Nyanserna i OKEx linjära och inverse futures / swap och hur du maximerar din vinst

Thomas Tse

Chef kvantitativ strateg

Denna artikel riktar sig till mellanliggande och sofistikerade handlare som redan känner till grunderna i indexarbitrage. Det finns andra resurser tillgängliga på OKEx Academy om du behöver mer förklaringar om begreppen bas, marginal och beräkning av verkligt värde. Idag ska vi diskutera en handel som skulle ha återvänt >10% förra månaden. Idén liknar den diskuterade lån- och bärhandeln här. För att underlätta diskussionen antar vi att vi bygger en indexarbitrage-position den 12 februari och sedan avvecklar den den 13 mars vid den mest gynnsamma tiden. Diskussionens kött härrör dock från diskussionen om hur man kan maximera kapitalavkastningen och sänka risken genom att använda både OKExs inversa och linjära futures.

Vaniljhandelsidén

Diagrammen nedan visar procentbasen den 12 februari och den 13 mars 2020. Varje diagram innehåller procentbasen för både OKEx inverterade myntmarginerade USD-futures och linjära USDT-marginala futures. Med en snabb blick kan vi se hur linjär framtidsbasis konsekvent är högre än den inversa framtidsbasen, som vi kommer att diskutera senare. Denna fördelning mellan de två kvartalsbaserade terminerna för BTC drivs av den underliggande utlåningsräntan och även av hur marginalen fungerar.

Den 12 februari handlade marknaden contango, futures nära kvartalet handlade ~ 5% över spotpriset, och handelsgolvet som vi borde använda är att futuresna handlade “rik”. En månad senare, den 13 mars, handlades marknaden med backwardation, med terminshandeln nära kvartalet till ett värde av ~ -15%, båda futuresna handlade “billigt”. Handeln är att köpa plats & sälj rika terminer den 12 februari och varva ner genom att sälja spot & köpa tillbaka billiga terminer den 13 mars för en rejäl 20% avkastning för en månads innehavsperiod. Idén med detta index arbitrage handel är ganska enkel men djävulen är i detaljerna.

Maximera kapitalanvändningen och maximera vinsten

Det är omöjligt att ställa in basen så att du inte förväntar dig att verkligen göra de här 20%. Eftersom vi inte kan förutsäga framtidsbasen och inte vet när är den exakta tiden för att bygga och varva ner vårt lager, låt oss ta en titt på andra delar av ekvationen, vilka futures att använda och varför. Vi kommer nu att rikta vår uppmärksamhet mot att maximera vår avkastning per kapital och sänka våra risker.

Nuans 1: Om inversa och linjära futures har samma positiva grund, är det bättre att använda inverse futures för att bygga index arbitrage position?

OKEx är det enda börsen som erbjuder både inversa och linjära futures. Marginalen för dessa BTC-terminer är BTC respektive USDT. Antag nu att du har 10 000 dollar för arbitrage, vilket innebär att du kan köpa 10 000 dollar i BTC och sälja 10 000 dollar i BTC-futures. Vilken framtid ska du använda? USDT-framtiden har faktiskt en högre bas på ~ 0,7 på grund av deras marginalbehov. Om du väljer inversa futures skulle du köpa 10 000 USD i BTC och använda den som framtida säkerhet, i huvudsak skulle du aldrig bli tvångslikviderad på grund av den inversa utbetalningens natur (se exempel 1).

# Exempel 1: (Antag avgift = 0, hävstångseffekt = 10x)

Inträdet kl. 15:00 den 13 februari är likvidationspriset oändligt.


Antag att vi har positionen till utgången och varva ner spotpositionen och avveckla framtiden till samma pris (och 1 USDT = $ 1), din avkastning blir ~ 5%, vilket kommer att vara runt 0,0492 BTC (~ $ 513).

Om du bestämde dig för att fånga mer bas med de linjära USDT-terminerna måste du reservera en betydande mängd kontanter och köpa USDT för att marginalisera den linjära framtiden. Per indexarbitrageposition skulle den infångade basen vara mer men per kapitalanvändning erhöll du mindre dollarbasis. Viktigast är det att det finns en chans att du kan bli tvungen att likvideras om marknaden skjuter upp, eftersom det finns obegränsad nackdel med korta futures.

Nuans 2: Om inversa och linjära futures har samma negativa grund är det bättre att använda linjära futures för att varva index arbitrage position?

Omvänt, om både inversa och linjära futures handlas med en rabatt till spot, vilka futures ska du använda och varför? Efter ovanstående logik, allt annat lika, bör du använda den linjära framtiden för att bygga en omvänd arbitrage-position (sälj spot-köp-framtid). När du säljer spot på OKEx spotmarknad får du tillbaka USDT. Med denna USDT kan du göra 1: 1 marginal för din långa framtida position. Du kommer i princip aldrig att tvingas avvecklas om inte marknaden sjunker med 1-MMR% (se exempel2).

Exempel 2: (Antag avgift = 0, hävstångseffekt = 10x)

Inträdde 08:00:00 den 13 mars, skulle likvidationspriset vara cirka ~ 20.

Om du kopplar av under utgången den 27 mars och förutsätter att den linjära framtiden ligger på $ 4794, blir din avkastning 8,4%, vilket kommer att vara cirka 840 USDT.

Nuance 3: För att maximera kapitalanvändningen och använda hävstångseffekt kan du göra en blandning av sälja inversa futures, köpa linjära futures.

Om vi ​​antar att 1 USDT = $ 1 förklarar nyanser 1 och 2 varför linjära futures konsekvent bör prissätta högre än inverse futures. Om du är kapitalbundet kan du försöka handla spridningen av futures. Till exempel, om det finns en lägre efterfrågan på linjära futures på marknaden än inverse futures, kommer grunden för den inversa framtiden att vara högre. Du kan sedan köpa USDT-futures och sälja inverse futures och fånga spridningen. Eftersom det inte finns något behov av att köpa eller sälja spot, kan du utnyttja den här handeln (men var försiktig med marknadsrörelser, det kan slå ut ett ben) och potentiellt tjäna mer. OKEx unika USDT-linjära futures ger upphov till fler arbitragemöjligheter.

Arbitrage: Det är aldrig riktigt riskfritt

I akademisk mening betyder ”arbitrage” riskfri vinstmöjlighet. Detta ord används löst av handlare, vi skulle vilja tro att våra affärer är riskfria, men det är det verkligen inte. De bättre handlarna kunde överleva den mörka nedgången den 13 mars eftersom de var beredda på hög volatilitet. Hävstång är ett tveeggat svärd, ett gap uppåt eller nedåt kan snabbt avveckla din position innan du har en chans att marginalera om. De viktigaste indexarbitrage-riskerna vi har är likvidation, clawback, motpart och tether-exponering.

Binance tillämpade auto delveraging (ADL), en typ av likvidation på en vinnande position, på sina användares positioner den 12 mars. ADL är mycket värre för en näringsidkare än likvidation i vissa avseenden. Först och främst vet du aldrig när ADL händer dig. Din nackdel med att få din korta position tvångslikviderad via ADL innebär att du förlorar betydligt om marknaden fortsätter att gå ner. ADL på en framtida marknad gör det omöjligt att säkra. På OKEx använder vi inte ADL för våra Bitcoin-derivat.

Eftersom OKEx är en decentraliserad terminsbörs implementerar vi istället en clawback-policy där vinnande positioner dras av en del av deras P&L om motpartspositioner inte kan tvingas avvecklas i tid och det inte finns tillräckligt med försäkringsfonder för att täcka nedfallet. Detta är ett bättre alternativ än ADL, eftersom du bara skulle förlora en del av din P&L i värsta fall samtidigt som du skyddar din häck. Sedan vi uppdaterade vår riskmotor 2018 har vi inte haft några BTC-återkopplingar i några av våra BTC-derivat. Fallet den 12 mars har visat att vår sofistikerade riskmotor är branschledande.

Som handlare kan vi försöka sänka vår tvångslikvidationsrisk eftersom vi är medvetna om när det kommer att hända. Nyanser 1 och 2 visade att likvidationsrisker kan minskas genom att använda olika terminer för att ta en lång eller kort exponering. I värsta fall, om din långa säkringsposition tvingades avvecklas på grund av marginalbehov, finns det fortfarande en stor chans att du kan öppna samma position med en vinst eftersom marknaden fortsatte att sjunka.

Slutligen, när du anställer en position som involverar Tether (USDT), ger du dig av misstag en motpartsrisk mot Tether. Till exempel, om du säljer rika USDT-linjära futures och köper billiga inverterade BTC-futures, längtar du USDT och shorting dollar. Om USDT de-pegnar och kraschar med allt annat lika, kommer BTC-USDT att skjuta upp och du är skyldig USDT. Omvänt kan du överväga att säkra eventuella extra tether-exponeringar genom att handla en kombination av OKEx linjära och inversa futures.

Slutsats

OKEx unika kombination av olika fastigheter och typer av marginalfutures gör det möjligt för handlare att skapa många typer av transaktioner. Du kan arbitrage mellan olika underförstådda priser eller arbitrage mellan olika marginaler. När det gäller att förbättra din riskprofil visade vi att det finns mindre marginalanalysrisk som kortsluter inversa futures än shorting linjära futures (och vice versa). Slutligen kan du bygga en position mellan linjär och invers futures för att säkra tether exponering. Med tanke på alla typer av fastigheter och produkter har OKEx den djupaste likviditeten och de bästa handelsmöjligheterna för alla börser.

Följ OKEx på:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map