OKEx Unified Account: Hur gynnar portföljmarginal handlare och likviditet i verkligheten?

Den 18 januari var vi värd för ett OKEx-samtal med tre handlare för att diskutera OKEx Unified Account – här är höjdpunkterna!

OKEx kommer att lansera sitt helt nya handelssystem, Unified Account. Användare kan samtidigt handla spot och derivat i flera valutor från ett konto utan att behöva överföra pengar fram och tillbaka mellan flera konton – vilket gör handelsprocessen enklare än någonsin.

I de här OKEx-samtalen uppmanade vi tre handlare att ge sina insikter i det nya Unified Account. Lennix Lai, chef för finansmarknaderna på OKEx, modererade denna panel med våra tre framstående gäster:

  • Joseph Chang, grundare av Liquibit
  • Sam Trabucco, handlare på Alemeda Research
  • Danny Yuan, grundare av 8 Blocks Capital

Nedan följer ett kort utdrag av höjdpunkterna från denna OKEx Talks-diskussion. För att titta på hela videon, Klicka här!

____________________________________________________________________________

Lennix Lai: Jag tror att den allra första frågan till våra gäster är: Skulle du tycka att det verkligen är kapitalintensivt att handla över alla börser just nu? Inte bara på OKEx utan med alla andra börser också – så kapitalmässigt tror du att det faktiskt är ett problem för handelsföretag?

Sam Trabucco: För att svara på det tror jag faktiskt att jag ska ta en liten anekdot från den 12 mars, vilket är en dag som jag är säker på att någon i kryptohandel kommer ihåg.

Blockchain-hastigheten blev extremt långsam; det var i princip omöjligt att överföra någon plats – till exempel BTC – mellan två växlar. Det tog oss timmar och timmar, och det är den exakta anledningen till att massor av olika produkter som var nästan identiska mellan två olika börser (som till exempel OKEx-kvartalen och Huobi-kvartalen) handlades till riktigt olika premier på plats för timmar och timmar. Det var omöjligt att stänga denna spridning för många människor eftersom de bara inte kunde få kapital mellan de två börserna. Den här typen av saker hände över hela marknaden, i varje produkt.

Det är ett extremt exempel, men en mindre sak händer hela tiden. Du kan inte bara överföra. Du kan inte bestämma att du vill att kapital som du har på en börs ska vara på ett annat och ha det omedelbart. Du måste faktiskt flytta det, och blockkedjor tenderar inte att vara omedelbara. Detta är ett riktigt stort problem för ett företag som Alameda, som handlar på varje produkt, på varje börs och har massor av olika typer av kapital som rör sig. Det är ett problem som vi faktiskt inte har en fantastisk lösning på. Jag tror inte riktigt att det finns en fantastisk, för de bästa affären vid varje tidpunkt förändras ganska snabbt – särskilt på en marknad som är så galen som krypto har gjort nyligen..

Vi kan inom några minuter besluta att vi vill ha en enorm position i den här produkten på den här börsen och då kan det bli mycket mindre attraktivt inom en timme, och vi måste flytta huvudstaden över blockchain till något annat. Kapitaleffektivitet är ett stort problem för oss hela tiden. Det är något som vi förmodligen tillbringar en mycket högre andel av vår tid på att tänka på än vad folk kan förvänta sig och i allmänhet, alla åtgärder för att effektivisera kapitalförvaltningen – som att flytta till ett gränsöverskridande system som OKEx nya marginalsystem – tenderar bara att gör det så att handeln är bättre eftersom du har fler alternativ och du inte behöver ha någon specifik oro för vilken typ av kapital du har på en viss plats. Det låter dig bara göra fler affärer, vilket alltid är bra för oss.

Lennix: Vad sägs om dig, Danny? Har du obegränsat kapital att handla, så att du inte har några kapitalproblem?

Danny Yuan: Tja, vårt kapital är förmodligen mycket mer begränsat än Alameda, och det är verkligen superintensivt att handla över alla börser – särskilt derivat, vilket är en majoritet av vad vi handlar.

Många börser – särskilt OKEx, Huobi och några andra – kräver att du har separata medel för att handla myntmarginerade futures och myntmarginerade swappar. Vi har USDT-marginal futures och USDT-marginal swappar, så vi måste avsätta separata medel för att kunna handla alla dessa olika mynt. Det blir intensivt.

Vi handlar över 40 olika underlag, så vi skulle vilja utnyttja alla våra fonder till fullo när vi handlar. För att vi ska kunna återvända, vet du, några 100% avkastning på investeringen varje år använder vi en anständig mängd hävstång när vi handlar med derivat. På grund av risken för likvidationer vill vi använda en mycket säker hävstång som vi anser lämplig för produkten, så vi begränsar vanligtvis våra precisionsstorlekar baserat på tillgängligt kapital på just den produkten..

Lennix: Vad sägs om dig, Joseph? Fokuserar du bara på en enda produkt eller behöver du också handla mycket?

Joseph Chang: Vi handlar förmodligen upp till 20 underliggande, låt oss kalla det, åtta till tio börser. Vi har samma problem som alla andra just har nämnt.

Jag antar att det är användbart att jämföra med traditionella tillgångsslag. Om du är i aktier – du vet, FX och råvaror – i allmänhet är dessa marknader mycket utvecklade. Du har främsta mäklare. Du har centrala clearinghus. Du har vårdnadshavare som kan hjälpa dig att lämna alla dina tillgångar på ett ställe samtidigt som du har möjlighet att handla på olika arenor. I krypto är vi inte där ännu, eller hur?

Så jag menar, det finns behov av att i de flesta fall förfinansiera varje handel på varje plats. Jag menar, det finns några undantag, men det är generellt regeln. Det är väldigt ineffektivt, så du måste verkligen tänka på alla faktorer som Danny och Sam just har nämnt för att hantera risker – och det blir att du, för samma mängd kapital, kan ta på dig mycket mer exponering och andra tillgångsslag än du kan i krypto, potentiellt.

Denna sammanfattning har redigerats och kondenserats för tydlighetens skull.

Vill du testa Unified Accounts själv? Luta dig hur du testar det här.

Följ OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map