OKEx VD-samtal: Varför ska du inte vara rädd för kryptovalutor

Sedan Bitcoin föddes för 10 år sedan har majoriteten av människor varit skeptiska till denna nya teknik och dess värde. Samtidigt har regeringar runt om i världen gått ur deras sätt att försöka införa regler för krypto, medan traditionella marknadsinvesterare som Warren Buffett fortsätter att bortse från vikten av det. Varför vägrar de att omfamna krypto?

Jag tror att den bakomliggande orsaken är att de är rädda för krypto på ett antal sätt.

1. Du förstår inte hur det fungerar

Om du inte är en kryptoentusiast som jag förstår vi hur de tusentals kryptovalutorna där ute orsakar förvirring för de flesta. Men stanna hos mig här – för att förstå krypto måste du först kasta bort all din tro på det traditionella finansiella systemet och omfamna den här helt nya tekniken och dess decentraliserade digitala peer-to-peer-digitala pengar.

Osäkerhet och missförstånd är de främsta anledningarna som hindrar människor från att lita på kryptovalutor, särskilt när media älskar att täcka bittra historier om att vissa av oss förlorar mot den flyktiga marknaden. När allt kommer omkring, vad säljer bättre än att blabba om “Bitcoin-bubblan”? Faktum är att de flesta helt enkelt inte förstår hur krypto fungerar, så de kritiserar det som värdelöst, en riskfylld investering eller “olagliga pengar”.

Vi lever i en värld av överväldigande information och det är svårt för oss att sortera vilka som är sanna som är falska. Därför är det en viktig färdighet att överleva att göra din egen forskning och verifiera information. Innan du drar slutsatsen att “Bitcoin är en bluff”, kanske du kan prova att läsa Satoshis vitbok eller googla tekniken bakom för att förstå mer om det. Att söka efter kunskap varje gång en ny uppfinning kommer hjälper dig att komma ikapp resten av världen. Vem vet vad du får i processen?

2. Du tror att krypto inte har något verkligt värde

Jag har hört en hel del människor argumentera för att krypto inte har något verkligt värde jämfört med guld, att så småningom kommer kryptovillan långsamt att dö ut och allt du har kvar är värdelösa siffror på skärmen.

För mig kan detsamma hävdas att guld- eller fiatpengar en dag också kan vara värdelösa om vi slutar tro på dem. Guld har ett inneboende värde på grund av sin långvariga historia, knapphet och att det är hållbart och nästan omöjligt att smida. Men krypto kryssar inte för alla dessa rutor också? Trots sin korta 10-åriga historia är krypto också knappt (antalet Bitcoin minskar vart fjärde år genom att halveras), mycket mer hållbart eftersom du inte bokstavligen behöver bära dem runt (en varm / kall plånbok gör tricket) , och definitivt omöjligt att smida på grund av dess decentraliserade natur?

Skillnaden mellan guld, fiat och crypto är att den senare inte kan hållas fysiskt och användas. Det kan finnas en dag då fiat också tappar sitt värde, titta på Venezuela och dess hyperinflationsnivå på 9585,5% (från och med december 2019). Guld och fiat är värdefulla eftersom vi litar på dem. Vi litar på att de har verkligt värde, att vi kan använda för att handla för vad vi vill, fysiskt och digitalt. På samma sätt litar vi på att krypto har verkligt värde och att det ligger i dess trovärdighet och det förtroendlösa, censurfria ledersystemet som fiatvalutor sannolikt inte kommer att uppnå.

Du kan tänka på krypto som att använda kreditkort eller nätbank som tar ut den fysiska aspekten av en transaktion. När digitala transaktioner introducerades var vi också skeptiska, men när samhället blir alltmer digitaliserat har nu alla minst tre kreditkort i plånboken, och vem älskar inte att använda Apple Pay?

3. I regeringen litar vi på

En annan vanlig rädsla för krypto är att de inte utfärdas av någon trovärdig myndighet, banker eller myndigheter, och människor är ofta obekväma och osäkra när deras tillgångar inte skyddas av någon regering. Enligt en nyligen genomförd undersökning av Crypto.com och The Economist sa 54% av de tillfrågade att de skulle lita på statliga digitala valutor. Men är det inte det som är bra med krypto, att det är helt decentraliserat och ingen kan manipulera det? Låt oss inte glömma att fiatvalutor kontrolleras av centralbanker, vilket möjligen också kan påverkas av politiska organ och regeringar.


När krypto fortsätter att accelerera har vissa regeringar också börjat utforska och utfärda sina egna digitala valutor, till exempel People’s Bank of China som tillkännager att DECP släpps den här veckan. Estland, Japan, Palestina, Ryssland och Sverige vill också lansera sin egen nationella krypto. Kanske kan det här installera din tro på krypto?

4. Crypto är för flyktigt

Ja – krypto är en flyktig investering. deras pris kan dramatiskt pumpa eller stiga på bara några minuts tid, som det plötsliga fallet av Bitcoin-priset i mars och sjunka till under 4000 dollar under två dagar. Än "ingen smärta, ingen vinst", det är också det som fascinerar oss att investera eftersom det är en risk värt att ta. Ta den berömda Bitcoin som ett exempel, om du tittar på dess prishistorik, skulle du ha märkt att den konstanta fluktuationen är normen, precis som den traditionella aktiemarknaden. Efter den sista bilden i mars har Bitcoin redan återhämtat sig till 7 000 dollar idag, och priset förväntas stiga när det halveras i maj och blir knappare. Volatilitet är inte en demon när du gör din egen forskning innan du investerar och alltid håller dig till din riskgräns.

Crypto är framtiden för ekonomi

Vi flyttar mot en kontantlös och digital värld som drastiskt förändrar våra dagliga liv, och kryptovalutor är en av de drivande faktorerna. Varför hindra dig från att tro på denna revolutionerande teknik med betydande potentiell tillväxt?

Följ OKEx på:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map