Att förändra världen: En ny generation i DeFi-samförstånd – OKExDeFi Roundtable

På OKEx ser vi ständigt framåt – och vi tror att det betyder decentraliserad finansiering. 

För att sprida budskapet håller vår VD Jay Hao en ny virtuell #OKExDeFi-rundbordssamtalsserie med ledare från olika branscher för att diskutera deras DeFi-framsteg, insikter och framtida planer.

I den här rundabordet intervjuar Jay Gordon Gao, medgrundare och VD för WaykiChain. Gao ansvarar för WaykiChains design av affärsmodell och strategiska beslut.

Här är de viktigaste höjdpunkterna från rundabordet.

Jay Hao: WGRT, ett av de senaste IEO-projekten på OKEx Jumpstart, är styrning och aktietecken på WaykiChains decentraliserade säkerhetsutlåningsplattform. Alla anser att det är en viktig del av det decentraliserade ekonomiska systemet, så det skulle vara fantastiskt att lära sig mer om det. Kan du kort presentera sin roll i hela WaykiChain-ekosystemet?

Gordon Gao: WGRT har fyra bokstäver. De står för WaykiChain Governance Rights and Treasures. 

Som namnet antyder måste WGRT-innehavare övervaka hela säkerhetsutlåningssystemet och de är skyldiga att styra systemet. De har rätt att lägga fram ett förslag eller rösta för att ändra några av systemets parametrar – som ränta, likvidationsränta etc. – och de delar fördelarna med hela systemet. De är precis som aktieägare. Så all ränta som systemet får och en del av straffavgifterna kommer att användas för att återvinna WGRT på sekundärmarknaden. Det vill säga WGRT-innehavare kommer att dela vinsten som orsakas av ekosystemets välstånd. Det är den roll WGRT spelar.

Jay Hao: Har du märkt några skillnader mellan DeFi-supportrar i Kina och andra regioner som ett av de allra första DeFi-projekten i Kina?

Gordon Gao: Ja, det finns vissa skillnader. 

För vissa andra regioner, särskilt i Europa och USA, är de mer intresserade av avkastningsprodukter eftersom räntesatsen på deras sparkonto i deras länder är nästan noll eller till och med negativ. I Kina är människor intresserade av DeFi: s investeringsmöjligheter eftersom Kina har en mycket strikt politik för utländsk valuta och utländska tillgångar – så människor har en begränsad möjlighet att investera i globala tillgångar. Det är därför jag tror det "syntetisk tillgång" kommer att vara ett slagord de följande månaderna i DeFi-världen i Kina.

Jay Hao: Vad hoppas du att centraliserade spelare som OKEx kommer att göra för att underlätta DeFi-utrymmet?

Gordon Gao: Jag tror att det finns mycket som utbyten, som OKEx, kan göra för att hjälpa till med DeFi, eller hur? 

Först och främst tror jag att OKEx kan bryta den centraliserade bron för att ansluta olika offentliga blockkedjor genom att fungera som en kedjebrygga. Eftersom OKEx har mycket god trovärdighet. Så vi litar på OKEx eftersom det inte kommer att göra något dåligt. Det har varit ett varumärke i flera år, eller hur? Och det hanterar många användares tillgångar. Folket kan lita på att denna bro fungerar som en kedjebrygga mellan olika offentliga blockkedjor. Det här är vad jag tror att OKEx kan göra.

OKEx kan också föra fler användare till den decentraliserade världen. För OKEx tror jag att OKEx produkter är användarvänliga, särskilt för vissa nya kryptoanvändare. Kanske är deras första steg in i kryptohandel med OKEx, en centraliserad börs. Sedan kan OKEx vara frontend för olika DeFi-produkter och hjälpa den decentraliserade världen att få fler användare.


Det här är några av mina tankar.

Jay Hao: Föreslå ett ord för att beskriva framtiden för DeFi – och varför?

Gordon Gao: För Defi tror jag att det har en ljus framtid. Jag skulle använda ordet "ljus" för att DeFi är den nya affärsmodellen, eller hur? Om vi ​​utvärderar affärsmodellen kan vi faktiskt titta på tre saker. Vi har tre frågor. Den första är om det är den affärsmodell som kan skapa värde för samhället. Den andra frågan är om denna affärsmodell kan förbättra effektiviteten. Den tredje frågan är om denna affärsmodell kan sänka kostnaderna. Ställ människor de tre frågorna när du tittar på branschen. 

För DeFi är det ekonomi. Ekonomin genererar inte något värde för samhället, så svaret på de första frågorna är nej.

Låt oss titta på den andra frågan – om det kan förbättra effektiviteten. Ja exakt. I traditionell ekonomi lider vi av det. Bosättningarna och likvidationerna går mycket långsamt om du gör gränsöverskridande överföringar. Vi behöver två eller tre dagar! I DeFi-världen, när du gör handel eller transaktioner, är det väldigt snabbt. Du får transaktionen och avvecklingen på några sekunder. Så det kan förbättra effektiviteten i finansiella aktiviteter.

Den tredje är att du kan sänka kostnaderna med DeFi. Glöm gasavgiften på Ethereum och kom till WaykiChain. Transaktionskostnaden är mycket låg, och människor behöver inte mycket mellanhänder för att få transaktionen att ske. Vad de vill är att bara betala transaktionsavgiften och gasavgiften, och allt kommer att göras. Det är DeFi: s plikt. Om vi ​​tittar på DeFi kan det minska kostnaderna och förbättra effektiviteten.

Så om jag skulle använda ett ord för att beskriva framtiden för DeFi, tror jag att det skulle vara “ljust”.

Denna intervju har redigerats och kondenserats för tydlighetens skull.

Gå med i våra kanaler för att lära dig mer om blockchain, kryptovaluta & DeFi:

Jay Hao, VD för OKEx 

OKEx officiell

Tack till vår #OKExDeFi Roundtable Guest:

Gordon Gao, medgrundare och VD @WaykiChain

https://twitter.com/gordongao11

https://www.linkedin.com/in/gordonhanggao/

WaykiChain

https://twitter.com/wayki_chain

https://www.linkedin.com/company/waykichain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map