Internationella kvinnodagen 2020: 24 inspirerande citat av kvinnor i Crypto

Jämställdhet är en universell strävan och krypto- och blockchainindustrin är inget undantag. Det kommer inte som någon överraskning att, som andra tekniska områden, utgör hanen majoriteten i blockchain och crypto-rymden. Enligt CryptoNewsZs upptäckt, Endast 12,28% av de människor som är engagerade i Bitcoin-samhället idag är kvinnor, även om antalet redan har ökat från endast 5% 2018.

På OKEx har vi åtagit oss att arkivera jämställdhet på arbetsplatsen. Vi anser att det är viktigt att anamma könsdiversitet och kvinnors egenmakt. Vi värdesätter kvinnliga medarbetares talanger, hårda arbete och bidrag och ger dem lika möjligheter att lyckas och lysa, lika mycket som vi gör för våra manliga medlemmar.

Efter år av ansträngningar har vi lyckats uppnå en könsbalanserad arbetskraft i år. Så vi intensifierar våra ansträngningar för att öka medvetenheten om jämställdhet och kvinnors egenmakt i branschen.

För att hedra den internationella kvinnodagen har vi skapat en dedikerad kampanj #WomenInCrypto för att fira prestationerna och insatserna från kvinnliga branschaktörer och inspirera dem som arbetar hårt för att lyckas i sina roller. Kampanjen innehåller hjärt-till-hjärtdelning från 24 fantastiska damer som har gjort imponerande bidrag till fältet.

Undrar hur de bryter stereotyperna och utmärker sig i blockchain- och kryptovärlden? Här är en titt på deras spännande resor och kraftfulla uttalanden som belyser vad som är möjligt för kvinnor i krypto.

”Crypto som vi vet har byggts inte bara på blockchain utan också på en stark gemenskap. Vi, kvinnor, är naturliga samhällsbyggare. Nu är det dags för oss att montera och delta i krypto med sikte på att få ekonomiskt oberoende och utnyttja vår medfödda kompetensuppsättning. Precis som de dollar vi spenderar är politiska uttalanden – Bitcoin är inte annorlunda. I årtusenden har vi röstat utan att bli hörda – kryptovaluta gör det möjligt för oss att bli hörda. ”

Diana Pires, VP, Institutional Sales, Crypto.com


”För framväxande teknologier som blockchain och kryptovaluta krävs alltid talanger med olika bakgrunder för att driva fram innovationen. Med en majoritet av kvinnliga ledande strategi-, kommunikations- och affärsutvecklingsroller i branschen öppnar det stora möjligheter för kvinnliga nybörjare att engagera sig i teknik mer än någonsin. Jag och min medgrundare TongTong Bee tror djupt på kvinnans förmåga att leda tillväxten inom blockchain- och kryptovalutaindustrin och är glada att se våra styrkor när det gäller att störa världen. ”

Alyssa Tsai, Grundare & VD, PANews

”Hur skapar jag lika miljö? Kryptoindustrin har naturliga fördelar, det är en sådan ny industri och erbjuder mycket mer lika möjligheter för alla jämfört med traditionella industrier. Män och kvinnor är på samma startlinje och har samma möjlighet att förändra den gamla världen och skapa den nya världen. Naturligtvis är det också en bransch som kräver bred professionell kunskap som juridik, ekonomi, teknik, efterlevnad etc. Det hjälper oss att ha fler möjligheter att hitta våra specialiteter och matcha vår bakgrund eller om vi vill kan vi undgå mer anmärkningsvärda utmaningar. Så som kvinnor vill vi inte bara skrika slagord utan vi måste bevisa oss själva med vårt intellekt, utmärkta empati och kommunikationsförmåga med åtgärder för att kämpa för jämställdhet. ”

Seirai Li, Taraxa Community & Marknadsföring av Recika CMO, Taraxa / Recika

”Jag är Lilith Li. Jag är feminist.

Blockchain & cryptocrrency Industry är det bästa stället att arbeta som kvinna, även om du inte kodar. Du kan visa din förmåga som har strävat efter i flera år, såväl som att vara dig själv som du är.

Jag har gått med i ett Singapore-baserat blockchain-projekt i två år från nykomling till expertis. Det finns många fantastiska möjligheter att lära av människor och betygsätta dig själv. Till exempel kan du smaka på avancerad teknik hur den fungerar; du kan också vara en ny näringsidkare som är glada över att förstå den digitala marknadsprocessen; du kan också arbeta med specialister tillsammans som kommer från olika branscher och länder. En dag skulle du inse att lysande människor arbetar runt dig, och du är en av dem.

Inga fördomar, ingen sexism.

Jag är kines, jag har bott i Tokyo i nästan tio år.

I Japan har kvinnor inte tillräckligt med utrymme för att lyckas på grund av den gammaldags kulturen och tänkandet från det traditionella samhället. De är tysta, ödmjuka, kompatibla och tillfredsställande hela tiden. De agerar ‘A GOOD Girl’ och ‘THE SAME AS YOU’ för att skydda i det dagliga livet. Det var vad jag lärde mig av japanska kvinnor.

I Japan behöver vi mer entusiastiska damer att arbeta här för att visa dina färdigheter, inklusive tanke, språkkunskaper, kommunikation, sociala, känsla så högre som du kan.

Jag är ansvarig för Women in Blockchain-community som en japansk specialist, som grundas i New York och samarbetar med blockchain-kvinnor för att genomdriva regionen som samarbetar.

I blockchain & kryptovalutavärlden, har bara ett fåtal kvinnor kämpat där. De är pålitliga, respekterade, framgångsrika. Skulle du älska att vara nästa dam? ”

Lilith Li, Japansk specialist, kvinnor i blockchain

”Kvinnor tar så mycket till arbetsplatsen. Från olika perspektiv och ledarskapsstilar till tillvägagångssätt när man hanterar situationer – det är viktigt för företag att anställa kvinnor och främja den mångfalden. Som kvinna i en mansdominerad bransch är det oerhört viktigt att få det välbehövliga stödet och ha ständiga möjligheter att växa. När industrier drar tillbaka sina restriktiva miljöer och ger kvinnor dessa möjligheter, kan alla blomstra! ”

Sandra Yap, Direktör för partnerskap, Zcoin

”Att leva ett liv med mening kräver mod, tarmar och gränslös energi. Att vara mamma till två och samtidigt möta behoven i en tuff arbetsmiljö är något som många kvinnor på 2000-talet möter: det är utmanande och givande samtidigt. Livet är en vacker resa med ständiga upp- och nedgångar, men det viktigaste är att vi lever och att vi kan njuta av varje minut av resan. Jag känner mig verkligen välsignad över att ha hittat min kallelse i blockchainvärlden, ett digitalt uppdrag som har kopplat mig till fantastiska människor som har drömmar som är större än dem själva. Att arbeta dag och natt dränerar dig verkligen. Men till slut kommer du ut som en ny person, för det som inte dödar dig gör dig starkare. Jag känner mig tacksam för alla svårigheter jag fick utstå eftersom de har gjort mig till en bättre människa på vägen. Det gäller särskilt för mina medkvinnor som måste arbeta superhårt för att uppnå stora mål medan de är där för sina fantastiska barn. Ta detta meddelande från mig på den internationella kvinnodagen: Älska ditt arbete, älska ditt liv, för sant arbete får dig alltid att se vacker ut. ”

Faye, Medgrundare, 99Ex

”Tack vare bitcoin är människor friare och möjliggör än någonsin att konkurrera utifrån sina idéer och värdeskapande, oskyddade från gamla fördomar om kön, ras, stamtavla och andra. Bitcoin-systemet gör det möjligt att marknadsföra pris varje liten bit av värdeskapande från hårt arbete och kreativitet, och passerar den belöningen i hela värdekedjan i realtid. Nu är det dags för alla att ompröva vilket värde du skapar som kommer att få en positiv inverkan på dina 7 miljarder kamrater. ”

Ella Qiang, Sydostasiens chef, Bitcoin Association

”Mitt personliga mantra är att det bästa sättet att förutsäga framtiden är att bygga det. Låt oss fokusera vår energi och talang på att skapa en framtid som vi ser för oss, istället för att slösa bort tid med naysayers. Kontrollera ditt öde genom att vara din egen största förespråkare. ”

Emi Yoshikawa, Sr. chef för global verksamhet, Ripple

”Blockchain-teknik är inte bara en teknikrevolution som också förändrar samhället och mänskligheten i stort. Decentraliserad Blockchain-vektor ger kvinnor lika tillgång till bredare utbildning, ekonomisk förvaltning (individuellt och institutionellt). Kvinnor och flickor behöver inte vara från Wall Street men fortfarande en del av det globala ekonomiska beslutsfattandet. Blockchain ger kvinnor oberoende av kvinnor och hjälper till att avsluta könsbaserad diskriminering i skolor, på kontor och hemma internationellt. Det är dags för kvinnan att lysa. ”

Xiaoying Ren, Direktör för Strategic Alliance, Cointelegraph Japan

”Jag tror att detta är en bransch som präglas av missuppfattningar och missförstånd. Många (både kvinnor och män) tror antingen att du måste vara utvecklare eller ekonom för att engagera dig – eller att de saknat båten och att det är för sent.

Vi blir bättre på att strama åt berättelsen, att förklara fördelarna med kryptokurrency utan att komplicera den, bygga infrastrukturen, lägga ut produkter som är mer användarvänliga med uppenbara USP. Men det finns fortfarande mycket arbete att göra och gott om plats för alla typer av människor att delta.

Du behöver inte vara datavetare (eller man) för att förstå värdet av en decentraliserad digital valuta som frigör oss från regeringar och centralbankers kontroll och ger oss individuell ekonomisk suveränitet … Du behöver bara ett nyfiket sinne och en vilja att lära sig.

Förstå också att det största inträdeshindret kan vara dig själv. Ja, det här är en mansdominerad industri men ingen förnekar aktivt kvinnor tillgång. Många av kvinnorna som har gått in dödar det i rymden. Blockchain är könsneutralt. Låt inte någon få dig att tänka annorlunda och låt inte något stå i din väg. ”

Christina Comben, Cryptocurrency Journalist, Bitcoinist

”Kvinnor har en viktig roll att spela i Blockchain och Crypto-rymden. Kvinnor är naturligt vårdgivare, mer pålitliga och uppmärksammar ofta detaljer som sannolikt kommer att förbises, som att använda kryptovaluta för alltid.

Det är vårt ansvar som kvinnor att vara föregångare till den förändring som har kommit till oss, Blockchain och crypto har gett mig en röst och en chans i en värld full av byråkratier, det kan göra detsamma för andra kvinnor också. Att ha fler kvinnor som deltar i kryptorummet kan medföra positiv förändring. Kvinnor är bra kommunikatörer och de kan hjälpa till att skapa balans och förtroende för kryptoekosystemet. ”

Yaliwe Soko, Ordförande, United Africa Blockchain Association

”Jag är glad att se att ny teknik låter kvinnor uppfylla sig själva både i sitt yrkesliv och privatliv, organisera sin tid och ta med sina idéer till världen, vilket gör att verksamheten kan bli mer inkluderande och mångsidig. En kvinnlig framtidsvision representerar olika värden, viktiga mål och sätt att uppnå dem, och det är fantastiskt att vi idag kan dela och bli hörda. Fintech öppnar nya möjligheter för arbetande kvinnor, som på deras sätt öppnar nya horisonter för fintech-industrin. Det är en ömsesidigt fördelaktig process. Fler och fler starka kvinnor kan ses i krypto, det är inte heller en tillfällighet att chefen för Blockchain i en av de mest inflytelserika samhällena i världen – World Economic Forum – är en kvinna, en stor professionell och en mamma till tre.

Kvinnor är en stor resurs för ekonomin, så låt oss vara starka kvinnor. Må vi uppmuntra dem, må vi utbilda dem. ”

Kristina Lucrezia Cornèr, Verkställande redaktör, Cointelegraph

”Med en teknik som bara är 11 år är det ett framväxande utrymme där kvinnor kan komma in tidigt och förbättra förhållandet mellan manliga och kvinnliga innovatörer och ledare inom blockchain-industrin. Du behöver inte en examen i datavetenskap för att blomstra och lyckas i den här branschen, du behöver motivation, en gedigen affärsplan och uthållighet. “

Adel, Medgrundare och projektledare, DAPS Coin

”Blockchain och crypto är teknologier som förändrar världen och kvinnor bör vara inblandade i dem. Antalet kvinnor inom IT, STEM, crypto och blockchain är fortfarande litet. Det finns enorm potential för bemyndigade damer, som ännu inte är inblandade. Låt oss alla uppmuntra kvinnor att utnyttja sina kvaliteter i denna framväxande bransch.

Det finns mycket arbete att göra för utvecklare, (tech) ledare, marknadsföringschefer, kommunikationsexperter, högtalare, (webb) designers och fler fantastiska möjligheter. Så om du kan peka en dam i rätt riktning för att följa sina drömmar, för att utnyttja deras potential, gå sedan till den. Det kan vara din lillasyster, en vän eller till och med någon du träffade på den stora världsomspännande webben. Varje litet bidrag kan i slutändan leda till en mer varierande och inkluderande blockchain- och kryptovärld. ”

CryptoLady, Grundare, ladiesinblockchain.org

”Jag tror att kvinnor kan föra kreativt tänkande till en bransch som för närvarande har problem med att överbrygga ny teknik till användbara och vanliga tillämpningar av den. Det är så jag tänker och känner mig som systemdesigner i ett framgångsrikt teknikföretag.

Bitcoin kan inte hitta att det är en riktig framgång genom att helt enkelt vara lysande programvaruarkitektur. Det kan inte heller leva upp till sitt öde genom att enbart vara ett nischunderland för tekniker eller investerare. Det behöver massanvändning! Det behöver människor som marknadsför och designar för denna massanvändning.

Så vem kommer dessa människor att bli? Det är vi alla. Det är inte människor som bygger programvaran Bitcoin-nod. Det är människor från befintliga branscher som hittar ett användningsfall för att driva sin tjänst (eller delar av den) mer effektivt via Bitcoin.

Bitcoin som ett ekosystem öppnar ett överflöd av möjligheter som ännu inte har utnyttjats. Det ger en säker, öppen, global rekord och snabb, kostnadseffektiv kommunikation av alla typer av transaktioner, avtal och data.

Under det senaste decenniet var människor inte helt vaken för detta. De flesta av oss, även de av oss som har känt till Bitcoin under lång tid, var okunniga om Bitcoins potential – dold i synen i koden för Bitcoins första version: 0.1.

Det är upp till oss alla med passionen att dela och bygga vidare på dessa upptäckter av Bitcoins sanna natur, att fullt ut förstå den globala tillkomsten av Bitcoin som en Internet 2.0.

Bitcoin är inte bara en investering: Det är ett nätverk och en infrastruktur som mycket av våra moderna bekvämligheter och tjänster skulle gynnas av.

Så låt oss hjälpa till att förverkliga Satoshis dröm genom att utveckla och främja massivt populära tjänster på Bitcoin som lever upp till Bitcoins design och sanna öde! ”

Reina Nakamoto, Systemdesigner, @mindstatex

“Crypto är en ständigt utvecklad och flerdisplinär industri. Känn dig inte skrämd av den till synes överväldigande mängden information – tänk kritiskt, var motståndskraftig och ha förtroende för din egen röst. Viktigast av allt, ha kul att påverka i vår värld! ”

Mia Deng, Dragonfly Capital

”Alla pratar om antagande av kryptovaluta.

Vill du påskynda processen? Få fler kvinnor inblandade!

Medan kvinnor har börjat ta ledande befattningar i de största kryptovalutaföretagen, behöver vi många fler av oss att investera och arbeta i den här branschen. Prata med dig dina flickvänner, systrar och den tjejen du alltid vill börja en konversation med. (Vill du lära dig något coolt? Är en fantastisk isbrytare &# 128539;) ”

Shalini

”Vi lever i en värld som förändras i snabb takt. Det är en tid där kreativitet och djärva idéer har blivit den nya normen och det kommer att vara de människor som anammar den nya eran som också kommer att hjälpa till att förändra den till det bättre. Detta är anledningen till att jag förkämpar utbildning och delar information så att fler människor kommer att förstå de gränslösa möjligheter som Blockchain och Crypto kan ha för att forma vårt samhälle som människor, som ett samhälle och som en enskild person oavsett din etnicitet, kön eller sociala bakgrund. Jag har alltid uppskattat de goda sakerna i livet och vad vi kan uppnå om vi arbetar tillsammans och håller kontakten. Det är just därför jag nyligen gick med i ICON Ecosystem och P-Rep ICONPLUS-teamet för att inspirera och utmana andra att arbeta tillsammans. Sann innovation inkluderar alla. ”

Mounia Rabhi, ICONs representant, ICONPLUS

”Internationella kvinnodagen började 1910. Jag hyllar dem som startade den här rörelsen under den tiden. Och nu 2020. Vi måste gå till nästa fas. Blockkedjor och kryptovalutor har utvecklats genom att eliminera gränser och ansluta individer. Glöm inte att blockchain också har potential att skapa kvinnors frihet och jämlikhet. ”

Mai, MissBitcoin

”För att blockchain-tekniken ska kunna uppnå massanpassning behöver vi många fler talanger, särskilt. kvinnor att gå med oss ​​i den här branschen. Forskning visar att kvinnor utmärker sig i att ta initiativ, agera med motståndskraft, köra för resultat och uppvisa hög integritet och ärlighet, egenskaper som är väsentliga för att hjälpa branschen att förverkliga sin stora potential.

Med det sagt tror jag att det viktigaste skälet för kvinnor att gå med i den här branschen är att det är kul. Från min egen erfarenhet har detta varit en nervös men ändå spännande åktur. En tur där jag är ödmjuk hela tiden, ständigt på tårna, men ändå lär mig varje dag och trampar och gör märken i ett stort territorium där väldigt få någonsin har passerat. Följ med på den här åkturen! ”

Fangfang Chen, Verksamhetschef Algorand Foundation

”Anpassning och förståelse av kryptovalutor och blockchain-teknik kan verka som en svår sak i början.

Glöm inte det faktum att: "Allt är svårt innan det är lätt!"

Att göra hårda saker enkla är den dolda kraften hos oss. Underskatta aldrig din talang gör det. Var inte rädd för att lära dig nya saker.

Var inte rädd för att vara en pionjär för förändring. Var inte rädd för att tävla i herrvärlden. Låt inte samhället och det nuvarande tillståndet hålla dig ur spelet.

Varje transformation behöver vår medkännande känsla och detaljerade perspektiv; som blockchain-transformation gör.

Başak Burcu Yiğit, Medgrundare, Istanbul Blockchain Women

”Antalet företagskvinnor som utvecklar projekt inom blockchain-teknik eller deltar aktivt i projekt är fortfarande väldigt få, även om det tenderar att öka. Med tanke på användningsfallet är det möjligt att säga att vi har börjat se profiler av advokater, byråkrater, akademiker, offentlig personal eller chefer på mellan- eller C-nivå som arbetar med blockchain-lösningar för företag som försöker bidra till ekosystemet när det gäller regler och styrningsfrågor.

När det gäller kryptovalutasidan av verksamheten ser vi att kvinnor närmar sig kryptovalutor som ett investerings- / sparverktyg snarare än att handla på grund av sin instinkt att vara mer försiktig.

Å andra sidan är kvinnor kreativa av naturen. Kvinnor måste ha en touch för att utveckla denna teknik och skapa nya idéer. På detta sätt tror vi att tekniken kan antas och utvidgas av bredare massor. Strukturer som kommer att uppmuntra kvinnor till kryptovalutatransaktioner måste konstrueras. Som en uppfattning om gemensam medvetenhet om att alla programvarumiljöer, särskilt datorspel, är mansdominerade, bryr vi oss om att bryta denna uppfattning och uppmuntra kvinnor att arbeta i detta ekosystem som kan skapa mervärde och öppna nya horisonter. ”

Ebru Güven, Medgrundare, Istanbul Blockchain Women

”Bitcoin handlar om valfrihet och jag hoppas att vi ska se fler kvinnor använda det som en mekanism för att skapa möjligheter för sig själva. Till de andra kvinnorna i branschen skulle jag säga – låt oss fortsätta bygga. Kanske en dag, frågan, "Hur är det att vara kvinna i rymden? ” kommer att vara föråldrad. ”

Girl Gone Crypto, @girlgone_crypto

Slutligen, här är några ord från vår Chief Strategy Officer, Alysa Xu.

“Vad jag älskar med krypto? Det är icke-diskriminerande, oavsett kön, utbildning eller kulturell bakgrund. I krypto är alla lika. Det är ett sant manifest av “decentralisering”.

För en kvinna som arbetar i teknikbranschen i nästan tio år får jag en hel fråga: “Varför finns det inte många kvinnor i blockchain?” och jag ger dem alltid samma svar, det finns det. De får bara inte samma nivå av exponering eller erkännande som sina manliga motsvarigheter och det är problemet med rymden.

Jag vill motivera fler kvinnor att engagera sig i krypto, jag vill se kvinnor vid makten, och viktigast av allt, jag vill att kvinnor ska dra nytta av denna fantastiska möjlighet att växa och glöda. Crypto är inte någon slags pojkklubb, det är heltäckande, alla de damer som har gått med i #WomenInCrypto-kampanjen är de perfekta exemplen på hur kvinnor kan leda, forma och bidra till branschen. ”

Alysa Xu, Chief Strategy Officer, OKEx

Följ OKEx på:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Webbplats: https://www.okex.com/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map