Få det att hända: framtiden för CeFi och DeFi – OKExDeFi Roundtable

På OKEx ser vi ständigt framåt – och vi tror att det betyder decentraliserad finansiering.

För att sprida budskapet håller vår VD Jay Hao en ny virtuell #OKExDeFi rundbordssamtalsserie med ledare från olika branscher för att diskutera deras framsteg, insikter och framtida planer i DeFi.

I den här rundabordet intervjuar Jay Gregory Di Prisco, chef för affärsutveckling vid Maker Foundation. MakerDAO styr Maker Protocol och Dai, världens första decentraliserade, säkerhetsstödda stablecoin på Ethereum blockchain.

Här är de viktigaste höjdpunkterna från rundabordet.

MakerDAO-communityn gav grönt ljus för att acceptera PaperChain- och ConsolFreight-tokens som kryptosäkerhet förra månaden. Kan vi se fler och fler verkliga tillgångar läggs till i MakerDAOs ekosystem i framtiden?

Så, låt mig först bara gå tillbaka en sekund och prata lite om vår säkerhetsprocess, eftersom du från och med idag inte kan generera Dai mot dessa två tillgångar ännu. Vad som hände var att de fick en grönljusundersökning.

Det sätt som vår tillgångsintegrering fungerar nu är att den är helt community-driven. Maker Foundation har ingen information om vilka tillgångar som går in i protokollet och vilka som inte gör det. Det sätt som vårt samhälle interagerar med protokollet är genom denna sociala ram som kallas Maker Improvement Proposals. 

Nu beskriver Maker Improvement Proposals en hel del saker. En av dessa är den process genom vilken säkerheter faktiskt kommer in i protokollet och genererar Dai. Så det första steget i den processen är vad vi kallar en grönljusundersökning – det är där tillverkarna kommer att rösta och de kommer att prioritera vilka tillgångar de vill se in i protokollet. Detta startar sedan de interna och externa processerna för att faktiskt gå ombord på dessa tillgångar. 

Vad du såg var att ConsolFreight och PaperChain placerades mycket högt på listan med grönt ljus, så Makerinnehavarna vill verkligen ha dessa tillgångar – men nu finns det fortfarande mycket arbete att göra för att få dem in i protokollet. 

På den noten tror jag att detta kommer att bli en stor trend. Det enda sättet som DeFi blir användbart för alla utanför blockchain-utrymmet är om vi kan göra det användbart för dessa äldre deltagare. Om vi ​​inte kan betjäna världens ConsolFreights och PaperChains, kan vi inte betjäna ens små banker – om de vill ha kredituppkomst genom MakerDAO och vi inte kan betjäna det, har vi inte riktigt uppnått någonting för Dai utbudet kommer alltid att stödjas av blockchain-ekosystemet. 

Så enligt min mening kommer verkliga tillgångar att bli nästa stora trend för DeFi under de närmaste 12 månaderna.

Flytten att lägga till verkliga tillgångar får oss verkligen att tro att MakerDAO föredrar att behandla de traditionella finansiella systemen mer som följeslagare än konkurrenter. Kan du berätta för oss hur MakerDAO betraktar rollen som centraliserad ekonomi, eller CeFi, i utvecklingen av DeFi. Kompletterar eller stöter de från varandra?

De gör båda för att vi i vissa fall kommer att ha konkurrenter. Men i de flesta fall har vi komplement och komponenter. Jag tror att ett utmärkt sätt att lyfta fram detta – även i den mikroskala vi är i dag – är det faktum att USDC och sanna USD båda är säkerhetstillgångar i Maker Protocol. Medan vi på vissa fronter konkurrerar med dessa två enheter för att de producerar stavmynt som konkurrerar om efterfrågan med Dai, är de också mycket användbara för oss eftersom andra dollar, särskilt högkvalitativa dollar, som regleras i USA kan vara riktigt bra källor till säkerhet för att generera Dai i första hand. 

Så att måla DeFi och CeFi som två olika världar är nästan ett misstag, för i slutet av dagen pratar vi om samma pool av värde, och det går tillbaka till konceptet om hur pengar ursprungligen kommer från första hand . Pengar har sitt ursprung som en kredit mot tillgångar. Så tillgångar är implicit verkliga och det är bara nyligen vi har tillgångar som är ursprungliga för blockkedjor. Så om vi överhuvudtaget vill ge värde till världen, måste vi ha tillgång till så många tillgångar som möjligt. 


OKEx och MakerDAO har arbetat mycket bra tillsammans i år – Dai Savings Rate integrerades i OKEx Pool för några månader sedan. Så förväntar du dig att de centraliserade spelarna, som vi, gör mer för att underlätta DeFi-utrymmet?

Jag tycker att det ni har gjort hittills är fantastiskt. Du vet att du ger oss den mycket viktiga bron till de handlare som behöver våra produkter. Så eftersom Dai har en högre besparingsgrad är det bra – men om det inte har distributionskanaler, som OKEx, för att låta det nå slutkonsumenterna, så finns det i ett vakuum. 

För att faktiskt göra skillnad i världen behöver du inte bara en bra produkt – du behöver en bra distributionspartner och jag tror att det är där OKEx har varit en bra partner. 

Skulle du föreslå ett ord för att beskriva framtiden för DeFi och varför?

Mitt enda ord är osynligt eftersom jag tror att DeFi kommer att vara genomgripande och det kommer att finnas överallt. Du vet inte att du använder DeFi, men det börjar långsamt ta över det globala finanssystemet till den punkt där alla kommer att använda DeFi. Det blir nästan osynligt bakom kulisserna. 

Gå med i våra kanaler för att lära dig mer om blockchain, kryptovaluta och DeFi:

Jay Hao – VD för OKEx 

https://twitter.com/JayHao8

https://www.linkedin.com/in/jayhaookex/

OKEx officiell

Tack till vår #OKExDeFi Roundtable Guest:

Gregory Di Prisco – Chef för affärsutveckling @MakerDAO

https://twitter.com/g_dip

https://www.linkedin.com/in/gregory-di-prisco-0672a9125/

MakerDAO

https://twitter.com/MakerDAO

https://www.linkedin.com/company/makerdao/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map