Nästa nivåers samhällen: En ny era av decentraliserad autonom styrning

På OKEx ser vi ständigt framåt – och vi tror att det betyder decentraliserad finansiering.

För att sprida budskapet håller vår VD, Jay Hao, en ny virtuell OKExDeFi Roundtable-samtalserie med ledare från olika branscher för att diskutera deras DeFi-framsteg, insikter och framtida planer.

I den här rundabordet intervjuar Jay Luis Cuende, grundaren och VD för Aragon. 

Här är de viktigaste höjdpunkterna från rundabordet.

Jay: Jag hörde talas om en intressant decentraliserad autonom organisationsprodukt live på Ethereum mainnet – Aragon Court. Det verkar som att Aragon Court fungerar som ett verktyg för enklare samordning och tvistlösning inom DAO. Kan du berätta mer om vad Aragon Court är och dess betydelse?

Luis Cuende: Så i princip är DAO: er smarta kontrakt. De är fantastiska men väldigt statiska. I slutet av dagen är de datorkoder – och datorer vet inte allt som händer i den mänskliga hjärnan. Smarta kontrakt kan avgöra om din balans ligger över eller under ett visst antal, men de kan inte berätta om du följer mänskliga rättigheter – som frihet, integritet eller vad som helst. 

Så det finns ett element som DAO saknas idag, vilket är det subjektiva elementet som finns i lagens system i världen, som verkställs av domstolar – och så skapade vi denna decentraliserade domstol. Med denna decentraliserade domstol kan DAO: er skapa sin “konstitution” och, om någon inte följer den, kan någon öppna en tvist och gå till domstolen eller straffa den part som inte följer detta. Det tillåter en massa saker eftersom tusentals kan komma åt en ny värld av subjektivitet. 

Det liknar en verklig domstol. Skillnaden är att jurymedlemmarna är anonyma i Aragons domstol och att de är ekonomiska incitament med något som liknar bevis på insats. Så, det är annorlunda i den meningen, men processen är faktiskt mycket lik. 

Den andra skillnaden är att de fall som just nu är vid Aragon domstol skiljer sig mycket från de som du hanterar i den traditionella världen. Vi tittar till exempel på enkla saker som innehållsmoderering. Vi tittar på saker som: Uppfyller detta förslag till finansiering detta lilla dokument om vilka bidrag som kan få pengar från denna DAO? Det är inte som att du kan stämma ett läkemedelsföretag eller något liknande. 

Det andra viktiga är att det i Aragon domstol är fullt begränsat ansvar.

Jay Hao: Vad hoppas du att de centraliserade spelarna som OKEx kan göra mer för att underlätta DeFi-utrymmet?

Luis Cuende: Jag har ett förslag – och det är att starta en DAO och ge OKB-innehavare styrning av något du anser är värdefullt. Jag tror att kraften i DeFi är gemenskap, så jag ser fram emot det första centraliserade börsen som lanserar en DAO och ett slags avkastningsodlingsprogram med några tokens. Jag tror att det blir otroligt. 

Jay Hao: Några av de tidiga spelarna i kryptoutrymmet, som vi, minns fortfarande DAO-attacken 2016 mycket tydligt. Hacket fick oss att reflektera över utvecklingen av decentraliserade autonoma organisationer. Vad kan man lära av denna händelse som kan hjälpa till med att skapa DAO: s framtid?

Luis Cuende: Uppenbarligen, när vi fattade beslut 2016, var det några månader efter DAO-hacket. Så en sak som vi ville ta på allvar var säkerhet. 

Så i dag, i DeFi, kan du se att protokollen har hundra miljoner dollar i kapitalförvaltning på en timme utan revisioner. Vi skulle göra många kodgranskningar, säkerhetsgranskningar, säkerhetsgranskningar och växa vår kapitalförvaltning mycket långsamt. Om du ser Aragon idag, efter två år på nettet, har tillgångarna under förvaltning vuxit mycket nyligen. Det är som, kanske, 4 miljoner dollar för ett år sedan till 150 miljoner dollar idag. 

Om du tittar på polletter som är säkrade på Aragon, styrda av Aragon eller DAO, tittar vi på miljarder dollar. DAO har sett parabolisk tillväxt under dessa månader, men det tog år att komma hit. Så jag tror att många granskningar och vårt fokus på säkerhet verkligen gav resultat.

Jay Hao: En sista fråga, väldigt lätt – föreslå ett ord för att beskriva framtiden för DeFi. Och varför?

Luis Cuende: Stressande, för du måste vara på dygnet runt. Om du åker på semester en vecka och kommer tillbaka har allt förändrats.

Gå med i våra kanaler för att lära dig mer om blockchain, kryptovaluta & DeFi:

Jay Hao, VD för OKEx 

OKEx officiell

Tack till vår OKExDeFi Roundtable Guest:

Luis Cuende, grundare & VD @ Aragon

https://twitter.com/licuende

https://www.linkedin.com/in/luisivancuende/

Aragon

https://twitter.com/AragonProject

https://www.linkedin.com/company/aragonproject/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map