Japan för att se fastigheter tokeniseras genom ny plattform

Samarbetsplattform

Med ett överflöd av obebodda hem som kantar landsbygdsområden i Japan, presenterades en möjlighet för dem som tittade noga. Som ett resultat såg ett ambitiöst företag med namnet LIFULL detta och gick ut på en väg som skulle se dessa hem återupplivas. På så sätt skulle lönsamma investeringsmöjligheter uppstå samtidigt som de som behöver det erbjuda bostäder till överkomligt pris.

I ett drag för att finansiera sina ansträngningar och övergripande mål samarbetade LIFULL med blockchain tech-leverantören, BUIDL. Detta partnerskap öppnade dörrarna för digitala värdepapper och investeringar genom fraktionerat ägande av fastigheter genom att utveckla en “finansieringsplattform”.

Under tiden sedan har BUIDL förvärvats av Securitize. Detta har dock inte haft en negativ inverkan på det tidigare etablerade projektet. Tvärtom har Securitize tagit ställning som indikerar att de kommer att fortsätta att stödja detta lovande projekt.

Bevisade resultat

Det som är anmärkningsvärt med detta speciella samarbete är att fördelarna, som ofta framhålls av dessa pro-security-tokens, visade sig vara sanna. Denna åtgärd görs inte på grund av möjligheten till realiserad potential, utan på grund av verifierade fördelar.

Företagen noterade att genom de inledande faserna av strävan var dessa fördelar mest uppenbara i fyra scenarier. Följande är ett utdrag från deras släpp och beskriver precis vad dessa var.

  • Verifiering av driftskostnadsminskning genom automatiskt genomförande av distribution av säkerhetstoken, utdelning och inlösen genom smart kontrakt
  • Distribution av säkerhetstoken utlöst av insättningsdata från Bank API (GMO Aozora Net Bank, Ltd.)
  • Använda smarta kontrakt på blockchain för att automatiskt utföra utdelningar och inlösen enligt ägarförhållandet för säkerhetstoken
  • Investerare och tredje parter kan kontrollera driften av ovanstående smarta kontrakt och flödet av medel och token i en offentlig, manipuleringsresistent offentlig kedja (Ethereum mainnet)

Prime Target

Hittills verkar det finnas extrema mentaliteter kring digitala värdepapper. Medan vissa är nöjda med sin tro att endast ett fåtal utvalda tillgångsslag kan dra nytta av tokenisering, finns det andra som tror att allt av värde en dag kommer att representeras av en token.

En sak som alla verkar komma överens om är att fastigheter är en perfekt testplats för att visa vad digitala värdepapper kan ge till bordet.

Detta avtal har gjorts uppenbart genom drag, inte bara av Securitize, utan genom olika branschdeltagare på global skala. Följande är några exempel på detta.

Smartlands till Tokenise Nottingham Real Estate genom STO

Flyt Property levererar första Tokenized Real Estate STO till Aftrica

Luxemburg Hem till fastigheter framgångsrikt tokens genom Tokeny


Kommentar

Efter att ha meddelat detta nya projekt tog representanter från var och en, LIFULL och Securitize, sig tid att kommentera. Följande är vad var och en hade att säga.

Tsunahiro Matsuzaka, Projektledare på LIFULL, säger,

”Vi har lärt oss mycket av det arbete vi gjorde med BUIDL. Vi kommer att fortsätta arbeta med Securitize för att bygga en framtid där fastigheter tokeniseras och alla kan handla fritt. ”

Carlos Domingo, VD för Securitize, säger,

“Vår framgång i samarbete med att skapa en heltäckande plattformslösning för massfinansierade fastighetsfonder är väldigt spännande och det är en bra start för Securitize och LIFULL när vi arbetar för att modernisera den japanska fastighetsmarknaden tillsammans.”

Säkerställ

Securitize grundades 2017 och är en tokeniseringsplattform som upprätthåller sin verksamhet i USA. Sedan lanseringen har Securitize etablerat sig som en tydlig ledare inom den digitala värdepapperssektorn, delvis tack vare strategiska partnerskap som det som diskuteras här idag.

VD Carlos Domingo övervakar för närvarande företagets verksamhet.

LIVSLIG

LIFULL grundades 1997 och har verksamhet från Tokyo, Japan. Framför allt är företaget specialiserat på återuppbyggnadsprojekt för fastigheter, förutom relaterade tillhörande tjänster.

President, Takashi Inoue, övervakar för närvarande företagets verksamhet.

Japansk tillväxt

Under det senaste året har Japan visat anmärkningsvärda nivåer av antagande kring digitala värdepapper. En av anledningarna till detta är den ökade närvaron av branschledaren Securitize. Följande är flera artiklar som diskuterar tidigare händelser med Securitize och deras expansion till Japan.

Securitize ökar bandet till Japan genom First Acquisition

Securitize to Expand inom Japan efter senaste investering

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map