ETH kan möta inkommande volatilitet, hur man spelar det?

Översikt Kryptovalutamarknaderna har agerat beslutsamt strax efter bitcoins tredje halvering. De första tecknen visar dock att ett stort sentimentförskjutning kan börja äga rum inom ETH marknadsföra. Det kan vara en symbol som visar den stora ETH investerare kunde ha börjat förbereda sig för nästa stora drag i den näst största kryptovalutan. Det är intressant eftersom marknaderna har sett en ökande konversation om förfallodagen ETH 2.0-uppgradering, vilket kan bli nästa stora händelse i år efter bitcoinhalvering. Hur kan denna uppgradering påverka ETH priser och marknaden som helhet? Vilken typ av handelsinstrument är idealisk för en tidig inställning för detta evenemang?  Ethereum 2.0: Nästa stora sak i krypto efter bitcoinhalvering? BTCTredje halveringen har lyckats levereras den här veckan och halveringshypen är äntligen över. Det är inte svårt att se väntetiden på marknaden efter halvering; BTC har handlat i sidled, och större altcoins var ungefär desamma. Medan investerare fortfarande letar efter nästa fokus på marknaden, ETH kan förtjänar mer uppmärksamhet, eftersom den näst största kryptokurrency kommer att genomgå en betydande uppgradering trots att ha upplevt flera förseningar. Ethereum 2.0-protokolluppgradering kommer att ändra den ursprungliga proof-of-work-mekanismen till proof-of-stake, vilket kan uppmuntra ETH innehavare att samla mer ETH. Det beror på att om man har mer andel i nätverket, desto mer makt har han att validera transaktioner. Även om uppgraderingsprojektet 2.0 har upplevt flera förseningar, vi kanske inte är långt ifrån den officiella lanseringen, även om tidpunkten förblev okänd. Vitalik Buterin, grundare av Ethereum, sa till Coindesk att ”testnätet för Ethereum 2.0 var redan live och de första faserna av implementeringen började redan. ” Även om vissa marknader rapporter säger att lanseringen kan vara i juli. Men Buterin klargjorts att lanseringen är planerad i slutet av 2020 utan att ange ett specifikt datum. Förhållandena kan gynna volatiliteten Tidiga indikationer från gruvarbetare och valar kan signalera att volatiliteten hos ETH priser i framtiden. Figur 1 visar att gruvarbetare har börjat ackumuleras ETH igen nyligen, som kom efter försäljningen den 10 maj.

Figur 1: ETH-pris (grönt) mot gruvarbetare (brunt)

Ethereum (ETH) [10.13.07, 14 maj, 2020] Källa: Santiment En minskning av gruvarbetarnas saldon betraktas ofta som en tidig indikation på det pris som kunde ha nått en topp på kort sikt. Omvänt, när gruvarbetarnas saldo började öka eller en uppåtgående trend, kunde priserna ha bottnat på kort sikt. Det är värt att notera att denna ackumuleringstrend, även bekräftad, kan vara en medellång / långsiktig trend, och det kan vara svårt att bestämma tidpunkten för den ackumulering som avspeglar priset. Det är därför vi behöver mer bevis för att backa upp vårt antagande och ETH belopp i toppinnehavare som inte byts ut kan ge en annan ledtråd.

Figur 2: ETH-pris (grönt) mot belopp i icke-börsinnehavare (brunt)

Ethereum (ETH) [10.14.39, 14 maj, 2020] Källa: Santiment Det verkar som att valar har behållit sina ETH innehav på en relativt hög nivå sedan den 8 april. Försäljningen den 10 maj minskade inte mycket av deras förtroende, och det kan vara ett annat tecken på att valar har förväntat sig volatilitet ETH priserna kan snart öka, kanske med en bias på uppåtsidan. Dessutom kan de sociala volymnivåerna ge oss en fullständig bild av hur heta ETH eller ETH 2.0 i kryptosamhället. Figur 3 visar den sociala volymen för termen ”ETH”Eller”ETH 2.0”På Telegram och Reddit. ETH har haft en uppåtgående trend sedan början av maj.

Figur 3: Social volym av “ETH” eller “ETH2.0” på Telegram (blå) och Reddit (röd)

eth eller eth2.0 Telegram eth eller eth2.0 Reddit  Källa: Santiment Även om prisimplikationen för en digital tillgång med en högre social volym förblev mycket diskutabel, men en sak som vi kan bekräfta är, ETH eller ETH 2.0 har genererat mer buller bland kryptosamhällen, och det genererar ofta volatilitet på priset för den givna tillgången. Det kan vara något som handlare och investerare vill titta noga på.  Gör ETH-futures framför alternativ Hur handlare och investerare kan fånga och dra nytta av de potentiella rörelserna för ETH priser, det är miljonfrågan. Att välja rätt instrument för att börja handla kan dock vara mer avgörande än vad många handlare och investerare tror. Med rätt verktyg kan marknadsaktörerna kunna maximera den potentiella profilen samtidigt som deras risker minimeras. I denna ETH fall vet vi att 2.0-uppgraderingen så småningom kommer; det är bara en tidsfråga, oavsett om det är juli eller årsskiftet. Det är därför instrument som terminer som har inget tidsförfall och fast handel kostnad kan vara ett bättre val av vapen.

  • Inget tidsförfall – Ett av de väsentliga elementen när det gäller prissättningsalternativ är tidsvärdet och värdet på optionskontraktet minskar över tiden. Om en investerare ville fånga en förestående volatilitetshöjning av priset på det underliggande, utan att veta när tiden för den specifika händelsen inträffar, som det här ETH 2.0-uppgraderingsfallet, har futures kanter över optioner, eftersom futures har ingen tidsförfall.
  • Fast handel kostnad – Marginalkostnaden för terminskontrakt med större krypto som underliggande är vanligtvis fast, vilket innebär att handlare vet hur mycket initial marginal de behöver när de först startar en handel. Till exempel den initiala marginalen på ETHUSD terminskontrakt på OKEx kan vara så låga som 2% med en underhållsmarginalkvot på 1%. Däremot kan optionspremien fluktuera, i vissa fall om den underliggande tillgången blir mer volatil, kan optionsköpare behöva bära en högre optionspremie.
  • Enklare prissättning – Prissättning av ett optionskontrakt kan ibland vara komplicerat, och det fanns fler variabler som handlare och investerare kanske inte är lätta att kontrollera och förstå. Förutom den tidsförfallfaktor som vi nämnde tidigare kan underförstådd volatilitet vara en annan fråga som optionshandlare inte kan ignorera, men det är svårt att kontrollera samtidigt. IV betraktas som ett mått på marknadens prognos för det underliggande prisets troliga rörelse. Det har varit ett viktigt inslag när det gäller prissättning av optioner. IV är dock också den del som är svårast att förstå och förutsäga. I terminshandel finns det ingen sådan faktor.

Lång tenor eller evig? Varför inte båda? Vi har identifierat futures som ett idealiskt instrument för att spekulera i potentialen ETH ökar prisvolatiliteten. Ändå kan det vara en annan fråga att välja rätt tenor. För närvarande erbjuder marknaderna ett brett utbud av ETH terminskontrakt med olika tenorer som investerare kan välja, allt från veckovis, två veckor, kvartalsvis, kvartalsvis till evig. Så vilken att välja? Om investerare tror att ETH: s prisvolatilitet kan öka i framtiden, och de ville göra tidiga drag för potentiella händelsestyrda prisåtgärder, terminskontrakt med längre tenor, som OKExs ETHUSD två-kvartals futures kan vara ett av valen. De kanske också vill överväga a strategi för spridningshandel. Spreadshandelsstrategin innebär att man köper ett terminskontrakt och säljer ett annat terminkontrakt. Denna strategi kan hjälpa investerare att dra nytta av en oförutsedd förändring, och det kan också vara mindre riskabelt än direkta terminer. I det här fallet, köpa en ETHUSD evig byte och försäljning två kvartalsvis ETHUSD futures kan vara en annan lösning.

Figur 4: ETH Futures & Byter aggregerade dagliga volymer och öppet intresse

skew_okex_eth_futures__swaps__aggregated_daily_volumes_and_open_interest  Källa: Skew Slutsats Marknadsaktörerna verkar fortfarande leta efter nästa fokus efter bitcoins halvering, och ETH 2.0-uppgraderingen kan lätt bli nästa kontaktpunkt i kryptorummet. Men med okänd timing och multipel fördröjningshistorik kan det vara utmanande för investerare och handlare att dra nytta av en sådan händelse. Därför kan derivat som terminer och swappar hjälpa investerare att fånga dessa möjligheter och minska sina risker genom att använda rätt strategi. Investerare bör konstruera sina strategier enligt deras riskprofil. Författare: Cyrus Ip Research Analyst, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map