Ask-Me-Anything with OKEx CEO Jay Hao – A Recap

Om du tyvärr saknade det – vi var värd för en AMA-chatt (ask-me-anything) med Jay Hao, VD för OKEx, i vår engelska Telegram-grupp (t.me/okexofficial_en) den 29 augusti. Vi är mycket imponerade av det proaktiva deltagandet av över 3000 följare. Under hela AMA-evenemanget samlade vi hundratals frågor från våra användare från hela världen.

Som Telegram-debut för Jay fokuserade AMA-sessionen på vår framtid och eviga byte, men vi är också glada att få och svara på några frågor om OKB, notering, våra innovationer och framtida utveckling. För dem som missade det eller som ville återvända till den spännande Q&Som, vi har förberett för dig denna sammanfattning av svaren på alla de 25 frågorna Jay utvalda från våra samhällen.

Contents

Om Jay, vår VD

Jay är en teknisk veteran och erfaren branschledare. Innan OKEx fokuserade han på blockchain-driven applikationer för live videostreaming och mobilspel. Innan han utnyttjade blockchain-industrin hade han redan 21 års gedigen erfarenhet inom halvledarindustrin och utvecklade ett brett utbud av UVLED-, ASIC-, FPGA-, multimedia-codec samt komplex system-på-chip-design (SOC) för multimediaprocessorer. och trådlösa kommunikationssystem. Han är också en erkänd ledare med framgångsrika erfarenheter inom produkthantering.

Som vd för OKEx och en stark tro på blockchain förutspår Jay att tekniken kommer att eliminera transaktionsbarriärer, höja effektiviteten och så småningom få en betydande inverkan på den globala ekonomin. Han tar säkerhet, innovation och tillförlitlighet som de tre pelarna i OKEx. och han är engagerad i att föra plattformen såväl som branschen till ett nytt genombrott.

Frågor & Svar – helt original

För att bevara äkta dialogen polerade vi inte de 25 utvalda frågorna och Jay’s svar. Frågorna delas in i fyra delar: derivat, OKB, listning, samt innovationer och utveckling.

1. Derivat – Futures, Perpetual Swap & Mer

Kommer det att finnas någon rabatt på framtida / swap-positionsavgift (ränta) om en innehar $ OKB? (Twitter-användare: @TweetRamyz)

Vi har ett rabattprogram för OKB-innehavare. Alla innehavare av OKB får avgiftsrabatter vid handel på OKEx. De olika diskonteringsräntorna för olika nivåer, ju högre nivå, desto större rabatt.

Det finns ingen positionsavgift för vår terminsmarknad.

För evig swap finns en ”” finansieringsavgift ””, som är en nyckelkomponent för swapparna som hjälper till att stabilisera basen med spotindex. Finansieringsfrekvensen för evig byte är 3 gånger / dag. Och finansieringsavgiften tas inte av OKEx utan istället av din motpart i kontraktet. Som sådan är jag ledsen, men vi kan inte erbjuda någon rabatt på finansieringsavgiften.

Hur fungerar Okex-finansiering? Och vad är framtidens unika och eviga för andra? (Twitter-användare:@ Ganbatt30810469)

Genom finansiering tror jag att du hänvisar till den eviga bytesfinansieringen? Vi har en mycket detaljerad introduktion till vår eviga byteshandel på vår webbplats som du kan hänvisa till: https://support.okex.com/hc/en-us/sections/360003039191-Perpetual-Swap-Trading

Och vad gör OKEx unik, bra fråga. OKEx har marknadens mest kompletta ekosystem och produktsvit. Handlare kan handla fiat-to-token, spot, futures, evig byte och till och med använda OKEx PiggyBank för att söka olika avkastningsnivåer.


Utöver det har vi ett bredare utbud av börsnoterade digitala tillgångar och med ett mer sofistikerat riskhanteringssystem som hjälper användare att hantera alla affärer säkert.

inom en snar framtid, vilken plan tänker Okex göra med att sätta okb, utlåning eller något liknande? I framtida kontrakt, vad tycker du om den nya funktionen att låna usdt istället för mynt eller token? (Twitter-användare:@ BchTr2)

Det här är en mycket bra fråga.

För satsning – Vi granskar faktiskt möjligheten att starta OKB på OKEx PiggyBank (med dagligt intresse), eftersom $ OKB inte är PoS.

För utlåning – besvaras ovan.

För terminkontrakt – Ja, vi överväger USDT-marknaden. Vårt system är mycket flexibelt. Så väl bekräftat kan vi starta det när som helst omedelbart.

Vad ska jag göra som användare för att lyckas byta? (Twitter-användare: @Parpalyga)

Om jag vet hur skulle jag inte arbeta här nu. hahaha!

Skämt åt sidan, låt mig säga det så. Som ett utbyte försöker vi göra vårt bästa för att garantera professionell handelsinfrastruktur och miljö för handlare att uppnå sina handelsmål.

Vi garanterar emellertid ingen vinst / förlust eller uppgångar när vi använder våra handelsprodukter och jag kan inte ge några tips för handel. Vad jag kan säga är att göra dina läxor innan du handlar. Investera i vad du vet. ”

Några planer på att ändra lägsta prisökning för futures / byta BTC och ETH till samma som spot? För tillfället är prisökningen $ 0,01 vilket innebär att endast de första 20 $ i boken är synliga. Bitmex du kan se hela boken! (Reddit-användare: u / joyser)

Ditt förslag hörs. Vi kommer snart att uppgradera vår orderbok till hela orderbokdjupet. Mer information kommer att följa.

Hej, några planer på att erbjuda andra derivat, t.ex. alternativ? (Reddit-användare: u / okex_newbie)

Ja, vi lanserar snart optionsmarknaden.

Förutom det vanliga alternativet. För att hjälpa våra användare att maximera användningen av fonden lanserar OKEx-portföljmarginalen, vilket kräver en betydligt lägre marginal på säkrade positioner. Pro-handlare bör definitivt prova.

Vad händer om marginalförhållandet för mitt konto är lägre än det nödvändiga marginalförhållandet? Har du stöd för denna typ av situation? (Telegramanvändare: @ davidc510)

Underhållsmarginalkvoten är det lägsta marginalförhållande som krävs för att upprätthålla en öppen position. Om det blir bristfälligt stängs din position (delvis). Du hittar mer information om mekanismen här:

https://support.okex.com/hc/en-us/articles/360028014232-Tiered-Maintenance-Margin-Ratio-System-Partial-Liquidation

https://support.okex.com/hc/en-us/articles/360028531292-Adjustment-of-Perpetual-Swap-Tiered-Maintenance-Margin-Ratio-Schedule

För närvarande, evig byte & futures stöder fortfarande inte näringsidkaren att ställa in avancerade order som stop limit, trainling stop … som MT4 eller bitmex exchange-plattform. Så nästa gång kommer Okex att lägga till samma verktyg för näringsidkaren? Vilken strategi har Okex för att locka handlare och konkurrera med andra marginalhandelsplattformar som bitmex …? (Telegramanvändare: @ NguyenKhang1610)

Vi har redan lanserat avancerad limitorder och stop-limit order på våra spot-, futures- och eviga bytesmarknader i år, tillsammans med andra algo-orderalternativ. Du kan hänvisa till dessa länkar:

Stoppbegränsning: https://support.okex.com/hc/en-us/articles/360027766731-Token-Trading-What-is-Stop-Limit-

Avancerad gränsorder: https://support.okex.com/hc/en-us/articles/360027767671

Vad påverkar låneavgiften för Perpetual Swaps, kommer Okex att ha en plan för att minska Perpetual Swaps och Future-avgiften, till exempel att använda OKB för att betala avgifter? (Telegramanvändare: @VoDanhReal)

Vår webbplats beskriver finansieringsränteberäkningen för evig byte. Du kan kolla här: https://support.okex.com/hc/en-us/articles/360020412631-XI-Funding-Rate-Calculations

Finansieringen är utformad för att stabilisera och begränsa grunden mellan bytespris och spotindexpris. Tyvärr är jag rädd att du inte kan reglera finansieringsavgiften med OKB.

Med tanke på övergångsbekvämligheten och nya riskhanteringsåtgärder, betyder det att Perpetual Swap är ett bättre instrument än de nuvarande futuresna? (Telegramanvändare: @hunterrcoin)

De är två olika derivatinstrument för att uppfylla olika handelsbehov. Futures har en kontraktsperiod och leveransdatum med en större bas, medan evig swap inte har något kontrakt löpt ut, mindre bas, och inkluderar finansieringsavgifter. Du kan välja den som passar dina behov.

Att ha 100x hävstångseffekt är så stort och lite riskabelt för handlare. Kan någon handla med evig byte? (Telegramanvändare: @tuckergomar)

100x hävstångseffekt är bara ett alternativ, inte ett måste för alla eviga byteshandlare. Jag rekommenderar starkt alla användare att förstå deras risktolerans och marknadstrend innan de använder en så stor hävstång.

Och för att minimera de därmed sammanhängande marknadsriskerna är 100x hävstångseffekt endast tillgängligt för små positioner.

Evig byte & terminsprogram gör att hastigheten på pengar och tillgångar ökar. Hur skyddar du användarnas tillgångar, vilken arkitektur eller vilka system använder du? Alla vet att om vi ser ett nytt utbyte, har de SAFU (Secure Assets Fund for Users) garanti. (Twitter-användare: @försörjare1602)

Vi tar fondsäkerheten mycket seriöst.

Vi har många års erfarenhet av säkerhetsteknik och har utvecklat varma och kalla plånböcker och multi-sig-teknik på egen hand för att skydda pengarna. Hittills är jag stolt över att kunna säga att vi inte har några säkerhetsintrång. Vi är övertygade om att hålla en ren skiffer i framtiden.

När det gäller säkerhetsfonden skapade vi inte en viss fond och marknadsförde den till media. Men vad jag kan försäkra er är att vi har en mer än tillräcklig reserv för att hantera alla oväntade situationer.

Massor av derivatbörser har sett problem under volatila rörelser, särskilt när deras indexpris bara är baserat på 2 eller 3 börser. Hur kommer @OKEx att skydda handlare & säkerställa att de har en rättvis miljö att handla med? (Twitter-användare: TheGemClub)

Var säker på att vår indexprissammansättning är högklassig på marknaden.

För varje digitalt tillgångsindex har vi 3 till 5 beståndsdelar, beroende på tillgången. Tillsammans med märkespris, system för underhållsmarginal och partiell likvidationsmekanism har våra marknader gått igenom några av de mest volatila stunderna på senare tid säkert.

För mer information om hur vårt riskhanteringssystem fungerar kan du hänvisa till den här artikeln: https://medium.com/okex-blog/perfecting-okex-futures-market-cc23f179e4eb

2. OKB

Inom en snar framtid kommer Okex att ha enastående genombrott för att bli den perfekta handelsplattformen för att övervinna Binance eller inte. Vad kommer Okex specifikt att göra för att OKB-valutan ska gå i värde jämfört med BNB? (Twitter-användare: @ dinhnam1996)

Jag tror att varje börs har sin egen position på marknaden.

På OKEx erbjuder vi det bredaste utbudet av handelsprodukter till handlare. Detta är ett av sätten vi ligger före Binance. Men naturligtvis har de sina styrkor på marknaden, och vi älskar starka konkurrenter. OKEx Jumpstarts senaste projekt har gått riktigt bra, hoppas ni har haft nytta av det.

Jag är glad att alla bryr sig om priset på OKB. Även om vi aldrig gjorde det som utbyte och aldrig kommer att kontrollera priset på OKB.

Allt vi gör är #buidl. Vi har konsekvent spenderat enorma ansträngningar för att bygga OKB-ekosystemet och stärka symbolen, vilket gör det till en av de mest värdefulla digitala tillgångarna på marknaden. Jag ser stor potential i OKB, och jag tycker att alla borde se samma sak.

vilka strategier skulle du använda om $ OKB hade ett mycket drastiskt prisfall, t.ex. upp till -12%? (Twitter-användare: @ danar808)

Även om detta verkligen händer kommer vi inte att göra något för att manipulera priset.

OKB: s värde bestäms av dess nytta, så vi kommer att fortsätta att ge OKB och utveckla OKB-ekosystemet för att göra OBK mer värdefullt på marknaden.

3. Listning

När listar du EOS-dappar som EOSBet? (Twitter-användare: @Discoverweeklyx)

Vi uppskattar allas intresse för att notera på OKEx. När det gäller notering ser vi oss själva ett opartiskt utbyte som erbjuder lika möjligheter för bra projekt att bli listade. Vi har våra egna noteringsregler som du hittar på vår hemsida och andra officiella kanaler. Vi kommer att fortsätta att granska och uppdatera våra regler regelbundet och utforska de senaste möjligheterna på marknaden. EOS dapps kommer definitivt att vara ett av våra intresserade projekt.

När reglerna för IEO kan ändras? (Twitter-användare: @ Cherria11)

4. Innovationer & Nya produkter

Nyligen planerar några av de bästa börserna att starta utlåningstjänsten. Är du beredd på detta? (Twitter-användare: @hiamPluto)

Vi lanserar vår egen utlåningsprodukt mycket snart. Håll dig uppdaterad.

Planerar du att bygga din egen decentraliserade handelsplattform? (Twitter-användare: @hiamPluto)

Självklart. Det är en oundviklig trend.

Som redan meddelats kommer vår egen offentliga kedja OKChain nu att vara i slutskedet av testningen att vi kommer att etablera vår decentraliserade utbytesplattform OKDEX på OKChain och kommer att starta den när vårt team är överens om att handelsupplevelsen är tillräckligt stor.

VAD ÄR YR FRAMTIDSPLAN. SÅ MÅNGA UTBYTE GÖR DETTA (Twitter-användare: @ ARVINDS67194835)

Vi har nyligen lanserat EOS PoS-satsning på OK Pool. Och fler PoS-mynt kommer att stödjas i framtiden.

När kommer OKex att vara soligt stopp för Ios? Okex finns det någon framtid för investerare? (Twitter-användare: @ XunPht10)

Enligt min förståelse av den här första halvan frågan: Stop-loss order typ kommer att läggas till OKEx iOS App snart.

Kan du snälla @ mig på Twitter så att jag kan förklara ytterligare om andra halvan av din fråga? Jag svarar på det efteråt. Tack!

OKEx utveckling

Är Okex på väg att bli världens främsta digitala bank i framtiden? (Telegramanvändare: @HissizAdam)

Intressant fråga.

Enligt min mening kan du inte jämföra den digitala världen med den traditionella världen. De är ganska olika på många sätt.

Och vi vill inte ha en “bank”. En ”bank” är för liten och begränsad för vad vi strävar efter att vara.

När kommer Okex Indonesia att stödja indonesiska Fiat och Bank för insättning eller uttag? (Telegramanvändare: @ MrBrown22)

OKEx fokuserar endast på handel med krypto-till-krypto, men vi stöder C2C fiat-till-kryptohandel för flera fiatvalutor. Du kan hänvisa till vår C2C-marknad för valutor för valutor här: https://www.okex.com/otc

Vad är din syn på 90% falsk volym på @OKEx alegation? (Twitter-användare: AshishS17228231)

Jag är väldigt glad att du tog med oss ​​denna fråga.

På OKEx utför vi ingen egenhandel, tvätthandel eller någon annan marknadsmanipulation på vår plattform.

När det gäller dessa rykten där ute kan du helt enkelt titta på spridningen och djupet i vår orderbok. Våra kryssstorlekar är mycket minimala, dvs. 0,1 för våra spot- och eviga bytesmarknader och 0,01 för terminsmarknader, och du kan fortfarande hitta ett tjockt djup tillgängligt.

Jag tror att beviset är mycket uppenbart att vi har den högsta likviditeten på marknaden. Tro inte på rykten.

Som andra konkurrenter som Bybit, ¿Hur skulle din plattform undvika möjliga systemöverbelastningar, i orderplaceringen när volatiliteten toppar ?? (Twitter-användare: martinvergaX)

Efter år av förbättringar har vår systemprestanda varit mycket optimerad och det finns sällan fall av latens. Vi har inga problem med överbelastning på ett tag.

Mer AMA att komma

Vi vill tacka alla i våra samhällen för att få AMA att hända och kommunicera dina idéer med oss. Med tanke på de imponerande resultaten kommer vi att vara värd för fler AMA-sessioner i framtiden. Om du har några förslag för att förbättra vår AMA, tveka inte att meddela oss på alla våra sociala mediekanaler.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map