OKEx VD svarar på användarnas frågor om den senaste uttagspausen

Här är höjdpunkterna i Jay Haos Ask Me Anything-session på Telegram – OKEx AMA-serien

Den 26 november deltog OKEx-koncernchef Jay Hao i en live Ask Me Anything-session på den officiella OKEx Telegram-kanalen och svarade på frågor från några av dess 27 000+ medlemmar.

Syftet med chatten var att ansluta till OKEx-communityn och ta itu med plattformens senaste paus av uttag – som sedan har återupptagits. OKEx är nu tillbaka som vanligt – men som Jay förklarar ser “business as usual” lite annorlunda ut.

OKEx har i flera år byggt förtroende genom att erbjuda en varierad och ständigt utvecklad produktsvit, bygga en stark relation med användargemenskapen och framför allt tillhandahålla branschledande säkerhet.

Under AMA tackade Jay OKEx-användare för deras lojalitet och support samtidigt som de erkände den osäkerhet som återkallelsepausen skapade.

Vad hände och vad görs för att förhindra en sådan situation i framtiden? Dessa frågor och mer besvarades av Jay i AMA – vars höjdpunkter återges nedan – när han diskuterar hur denna utmaning har skapat en ännu starkare “affär som vanligt” på OKEx.

Välkommen, Jay! Det har varit en tuff tid för både användare och personal på OKEx de senaste veckorna. Vi har genomgått en enorm utmaning. Det verkar dock som om allt rörde sig i en positiv riktning. Kan du berätta vad som hände exakt? Hur påverkade det plattformsverksamheten?

Jay: Detta har varit en utmanande tid för oss alla – men särskilt för våra användare. Medan de aldrig behövde oroa sig för säkerheten för sina tillgångar, eftersom vi upprepade gånger har försäkrat dem om att alla medel är säkra, måste de hantera osäkerhet, eftersom vi inte kunde ge dem ett exakt datum för när uttagen skulle vara öppna. Osäkerhet kan orsaka besvär och stress, och vi kan bara be om ursäkt för detta. Vi är så mycket tacksamma mot våra användare för deras fortsatta stöd och kommer att växa sig starkare och bättre tillsammans med dem.

Alla andra operationer på OKEx-börsen förblev opåverkade. Vi fortsatte att upprätthålla en "Affärer som vanligt" tillvägagångssätt under hela avstängningsperioden medan du arbetar med att förbättra OKEx riskhanteringssystem för att skydda användares tillgångar, stödja Bitcoin Cash hårdgaffel, lista upp den nya tillgången (dvs. BCHA) och airdropping tokens i Bitcoin Cash innehavares plånböcker.

Vi har sett en förståelig minskning av handelsaktiviteten på börsen. Men vi har också fått mycket stöd och uppmuntran från våra användare – inte bara genom meddelanden utan också när vi tittar på data från ledande plattformar, till exempel skev. Trots pausen av uttag höll sig OKEx starkt bland de bästa BTC-terminsbörserna och leder fortfarande paketet som den främsta derivatbörsen när det gäller öppen ränta på BTC-futures.

Vi har också fortsatt att gå vidare med listningen av nya projekt och diskuterar med nya företag att samarbeta i för att ytterligare bygga OKB-ekosystemet och förbättra användarupplevelsen på vår plattform. Vi vet att många kunder har fått sitt förtroende för oss och vi ber om ursäkt för detta. Vårt arbete härifrån och framåt är tydligt: ​​Vi kommer att upprätthålla vårt åtagande att vinna tillbaka användarnas förtroende och se till att OKEx förblir deras valfria plattform för investering och handel med digitala tillgångar.


Glad att se att OKB: s ekosystemutveckling fortsatte, liksom alla andra operationer på börsen förblir opåverkade under tillbakadragandet. Vad är dina tankar om denna händelse, och hur tycker du att OKEx ska fortsätta härifrån för att öka kryptohandelssamhällets förtroende för plattformen?

Jay: Jag tror att händelsen lyfte fram flera mycket viktiga punkter. Det avslöjade vissa svagheter i våra interna processer, som vi nu är fasta i att korrigera. Det framhöll dock också styrkan i vår infrastruktur och säkerhet – genom att vi kunde skydda alla användartillgångar samt fortsätta att upprätthålla verksamheten på alla andra funktioner i börsen.

Utanför OKEx belyste händelsen kryptovalutamarknadens mognad – vilket återspeglas i priset på BTC och andra större tillgångar i deras motståndskraft mot nyheterna. Vi fick också reda på hur stödjande och lojala OKEx-kunder är och hur förtroendet har förblivit högt på vår plattform. Inte bara kommer vi att tacka dem med generösa belöningsprogram utan vi hoppas också kunna återställa förlust av förtroende.

Vi kommer också att fortsätta att förbättra användarupplevelsen, lansera nya produkter och funktioner och lyssna på kundfeedback. Förutom att vara VD för OKEx har jag ett annat mycket viktigt jobb på börsen som är Chief Customer Service Officer. Jag pratar regelbundet med kunder en-mot-en för att identifiera deras smärtpunkter, lyssna på deras förslag och påskynda deras idéer och behov genom vår produktutvecklingsprocess.

Hur planerar du att hantera problemet med heta plånboken och privata nyckelinnehavare på lång sikt?

Jay: Återigen ber vi om ursäkt för alla olägenheter och vi kommer att sträva efter att kontinuerligt förbättra interna processer för att förhindra att liknande situationer händer igen i framtiden. Vi uppriktigt uppskattar ditt tålamod.

Låt mig börja svara på din fråga genom att ta itu med några av de felaktiga uttalandena som har gjorts angående vårt säkerhets- och plånbokshanteringssystem:

  1. Vårt hot wallet-system har använt och kommer alltid att använda en multisig-mekanism för auktorisering.
  2. Varje privat nyckel – ja, vi har flera privata nyckelinnehavare – har en säkerhetskopia. Det kommer aldrig att gå förlorade tillgångar på grund av oförutsedda händelser som inträffar en privat nyckelinnehavare.
  3. Uttagspausen var inte relaterad till några tekniska problem på vår plattform.

Framåt vill vi vara så transparenta som möjligt med vårt samhälle, och denna händelse har lett oss att göra flera förbättringar i våra interna processer. Uppdaterade detaljer avseende privat nyckelhantering inkluderar:

  1. Privat nyckelgenerering
  2. Säkerhetskopiering av privat nyckel
  3. Aktivera den privata huvudnyckeln
  4. Aktivera den privata reservnyckeln

Här är en titt på vår senaste hot wallet-mekanism:

Besök följande sida för mer information, inklusive en lista över skyddsåtgärder och villkor:

https://www.okex.com/wallet-security

Efter att OKEx tillkännagav upphävandet av återkallandet, rapporterades det om transaktionsregister i kedjan om att det fortsatte att finnas något flöde från kedjan från OKEx. Detta gjorde användare och hela kryptomarknaden mer oroliga än någonsin. Istället för att motbevisa rykten med offentliga uttalanden, varför skulle inte OKEx direkt meddela alla plånbokadresser och on-chain-transaktioner? Skulle det inte vara ett mer öppet sätt för användare att hålla reda på situationen?

Jay: Några av plånboksadresserna på OKEx har markerats offentligt av vissa blockchain-utforskare och kanaler från tredje part. Ibland felmärker dock kanalerna andra plånboksadresser som våra plånboksadresser – vilket har lett till panik tidigare. Under en tid har vi kommunicerat med dessa kanaler, en efter en, för att korrigera eller ta bort fel rapporter.

Under de kommande månaderna kommer vi att lansera en ny utbytesplan för öppenhet som gör det möjligt för användare att när som helst övervaka plånbokadresser.

Ryktet säger att det nyligen upphävda uttaget var ett resultat av en anklagelse för penningtvätt från de kinesiska myndigheterna. Hur kan du lindra användarnas oro över dessa rykten?

Jay: Som en av de tidigaste etablerade plattformarna i denna bransch har OKEx bedrivit verksamhet under förutsättning att de strikt överensstämmer med regelverk runt om i världen. Detta är en av våra huvudprinciper. Om vi ​​är inblandade i penningtvätt eller annan misstänkt olaglig verksamhet kan vi inte växa med den här branschen.

Som nämnts i många tidigare tillkännagivanden har utredningen ingen relation till OKEx. Vi har inrättat, genomfört och fortsätter att förfina en penningtvätt, finansiering av terrorism och handel & Ekonomiska sanktionsprogrammet sedan starten för att säkerställa en robust och kompatibel digital tillgångshandelsplattform. Vi vill främja laglig, transparent affärsverksamhet och upprätthålla ett starkt rykte bland våra kunder, tillsynsmyndigheter och den digitala tillgångsindustrin.

Med den kommande återöppningen av uttag hörde jag det har förberett en serie användarbelöningsprogram. Jay, kan du berätta mer?

Jay: För att uttrycka vår ursäkt och tacka våra lojala användare för deras förtroende kommer vi att lansera flera kompensations- och belöningsprogram.

Den första blir Happy Friday Reward-programmet. För användare som har gjort insättningar, haft poletter eller handlat under den tidsperiod där uttag stängdes kommer OKEx att lägga 20% av sina totala avgifter i en incitamentsfond som kommer att utfärdas som en engångsbetalning till användare baserat på deras tillgångar och transaktionsvillkor. Beräkningen av tillgångsvikt blir dubbelt för OKB-innehavare.

För det andra kommer vi att avstå från serviceavgifterna och återbetala dem till användarna. För användare vars tillgångar överstiger 10 000 USDT före tillkännagivandet kl. 24.00 (HKT) den 24 november 2020 kommer ett provisionskort på minst 100 USDT och högst 1000 USDT att utfärdas.

För alla plattformsanvändare kommer ytterligare incitament för framtida intäkter och eviga swaptransaktionsavgifter att fortsätta att utfärdas varje fredag, och OKB-innehavare kommer alltid att ha möjlighet att få sin OKB-beräkning av tillgångsvikt fördubblad.

Som avslutning pågår en översyn av OKEx-protokollet och procedurerna, och detta kommer att vara en kontinuerlig process. För att undvika liknande plattformsstörningar i framtiden kommer en ständig utvärdering av en mångsidig lista med faktorer att gå framåt.

Jay och hela teamet på OKEx uttrycker uppriktig tacksamhet till samhället för deras tålamod och lojalitet under hela pausen. Teamet vet att förtroende ska tjänas och klarar utmaningen.

När krypto fortsätter att flytta mer in i mainstream kommer OKEx att vara ödmjukt fokuserade på att bygga OKB-ekosystemet, förbättra produktutbudet, ansluta positivt till samhället och ytterligare förbättra användarupplevelsen på plattformen.

OKEx förblir stadigt i sitt åtagande att leverera en toppnivå handelsplattform och att förbli en pålitlig och ansedd ledare i branschen.

Följ OKEx

 https://twitter.com/OKEx

 

https://www.facebook.com/okexofficial/

 

https://www.linkedin.com/company/okex/

 

https://t.me/OKExOfficial_English

 

https://www.reddit.com/r/OKEx/

 

https://www.instagram.com/okex_exchange

Webbplats: https://www.okex.com/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map