OKEx Beacon Program – Första coachning med Jay och Lennix: En sammanfattning

När vi går in i den andra veckan av OKEx Beacon-programmet har våra sex rekryterade mentees redan träffat sina mentorer, OKEx vd Jay Hao och chef för finansmarknader Lennix Lai. Förutom det dagliga samarbetet med OKEx-teamet har de två cheferna också deltagit i en 30-minuters mentorsession på Telegram..

Nedan följer en sammanfattning av intressanta och insiktsfulla ämnen som diskuterats under sessionen.

Phillip Taffley: Kan du ge några detaljer om varför det finns en hög korrelation mellan priset på Bitcoin och andra kryptotillgångar och tror du att korrelationen kommer att skilja sig i framtiden?

Lennix: Världen av traditionell ekonomi och kryptovärlden närmar sig närmare och närmare. Efter flera års utveckling använder vi liknande finansiell och ekonomisk teori för att handla kryptotillgångar just nu, och de flesta kryptobörser antar liknande KYC- och AML-standarder som en traditionell finansiell institution. Jag tror att det finns två faktorer: 1) BTC är de facto-handel och avvecklingsvaluta för alla altcoins 2) BTC har en konsekvent dominans på kryptomarknaden.

Phillip Taffley: När man tittar på YouTube-videor om människors analys av priset på Bitcoin tenderar de att använda trendlinjer och rullande medelvärden för att diskutera vart priset går. De pratar om takpriser osv.

Hur tillförlitlig är den informationen? Är de bra analysverktyg? Eller finns det mer sofistikerade analysverktyg för att bedöma vad som kan hända med priset?

Lennix: Som med alla tekniska indikatorer som används i stor utsträckning av TA-handlare i valutor, aktier, råvaror och krypto, tror jag att TA mestadels representerar marknadsstämningen. Det ger en viss nivå av förutsägelsekraft liksom buller också. En bra TA-baserad handelsstrategi bör innehålla robust backtestning med historisk data för övervägande över en lång tidsperiod.

Nikita Ermakov: Enligt den senaste forskningen från Fidelity var 36% av de tillfrågade – 279 institutioner i USA och Europa – för närvarande redan investerade i digitala tillgångar.

”Dessa resultat bekräftar en trend som vi ser på marknaden mot större intresse för och acceptans av digitala tillgångar som en ny investerbar tillgångsklass”, kommenterade Tom Jessop, VD för Fidelity Digital Assets.

På tal om detta, hur investerar dessa institutionella investerare egentligen? Kan du förutom Fidelity och andra vårdtjänster ge några andra exempel? Vilken typ av tjänster kan företag som arbetar i krypto (inklusive kryptobörser) tillhandahålla sådana investerare? Vilka tjänster tillhandahåller OKEx för finansinstitut?

Lennix: Institutionellt är en stor domän – det är en kombination av högfrekvent handel, kvantiteter / egna butiker, till hedgefonder, till pensioner och familjekontor. Vi ser prop. shop / HFT kommer sannolikt att öppna ett konto och dirigera direkt till en börs. Pensions- / familjefonder deltar fortfarande i krypto med försiktighet på grund av överensstämmelse och reglerande överväganden. Marknadsinfrastrukturen blir bättre – jämförbart. Vi har nu CME som en reglerad börs för att erbjuda derivat (futures och optioner) på Bitcoin. Och vi har bankstödda vårdnadshavare.

Phillip Taffley: Vad tycker du om Goldman Sachs som förklarar att Bitcoin inte är en tillgångsklass?

Lennix: Jag tror att intresset för krypto för institutionella kunder är stort. Och osäkerheten i dagens ekonomi är en annan reklamuppgång för krypto. Ändå har vissa av dem välskrivna investeringsmandat att krypto / bitcoin INTE ligger inom deras investeringsomfång. Det skulle ta mer tid. Om du tittar noga, GS hävdade att Bitcoin genererar kassaflöde, resultat, diversifieringsfördelar eller misslyckades med att säkra inflation.

Guillaume Girard: Vad gör du om den explosiva tillväxten av stallmynt nyligen, främst Tether? Och tror du att detta är en direkt konsekvens av kraschen den 12 mars?

Lennix: Kraschen den 12 mars var en världsomspännande risk som svar på en drastisk krasch på aktiemarknaderna. Bitcoin anses fortfarande vara en högrisk alternativ tillgång och så BTC-handlare blev offer för den massiva avlastningsprocessen. Korrelationen mellan Bitcoin och aktiemarknaden var betydligt mycket högre efteråt.

Jag tror fortfarande att Bitcoin i grunden skiljer sig mycket från aktier / obligationer / råvaror. Bitcoin kan ge några skyddande effekter eller säkringseffekter mot globalt makro. men uppenbarligen inte alla.

Nikita Ermakov: Tror du att nya produkter fokuserade på privatinvesterare som investerar i aktier / index (med enklare tillgång snarare än att använda bank eller mäklare) – till exempel Revolut eller Robinhood – kommer att bromsa människors intresse för att investera i krypto?

Lennix: Institutionellt deltagande har en bra tillväxt över plattformen. Vi ser 7x tillväxt när det gäller volym och antal kunder över 1,5 år. Jag tror att Robinhood / Revolut gör ett bra jobb för att marknadsföra krypto. Vad vi behöver just nu är adoption och adoption härrör från utbildning.

Antoine Wallet: Så låt oss säga att jag byter plats och marginaler. Som näringsidkare vad är fördelarna med produkter som terminer och optioner?

Jay: Produkter som terminer och optioner är båda finansiella instrument som hjälper till med din handelsstrategi, de ger högre hävstång och kräver mindre medel som marginal. OKEx futures är en av de allra första produkterna som lanseras på vår plattform och har blivit den största marknaden över alla kryptoderivatmarknader idag. Vi erbjuder för närvarande veckokontrakt, två veckor, kvartalsvis och kvartalsvis terminskontrakt med 9 stora digitala tillgångar, i ett försök att uppfylla olika handelskrav som säkring, arbitrage och så vidare..

Förresten, för alternativ: det är ett viktigt verktyg, eftersom de ger handlare mer mångsidighet och ett bra sätt att säkra sin risk. Liksom terminer, med optionskontrakt, kan handlare köpa eller sälja ett överenskommet belopp av den underliggande tillgången på ett fast datum i framtiden till ett avtalat pris. Till skillnad från terminer ger optioner dock köparen eller säljaren rätten snarare än skyldigheten att köpa eller sälja på dagen.

Dmytro Sokoliuk: Vad tycker du om krypto i ditt liv, hur har det påverkat dig? Vad behöver du för att bli framgångsrik i krypto? Vad betyder framgång för dig? Det är inte svårt att prata om fördelar, men hur är det med frestelser och prövningar? Hur man håller sig lugn?

Jay: Jag tror att krypto inte har någon gräns, den är nationell. Jag är en sann troende på krypto och brinner för det. Jag tror att man måste vara optimistisk, ha uthållighet, kreativitet för att bli framgångsrik i krypto. När det gäller framgång har alla olika åsikter om det. För mig personligen är det redan en framgång att älska det du gör och vara optimistisk om framtiden. Jag är glad nu när jag jobbar för OKEx. Meditation håller mig lugn och hjälper mig att tänka mer kreativt. Och också en pescatarian diet håller mig frisk.

Antoine Wallet: Jag vill verkligen dela kärleken till krypto och organisera möten där jag bor i Ho Chi Minh-staden och får ofta den här frågan: Enligt din åsikt kommer det att bli det mest utmanande för global antagande av krypto?

Jay: Blockchain-karaktären är pålitlig. Eftersom det kommer att vara ett tillgängligt val av fler obankrade personer kommer det att förändra vårt sätt att investera, betala och finansiella aktiviteter från kollegor till andra..

Dmytro Sokoliuk: För närvarande gör jag olika aktiviteter i krypto: översättning, skriva artiklar, skapa video. Vänligen råd: på vilket sätt ska jag flytta för att hitta en nisch där jag kan arbeta hemifrån de kommande åren? Kanske är det den tekniska sidan eller någon annan? Vad är ditt råd? Tack.

Jay: Det är bra att veta att du också arbetar med #crypto. Utbildning är en bra riktning, det finns fortfarande en stor andel människor som inte har hört talas om eller inte känner till jargongen.

Virginia Mijes Martin: I en bransch som fortfarande är begynnande, kreativitet och nya affärsmodeller i ekonomin kommer fortfarande att upptäckas på två år, vi lever en djup förändring, kreativt ledarskap är grundläggande, kommer vi att se de närmaste 5 åren milstolpe i historien om decentraliserad finansiering och driftbarhet i Blockchain och några djupa förändringar i samhället?

Jay: Jag älskar att du har tagit upp ett fantastiskt ämne – digital transformation och förändring av hur människor interagerar med varandra i pandemi. Vi börjar lägga allt på digitalt och bygger därmed grejerna på ett mer tillförlitligt sätt. Det matchar med blockchain-attributen!

I blockchain- och kryptovärlden betonas nivån att vara pålitlig. Även om jag sa att jag inte har en kristallkula, säger världen mig att decentraliseringen av finanserna kommer att bli mer och mer populär bland människor från olika nationer för att kämpa för ekonomisk integration..

Uppkomsten av någon form av ny teknik, om den inte omedelbart accepteras av marknaden, kommer snart att möta ödet för misstanke och förnekelse. Accept och massadoption tar tid, och det är därför som alla vi som arbetar inom blockchain-branschen bör ta ansvaret för att utbilda allmänheten och försöka göra vårt bästa för att driva adoption framåt. Och reglering är en annan viktig utmaning, vi ska göra vårt bästa för att uppfylla lokala regler.

Lär känna mentees

Guillaume Girard

Guillaume började intressera sig för krypto 2017 och vill överbrygga klyftan mellan traditionella finansiella och digitala tillgångar i sin framtida karriär. För närvarande är han en handelsstudent som studerar finans i Frankrike. Han är också chef för digitala tillgångar för KryptoSphere, den första studentföreningen i Frankrike som specialiserat sig på blockchain och kryptovalutor, med mer än 100 medlemmar i sex affärs- och ingenjörsskolor över hela landet.

Virginia Mijes Martin

Konsoliderad affärsprofessionell inom tekniksektorn med mer än 25 år som hanterar internationell verksamhet för multinationella företag och små och medelstora företag. Virginia har bred kunskap och erfarenhet som direktör inom områdena marknadsföring, försäljning, ekonomi och drift, ledningsgrupper, strategiska och taktiska planer, marknadsutveckling samt varumärkespositioneringssegment..

Sedan 2018 har hon varit involverad i blockchain-ekosystemet och kryptovalutor på lokal och internationell nivå. Under denna period har hon utbildat mer än 500 personer i olika institutioner, universitet, företag och skolor. Hon har gett konferenser till mer än 800 personer och är författare och redaktör för internationella tidskrifter inom blockchain-industrin som tillhör olika grupper av kvinnor inom teknik globalt..

Hon har en examen från Executive MBA från Eada Business School, tränare, entreprenör, senior managementkonsult och VP Associació Blockchain Catalunya..

Dmytro Sokoliuk

Dmytro är en affärsman från Ukraina. Han är också en innehållsskapare specialiserad på översättning, skrivning, video och meme-skapande. Han började sin kryptoresa 2017 och har varit passionerad att lära sig mer om krypto sedan dess. Förra månaden vann Dmytro tredjeplatsen i #TradewithOKEx-tävlingen.

Phillip Taffley

Phillip har arbetat i en mängd olika branscher inom både den offentliga och privata sektorn. Eftersom COVID-19-epidemin har genomfört en förändring i sättet att bedriva affärer har han fått ett växande intresse för kryptoindustrin. Efter att ha genomfört fördjupad forskning ser han den framtida potentialen för exponentiell tillväxt som blockchain har att erbjuda i många olika branscher och han tror att det kommer att revolutionera världen. Phillip vill etablera ett fotfäste inom branschen som kommer att ge honom möjlighet att arbeta i spetsen för denna revolution.

Denna sammanfattning har redigerats för tydlighetens skull.

Följ OKEx på:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map