Handel med USDT-exponeringar med OKEx linjära och inverse futures

Thomas Tse

Chef kvantitativ strateg

USDT, aka Tether, är en mycket likvid tillgång på kryptomarknaden som är allmänt accepterad i flera börser och kan handlas dygnet runt. Det fungerar som en börshandlad fond (ETF), där den underliggande tillgången är US-dollar; och det antar en skapande och inlösenmekanism som gör det möjligt för näringsidkaren att handla den till en premie eller rabatt på marknaden. Idag ska vi prata om USDT-rabatter och premium- och handelsstrategier relaterade till USDT-basen. Vi kommer att använda OKExs USDT linjära och myntmarginala inversa futures för att replikera USDT-räntan och arbitrage olika framtida bas över olika framtida tider..

Under de senaste månaderna har USDT handlat till en premie i onshore Kina, medan offshore-marknaden fortfarande handlades effektivt vid cirka 1: 1. Onsdagens CNY-kurs är ~ ¥ 7,08 i skrivande stund och det bjuder på ¥ 7,21 på OKExs C2C USDT-marknad. I huvudsak är marknaden ineffektiv på grund av kapitalrestriktioner, USDT handlas till cirka 2% -3% premie i Kina. Detta är inte särskilt “arb-kompatibelt” om du inte har någon speciell inställning. Vi bör dock se en viss uppdämd kinesisk efterfrågan som leder till ineffektivitet på marknaden i andra delar av kryptomarknaden.

Figur 1. Bloomberg Figur 2. På offshore OKCoin USDT / USD-marknaden är USDT-premien mycket mer dämpad och handlas till en lätt premie

Asymmetrin för att hålla USDT

Man kan inte prata om handel med USDT utan att först känna Tethers motpartsrisker. Generellt sett försöker vi som kvanthandlare minimera motpartsrisken. Även om risken för att Tether sprängs är liten, finns det ändå, och effekterna kan vara ganska binära. Tidigare har vi sett USDT handlas ner till 0,9 USD och upp till 1,05 USD också.

Fördelen med att hålla USDT är ganska liten, liksom traditionella ETF: er på marknaden, finns det i allmänhet ingen begränsning för skapandet. Om USDT handlas till en premie kan handlare snabbt ge Tether Limited (chefen) dollar och få USDT att sälja till marknaden och fortsätta upprepa denna handel. Därför är premien alltid liten och endast sällan över 0,5%, så vi bör dra nytta när den är stor.

Men om Tether blir illikvida och ser en bankrörelse kommer en USDT att sjunka till $ 0 snabbt. Tillståndet som Tether ger för att skapa eller lösa in är asymmetriskt. Således är denna utdelning mycket asymmetrisk, din nackdel med att hålla Tether är 100% men din uppsida är mycket begränsad.

Så här säkrar du USDT på OKEx

Kvanthandlare försöker minimera sin Tether-exponering genom att hålla så lite som möjligt eller säkra dess nackdel. Säkring är som att äta grönsaker, vissa av oss gör det för att vi vet att vi måste, men inte för att vi vill. Om du har USDT och vill tjäna lite passiv inkomst kan du köpa spot och sälja rika inversa myntmarginerade futures (som diskuterades tidigare i mina andra artiklar).


Om terminer handlar billigt kan du köpa billiga linjära futures och sälja rika inversa futures. Detta ger dig en viss positiv bärning från grunden.

Implementera USDT-värde från OKExs index och köpa USDT-återföring

På morgonen den 13 mars oron skyndade sig till den säkra tillflyktsorten (ja – Tether är en säker fristad i krypto, eftersom du kan ta ut den i din egen plånbok). Med hjälp av index BTC-USDT (5290USDT) och BTC-USD ($ 5590) kan vi antyda att USDT handlades till $ 1,05. Om vi ​​tror att USDT skulle falla tillbaka till paritet (på grund av den asymmetriska faktorn som diskuterats ovan) bör vi sälja Dollarindex och köpa Tether-index till långa dollar och korta Tether.

De flesta handlare på marknaden känner till denna strategi, så den inversa dollartiden handlade faktiskt i nivå med den linjära USDT-framtiden. Eftersom Dollarindexet är högre med 5% var grunden 5% billigare för inversa futures eftersom futuresdeltagare förväntar sig att USDT-premien ska slipas bort vid utgången. Omkring 11:25 ser vi äntligen en urkoppling, både dollarterminer och swaphandlade till 4% över Tether-priserna. Om du gick in i denna position (med 2x hävstångseffekt) för att sälja den inversa framtiden och köpa en linjär framtid, skulle du ha fått cirka 8% avkastning på bara 15 minuter.

Till exempel:

Du öppnar position kl 11:30:57 13 mars (förutsatt att du har tillräcklig marginal)

Om den hålls under utgången den 27 mars och tar leveranspriset för BTC-USD-200327, som var $ 6725,42, för BTC-USDT-200327 som var T $ 6703,4, skulle din avkastning vara cirka 0,032BTC (~ 214,76 USDT).

Din nästa fråga kan vara, med tanke på att jag måste marginalisera inverse futures med BTC, kanske jag bara skulle fånga den inversa framtidens negativa -10% -basis. Som diskuteras i nyanserna i indexarb-artikeln är det mycket kapitalkrävande att marginalera en omvänd framtid under en omvänd arbitragehandel och på grund av dess inversa avkastning är det svårt att hantera marginen.

Vilka är riskerna??

Ingen artikel om arbitrage är komplett utan att diskutera riskerna. Uppenbarligen är risker som att upprätthålla marginal-, clawback- och motpartsrisker involverade, men du bör också ta hänsyn till Tether-risken. När vi handlar futures med olika offertvalutor öppnar vi för exponeringar i offertvalutan även efter att valutan har säkrats. I det här fallet kommer handel med eventuell spridning mellan inversa och linjära terminer att ha skapat en konstgjord Tether- eller USDT-position.

I allmänhet borde vi skeva mot att kortsluta Tether (som att köpa linjära futures). Att gå kort på USDT innebär att köpa USDT linjära futures eller swappar eller köpa BTC med USDT. I mindre chans att USDT kraschar 50% kommer BTC-USDT-indexet att vara dubbelt så stort som BTC-USD-indexet och du kan faktiskt få en fördubblad mängd USDT och när det gäller Dollar, din P&L skulle fortfarande vara platt.

Slutsats

OKEx erbjuder ett brett utbud av kryptoderivat som passar olika handlares behov. Med tanke på marknadsvolatiliteten är det mycket enkelt för dessa futures att koppla bort och arbitrage-möjligheter är ofta tillgängliga för dem som alltid är redo. Dessa handelsstrategier är inte på något sätt enkla eller händer ofta, om det är mycket lönsamt skulle de bara pågå en kort stund och skyddas ofta av bots – bara när bots är utan ammunition kan handlare festa på det. I den här artikeln undersökte vi ett uppenbart exempel men det finns otaliga små chanser där, till exempel det här exemplet nedan som visar TRX 0925 (en mindre bevakad framtid).

Följ OKEx på:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map