OKEx Technical Weekly: 10 februari 2020

Vinsttagande testar det senaste BTC-rallyet

Det hausseartade sentimentet i bitcoin har sprutat över på den bredare kryptovalutamarknaden, eftersom bitcoinpriserna har stått över de psykologiska 10000-nivåerna sedan helgen. Medan de senaste prisåtgärderna kan ha uppmuntrat många kryptoklockare, kan vinsttagande aktiviteter sätta tjurarna i en relativt sårbar position på kort sikt. Den långsiktiga uptrenden är dock i stort sett obruten.

En undersökning från Sentix visar att den positiva känslan från institutionella och enskilda investerare har börjat mildras, även om bitcoinpriserna har överträffat 10000-nivåerna. Patrick Hussy, verkställande direktör på Sentix, sade att nedgången skulle kunna indikera ”en vilja att ta vinst bland investerare. Detta borde bromsa den pågående prisåterhämtningen. ” Han tillade också att bitcoinpriset skulle ta en kort andning under de närmaste 2-3 veckorna, och investerare kommer att ha tid att utveckla ett nytt perspektiv.

Samtidigt kan CME Futures-diagrammet också föreslå att det nuvarande bitcoin-rallyt kan behöva ta en paus. CME Futures har producerat en flashkrasch på måndag och fyllt sin timgap mellan 9875 till 10200. Vi tror att priset kan behöva konsolideras ytterligare i de övre 9000 handtagen innan en ny utveckling inträffar.

Figur 1: Sentix Bitcoins Strategic Bias – Institutioner vs Individer (Källa: Sentix) Figur 2: CME Bitcoin Futures 1-timmarsdiagram (Källa: Tradingview)

BTC har bytt händer på 11000 nivåer under början av Asien måndag handel, medan stora altcoin namn som ETH och XRP har något doppat i det röda efter helgens rally. Vi har sett en blandad påse någon annanstans, med ALGO ökade cirka 10% och BSV handlades 6% lägre under sessionen.

Vad du saknade?

 • Ethereum och DeFi förblev i rampljuset när det sammanlagda värdet låsts in DeFi förblev på 1 miljarder USD, enligt DeFi Pulse. Deras data visar också att summan ETH låst i DeFi upprätthålls på cirka ETH 3,2 miljoner. Priset av ETH har vunnit cirka 75% jämfört med året innan, och tillväxten av det låsta värdet har nått 46% YTD.
 • Stannar med ETH, en undersökning visar att kryptosamhället har förväntat sig att CFTC-reglerade börser ska lanseras ETH-baserade token futures i år. Hitta från The Block 2020 Outlook visar att 68% av deras respondenter tror att ETH-framtiden kommer att gå live på ett reglerat börs 2020.
 • USA kan ha värmt upp för att utforska möjligheterna med CBDC. Under en Tal vid Stanford Graduate School of Business sa Fed: s Lael Brainard att Fed “bedrev forskning och experiment relaterade till distribuerad huvudteknik och deras potentiella användningsfall för digitala valutor, inklusive potentialen för en CBDC.”
 • Brist på öppenhet kan vara en av anledningarna till att vissa finansjättar lämnar Libra Association. Mastercard VD Ajay Banga berättade FT att förutom transparensfrågan var företaget också oroligt över Libras affärsmodell eftersom föreningen “inte har gjort klart hur det kommer att tjäna pengar.”

Prisanalys

BTCUSDT

 • BTCUSDTRally kan behöva ta en paus på nuvarande nivåer innan man testar oktoberhögtiden 10500 igen.
 • Även om den uppåtgående kanalen förblir obruten har momentumindikatorer blinkat överköpta signaler. RSI har träffat de övre 70 områdena, medan den ultimata oscillatorn gick över 60, vilket indikerar att tjurarna ser trötta ut. Dessutom har den snabba linjen gått ner under signallinjen i det stokastiska oscillatorns överköpta område. Det stärkte ett kortfristigt korrigeringsfall av priset.
 • CME: s CoT visar att hävstångskonton har ökat sina korta positioner, och minskningen av det totala öppna intresset antyder också att en priskorrigering snart kan bero på.
 • Som vi nämnde ovan kan CME: s gap-fyllning skicka BTC priserna tillbaka till 9875, vilket också ligger nära det 10-dagars glidande genomsnittet nära 9600-området, och det kan vara den första referenspunkten. Under det ser 250-MA och kanalens nedre stöd nära 9450 ut som ett anständigt stöd.
 • Det perfekta fallet skulle vara att paret först testade det nedre stödet i 9000 till 9500 innan det fortsatte sitt rally mot 10500.

Figur 3: BTCUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview) Figur 4: CME Bitcoin Futures engagemang för näringsidkare (Källa: CME Group)

ETHUSDT

 • Ett liknande momentum har också sett in ETHUSDT, med den dagliga stokastiska oscillatorn producerade en baisseartad crossover i den överköpta zonen, och andra indikatorer har också signalerat ett pris överköpt.
 • Det är dock värt att notera att ett dagligt gyllene kors verkar på väg, med det 20-dagars glidande genomsnittet är på väg att passera över det 250-dagars glidande genomsnittet, vilket betraktades som en haussignal.
 • Med tanke på den höga potentialen för kortsiktigt vinsttagande tror vi att priset kan testa det lägre stödet nära 250-MA nära 203-området innan rallyet fortsätter. Om det komprometteras skulle nedgångarna i början av februari nära 184 vara den första nivån att titta på, följt av 179.
 • Ett starkt rally kunde ses om paret bryter över augustihöjdpunkten 239.

Figur 5: ETHUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview)

XRPUSDT

 • Vi vill följa upp vår XRPUSDT analys som vi gjord i vår januari-recension. OKEx Techincals lyfte fram den aktuella dagliga triangelformationen av paret, och det kan vara dags för XRP att vända. Paret har börjat göra en vändning efter att priset träffat triangelns övre motstånd.
 • Vi behåller vår syn på XRPUSDT, tro att paret skulle kunna testa det nedre stödet nära 0.248 till 0.252 innan de producerade en breakout.
 • OKEx XRP Long / Short Ratio verkar också stödja det argumentet. Trots den senaste reträtten ligger förhållandet fortfarande stadigt över 2, vilket är betydligt högre än i början av januari från 1,66 till 1,8. Avläsningen kan indikera att den potentiella vinsten för korta positioner har varit snöboll.

Figur 6: XRPUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview) Figur 7: XRPUSDT Daily Chart (Källa: OKEx)

NEOUSDT

 • NEO har varit en av altcoin-moversna under måndagssessionen. Det handlades cirka 2% högre mot USDT. Men rallyet verkar trött och en korrigering kan vara nära förestående.
 • Med de senaste prisåtgärderna har paret bildat ett stigande triangelmönster, men vi tror att en breakout ännu inte kommer.
 • RSI har producerat en baisseartad avvikelse. Det har inte kunnat producera några högre toppar medan priset har gått uppåt.
 • Den första nivån att titta på skulle vara det 20-dagars glidande genomsnittet nära 11,8. Om det ses kommer det att förstärka fallet att testa det nedre stödet av triangeln nära 9.8 innan det skapas en breakout.

Figur 8: NEOUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview)

———-

———-

Följ OKEx på:


Webbplats: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map