det helt uppfyller alla regler. Under en utfrågning i House Financial Services Committee, Mnuchin sa, “Jag mår bra om Facebook vill skapa en digital valuta, men de måste vara helt i överensstämmelse” med finansiell sekretess och regler mot penningtvätt, och på inget sätt kan detta användas för finansiering av terrorism. “

Prisanalys

BTCUSDT

 • BTCUSDT har ursprungligen producerat en daglig breakout från den nedåtgående trendlinjen i oktober, och ett stigande triangelmönster kan vara i början. Om det bekräftas kan det betraktas som en kortvarig haussignal.
 • Medan de senaste prisåtgärderna kanske inte ser så glada ut, föreslår RSI att uppåtgående fart har byggts upp gradvis.
 • Våra data visar att en betydande volym aktiva köp har rusat in i vår BTC-terminshandel, tillsammans med den låga BTC Long / Short Ratio, som kan indikera att den kortsiktiga bias förblir något mer på den positiva sidan.
 • Ur ett medelfristigt perspektiv ser den senaste trenden vi har sett på BTCUSDT något jämförbar ut med trenden juni-juli som framhävs i figur 1.
 • För ett långsiktigt perspektiv har en 50–100 veckovis övergång bekräftats varje vecka (figur 4a), det är den första av en sådan crossover sedan maj 2016 (figur 4b), vilket var början på en mega bull run till slutet av december 2017.

Figur 1: BTCUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview) Figur 2: OKEx BTC lång / kort kvot (Källa: OKEx) Figur 3: Köp och sälj OKEx BTC Futures Taker (Källa: OKEx) Figur 4a: BTCUSDT veckodiagram (Källa: OKEx; Tradingview) Figur 4b: BTC långsiktigt veckodiagram (Källa: Tradingview)

ETHUSDT

 • ETHUSDT kan behöva testa om stödet i den nedre änden av det senaste triangulära mönstret innan ytterligare ett försök att göra en hausseartad breakout.
 • Trots att både RSI och UO har kunnat producera några högre sänkningar har den stokastiska oscillatorn sett en baisseartad crossover, som stöder ett fall av en kortvarig korrigering.
 • Eftersom Istanbul-hårdgaffeln har fungerat framgångsrikt verkar marknaderna sakna några kortsiktiga faktorer som skulle kunna öka priserna på ETH. Uppgraderingen skulle dock säkert vara ett underliggande positivt för ETH.

Figur 5: ETHUSDT 4-timmarsdiagram (Källa: OKEx; Tradingview)

XRPUSDT

 • XRP-tjurar kan möta fler utmaningar eftersom XRPUSDT har kommit till ett kritiskt ögonblick. I skrivande stund handlades paret 1% högre och bytte händer i 0,2288-området.
 • Paret har bildat en daglig mini-dubbel botten och nått utringningen nära 0,232 nivåer. En rally härifrån skulle göra det möjligt för paret att stiga till nära 0,25-området.
 • Momentumindikatorer har dock visat en blandad signal här med RSI utvecklat en uptrend, medan UO ännu har sett en breakout.
 • Om paret inte kunde säkra halsen skulle sannolikheten för att testa de lägre stödnivåerna vara mer sannolik.

Figur 6: XRPUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview)

BCHUSDT

 • BCH kan snart starta en ny trend eftersom pressningen av Bollinger Bands antyder att en daglig breakout verkar i början.
 • Även om det kan vara svårt att bestämma riktningen för utbrottet vid denna tidpunkt, verkar nackdelen här relativt begränsad, eftersom trendlinjen nära 192–193 verkar vara ett bra stöd.
 • På uppsidan kommer sannolikt 226 och 240 områden att vara nästa motståndsnivå.

Figur 7: BCHUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me