Jay Hao: Jämföra likvidationsmotorer med kryptobörser

Under de senaste två åren har vi kanaliserat våra ansträngningar för att göra riskhanteringsmotorn perfekt för terminsmarknaden och vi har ännu registrerat några BTC-återfall i ungefär ett och ett halvt år. Detta system var utformat för att behålla en liten mängd användarfonder i vår försäkringsfond så att vi kan överleva en >30% nedgång på marknaden under volatilitet. Jag är mycket tydlig att att blint höja förhållandet för underhållsmarginal är en nackdel för våra användare.

Under de senaste sex månaderna erkändes OKEx offentligt av ledare från våra kamrater, som FTX och Deribit, vid flera tillfällen. Fram till den 13 mars har vi aldrig haft chansen att verkligen se hur allt skulle komma ihop eller att låta marknaden testa vårt riskhanteringssystem. Vi vill inte kalla denna fredag ​​den 13: e kraschen en svart svanhändelse, eftersom vi redan förutsåg att en sådan dag skulle kunna hända när vi designade våra system. Vi var väl förberedda på det.

Källa: https://twitter.com/SBF_Alameda/status/1237569751460671491 Källa: https://blog.deribit.com/insights/crypto-derivatives-exchanges-liquidation-pioneers/

Som vd för OKEx var en av mina stoltaste ögonblick när Huobi (vår doppelgänger) kopierade och lanserade samma ram för riskhanteringssystem som vårt bara några dagar innan marknaden smälter. De sa att imitation var den uppriktigaste formen av smicker – jag skulle vilja tro att Huobi kunde motstå denna marknadsvolatilitet genom att följa våra fotspår, vilket är ett av våra ”speciella” bidrag till kryptoekosystemet. Vi slutar inte att förnya. Vi strävar efter att bli Nikola Tesla inom blockchain-branschen, bygga blockchain-infrastrukturen och bana marken för framgång för alla. Jag förväntar mig att våra närmaste vänner som har dragit nytta av våra innovationer, fortsätter att njuta av våra frukter genom att förbättra utformningen av deras swappar och linjära derivat baserat på vår snart.

Källa: https://huobiglobal.zendesk.com/hc/en-us/articles/900000297826-Huobi-DM-Huobi-Futures-Releases-Partial-Liquidation

Liksom de flesta derivatbörser hade vi våra egna hicka den 12–13 mars när våra swap-produkter gick ner några minuter på torsdagskvällen före den stora nedgången. Vårt tekniska team kunde skala upp verksamheten och ta tillbaka systemet online på kort tid. OKEx-teamet var sedan på vakt resten av natten i hög beredskap, och ingen annan stor krasch hände med utbytet. Det var relativt smidigt att segla för våra derivatmarknader sedan dess och vi drabbades inte av några återfall.

Jämfört med andra branschledare drabbades Deribit av en försäkring, men de agerade snabbt och injicerade 500 BTC av sitt eget kapital för att skydda handlare. Under de mörkaste timmarna på fredag ​​morgon, ungefär som S&P500s strömbrytare utlöses när marknaden sjunker mycket, BitMEX gick ner för underhåll och stoppade den branschövergripande likvidationen från att fortsätta.

Rykten hade sagt att underhållet var en manuell åtgärd för att stoppa BitMEXs likvidationsmotor från att kaskadera likvidera alla användare medan deras likviditet var tunn. Om BitMEX inte hade sjunkit, kunde likvidationer lätt ha fortsatt att driva ner Bitcoin-priserna till tre siffror på grund av den omvända framtiden.

Jag tror emellertid inte att det var avsiktligt, och industrin borde vara tacksam för hur den pannade ut. Om marknaden inte tog en andning, skulle den verkligen ha kommit in i en svart svanhändelse. En eftertanke var att det var mycket troligt att BitMEX drabbades av en DDoS-attack från sina konkurrenter, precis som vad som hände med OKEx.

Källa: https://blog.bitmex.com/site_announcement/system-status-update-13-march-2020/ Källa: https://twitter.com/DeribitExchange/status/1238426708895830018

Den värsta situationen tycktes hända på Binance, som fick cirka 50% utarmning av deras försäkringsfond. Deras försäkringsfond fungerar på ett ganska intressant sätt. För de flesta börser, såvida inte försäkringsfonden är helt utarmad, kommer börsen inte att genomföra några återkrav eller automatisk skuldnedskärning; men under nedgången förlorade Binance cirka 6,5 ​​miljoner dollar i sin fond. Även med 6 miljoner dollar kvar, avvecklade de vinnande näringsidkarepositioner genom automatisk neddragning (ADL), vilket orsakade upprördhet på Twitter som förväntat. Det var oklart att om systemet var rättvist eller om privilegierade marknadsförare som inte är skyldiga till denna auto-neddragning var inblandade. ADL är förödande för handlare under dessa omständigheter, om en användare använde terminer för att säkra en annan position, skulle han ha tappat ett betydande belopp på sitt andra ben. Ta till exempel när marknaden kraschade från 6000 till 5000 på fredag ​​morgon och om du minskade ned, var du nästan säker på att du skulle förlora 20%. På OKEx spelar alla samma regler, clawback tillämpas bara när försäkringsfonden är utarmad.

Källa: https://www.binance.com/en/futures/funding-history/1 Källa: https://twitter.com/cz_binance/status/1238070877289353217 Källa: https://twitter.com/Fat_macedonian/status/1238080834982346753 Källa: https://twitter.com/lionel_tlse/status/1238074058664804352 Källa: https://twitter.com/skewdotcom/status/1238428787865460736

När allt damm satte sig tål OKExs system volatiliteten och vår omsättning och likviditet var i täten under de kritiska 24 timmarna. Vi kanske inte är perfekta och det finns fortfarande utrymme för förbättringar, men vi lovar att vi kommer att fortsätta arbeta outtröttligt bakom scenen för att skydda användarnas tillgångar.


Följ OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map