AMA Recap: MakerDAO Partnership & DSR on OKEx Pool

Förra veckan var vi mycket glada att träffa Chao Pan, Kinas ledare på MakerDAO, i en Ask-Me-Anything-session för att diskutera ekosystempartnerskap mellan OKEx och MakerDAO, och den exklusiv DAI Savings Rate (DSR) på OKEx Pool den 14 februari 2020.

MakerDAO är världens första decentraliserade stablecoin på Ethereum blockchain. Efter att ha gått hand i hand med OKEx kan användare sätta in DAI direkt och placera det i DSR för att tjäna besparingsgraden på 9,5%, samt en ytterligare belöning från oss.

Denna AMA är uppdelad i två delar, där Chao ombads att dela MarkerDAOs partnerskap med oss, följt av live Q&A i vår grupp.

。。。。。

Avsnitt 1 – Twitterfrågor:

1. Förklara förhållandet mellan Okex och MakerDAO? Hur kommer MakerDAO att hjälpa okex att utveckla OKChain & #OKExDEX?

OKEx är vår främsta partner och det är den första stora plattformen som integrerar Maker’s Dai Savings Rate. Det är ett genombrottssamarbete mellan DeFi och traditionella börser. Vi är glada att ge Dai stabilitet och avkastning till OK-användare och hjälpa OKEx att utnyttja den decentraliserade världen.

BTW, gratulerar till den lyckade lanuchen av OKChain testnet!

2. Vilka fördelar tror du att partnerskapet mellan en innovativ gruvpool som bygger på världens ledande digitala tillgångsutbyte @OKEx och en stabil token som Dai och en exklusiv DSR-kurs på OKExPool ger ekosystemet?

Som många av er kanske vet, belönar en insatspool användarna fler tokens när de låser den under en viss tidsperiod. Värdet på underliggande tillgångar varierar dock ofta.

Dai med DSR har det bästa från två världar. Priset på Dai är stabilt som dollarn och avkastningen på Dai (DSR) stöds helt av avgiften som tjänas in i systemet, därför riskfri.

3. Med tillämpningen av Dai Savings Rate (DSR), vilka fördelar och möjligheter har Okex-användare? Varför valde MakerDAO Okex som en ledande partner?

OKEx-användare kan när som helst låsa och ta ut någon av hans / hennes Dai i DSR utan att oroa sig för huvudstaden. Tänk DSR som det aktuella insättningskontot för en digital dollar, eller Alibabas YueBao-motsvarighet, men med en mycket högre avkastning.

Den exklusiva räntan som tillhandahålls av OKEx Pool tillsammans med det väletablerade varumärket OK-grupper kan locka fler nykomlingar utöver det befintliga marknadsområdet.

4. Är DSR på @MakerDAO-protokollet som skapar passiva inkomster för miljoner användare är @ OKExs sätt att motverka de senaste nyheterna om miljarder dollar kryptopengar som flyter på decentraliserad finansiering?

DeFi (Decentralized Finance) har utan tvekan blivit ett fenomen. Tidigt i veckan slog värdet på DeFi-marknaderna milstolparna på 1 miljard dollar, vilket visar fördelarna med DeFi: säker, gränslös och friktionsfri.

OKEx är framsynthet när det gäller att spåra DeFi som ledande inom traditionell ekonomi. DeFi kommer att bli mainstream och vi kommer att se fler finansinstitut som erbjuder något som DSR till konsumenter, banker som inte kan konkurrera med DeFi-sparandesatser kommer sannolikt att förlora konsumenternas insättningar till företag som OKEx.

5. Hur lång tid tog det att integrera DSR-hastighet i OKExPool-nätverket, kan du ge en högnivåöversikt över de inblandade delarna och en sammanfattning av omfattningen av interaktionen mellan @MakerDAO och @OKEx-poolen?

Integrationsprocessen var faktiskt ganska smidig.

Maker-protokollet är helt öppet och fritt skrivbart. En bra analogi är Money Legos, vem som helst, från börser, plånböcker till utlåningsplattformar, kan bygga intressanta produkter på den.

Vi har en detaljerad dev-guide, du hittar den på MakerDAO github-sidan.

https://github.com/makerdao/developerguides/blob/master/dai/dsr-integration-guide/dsr-integration-guide-01.md

6. Kan du berätta hur gränssnittet kommer att se ut? Kommer DApp att anslutas till OKEX / nås via Okex eller implementerar du ett nytt gränssnitt på Okex-plattformen? Eller kommer den att köras helt automatiskt utan att konfigurera några inställningar och därför utan behov av ett användargränssnitt?

Användarna behöver inte extra konfigurationer, processen är enkel:

  1. 1) Öppna OKEx-appen
  2. 2) Välj "Slå samman" flik
  3. 3) Gå till "Staking" och välj "Dai"
  4. 4) Ange hur mycket Dai du vill satsa
  5. 5) Njut

7. Varför ska jag använda DSR-funktionen i OkexPool som en ekonomisk lösning för mig? Är det här en möjlighet för mig att uppleva decentraliserad finansiering jämfört med traditionella marknader?

Jag tror inte att decentraliserad finansiering är en motsägelsefull ersättning för de traditionella marknaderna utan snarare är en förbättringskomponent.

DSR-funktion på OKEx Pool är en perfekt bro för dem som är vana vid traditionella finansiella tjänster för att njuta av fördelarna med DeFi utan att lämna sin pålitliga plattform.

8. Hur olika är DAI jämfört med USDT eftersom båda är typ av att ge stabilt mynt till användaren ?

Utan tvekan är USDT mycket populär bland många börser. Även om USDT har stor likviditet, har det också vissa nackdelar eftersom det är centraliserat och kan beslagtagas, och mer tydligt, USDT betalar dig inte avkastning.

USDT fungerar ännu bättre om du enkelt kan konvertera den till Dai för att hålla och tjäna DSR, och sedan enkelt konvertera tillbaka till USDT när du behöver tillgång till andra aktiviteter, t.ex. fiat ramp-off, terminshandel.

9. 2020 är det viktiga året för krypto och blockchain, tror jag. Så, vad har du för framtiden för kryptovalutor i år och de närmaste åren? Vad kan #okex och #makerdao göra för att öka antagandet ?

2020 tror jag att det kommer att finnas fler kopplingar mellan DeFi och traditionell ekonomi.

Vi är glada att arbeta med OKEx för att ge bättre användarupplevelser och utbilda kryptoanvändare om fördelarna med Dai och DSR.

10. Hur byggde du upp ett ekosystem av användare, partners och innehållsskapare och tog de bästa digitala tjänsterna till nya marknader?

Dai-visionen är att vara världens första opartiska valuta. Maker har redan närvaro på tillväxtmarknader, inklusive stiftelsemedlemmar & samhällen i Asien, Latinamerika, Afrika och mer över hela världen.

OKEx-partnerskapet kommer säkert att bidra till att utvidga Maker-erkännandet och påskynda Dai globalisering.

Session 2 – Live AMA-frågor

1. Förklara i detalj vad DAI handlar om och hur kom tanken på DAI till? @pychao

Ett intressant faktum, namnet Dai kommer från den kinesiska karaktären 貸, vilket betyder att låna ut eller tillhandahålla kapital för ett lån.

2. Ödet “ADOPTION” av DeFi är knutet till Ethereums skalbarhet och användbarhet. Hur MakerDAO adresserar detta uttalande om antagandet av Defi?

Det här är en bra fråga. För närvarande är Ethereum fortfarande den bästa blockkedjan för DeFi för sin decentralisering och säkerhet. Ethereums hastighet är inte en bugg utan en funktion. Det finns sidokedjiga, statliga kanallösningar för mikrotransaktioner som kräver snabbare hastighet. Och ETH2.0 kommer till stor del att ta itu med skalbarhetsfrågan. Som en infrastruktur för DeFi är Maker-protokollet mycket flexibelt, det vill säga kan migreras på olika kedjor för olika behov, men ändå tror jag inom överskådlig framtid att ETH sannolikt är hemkedjan för oss.

3. Vad är fördelen? & Fördelar med DAI bortsett från staking? Kan vi använda den för betalning i vissa butiker eller online shopping?

Jo det kan du. Dai är integrerat som ett betalningsalternativ i Coinbase-handel och erbjuder stablecoin till miljoner via Shopify, WooCommerce och andra köpmän..

https://blog.makerdao.com/dai-integrated-as-a-payment-option-on-coinbase-commerce-offering-the-stablecoin-to-millions-via-shopify-woocommerce-and-other-merchants/

Vi samarbetar också med många kreditkortsutgivare (t.ex. WireX), du kan skicka Dai direkt till ditt konto och betala det varhelst det accepterar Visa / Mastercard.

4. Vilka är fördelarna med Multi-Collateral Dai (MCD) jämfört med Single-Collateral Dai (SCD), som t.ex. ETH?

MCD är den fullständiga versionen av Dai. Inte bara du kan använda ETH som säkerhet för att utfärda Dai, alla andra digitala tillgångar är också acceptabla (BAT för tillfället) i protokollet. Detta kommer att frigöra potentialen hos Maker-systemet för en massiv användning av verkliga tillgångar också.

5. Du använder för närvarande DAI som en bra bas för utveckling. Men låt oss tänka globalt. Inte alla offlinehandlare är redo för blockchain. Hur planerar du att motverka trögheten vid adoption bland etablerade återförsäljare på grund av ovilja för övergång från sina egna äldre lojalitetssystem till ditt system? Finns det något betydande ekonomiskt incitament för dem som låter dig utvidga antagandet av din produkt?

Det är en fantastisk poäng. Vi vill inte uppfinna hjulet på nytt, det är orealistiskt att övertyga varje handlare att använda blockchain direkt. Därför samarbetar vi med traditionella företag, från börser till betalningsleverantörer. Så i användaränden får de de enklaste upplevelserna. Den unika fördelen med Dai är att den skapar en ostoppbar, friktionsfri global penningmarknad, därför kommer Dai att vara den mest konkurrenskraftiga valutan på marknaden.

。。。。。

Gå med i vår Telegram-grupp för uppdateringar och förmåner

Missa inte våra giveaways, kampanjer, evenemang och många andra erbjudanden i vår engelska Telegram-grupp (https://t.me/OKExOfficial_English). Var en del av OKEx-communityn för att utbyta handelsidéer med våra användare från hela världen och höja din kryptohandel.

Fler AMA kommer snart. Fram till nästa gång, lycklig handel!

。。。。。

。。。。。

Följ OKEx på:

Webbplats: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map