När mars – som känns för många som en evig månad – avslutas ville vi uppdatera samhället om hur vi som företag har närmade oss COVID-19.

När det gäller var vi är geografiskt finns vårt registrerade huvudkontor på Malta och vårt verksamhetskontor fungerar från Hong Kong. Vi har också teammedlemmar baserade i andra länder runt om i världen.

I hela företaget började vi implementera vårt virussvar i mitten av januari.

Den 30 mars har framför allt Hong Kong sett en återuppkomst av COVID-19-infektioner. Som svar är staden det åtdragning sociala distanseringsåtgärder och överväga allvarligare karantänåtgärder för milda fall.

Kampen mot viruset är inte över i Asien, medan en stor del av världen bara börjar mobilisera.

Under dessa osäkra tider tycker vi att det är viktigare än någonsin att vara transparent och dela information, erfarenhet och råd för att hålla oss själva och de som är omkring oss säkra och friska.

Hur svarar OKEx på koronavirus? När implementerades svaret först?

Internt implementerade vi en work-from-home-policy i alla våra globala kontor när virusutbrottet började i Asien. Återigen var det i mitten av januari, strax före början av det kinesiska nyåret.

Vi genomförde också dagliga hälsorapporter och bad våra nästan 1000 anställda att hålla reda på och registrera sin hälsostatus i vårt företagskommunikationssystem. Flytten är ett försök att se till att vårt team får det stöd och den medicinska vård de behöver, för alla fall.

Vi är glada att kunna rapportera att hittills inte en enda OKEx-anställd har fått viruset – och vi hoppas kunna hålla det så.

Dessutom, som många (förmodligen de flesta) andra företag, inkluderar vår virussvarspolicy att arbetsrelaterade resor avbryts på obestämd tid.

Vad är OKExs tidslinje för virushantering?

För närvarande har vi ingen konkret tidslinje – det beror på hur situationen utvecklas.

Fram till förra förra veckan hade våra kontor i Hong Kong till exempel delvis öppnats, i enlighet med lokala lagar och riktlinjer. Om anställda kände behov av att komma in på kontoret tillhandahölls masker, desinfektionsmedel och desinfektionsmedel för dem och kontoret desinficeras regelbundet.

För att hålla densiteten låg uppmanades varje avdelning att inte tillåta mer än 30 procent av sina teammedlemmar att arbeta på kontoret samtidigt.

Vi är dock fortfarande försiktiga i detta skede. Från och med förra veckan återvände företaget till en 100-procentig arbetspolicy, med tanke på den senaste utvecklingen med viruset lokalt och globalt..

Påverkar viruset affärsverksamheten?

Det korta svaret är nej. Med tanke på vårt företags tekniska inriktning har vår dagliga verksamhet verkligen inte störts. Vi har turen att kunna hantera möten och uppgifter enkelt på distans.

Eftersom OKEx-arbetskraften till sin natur är decentraliserad och nu helt avlägsen, försöker vi alltid möjliggöra flexibilitet så att de anställda kan fullfölja sina egna uppgifter i linje med den större företagsvisionen, utan för mycket mikromanagement..

Vi håller kontakten i chattar och har regelbundna videosamtal inom avdelningarna för att hålla alla på samma sida.

Har laget lärt sig något från övergången?

Ur ett mänskligt perspektiv är en av OKEx kärnvärden att enhet är styrka – och vi har sett det värdet spela de senaste månaderna. Inom OKEx-communityn hjälper vi varandra, trots vår fysiska separation.

Till exempel uppmuntras anställda att uttrycka sina behov till sitt team och ledning när det gäller nödvändigheter, såsom medicinsk utrustning, mat, masker etc., och medarbetare kan erbjuda hjälp när det är möjligt.

Affärsmässigt har team snart insett behovet av att ställa in veckosamtal – helst med video – för att hålla sig uppdaterad om varandras arbete och framsteg, strax efter att vi genomfört arbetet hemifrån..

Hittills fungerar det bra för de flesta av oss när vi lär känna varandra bättre och blir mer medvetna om varandras arbete. Regelbundna kontroller förbättrar också samarbetet mellan avdelningarna.

Vad som saknas mest utan kontorsmiljön?

I allmänhet är företagsvibbar positiva och människor är tacksamma för flexibiliteten. Men även om vi är ett teknikföretag har det tagit lite tid att anpassa oss till en ny, kontaktlös arbetsmiljö.

Medan vi inte behöver vara på kontoret för att få jobbet gjort – aka vi tekniskt kan arbeta på våra bärbara datorer var som helst – många har definitivt uttryckt att de känner en brist på kontakt med kollegor, som i ansikte mot- möta engagemang under möten.

Generellt sett är personliga möten till hjälp för att kunna läsa varandras reaktioner direkt. I början tog det ibland lite längre tid än på kontoret att nå ut och få svar från kollegor.

Den 18 mars skrev OKEx VD, Jay Hao, ett brev till samhället om hur företaget har svarat på viruset.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me