AMA Recap: Mantra DAO grundare och rådsmedlem, John Patrick Mullin

Den 3 september bjöd OKEx Mantra DAO medgrundare och rådsmedlem John Patrick Mullin till en AMA-session med vårt Telegram-community. AMA såg vår gäst ge en översikt över projektet, dess plats i det decentraliserade ekonomins ekosystem och dess viktigaste funktioner. Denna sammanfattning innehåller frågor och svar från den sessionen.

Kan du snälla presentera dig själv och ge vårt samhälle lite förståelse för vilken typ av affärsbakgrund du kommer från och hur du har tillämpat det på dina roller inom Mantra DAO?

Jag är ursprungligen från USA men tillbringade nästan de senaste 10+ åren utomlands, efter att ha gjort min grundutbildning i Spanien, min första magisterexamen i Tyskland och min andra i Shanghai. Jag gjorde en dubbel magisterexamen i Econ and Management.

Jag gick med i kryptoplatsen på heltid 2017, men var aktiv sedan 2015 och köpte min första Bitcoin (tyvärr bara några få) 2013. Jag flyttade till Hong Kong 2018 och hjälpte till med att skapa ett kryptobörs- och rådgivningsföretag innan jag startade HK kontor för ett amerikanskt licensierat mäklarföretag som har den enda SEC-licensen för distribution av digitala värdepapper tillsammans med Will Corkin.

Därefter gick jag med i Rio DeFi-teamet som rådgivare och har senast varit fokuserad på att bygga och lansera Mantra DAO, en DeFi DAO fokuserad på insättning, utlåning och styrning och Polkadot-ekosystemet. Mina specialiteter är affärsutveckling, insamling, symbolisk ekonomi, och i min dagliga dag ansvarar jag för verksamheten och strategin på Mantra DAO.

Jag hanterar mycket fram och tillbaka med våra institutionella investerare, partnerskap med PoS-projekt för att bli validerare och utbyteslistor. 

Så för våra medlemmar som inte redan är bekanta med projektet, kan du ge oss en mycket hög nivå överblick över vad Mantra DAO är och vilken konkurrensfördel det ger i DeFi-landskapet?

Ja säkert. Mantra DAO är en DAO som är strukturerad för att styras helt av OM-tokeninnehavarna, varigenom användare kan få ekonomiska belöningar genom deltagande i våra sparande (dvs staking) och utlåningsprodukter, samt använda OM-token för att delta i styrning och rösta om förändringar inom ekosystemet och plattformen.

Dessutom kan du få ett rykte i detta system genom vårt interna Karma-protokoll, som är ett system som en kreditpoäng, så att du kan få förbättrade ekonomiska fördelar som lägre räntor på upplåning, lägre avgifter för insättning, undercollateraliserad utlåning och annat roliga saker.

Vi har hämtat inspiration från många av de ledande DeFi-projekten och tagit bitar av dem alla för att verkligen skapa en omfattande tokeniserad DeFi-plattform som har alla kärnelement i en kryptobank, av olika slag, men som har en spelupplevelse genom Karma Protocol och Mantra Pool lotterispel. Och allt är bundet i fin förpackning med Mantra, OM och Karma zen-liknande varumärke.

Berätta hur din DAO unikt gynnar öppen finansiering i dagens och morgondagens ekonomi?

När det gäller detta tror jag att människor har sett hur det traditionella banksystemet antingen är oåtkomligt för dem i utvecklingsländerna eller bara ineffektivt – och en hemsk upplevelse att hantera. Jag menar, jag tillbringade bara en timme i banken idag, för tyvärr är jag fortfarande inte 100% kryptoutgifter ännu i mitt liv. Det var en total smärta, och jag slösade bort så mycket tid.

Vi använder vår erfarenhet av både traditionell och kryptofinansiering för att utveckla ett mer öppet och omfattande system som gör det möjligt för människor från hela världen och på ett tillståndslöst sätt att få tillgång till de grundläggande finansiella tjänster som människor förtjänar – en säker plats att spara dina pengar och tjäna en legit ränta, tillgång till kredit- och utlåningsfaciliteter, etc..

Vi hade cirka 1000 personer från 81 länder som deltog i vår IMO (dvs. första erbjudandet om medlemskap), och för närvarande, efter två veckor från TGE, har vi nästan 9600 adresser som håller OM-token … det är verkligen fantastiskt!


Dessutom erbjuder många av våra produkters icke-vårdnad den ökade säkerhetsnivån. Som de säger, inte dina nycklar, inte dina mynt.

Kan du berätta för oss när du förväntar dig att satsningen kommer att sändas live, och vilka funktioner och / eller incitament som kommer att väcka tidiga personer och innehavare?

Vi har två typer av insatser. den ena är där utbytesinsatser kommer att köras med våra centraliserade utbytespartners. Den kommer att ha en fast APR och följer samma villkor för insättning som insättning på kedjan. För närvarande är detta live på Bithumb Global och BitMax, och cirka 40 miljoner OM satsas för närvarande.

Vi förväntar oss att detta nummer kommer att gå ännu högre eftersom vi kommer att lansera OM-satsning med OKEx inom den överhängande framtiden.

Vår community frågade efter det, och vi fick arbeta med OKEx-teamet och kommer att lansera ett ganska fantastiskt insatsprogram för OKEx-användare och community!

När det gäller vår inhemska on-chain-satsning kommer vi att lansera enkel satsning för flera olika PoS-kedjor under de närmaste veckorna.

Var beredd på minst fem meddelanden om partnerskap och validerare under de kommande två två veckorna (ge eller ta några dagar). 

Detta skiljer sig från DOT- och KSM-insatser, för vilka vi kommer att dela steg-för-steg-guider för hur vi kan nominera våra Mantra DAO-noder för att få inbyggda belöningar för token-insatser. Vi kommer att få ytterligare OM-insatsbelöningar som läggs till kort därefter på kedja-för-kedjebasis.

Dina utlåningsprodukter kommer att utgöra en stor del av ekosystemet för Mantra. Kan du ge en översikt över din utbyggnadsplan i tre faser för detta och varför du gör det på det här sättet?

Vi kommer att ha en flerfasig utlåningsprodukt som innehåller både ett proprietärt utlåningsprotokoll som liknar Maker, men med tvärgående kedjepolicyer och undercollateraliserad utlåning genom Karma-protokollet, samt andra utlåningsprotokollintegrationer.

Vi kommer också att föra Ethereum-avkastning till Polkadot-ekosystemet genom att integrera med Compound, Aave och andra topp ETH-utlånings- / jordbruksprotokoll direkt på vår plattform.

En annan cool funktion som vi inte pratar om så mycket är "vätskeinsats" och DeFi svänghjulskoncept. Det är här användarna faktiskt kan tokenisera sina insatta tillgångar och skapa ett derivat av det, vilket gör att du fritt kan handla och använda tillgången, samtidigt som du behåller nätverkssäkerheten i en PoS-kedja.

Så, du kan till exempel sätta din DOT, som kommer att tjäna insatser i DOT + OM, då kan du binda den DOT till oss och skapa derivatet (omDOT), som du sedan kan låna mot för att antingen handla med, eller köp mer DOT eller andra tillgångar för att göra om och tjäna mer DOT + OM.

Självklart måste du varva upp kontraktet för att återvända och göra anspråk på alla belöningar, men det är i princip hur det fungerar, och du kan göra det med vilken insats som helst (som tillgångarna i de fem partnerskap som vi kommer att tillkännage i kommande veckor).

XTZ, BAND, KAI, SRM, ATOM, KAVA, TOMO, LUNA, etc. är alla PoS-projekt med hög potential och vi undersöker dem alla.

Hur gynnas innehavare av OM-token i ekosystemet? Vilken makt inom styrningsmodellen har individer? Varför är det så attraktivt och vad är de grundläggande kraven för att delta??

Detta är oerhört viktigt för oss, särskilt eftersom vi är a "samhällsstyrd" plattform och i huvudsak har vi sett tidigare att DAOs särskilt saknar incitament för att rösta, eller att processen är oerhört komplex för en genomsnittlig person att delta i.

Vi vill göra DeFi för massorna och möjliggöra för alla, oavsett om de har 1 OM eller 1 miljon OM, att kunna göra sin röst hörd

Därför kräver vi i vårt system bara att användare spelar OM för att kunna rösta, men det kan vara med så lite som 1 OM.

Varje satsad OM representerar en röst inom Mantra DAO-systemet.

OM-innehavare som spelar OM får föreslå ändringar i Mantra DAO-ekosystemet inklusive, men inte begränsat till, förändringar i:

  • Räntor
  • OM Inflationsnivå
  • Ekosystembidrag
  • Lägga till ytterligare insättningstillgångar
  • Lägga till ytterligare utlåningsprodukter

Vi har till och med strukturerat Mantra DAO Foundation på ett sätt så att stödmottagarna av själva stiftelsen är OM-tokeninnehavare

Det kommer att bli ännu mer fantastiskt när våra Mantra DAO-noder är topp fem i varje blockchain vi validerar för i framtiden och kommer att generera en betydande mängd insatsbelöningar för DAO.

Förresten, det är vårt interna mål för varje kedja – topp 5-validerare!

Gemenskapsfrågor

Har du några myntförbrännings- / återköpssystem eller planerade brännplaner för att öka värdet på OM-token och locka investerare att investera?

Det här är en mycket bra fråga. Så vi har flera funktioner som följer en återköps- och brännmodell. Detta börjar med Mantra Pool, där användarna kan bränna 1 OM för att få en entré i poolen. Eftersom priset på OM fortsätter att växa kan vi behöva utvärdera mängden OM du behöver bränna för posten. Dessutom kommer användarna att behöva bränna OM för att öppna och stänga CDP: er (dvs. säkerställda skuldpositioner) för den stabila upplåningen. Och slutligen kommer Mantra DAO också att använda 50% av sina insatser dagligen för att köpa tillbaka OM på den öppna marknaden.

Vilken var den största milstolpen ditt projekt hade hittills? Vad är planen de närmaste åren?

Jag tror att vi har haft många fantastiska framgångar, om än på otroligt kort tid. Från vår massivt överprenumererade IMO till en fantastisk lansering och notering på över 11 börser, inklusive OKEx, inom två veckor, samt att accepteras i Substrate Builders-programmet, som är ett inkubationsprogram för ekosystem som drivs av Parity och Web3. Du kan läsa mer här.

Och det är naturligtvis fantastiskt att ha nästan 10 000 adresser som håller OM-token på under två veckor. Jag är säker på att det är ännu fler enskilda innehavare där ute med tanke på att många satsas på börser.

Hur kan PoA-konsensusmekanismer gynna DeFi jämfört med PoS- och PoW-konsensusmekanismer?

För närvarande är RioChain, kedjan vi bygger på, en PoA-modell men går snabbt mot en mer decentraliserad PoS-modell. Vi är fast övertygade om begreppet vippning, där PoS-myntens nätverksvärden kommer att förmörka PoW-mynt inom en snar framtid. Vi kommer förresten också att köra en validator för RFuel som en av Genesis-validatorerna.

De senaste dagarna har jag övervakat OM, och det har haft en avsevärd ökning, tror du att det beror på det? Har antagandet startat genom att sätta intäkter?

Jag tror att det finns flera viktiga faktorer för varför vår token-följd har vuxit de senaste dagarna / veckorna:

  • Stort antal spelare (cirka 40 miljoner OM satsas).
  • Ökad synlighet – t.ex. notering på stora börser som OKEx.
  • Hype kring Polkadot-projekt – det finns en anledning till att vi lanserade med en ERC-20 samma dag som DOT-överförbarhet. Det var inte en slump.

Varför använder du fortfarande Ethereum blockchain för OM-tokens medan den har låg hastighet?

Så jag svarade delvis på det ovan, men i huvudsak är den nuvarande OM-token en ERC-20-version som endast är avsedd att få token i händerna på våra investerare och få dem förutbetalda för att satsa. Vi byter till vårt mainnetmynt när RioChain-mainnet lanseras under de kommande månaderna.

Var kan jag köpa OM?

Vi är för närvarande noterade på över 11 börser, men jag tycker att OKEx är ett bra ställe att börja på eftersom vi är listade där.

Berätta om dina planer för 2020, vad arbetar du för närvarande med och kommer du att utvidga listan över stora börser?

För närvarande arbetar vi med att lansera den första versionen av vår plattform, som inledningsvis kommer att fokusera på insats, följt av enkel kedjestyrning när RioChain är live. Och sedan kommer vi att lansera vår utlåningsplattform och ytterligare funktioner, som Mantra Pool och Karma.

Vi kommer att släppa en mer detaljerad teknisk färdplan och lansering inom en snar framtid, samt fortsätta att dela mer om våra tekniska framsteg när vi öppnar vår kodbas för allmänheten och delar mer om dev-teamet som har varit hårt på jobbet bakom scenerna.

Som ett community-driven projekt, hur kan jag bidra med min kvot till din framgång? Har du ett globalt ambassadörsprogram eller remissbelöningssystem? Får jag några fördelar med att hålla på lång sikt?

Ja, vi har ett ambassadörsprogram som utformas av vår rådsmedlem Will Corkin och vår strategirådgivare, professor Nick Krapels. Håll dig uppdaterad för fler meddelanden om det programmet också!

Vilka roller spelar Web3 Foundation i Mantra DAO? Ingen uppnår någonting av värde på egen hand, kan du snälla du dela om dina partnerskap för framgång?

Så, som jag delade i en av frågorna, arbetar vi med Parity och Web3 genom inkubationsprogrammet Substrate Builders som vi accepterades. Mantra DAO har ännu inte ansökt om ett Web3 Foundation-bidrag, men det är något vi planerar att göra innan årets slut.

Jag ser att Mantra DAO-community växer, men hur kan användare hjälpa dig? Hur kan vi bidra med vår kvot för din framgång?

Det finns många sätt som samhället kan hjälpa oss, och det börjar med att stödja våra noder genom att delegera dina tillgångar till dem för att tjäna insatsbelöningar. Dessutom kan användare hjälpa support genom att sätta OM och delta i styrning och röstningsprocessen. Ju mer feedback från samhället vi har, desto bättre, enligt vår åsikt. Naturligtvis kan vem som helst hjälpa till också genom att dela våra nyheter och meddelanden och vara en solid förespråkare för oss i rymden!

Denna intervju har redigerats för tydlighetens skull.

Följ OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map