KlickOwn samarbetar med Netfonds på New Tokenization Platform

Den här veckan tillkännagav Hamburg-baserade techstart KlickOwn bildandet av ett strategiskt partnerskap med den ledande finansiella plattformen Netfonds AG. Manövern är en del av större planer på att lansera en blockchain-baserad förvaltnings- och marknadsföringstokeniserad fastighetsplattform. Nyheten visar ytterligare tokenisering på EU-marknaden.

KlickOwn-plattform

Den uppdaterade KlickOwn-tokeniserade fastighetsplattformen gör det möjligt för investerare och fastighetsägare att bedriva affärer via blockchain. Som sådan kommer plattformen att möjliggöra tokenisering av fastigheter, utfärdande av säkerhetstoken och hantering och handel med dessa finansiella instrument.

Betydande milstolpe

På tal om partnerskapet kallade KlickOwn grundare och VD Alexander Braune förflyttningen en betydande milstolpe på marknaden. Dessutom beskrev han hur partnerskapet flyttar företaget närmare sitt övergripande mål att demokratisera kapitalinvesteringar i fastigheter. Han berörde också års erfarenhet Netfonds besitter och hur denna erfarenhet överensstämmer med KlickOwns strategi.

Stjärna Blockchain

Intressant är att projektet representerar en av de första tokeniserade fastighetsprojekten på Stjärn blockchain. Stellar är ett decentraliserat betalningsprotokoll med öppen källkod som möjliggör snabba gränsöverskridande transaktioner mellan valutapar. Som en fjärde generationens blockchain tillhandahåller Stellar dessutom avancerade smarta programmeringsfunktioner för kontrakt.

Beslutet att använda Stellar blockchain öppnar KlickOwn-plattformen för en mängd nya funktioner. För det första ger det mycket låga transaktionskostnader. Viktigast är att Stellar är decentraliserat och är ett ideellt företag med altruistiska mål i motsats till en allmän vinstdrivande strategi

Få säkerhet och effektivitet – KlickOwn

Diskuterar också manövern, Wladimir Huber, grundare och styrelseledamot i KlickOwn berömde sitt företags samarbete med Netfonds. Viktigt är att han tog en stund att beskriva den nya produkten och några av fördelarna som tokenisering ger plattformen. Han förklarade att användarna får samma fördelar som en klassisk obligation men utan alla extra kostnader som normalt är förknippade med dessa transaktioner. Specifikt eliminerar det nya systemet behovet av globala certifikat eller dyra bankinsättningar.

KlickOwn grundare Wladimir Huber

KlickOwn grundare Wladimir Huber

Netfonds

Netfonds kommer för sin del att låna ut sin expertis som regelgivande tjänsteleverantör. Som sådant kommer företaget att hantera regleringsfunktionen för ansvarsparaplyet och strukturera och godkänna de obligationer som hanteras i blockchain. Slutligen kommer företaget också att ansvara för den digitala förvaltningsfasen. För att utföra denna uppgift planerar båda företagen att ha ett nära samarbete med NSI Netfonds Structured Investments GmbH. I synnerhet är NSI Netfonds Structured Investments GmbH ett dotterbolag till Netfonds AG.


Direkt hantering

I en intervju nyligen diskuterade Peer Reichelt, VD för Netfonds AG projektets potential. Han förklarade att den nya plattformen möjliggör direkt förvaltning och förmedling av fastighetsinvesteringar. Dessutom talade han om hur den nya plattformen kommer att förbättra positioneringen för Netfonds fastighetsavdelning. Närmare bestämt tror Reichelt att den nya plattformen kommer att utvidga företagets försäljningsavdelning för fastigheter och lägga grunden för en ny digital affärsmodell.

Investerare som vill delta i KlickOwn-tokeniserade fastigheter STO kan göra det genom att gå direkt till företagets webbplats. Här kan du enkelt köpa digitala fastighetsobligationer efter att du har fyllt i nödvändig registreringsinformation. I synnerhet är det minsta investeringsbeloppet bara 10 euro. Dessutom ger plattformen dig olika sätt att betala för din nya tokeniserade obligation, inklusive att använda en klassisk SEPA-banköverföring.

Sänka ingångsfältet – KlickOwn

En av de viktigaste aspekterna av KlickOwn-konceptet är önskan att göra fastighetsinvesteringar tillgängliga för alla. Plattformens lägsta investeringsnivå på bara 10 euro gör denna dröm till verklighet. På detta sätt kan internationella investerare enkelt delta i den tyska fastighetsmarknaden utan att oroa sig för minsta finansieringshinder.

Peer Reichelt - VD för Netfonds AG

Peer Reichelt – VD för Netfonds AG

Tidigare behövde investerare tillhandahålla en betydande mängd finansiering för att delta i internationell fastighetsförsäljning. I de flesta fall var dessa exklusiva investeringar endast tillgängliga för ackrediterade investerare. En ackrediterad investerare är någon som har minst 1 miljon dollar i likvida medel. Tyvärr lät denna strategi både investerare och fastighetsägare lida.

För det första saknade de flesta investerare finansiering för att delta. Följaktligen behövde dessa investerare åka någon annanstans för att delta. I många fall tvingades de investera i mindre önskvärda och riskabla satsningar. Samtidigt avvisade fastighetsägare ofta finansiering eftersom det inte uppfyllde de nödvändiga minimikraven. Lyckligtvis eliminerar KlickOwn-plattformen alla dessa problem.

KlickOwn on the Future

Plattformen erbjuder för närvarande endast tokeniserade fastigheter i Tyskland. Under de kommande månaderna kan företaget expandera till andra EU-marknader. För närvarande får investerare räntebetalningar för sitt deltagande. Enligt företagsdokumentationen avser företaget att erbjuda separata digitala fastighetsobligationer med motsvarande BaFin-reglerade säkerhetstecken för varje fastighetsprojekt..

Netfonds

Netfonds tillhandahåller administration, rådgivning, transaktionshantering och reglering för den tyska finanssektorn. Företaget använder en webbaserad teknikplattform som gör det möjligt för användare från finansbranschen att behandla finansiella marknadstransaktioner fullt, säkert och samtidigt följa EU: s säkerhetsregler. Företagets kundkrets inkluderar fondföretag, kapitalförvaltare, finansiella rådgivare, specialbanker och försäkringsbolag.

Tokenization tar fastighetsmarknaderna med storm

Dessa nyheter är bara de senaste i en lång lista över företag som tokeniserar fastighetsfonder. Just denna vecka samarbetade Red Swan med tokeniseringsjätten Polymath. Paret toksade framgångsrikt 2,2 miljarder dollar i fastigheter som en del av deras första satsning. Varje dag kommer fler tokeniseringsplattformar in i fastighetssektorn.

Tidigare har många av dessa projekt fallit på väg på grund av pappersarbete eller finansieringsfrågor. För första gången samarbetar fastighetsföretag med tokeniseringsplattformar för att säkerställa att deras produkter och marknadsinriktning är skräddarsydda för fastighetssektorn. Följaktligen är det en tillströmning av tokeniserade fastigheter som kommer till allmänheten under de kommande veckorna.

För närvarande verkar KlickOwn ha en snabbstart på resten av EU-marknaden. Du kan förvänta dig att företaget drar nytta av denna ledning när företaget fortsätter att utöka sina produkter och marknadsföring.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map