Analys av Bitcoin | 7-Förstå marknadstrender och tidscykler i det här avsnittet

Det finns en trend att stiga och falla, läsa prisspråket;

Det finns en signal att köpa och sälja och säga farväl för att känna affären.

Hallå där! Vi kommer att prata om marknadstrender och tidscykler i det här avsnittet.

Har du någonsin stött på detta dilemma: en tidscykel indikerar en uppåtgående trend, men den andra indikerar motsatsen. Vem ska jag lita på?

Detta är ett 1-timmarsdiagram över EOS kvartalsavtal från OKEx terminsmarknad. Topparna och trågen är framträdande och bildar en uppåtgående trend.

Vad sägs om det dagliga diagrammet? Topparna och dalarna sjunker gradvis och bildar en nedåtgående trend.

Så ska jag gå långt eller gå kort? Trendcykeln är här för att hjälpa dig att fatta handelsbeslut.

Prisrörelser som sker över några timmar kallas ofta kortvarig trend, det är den viktigaste cykelreferensen för kortvarig handel. Prisrörelser som inträffar under några timmar till några dagar kallas mellanliggande trend, den viktigaste referenscykeln för mellanliggande handel; trender som varar i veckor kallas långsiktig trend.

Den vågiga långsiktiga trenden består faktiskt av flera trender på medellång sikt, medan trender på medellång sikt består av flera korta trender.

Låt oss ta en titt på det här diagrammet som visar hur trenden utvecklas över tiden. Antag att detta är ett 1 timmars ljusstake-diagram och sedan byter till ett dagligt diagram med längre cykel.

Du skulle märka att den kortsiktiga uptrenden är en del av den långsiktiga downtrend.

Att ändra cykeln till en större veckovisa eller årliga trendlinje, vi kan märka att kortsiktiga och medellånga trender är en del av den långsiktiga trenden.

Handlare älskar att spekulera om marknaden är baisseartad eller hausse, och de hänvisar ofta till en långsiktig trend av månader eller år.

Detta visar ljusstaken över BTC: s 3-dagarscykel. Varje ljusstake representerar 3 dagar. Observera från diagrammet att BTC hausseartad körning faktiskt startade från mitten av 2015 till slutet av 2017, en stor hausseartad körning som varade i 2 år.

Bortsett från att klassificera trenderna i korta, mellersta och långa termer efter tid, klassificerar Dow-teorin den också i primär trend, mellanliggande trend och tertiär trend.


Primär trend avser en tjurmarknad som visar tydliga toppar eller dalar, som sträcker sig över en längre tid. Primär trend tar längre tid att bilda och kräver mer kapitalvolym, därför är trenden från långa cykler mer tillförlitlig, som dagliga och veckovisa trender, det är mycket osannolikt att den manipuleras så länge.

Mellantrenden går mot den primära trenden och avvikelsen korrigeras vanligtvis automatiskt.

Det är relativt den primära trenden – om den primära trenden är hausse, skulle den mellanliggande trenden vara trågen under uppåtgående trend.

Om den primära trenden är baisseartad, är den mellanliggande trenden då returen under nedåtgående trend. Korrigeringen ligger inom 1/3 till 2/3 av den primära trenden.

Kortvarig trend är de mindre trenderna som korrigerar rörelsen för den sekundära trenden, vilket representerar de dagliga prisfluktuationerna på marknaden. Det är lättast att manipulera, vanliga handlare rekommenderas därför att undvika att handla korta trender.

Trender är korrelerade. När trenden vänder motsatt är mindre trender ofta mer flexibla.

Trend har inkluderande struktur och de kommer inte att vara för evigt. Trender har alla sina specifika cykler. Hur man säger om trenden kommer att ta slut?

När korrigeringspunkten är lägre än den sista stigande punkten i en upptrend, indikerar det att upptrenden har slutat;

När återhämtningspunkten är högre än den första nedåtgående punkten i en nedåtgående trend, indikerar det att nedåtgående trend har avslutats.

Detta är ett 4-timmarsdiagram över BTC / USDT-handel på OKEx spotmarknad. Punkt A, B och C stiger gradvis för att bilda en uptrend. När priset korrigeras till punkt D (lägre än punkt C) kan vi säga att upptrenden har upphört.

Detta är ett 6-timmarsdiagram över BTC / USDT-handel på OKEx spotmarknad. Punkt A, B och C faller gradvis ner för att bilda en nedåtgående trend. När priset återhämtar sig till punkt D (högre än punkt C), indikerar det att nedåtgående trend har upphört.

Långsiktiga investerare ser på den primära trenden; De kan hålla i månader eller år, därför handlar de enligt de dagliga, veckovisa eller månatliga ljusstaken..

Kortfristiga investerare använder sig av mellanliggande och kortvarig trend för att maximera sina vinster inom en kort tidsperiod.

Crypto fungerar 24/7 och ändras varje sekund. Det är en mycket snabb bransch.

Så när vi går tillbaka till vår första fråga: om en tidscykel indikerar en uppåtgående trend, men den andra visar det motsatta, hur man handlar? Följ bara din stil: Följ trenden som passar din handel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map