Analys av Bitcoin | 4-Bearish Ljusstake Mönster

Det finns en trend att stiga och falla, läsa prisspråket;

Det finns en signal att köpa och sälja och säga farväl för att känna affären.

Idag ska vi lära oss mer om Bearish Candlestick Patterns.

Kvällsstjärnans utseende indikerar att tjurtrenden har upphört och att en justering kommer. Låt oss börja med Evening Star.

Vad är en Evening Star? Som visas i den röda linjen.

Kvällsstjärnan är ett baisseartat ljusstake mönster som består av tre ljus: ett stort vitt ljusstake, ett ljust stearinljus och ett rött ljus. En aftonstjärna visar en unik egenskap: slutpriset för det sista ljuset måste vara lägre än det första ljuset i minst 50%.

Vi kan till och med bestämma den baisseartade nivån på marknaden genom att titta på slutpriset för det sista ljuset. Som du kan se i diagrammet har det röda ljusets slutkurs precis översteg nivån på 50%. Detta indikerar att den baisseartade trenden är relativt svag. Om det röda ljusets slutpris är nära eller detsamma som det vita ljusets öppningskurs, betyder det att den baisseartade trenden är relativt stark. Det röda ljusets slutkurs är betydligt lägre än det vita ljusets öppningskurs, det betyder att den baisseartade trenden är mycket stark.

På vardagliga handelsmarknader kanske en aftonstjärna inte är så uppenbar som du kan känna igen från läroböcker. Här är några exempel som vi hittade tidigare:

I den första figuren kan du se att mittdelen bildas av två små ljusstakar. Låt oss flytta tillbaka dem till det verkliga handelsdiagrammet. Efter en stark prishöjning ses en kvällsstjärna på hög nivå, då ser vi omedelbart ett priskorrigeringsmönster.

Den andra siffran är hämtad från OKEx – ett 2-timmars BTC / USD-diagram. Detta kanske inte är ett perfekt exempel eftersom mittljuset inte är signifikant litet. Vi kan dock fortfarande se ett stjärnmönster på kvällen och priset sjunker omedelbart efter att mönstret har bildats.

I den tredje figuren bildade två ljusstarka ljus mittdelen. Vi kan också se att det röda ljusets slutpris är betydligt lägre än det vita ljusets öppningspris. Priset tumlar efter kontinuerliga svängningar. Ibland kan kvällstjärnan visas flera gånger på kort tid. I den här BTC / USDT-baisseartade trenden ser vi två kvällstjärnor när priset går tillbaka och faller omedelbart efter.

Den andra vi kommer att lära oss om är Bearish Engulfing.

Ett baisse uppslukande mönster består av ett vitt ljusstake följt av ett stort rött ljusstake som “omsluter” det mindre vita ljuset.

Men hur kan vi bestämma den baisseartade nivån om vi ser ett sådant mönster?

I den första figuren sväljer det röda ljuset knappt det vita ljuset, vilket betyder att den baisseartade trenden är svag. I den andra figuren är det röda ljusets slutpris betydligt lägre än det vita ljusets öppningspris, längden på det röda ljuset är nästan dubbelt så mycket som det vita ljuset, vilket innebär att den baisseartade trenden är stark. I den tredje figuren sväljer det röda ljuset flera vita ljus åt gången, vilket indikerar att den baisseartade trenden är extremt stark.


Nu ska vi titta på några verkliga exempel.

Som visas i diagrammet.

Den första siffran är ett LTC / USDT-dagstabell från OKEx. Efter en prisstegring kan vi se ett stort rött ljus som slukar många vita ljus och en stark baisseartad trend följer.

Den andra siffran är ett ETH / USDT 2-timmarsdiagram från OKEx. Efter ETH-prisuppgången tillbaka till en ny höjd, ses ett baisseartat uppslukande mönster och den baisseartade trenden fortsätter.

Den tredje siffran är ett EOS / USDT 6-timmarsdiagram från OKEx. Efter en kontinuerlig prishöjning bildas ett baisseartat uppslukande mönster och en stark baisseartad trend uppträder.

Den sista vi kommer att lära oss om är Tower Top.

Ett torntoppmönster består av ett normalt eller stort vitt ljus till vänster, flera små ljus, vanligtvis mer än 5, i mitten och ett normalt eller stort rött ljus till höger. Som du kan se ser det ut som en torntopp i diagrammet.

En torntopp bildas ofta efter att slutpriset för det sista röda ljuset är lägre än kroppen för det första vita ljuset med 50%. En torntopp är ett vändningsmönster, det indikerar en vändning av den baisseartade trenden. Detta återspeglar en gradvis utmattning av köpare innan säljarna med kraft återfår kontrollen.

Vi kan också bestämma den baisseartade nivån på marknaden genom att titta på slutkursen för det sista röda ljuset. Som visas i figuren, om det röda ljusets slutkurs knappt överstiger 50% -nivån, kommer den baisseartade trenden att vara relativt svag. Men om slutpriset ligger nära det vita ljusets öppningskurs, kommer den baisseartade trenden att bli starkare. Och om slutpriset är betydligt lägre än det vita ljusets öppningskurs, kommer den baisseartade trenden att vara mycket stark.

Låt oss ta en titt på några verkliga exempel.

Denna siffra är hämtad från ett 6-timmars BTC / USDT-diagram på OKEx. Vi kan se långa skuggor fästa vid de små ljusstakarna. Men detta fenomen påverkar inte tornets toppstruktur, BTC-marknaden ser ett starkt baisseartat mönster efteråt, priset sjunker till en ny låg.

Den andra figuren visar plats ACC / USDT 12-timmarsdiagram på OKEx. Den mellersta delen av tornet bildas inte av ovanligt små ljus, och vi kan se en större fluktuationsnivå. Efter att mönstret har bildats tumlar ACC-priset kraftigt.

Låt oss granska vad vi lär oss idag:

Den första är en aftonstjärna, vilket betyder att mörkret är över oss. Den andra är den baisse uppslukande, vilket indikerar att en björnkörning kommer. Den sista är tornet, vilket återspeglar den gradvisa utmattningen av köpare.

Här kommer slutet av vår sektion, vi visar dig vikten av de olika Candlestick Line-positionerna

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map