En imponerande höjning

Blockchain-företaget RealBlocks har nyligen meddelat att den senaste finansieringsrundan stängs. Denna framgångsrika höjning såg RealBlocks ta in 3,1 miljoner dollar.

Många företag bidrog till denna finansiering. Framför allt Science Inc. och Morgan Creek Digital. Var och en av dessa företag har nära band med den digitala värdepapperssektorn, eftersom de arbetar för en fortsatt mognad i branschen.

Med denna finansiering syftar RealBlocks till att fortsätta utvecklingen av sin blockchain-baserade fastighetsplattform. Som företag har de erkänt fördelarna med digitala värdepapper som backas upp av verkliga tillgångar som fastigheter. Som sådan syftar de till att inte bara få tillgång till utan också likviditet till fastighetsmarknaden.

De som också ingick i höjningen var Zelkova Ventures, Ulu Ventures, och Cross Culture Ventures.  Alla riskkapitalföretag.

Kommentar

När meddelandet släpptes talade företrädare för varje företag i frågan. Här är några ord från dessa individer:

Perrin Quarshie, Grundare & VD för RealBlocks, anges,

”Med stöd från våra strategiska investerare accelererar vi utvecklingen av vår produkt och antar blockchain-teknik för fastigheter, en bransch som tidigare inte har sett mycket innovation. Detta är ett utmärkt tillfälle att förbättra investeringsupplevelsen för både sponsorer och investerare samtidigt som friktionen minimeras genom hela processen. ”

Greg Gilman, Medgrundare & VD för Science Inc.., anges,

”Vi investerade i RealBlocks eftersom denna användning av blockchain-teknik har verkliga fördelar som passar perfekt med vår investeringsmodell. Vi tror att fastighetsmarknaden, som nästan alla tillgångsslag, kommer att bli alltmer datadriven och digitaliserad eller digitalt infödd, och vi ser fram emot att bygga vidare på vår historia om transformerande företag. ”

Anthony Pompliano, Grundare & Partner för Morgan Creek Digital, anges,

”2019 kommer att bli ett oerhört viktigt år för blockchain-projekt. Efter år av experiment och utveckling förväntar sig marknaden att dessa företag löser verkliga problem nu. RealBlocks är ett av lagen som har en fungerande produkt och har visat att de kan utföra på hög nivå – det är en av anledningarna till att vi är glada att investera. En av våra kärnuppsatser på Morgan Creek Digital har varit att varje aktie, obligation, valuta och råvara kommer att tokeniseras någon gång i framtiden. RealBlocks har utvecklat en lösning som kommer att hjälpa de bästa aktörerna i fastighetsbranschen att delta i blockchain-revolutionen. ”

RealBlocks

De bakom RealBlocks grundade företaget 2017 med huvudkontor i New York. Framför allt underlättar RealBlocks kapitalanskaffning. De gör det genom fusion av blockchain och fastigheter. Genom utfärdandet av digitala värdepapper lockar RealBlocks både investerare och värdepappersemittenter.

Företagets verksamhet står i spetsen för grundaren, Perrin Quarshie – en examen från både Georgia Institute of Technology och Massachusetts Institute of Technology.

I sitt pressmeddelande beskrev Quarshie kortfattat några fördelar med RealBlocks-plattformen. Sade han, ”Vår plattform ger också möjligheter till likviditet efter emissionen. Investerare kommer att kunna kreditera sina plattformsplånböcker med Digital / Fiat-valuta och sedan köpa tokens som representerar ägande av den underliggande fastigheten via privata placeringar. Genom vår plattform får investerare över hela världen möjligheten att effektivt investera och samla in för fastighetserbjudanden utan komplikationer och alltför stora kostnader för offentlig värdepappersregistrering. ”

Science Inc..

Science Inc. är baserat i Santa Monica. Framför allt fungerar företaget som ett riskkapitalbolag och investerar i lovande nystartade företag. Exempel på dessa inkluderar företag som DollarShaveClub, Science Blockchain och andra.

Förutom att beskriva finansieringshändelser har vi också tittat på Science Blockchain under de senaste månaderna. För att lära dig mer om detta projekt, se till att besöka sidan tokenlistor HÄR.

Morgan Creek Digital

Morgan Creek Digital är en nybildad arm av Morgan Creek Capital Management. Medan varje filial fungerar som riskkapitalföretag, är den här nya armen specialiserad på blockchain och digitala värdepapper.

Denna filial bildades i början av 2018 och leds av Anthony Pompliano – en framstående person inom branschen.

I andra nyheter

Finansieringen som diskuteras här idag fortsätter en trend av intresse för företag som utvecklar sektorn för digitala värdepapper. Här är ytterligare ett exempel på ett framgångsrikt finansieringsevenemang:

Securitize samlar in 12,75 miljoner dollar i serie A

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me