Ethereum Price Prediction: Top ETH Value Forecasts List

Contents

Live Ethereum-pris: Realtids ETH / USD-växelkursvärde

Vad finns i butiken för Ethereums framtid? Experter väger in

Ethereum har varit världens två största kryptovaluta (efter det totala börsvärdet) i många år nu. Till skillnad från Bitcoin kan den digitala tillgången dock användas för andra ändamål än betalningar och värdelagring. Till att börja med kan ETH-ekosystemet ses på som ett grundläggande verktyg som kan användas av utvecklare för att utforma andra mynt såväl som unika decentraliserade applikationer. Med detta sagt kan valutan på grund av Eters höga likviditetskvot också användas för att underlätta dagliga monetära transaktioner.

Det nämns också att Ethereum för närvarande har fler basparingsalternativ än någon annan kryptovaluta som inte heter Bitcoin. Som ett resultat av alla dessa ovan nämnda nischfunktioner har kryptotillgången uppskalats till sin högsta nivå på cirka 1400 dollar i början av förra året – en siffra som experter inte är säkra på om ETH kan skala tillbaka till igen (åtminstone inom en snar framtid ).

I den här artikeln kommer vi att titta på några förutsägelser som har gjorts med avseende på Ethereum av kända branschexperter. Dessa åsikter bör inte betraktas som konkreta investeringsråd och är avsedda att helt enkelt fungera som tips.

Förutom alla de bästa Ethereum-prisförutsägningarna som listas nedan har vi sammanställt den mest omfattande tidslinjen för ETH-myntprishistoriken för att visa dig alla toppar och dalar, höga och låga platser där ETH-priset hittills har varit. Så utan vidare, låt oss gå in i sakens kärna.

Top Crypto Experts Prognoser för Ethereum-pris

Olaf Carlson-Wee – Cirka 7000 dollar

Polychain Capital VD Olaf Carlson-Wee har ganska positiva utsikter för Ethereum på medellång till lång sikt. I en intervju som Olaf gav till Bloomberg för några år tillbaka berättade han för media att i slutet av 2018 skulle priset på Ether överträffa Bitcoin-priset – något som vi nu vet inte har varit fallet. Men efter ovanstående förutsägelse ändrade han sedan sin syn och hävdade att det främsta altcoinet skulle skala upp till en prispunkt på cirka 7 000 dollar inom det närmaste året..

Anledningen till att Carlson-Wee är så optimistisk för ETH: s framtid är att han tror att valutans underliggande teknik ligger långt före allt annat som finns tillgängligt på marknaden just nu och att med tiden kommer människor att börja se den verkliga tekniska och ekonomiska potentialen för denna unika digitala tillgång.

Michael Yuan – Optimistisk om medellånga framtidsutsikter

Dr Michael Yuan är grundaren av OpenBay – en ny decentraliserad marknadsplats – samt VD för Second State, en global leverantör av smarta kontraktsbaserade affärslösningar. Han sa nyligen till BitcoinExchangeGuide att han är ganska optimistisk om värdet av ETH på medellång sikt. Anledningen till detta är att Ethereums totala nätverksanvändning har ökat betydligt de senaste månaderna – främst för att Decentralized Finance-applikationer tar fart och absorberar många Ether-tokens som insättningar / insatser.

På lång sikt tror Yuan att priset på den främsta valutan till stor del kommer att bero på om den efterlängtade ETH 2.0-uppgraderingen går smidigt. Han berättade vidare för BEG:

”Ett vanligt mönster på kryptomarknaden är att prisökningar (pump) i väntan på en större händelse. Så snart händelsen faktiskt inträffar kraschar priset när människor säljer för vinst (dumpning). Det är en mycket oreglerad och manipulerad marknad. När det gäller Bakkt är det enorm förväntan och då besviken med sin handelsvolym. ”

Matthew De Silva – värdelös

De Silva är en kryptojournalist som har varit skeptisk till Ether under en längre tid. Tidigare har han hänvisat till den främsta valutan som i sig värdelös. Hans kommentarer tycktes ha kryssat av Vitalik Buterin – skaparen av Ethereum – så mycket att han nyligen tog till Twitter för att svara på De Silvas oberättigade kritik. Till att börja med påpekade Buterin att det fanns tydliga fördelar med att använda ETH som ett sätt att betala för gas – eftersom avgiften redan var inblandad i protokollet och att nätverksprotokollet stödde det.


Vaibhav Kadikar – 1000 dollar senast 2020

Vaibhav Kadikar är grundaren & VD, CloseCross, en decentraliserad plattform för förutsägelsemarknad. På tal med Bitcoinexchangeguide gjorde han det klart att ETH och BTC frikopplades på grundvalen – med BTC som en långvarig värdebutik mot att ETH fick värde från det verktyg det ger sina användare. Han påpekade vidare att när Ethereum gradvis övergår till ett PoS-ramverk kommer dess skalbarhet, liksom dess övergripande nytta, att förbättras drastiskt.

”Ethereum är den största etablerade blockchain med ett smart kontraktlager och kommer sannolikt att fortsätta sin dominans med attappar fortsätter att byggas på den med ökande komplexitet och skalbarhet. Jag ser den uppåtgående trenden i efterfrågan på bearbetning av Ethereum-transaktioner och därmed kommer priset också att stiga. Värdet per ETH kommer troligen att gå till $ 1000-märket mot slutet av 2020 med tanke på ovanstående utveckling och POS-utrullning som inträffar under första halvåret 2020. ”

Kadikar fortsatte sedan med att lägga till:

”Det är mycket osannolikt att ETH skulle få en enorm uppskattning därav om inte gashastigheterna minskas och nätverksanvändningen ökar 100 gånger. ETH är trots allt bränsle för Ethereum-nätverket, så det kan inte vara för dyrt för människor att använda. Så det finns ett naturligt tak på dess värde. Tänk på människor som går till el om bensin / bensin blir för dyrt för att köra sina bilar. ”

Aayush Jindal – 500 dollar+

Aayush Jindal är ett välkänt namn för dem som har dabblat i världen av kryptohandel. Tidigare har Jindal arbetat för flera media där han har presenterat sina åsikter med genomtänkta prisförutsägelser som baseras på fakta och siffror. Enligt hans uppskattning kommer de flesta tekniska indikatorer som för närvarande är associerade med ETH att fortsätta att vara negativa i den mån priset på valutan fortsätter att ligga under 515 USD. Han tillade emellertid att om Ether på något sätt kunde stiga förbi denna nivå, kunde det öppna dörrarna för en ny ny bull run.

“Totalt sett kan Ether konsolideras på kort sikt, men det finns fortfarande en risk för fler förluster tills det är ett avbrott över 515 $.”

Jeff Reed – Will Cross Bitcoins värde

Vår första djärva förutsägelse för Ethereum kommer från kryptovalutaförfattaren och den oberoende analytikern Jeff Reed som tror att Ethereum kommer att öka på lång sikt – så mycket att tillgångens värde lätt kommer att gå utöver Bitcoins. Anledningen till Jerrys vansinniga optimism är att han tror att ETH-ekosystemet är mycket bättre rustat för att hantera de utmaningar (särskilt de som rör skalbarhet, användarvänlighet, delbarhet osv.) Som kan uppstå i framtiden jämfört med någon annan valuta som finns i marknaden idag.

En annan anledning till att Reed är så optimistisk om Ethereum är på grund av dess smarta kontraktsfunktioner – vilket han anser är en riktig spelväxlare. I ämnet påpekar han att denna enda funktion ensam gör Ethereum mer värdefull än BTC.

Craig Russo – Skalar tillbaka till ATH 2021

Russo, som är grundaren av Peer – en Boston-baserad start bakom det populära krypto- och spelmedieuttaget SludgeFeed – tror att Ethereum kommer att fortsätta att vara den bästa plattformen för distribution av decentraliserade applikationer och tokenisering av verkliga tillgångar. I detta avseende är ett av de senaste exemplen tokenisering av fyra fastighetsfonder värda 100 miljoner dollar av blockchain-start Harbour.

Dessutom påpekar Russo att även om Ethereum har en sund marknadsdominans börjar andra konkurrerande smarta kontraktsplattformar få fart (särskilt när deras nätverk fortsätter att mogna). Detta faktum i kombination med den pågående osäkerheten kring projektets övergång till ett proof-of-stake-nätverk gör det helt klart att Ethereum har några viktiga år framöver. När det gäller Ether: s framtida värdering sa Russo till Bitcoinexchangeguide:

”För närvarande ser jag ingen anledning till varför Ether (ETH) inte kommer att se över alla toppar till 2021 om Ethereum fortskrider som det planerar och utvecklare fortsätter att bygga på nätverket. Jag tror att ETH / BTC kanske redan har bottnat och ETH / USD kommer att börja med en ny uptrend när Bitcoins volatilitet saktar ner. “

Jeffrey Liu Xun – Släpp till dubbelsiffror

Xun är VD för XanPool – en P2P fiat-gateway som är omedelbar och inte kräver att kunderna tar några vårdnadsrisker. Han berättade för Bitcoinexchangeguide att Ethereum för närvarande befinner sig i en hemsk situation som sannolikt kommer att se det främsta kryptomyntet fortsätta till sin ekonomiska härkomst, särskilt om värdet på Bitcoin fortsätter att sjunka också.

”Ja, det betyder tvåsiffriga siffror, och vi kan till och med se ICO-priser igen. I grund och botten står det inför många problem internt och externt. Internt förväntas Ethereum 2.0 lansera Q12020, men i verkligheten är det inte möjligt. åtminstone inte i det målstatus som OG ethereum-killar driver på. Om något startar kommer det sannolikt att vara ett skelett av den ursprungliga visionen med mycket arbete kvar att göra …. Eth 2.0 kräver datavetenskapliga genombrott som att bryta CAP-satsen … som sannolikt inte kommer att göras av en massa JS-webbutvecklare. ”

Utöver detta påpekar Xun också att de flesta av Ethereums grundande team, vid denna tidpunkt, antingen redan har hoppat fartyg eller inkasserat sin ETH till BTC och fiat.

“Externt möter Ethereum brant konkurrens från billigare” världsdator “-shitcoins som EOS, NEO, Cardano, ZILLIQAA, TRON, etc. … Och det möter konkurrens från nätverk som inte ens har startat ännu som Polkadot (som ETH OGs har anslutit sig till ) ”

Steven Nerayoff – Cirka 2500 dollar (ungefär)

Nerayoff är medskapare av Ethereum. I en ny sit-down med CNBC berättade han för media att han förväntar sig att 2019 kommer att inleda stora saker för den främsta kryptovalutan. Detta beror på att ETH-ekosystemet har sett en exponentiell ökning av antalet projekt som har byggts ovanpå dess kärnramverk. Inte bara det, antalet oberoende utvecklare som samarbetar med Ethereum för att skapa sina egna, unika dApps har också ökat ganska kraftigt under de senaste 12 månaderna.

CoinDesk – Mellan $ 100 – $ 115

Analysgruppen på Coindesk har med rätta påpekat att priset på Ether sannolikt kommer att kämpa under överskådlig framtid. Men om den digitala valutan kan bryta förbi sina omedelbara motståndsnivåer kommer den att kunna stabilisera sig igen – om inte, kan valutan mycket väl glida förbi 100 dollar-poäng.

Mitesh Shah – 225 $ nästa år

Shah är grundare / VD för Omnia Markets. I ett e-postmeddelande till Bitcoinexchangeguide lyfte han fram några av de trender som kan påverka priset på Ether i framtiden.

”På grund av det senaste prisfallet över hela linjen, följt av en mindre marknadskorrigering, tror jag personligen att ETH kommer att förbli relativt stabilt runt prisintervallet $ 175 – $ 185. På kort till medellång sikt, eftersom marknaden långsamt återfår sin fart, tror jag att ETH kommer att växa tillbaka till de $ 200 + nivåer som den upplevde i mitten av september. Vidare tror jag att industrin i allmänhet sannolikt kommer att återinträda tjurmarknaden och priserna kommer att växa igen nästa vår, och när det gäller ETH tror jag att detta kommer att leda den till $ 225 + -området som den upplevde i maj, juni och Juli. ”

Chris McClure – Bullish

Chris McClure är en förespråkare för kryptovaluta som har varit en del av detta växande utrymme under ganska lång tid nu. McClure har för närvarande en rådgivande position på BitTaxer tillsammans med att vara medlem i Icelandic Blockchain Foundation. Enligt hans uppfattning, på grund av olika tekniska framsteg som skärning, plasma och OpenST Mosaic, finns det för närvarande flera skäl för människor att vara hausse på ETH: s framtida ekonomiska utsikter. Och medan McClure inte gav ett exakt antal för att stödja sina förutsägelser, tillade han att Ethers förmögenheter kommer att vända till det bättre i slutet av 2019.

Robin Singh – Cirka 1 500 dollar fram till 2020

Robin Singh är grundaren av Koinly, en start av skatteprogramvara för kryptovaluta. I ett nyligen samtal med Bitcoinexchangeguide berättade han för oss att ETH fortfarande följer Bitcoin när det gäller marknadspriser – d.v.s. varje nedgång / ökning av BTC verkar ha en liknande effekt på Ether. Han påpekade också att den senaste floppen av Bakkt Futures har resulterat i en minskning av BTC-priset och därefter också ETH – med den senare sjönk med över $ 50 inom en vecka.

Framtiden för Ether ser dock ljus ut för Singh, särskilt eftersom ETH: s utvecklarsamhälle har ökat och det finns många lovande projekt i horisonten. Detta, enligt Robin, signalerar en positiv prisrörelse för det främsta kryptomyntet. Inte bara det, men den förväntade utgåvan av ETH v2 kan också leda till att ETHs värde ökar i början av nästa år.

”Det fantastiska med nästa ETH är att priset på huvudnoder kommer att vara betydligt lägre så att inträdeshindret går ner – vilket innebär att ETH blir mer decentraliserat. Ethereum-nätverket kommer också att kunna bearbeta ett större antal transaktioner till lägre avgifter på grund av uppgraderingarna. ”

Singh tillade sedan vidare:

”När det gäller prisförutsägningar kommer priset sannolikt att ligga i intervallet 170-190 dollar under resten av året medan nästa år kommer att se en betydande förändring uppåt till cirka 300-400 dollar. När det gäller den långsiktiga framtiden växer krypto både i räckvidd och marknadsvärde. Nästa stora milstolpe blir lanseringen av Vågen, vilket kan vara ett paradigmskifte för kryptovalutaindustrin – föreställ dig att 4 miljarder människor har lätt tillgång till en kryptovaluta. Priset kan mycket väl gå högre än höjden 2017 till cirka $ 1500 i slutet av nästa år. ”

Joseph Raczynski – Lite över 1 000 dollar

I en intervju med Finder förra året uppgav Joseph Raczynski – grundaren av JoeTechnologist.com – på grund av Ethereum-projektets övergripande nytta och implementeringskapacitet skulle han inte bli förvånad över att se ETH skala upp över $ 1 000-marken i slutet i år. Eftersom den näst största kryptotillgången (efter totalt marknadsvärde) för närvarande handlas för drygt 170 USD, kommer det att bli intressant att se om Raczynskis förutsägelse håller.

“Nästan alla stora organisationer testar på den här plattformen.”

Brian Schuster – Så högt som 100 000 dollar

Grundaren av Ark Capital LLC, Brian Schuster, tror att precis som Bitcoin är Ether till en utmärkt långsiktig värdebutik (SOV). Enligt hans åsikt skulle det inte vara förvånande att se den främsta tillgångens totala kapitalisering stiga till cirka 10 biljoner dollar – vilket skulle innebära att priset på en enda ETH-token skulle stiga till en enorm prispunkt på cirka 100 000 dollar. Om det inte räckte är Schuster också övertygad om att det finns en verklig möjlighet att Ether en dag kommer att kunna ersätta alla andra valutor (både fiat och digitala) som är i omlopp idag. Detta beror på att han tror att Ethereum är en av få decentraliserade plattformar som kan distribueras i stor skala och kan hantera många av skalbarhetsfrågorna som gäller de flesta andra stora namngivna valutor..

Salvador Casquero Algarra – starka kortsiktiga utsikter

Algarra är grundaren av 2gether – en samarbetsfinansiell plattform som sömlöst förenar FIATs värld med krypto. I en exklusiv intervju med BEG påpekade han:

”Med introduktionen av Casper har vi det faktum att just nu finns det inga gränser för ETH-utfärdande. För mig kommer vi att ha en global acceptans av kryptovalutor ganska snart, så jag skulle säga att på kort / medellång sikt kommer ETH att gå upp från en teknisk eller sentimentanalys. På lång sikt skulle jag säga att det kommer att gå ner för att göra tekniken tillgänglig för alla eller kommer att ta risken att bli störd eftersom det har hänt med varje enskilt företag vi känner. ”

Clem Chambers – över $ 1000

Forbes kolumnist / VD för ADVFN Clem Chambers är ganska optimistisk om Ethereums framtid. Enligt hans uppfattning kommer den digitala tillgången med största sannolikhet att hålla sig flytande över 1000 $ -markeringen inom en snar framtid – en förutsägelse som kanske inte kan gå i uppfyllelse, särskilt när man överväger att 2019 redan avslutas och ETH-priset är fortfarande fast omkring 170 $ – 225 $ prisklass.

Nigel Green: Potentiellt över $ 2500

Green är VD för deVere Group samt en kryptoanalytiker i sig själv. Förra året talade han med MarketWatch angående framtiden för kryptomarknaden och berättade för intervjuade att han tror att Ether har potential att klättra upp till en prispunkt på cirka 2500 dollar i början av 2019. Han medgav dock det på grund av den intensiva volatilitet som upplevs av denna marknad i stort, skulle det inte vara förvånande att se hans förutsägelse falla platt på ansiktet.

Nigels optimism när det gäller Ethereum härrör från flera olika faktorer som:

 • Allt fler digitala plattformsoperatörer som använder ETH-ekosystemet för att underlätta deras handel och utbyte.
 • Fler och fler människor börjar använda ETH-baserade smarta kontrakt
 • Användningen av Ethereum möjliggör decentralisering av molntjänster.

Bobby Ullery – 11 000 $ till 2020

Väl respekterad kryptoanalytiker Bob Ullery tror att Ethereum under de närmaste åren tar över minst 25% av den globala kryptomarknaden med lätthet. Som ett resultat av detta kan priset på en enskild token lätt skala upp till cirka 11 000 dollar (i slutet av 2020). Det finns fortfarande ganska lång tid kvar för att denna förutsägelse ska gå sin gång, så det blir intressant att se hur saker och ting går ut för den främsta digitala valutan.

Kyle Asman – Inte optimistisk

Kyle Asman är grundare på BX3 Capital. Enligt hans uppfattning kommer ETH-priset antingen att förbli stillastående eller fortsätta att glida under de kommande sex till tolv månaderna. I ett e-postmeddelande till Bitcoinexchangeguide påpekade Asman:

“Ether har inte riktigt visat att det kan vara oberoende av priset på BTC och just nu är de två superkorrelerade. Priset på ETH drivs av ICO på Ethereum blockchain, som uppenbarligen inte finns längre. Jag tror bara inte att det finns mycket efterfrågan på marknaden. Det måste finnas en katalysator för att få nya köpare till marknaden och vi har ännu inte sett en. Jag tror att när vi ser ett större företag utfärda en digital token eller ett lagförslag som antas här i USA, kommer vi att se en viss marknad uppåt. ”

Marouane Garcon – 1 000 dollar

Verkställande direktör för Amulet Marouane, Garcon, tror att Ethereum har potential att nå en prispunkt på 1 000 dollar – denna förutsägelse baseras dock till stor del på ett framgångsrikt genomförande av Ethers mycket hypade Casper-ramverk.

Alexis Ohanian – 1 500 dollar

Reddit-grundaren tror att medan Ether kan skrapa tillbaka till $ 1,500-märket i slutet av detta år, är dess inneboende ram inte saknat dess nackdelar.

Tim Enneking – Gradvis avskrivning

Tim Enneking – chef för Digital Capital Management – anser att det för närvarande inte finns några uppenbara skäl som skulle kunna driva priset på Ethereum uppåt när som helst. Men det betyder inte att Enneking inte ser en ljus framtid för andra digitala tillgångar som Bitcoin.

Ben Samocha – starkt kortsiktigt perspektiv

Ben är VD & Grundare av CryptoJungle.co.il. Enligt hans uppskattning har Ethereum några spännande tider framför sig – åtminstone när det gäller valutans prisåtgärd. Han sa nyligen till Bitcoinexchangeguide:

”Efter att ha deltagit i Ethereal TLV och lyssnat på Vitalik Buterin och Joe Lubin på scenen har jag lärt mig att de har mycket i rörelse inför H1 2020, som övergången till Ethereum 2.0. når sina sista etapper. När det gäller tekniska och ekonomiska incitament är jag rädd för ETHs långsiktiga framtid. Marknaden kommer dock troligen inte att kunna prissätta den in, FOMO och ‘dumma pengar’ kommer sannolikt att återvända och priset kommer att återvända trender uppåt. ”

Dessutom påpekade han också att eftersom Ethereum-ekosystemet för närvarande har det största antalet aktiva utvecklare (liksom massor av institutionella investeringar), är det ganska säkert att anta att det kommer att finnas stort intresse bland massorna att bli spelare. på Ethereum 2.0. I samma andetag framhäver han också det faktum att ETH nu är nästan 90% lägre än sin USD ATH, och det vore därför förvånande om några allvarliga ackumuleringsaktiviteter inte pågick bakom kulisserna.

(Upplysning: Ben arbetar för närvarande för en krypto-PR & marknadsföringsbyrå samt driver sitt privata oberoende publikationshus, därför är hans åsikter endast att behandlas som hans och hans ensamma.)

Nu, låt oss kolla in den historiska Ethereum-pristidslinjen och kartlägga var ETH-priset hittills har varit flerårig karriär.

Vad är Ethereum och vart går priset i framtiden? ethereum-eth-usd-prisvärden

Nu när vi har väckt din aptit och levererat alla de mest respekterade eterumprisförutsägelserna vi kunde hitta, är det dags att ta det tillbaka till en dag ett och sammanfatta exakt vad Ethereum är, hur ETH fungerar, och dela lite insikter om det historiska tidslinjen för etermyntpriset.

Innan vi går in i något av de svårigheter som är relaterade till Ethereum är det bäst att förstå grunderna i topp-10-kryptovalutan. I sin mest grundläggande mening kan Ethereum betraktas som en distribuerad världsdator som är öppen källkod, decentraliserad och har en offentlig blockchain. Inte bara det, men det kommer också fylligt med ett antal mycket specialiserade funktioner relaterade till Turing-komplett smart kontraktfunktionalitet (ett koncept som vi tittar på i detalj lite senare i artikeln).

Ethereum-projektet är i huvudsak hjärnbarnet till Vitalik Buterin, en rysk datavetare som utformade en ritning för sitt nya blockchain-system ända tillbaka till 2019. Ethereum som plattform har utformats för att utnyttja kraften i sin inhemska blockchain för att lagra och utföra datorprogram över ett brett utbud av noder som kan distribueras över hela världen. Som ett resultat av dessa möjligheter har Ethereums associerade token-erbjudande (ETH) blivit en av världens mest kända kryptotillgångar – vilket framhålls av det faktum att ETH för närvarande har det näst största marknadsvärde för någon kryptovaluta tillgänglig i marknaden idag.

Vad som skiljer Ethereum från Bitcoin?

Ofta tenderar människor att jämföra priset på Bitcoin och Ethereum på grund av deras likheter på ytan, och det faktum att de har varit nummer ett och nummer två efter marknadsvärde sedan ‘krypto blev en sak’.

En närmare titt på de två digitala tillgångarna visar oss dock att förutom deras användning av blockchain-teknik är de två valutorna helt olika. Till att börja med är deras anställning av blockchain ganska annorlunda eftersom Bitcoin använder tekniken för att spåra ägandet av digitala tillgångar. Ethereums ekosystem är mer intresserad av att använda tekniken för att köra programmeringskoder som är associerade med olika dApps.

En annan viktig skillnadspunkt mellan de två är att medan Ethereum använder sig av smarta kontrakt gör Bitcoin det inte. Smarta kontrakt kan betraktas som datorprotokoll som digitalt kan underlätta, verifiera och tillämpa förutbestämda villkor i ett konventionellt avtal (dvs. utförande av trovärdiga transaktioner) utan användning av en tredje parts moderator.

Andra viktiga olikheter är:

På grund av Etherns relativa nyhet uppskattas det att endast hälften av ETHs totala tokenutbud 2021 skulle ha anskaffats av gruventusiaster över hela världen. I samma andetag har mer än 55% av Bitcoins utbud (21M tokens) redan bryts.

En annan avgränsande faktor som gör de två projekten unika från varandra är deras användning av olika gruvalgoritmer. Medan Bitcoin till exempel använder centraliserade ASIC: er, använder Ethereum en algoritm som heter Ethash som gör det möjligt för decentraliserad gruvdrift att ske på ett relativt enkelt, problemfritt sätt.

En kort titt Ethereums ursprung

Ethereums historia har haft stor inverkan på kryptosfären som vi känner den idag. Projektets ursprungliga förklarande vitt papper delades av Vitalik Buterin under senare hälften av 2013. I tidningen skisserade han skapandet av en distribuerad världsdator som skulle kunna utnyttja blockchain-teknikens sanna potential. Inte bara det, men han beskrev också utförligt förmågan hos sitt planerade system för att underlätta skapandet av decentraliserade applikationer (dapps) som:

 • On-chain digitala tillgångar (ERC-20 tokens)
 • DEX – aka decentraliserade börser
 • On-chain identitet och rykte system
 • DAO: er
 • Smarta kontrakt

I synnerhet smarta kontrakt ses av många som Ethereums primära USP. Som nämnts tidigare är de i huvudsak självkörande program som underlättar överföringen av värde på projektets ursprungliga nätverk – vars data är oföränderligt lagrade i blockchain. Kontrakten utförs endast när vissa specifika villkor är uppfyllda utan att någon tredje part behöver interferera eller censurera.

Ett annat kärnfunktion i Ethereum är “Ethereum Virtual Machine” (EVM) – som i grunden är en Turing-komplett programvara som har utformats för att fungera ovanpå ETH-nätverket och underlätta körningen av olika digitala applikationer (oavsett deras ursprungliga programmeringsspråk) . Som ett resultat av detta presenterar Ethereum-ekosystemet sin användarbas med potentialen att skapa ett extremt brett utbud av decentraliserade applikationer.

Nu med några av teknikerna ur vägen kan vi prata om Ethereums tidiga utvecklingsfas. Arbetet med projektet började enligt uppgift under de första månaderna 2014, en tid då Vitalik samlade ett litet team av visionära teknikentreprenörer (inklusive stora namn som Anthony Di Iorio, Charles Hoskinson och Mihai Alisie). Projektets ursprungliga utveckling startade på ett företag som heter Switzerland GmbH och senare genom en schweizisk ideell organisation som heter Ethereum Foundation. Under denna tid började Joe Lubin (som då var ansluten till GmbH) också att hjälpa Buterin på olika sätt och anses därför av alla vara en av de främsta grundarna av Ethereum-projektet..

Runt Q2-Q3 2014 genomgick Ethereum en framgångsrik publikförsäljning som kunde samla en enorm summa på 14 miljoner dollar inom bara två månader. Inte bara det, ett par månader senare distribuerades Ether-tokens (den digitala valutan som är kopplad till projektet) bland investerare, utvecklingsteamet och Ethereum Foundation. I juli 2015 lanserades Ethereums första huvudnät (kallas Frontier) för allmänheten för vanlig konsumtion. Under de närmaste åtta månaderna implementerades den första uppdateringen (kallad Homestead) för systemet och ansågs allmänt av den globala kryptosamhället vara mer stabil än sin föregångare. Uppgraderingen fokuserade på flera saker som gasprissättning, säkerhet och transaktionsbehandling. Men vid den tiden hävdade fortfarande ett antal människor att Ethereum var benägen för många säkerhetsförfall trots sin enorma operativa och ekonomiska potential..

DAO-avsnittet

I slutet av 2015 hade Ethereum-projektet kunnat samla tillräckligt med vanliga dragkrafter, något som hjälpte till att skapa DAO – en decentraliserad autonom organisation som var tänkt att fungera som en investerarstyrd VC-fond. Det kunde samla in hela 150 miljoner dollar via bidrag från många olika människor över hela världen (det uppskattas att mer än tiotusen individer var inblandade i insamlingen). På grund av DAO: s nya användning av självkörande smarta kontrakt trodde många tekniska experter att det skulle kunna fungera som ett idealiskt decentraliserat investeringsmedel.

I juni 2016 kom dock DAO ökänt intrång när hackare från tredje part kunde hitta ett litet kryphål i sin kod – som ett resultat av att de kunde stjäla cirka 50 miljoner dollar av de insamlade medlen och flytta dem till en separat DAO (känd då som Dark DAO). När nyheten om detta nådde allmänheten började andra användare med tillräckligt teknisk skicklighet också att utnyttja den ovan nämnda sårbarheten och började avleda återstående medel till en tredje DAO.

Resultatet av denna utveckling var att kryptosamhället blev mycket polariserat, med ena änden av spektrumet, som pressade på en hård gaffel av Ethereum blockchain så att hackarna kunde hindras från att få tillgång till de stulna medlen medan den andra sidan citerade oföränderligheten. av blockchain och dess kärnprincip av “kod som lag” (för att förhindra att några ändringar görs i ekosystemet). I slutändan tog Buterin till Twitter för att meddela att en gaffel hade blivit överhängande och därmed vittnade världen om Ethereum Classic födelse.

Under de senaste åren fortsatte ett stort antal företag, utvecklare, gruvarbetare att använda sig av den gafflade Ethereum-kedjan som för närvarande är den näst största valutan (totalt kapitaliserad) på marknaden idag.

Slutligen, efter ovan nämnda DAO-hack, genomgick Ethereum blockchain några viktiga uppgraderingar, varav den mest betydelsefulla var “Metropolis – Byzantium” -implementeringen som i huvudsak försökte lägga grunden för projekten eventuell övergång till en Proof-of-Stake ramverk.

Så hur fungerar plattformen verkligen?

Som nämnts i ett tidigare avsnitt är Ethereum Virtual Machine (EVM) en av de viktigaste operativa komponenterna i Ethereum-plattformen. I sin mest grundläggande bemärkelse är det en Turing-komplett programvara som har utformats för att utföra digitala skript över ett distribuerat nätverk av datorer så att det kan underlätta genomförandet av smarta kontrakt, DAO osv. Dessutom nämns också att Ethereum är utformad för att hjälpa till med skapandet av dApps, spel, distribuerade register och en mängd andra applikationer.

Fördelar och nackdelar

Ethereum som en fristående digital plattform ger sina användare ett brett utbud av fördelar. Så i det här avsnittet kommer vi också att titta på några av projekten kärnfördelar jämfört med andra liknande system.

Immutabilitet: När det gäller en så sofistikerad plattform som Ethereum kan tredjepartsenheter inte göra några ändringar i systemets ursprungliga blockchain. Inte bara det, plattformen är helt censurbeständig eftersom den använder en PoW-konsensusalgoritm.

Sekretess och säkerhet: Ethereum-ekosystemet har inte en central felpunkt på grund av dess användning av en Proof-of-Work-konsensusalgoritm samt andra avancerade kryptografiska tekniker – vilket gör plattformen mycket säker och motståndskraftig mot yttre intrång och hackningsförsök.

Ingen stilleståndstid: Alla dApps, smarta kontrakt som körs ovanpå Ethereum blockchain vid en viss tidpunkt kan inte stängas av av en enda enhet eller nätverksdeltagare.

Med fördelarna ur vägen, låt oss nu titta på några av nackdelarna med denna plattform.

Sårbart: Som tidigare nämnts är Ethereum en Turing-komplett plattform som en följd av vilken den är mottaglig för vissa nischers smarta kontraktsrelaterade sårbarheter som kan utnyttjas av människor med tillräcklig kunskap om sådana frågor. I detta avseende orsakades även den ökända DAO-attacken som har beskrivits i detalj tidigare på grund av ett förfall i Ethereums smart kontraktssäkerhet.

Långsiktig stabilitet / skalbarhet: Ett annat problem som har blivit mer relevant med åren är Ethereums skalbarhetspotential. Till exempel har många experter kommenterat att utvecklare kommer att behöva kompromissa med vissa aspekter av projektet som säkerhet och decentralisering i ett försök att skala upp plattformen. Och medan vissa Ethereum-relaterade skalbarhetslösningar för närvarande utvecklas av olika utvecklingslag över hela världen, är problem relaterade till låg kapacitet och höga gaskostnader fortfarande väldigt tunga som någonsin.

Hur fungerar Ethereum-transaktioner?

Ethereums design är ganska enkel, så att plattformen för att underlätta monetära transaktioner använder en kontobaserad modell (till skillnad från UTXO modell som används av Bitcoin). Ur ett tekniskt perspektiv kan vi se att Ethereums globala tillstånd delas upp i ett antal 20-byte-adresser där varje tx anses vara en tillståndsövergång.

Varje Ethereum-adress innehåller följande fyra fält:

 • Nonce
 • Eterbalans
 • Kontraktskod
 • Lagring

Dessutom finns det två typer av konton som är associerade med Ethereum – externt ägda konton och kontraktskonton. Som namnet antyder drivs externt ägda konton av användare som har sina privata nycklar. De innehåller ingen kod och kan användas för att skapa och underteckna transaktioner. På samma sätt är kontrakonton i princip smarta kontrakt som styrs genom användning av koder och andra integritetsverktyg.

Andra kärnkoncept som är värt att utforska

(i) Ethereum Mining: Precis som hur andra digitala valutor (som Bitcoin) upphandlas, använder Ethereum mining också vissa grundläggande procedurer som är vanliga med många av dess digitala samtida. Det finns dock några skillnader som måste påpekas. Till exempel, jämfört med Bitcoin-gruvlagring, lagrar ETH-blockkedjan inte bara en kopia av sin ursprungliga transaktionslista utan också data relaterade till nätverkets senaste driftstatus.

En annan viktig skillnad som är värt att påpeka här är Ethereums användning av Patricia Trees snarare än den konventionellt använda Merkle Tree-infrastrukturen (som används för blockchain-statlig reglering). För de av våra läsare som kanske inte är medvetna om vad Patricia Trees är, är de i huvudsak ett mer effektivt sätt att lagra och justera tillståndet för varje block inom ett visst kryptoekosystem.

Ytterligare data relaterade till ETH-gruvdrift som är värt att komma ihåg:

 • 12 sekunders blocktid
 • Ethash Mining Algorithm (Använder DAG)
 • Blockera belöning på 3 ETH

(ii) PoW Consensus Protocol: Som nämnts tidigare använder Ethereum en ändrad version av Nakamoto Consensus Proof-of-Work (PoW) -modellen. Detta protokoll är extremt säkert att använda och består av flera decentraliserade noder som är spridda över hela världen. Dessutom använder gruvaktiviteter som utförs inom gränserna för denna modell en kallad algoritm Ethash (DAG). Med detta sagt kan många av våra läsare vara medvetna om det faktum att denna installation snart kommer att ändras när den kommande Casper-uppgraderingen sätts i drift. Som ett resultat av uppdateringen kommer Ethereum-plattformen att gå från en PoW-installation till en Proof-of-Stake-konsensusmodell.

(iii) Smarta kontrakt & Dapps: En av Ethereums mest tilltalande aspekter är det faktum att det ger sina användare möjligheten att utveckla och distribuera nya decentraliserade applikationer på ett mycket strömlinjeformat, problemfritt sätt. Inte bara det, men det tillåter också devs att skapa sina egna ERC-20-tokens genom användning av ovannämnda EVM.

När det gäller hur smarta kontrakt utvecklas utformas de främst genom att använda ett programmeringsspråk som kallas ‘Solidity’. Det nämns dock att olika utvecklare som arbetar nära Ethereum-projektet nu vill utnyttja ett Beta-programmeringsspråk som kallas Vyper (för att förenkla många av de komplexiteter som för närvarande är involverade i skapandet av smarta kontrakt).

(iv) Skalbarhet: Genom användning av nya tekniker som bearbetning utanför kedjan, skärning, söker olika individer över hela världen att mildra många av de skalbarhetsfrågor som för närvarande är associerade med Ethereum. Om dessa problem hanteras framgångsrikt kommer utvecklare att kunna skapa nya vägar för att tjäna pengar på sina skapelser – och därmed öppna upp ett helt nytt paradigm för apputveckling för människor över hela världen.

Ethereums pristidslinje: ETH-tokenhistoria som är värt att notera

ethereum-price-chart-history

CoinMarketCap: Historisk bild av priset på Ethereum uppmätt i ETH / USD-växelkursvärde

2013 – Fröna sås

Under det första halvåret introducerar en ung rysk-kanadensisk högskolestudent vid namn Vitalik Buterin konceptet Ethereum för några få utvalda individer som han tror kommer att kunna förstå immensen i hans vision. Några månader senare presenterar han det globala tekniska samfundet med en detaljerad vitbok som innehåller den grundläggande förutsättningen för flera nischkoncept (DAO: er, smarta kontrakt) som nu är en del av det gemensamma kryptovalutan över hela världen.

I slutet av 2013 inleder Buterin diskussioner med ett antal framstående utvecklare (som Anthony Di Iorio, Charles Hoskinson) angående skapandet av en fullt fungerande blockchain-plattform som hjälper till att leva upp hans vision.

2014 (januari) – Ethereum debuterar formellt

Under första kvartalet 2014 presenterades konceptet bakom Ethereum formellt för världen vid den nordamerikanska Bitcoin-konferensen som hölls i Miami. Det är här Vitalik berättar för kryptoentusiaster att han kommer att gå samman med Dr. Gavin Wood och Jeffrey Wilcke för att hjälpa honom med sina utvecklingsrelaterade aktiviteter.

2014 (april) – Specifikation av EVM släppt

Några dagar in i april fortsätter Vitalik och publicerar en mängd specifikationer relaterade till Ethereum Virtual Machine (EVM). Inte bara det, men han ger också världen den första funktionella implementeringskoden för EVM på sju olika programmeringsspråk.

2014 (juli) – Ether token-försäljning går live

Under juli månad vittnar världen om lanseringen av den första ETH-tokenförsäljningen – där totalt 60.102.216 Ether laddas ut till allmänheten. I slutet av försäljningen (som avslutades i augusti) lyckades Ethereum Foundation att samla in hela 14 miljoner dollar.

2014 (september) – ETH-värdet fortsätter att stiga

I början av Q4 (2014) börjar värdet på ETH att växa ganska snabbt, vilket skapar en enorm våg av investerarintresse över hela världen. Inte bara det att projektets förförsäljningsinvesterare i september har fått totalt 60 miljoner tokens (som en del av det förutbestämda distributionsschemat.)

2014 (november) – Etheruems dev-community samlas på DEVCON-0

Som en del av DEVCON-0-konferensen samlas ett antal Ethereum-entusiaster / utvecklare från hela världen i Berlin. Vid mötet diskuterar de ett brett spektrum av ämnen relaterade till projektet samt presenterar sina idéer om hur man kan göra plattformen mer pålitlig, säker och skalbar.

2015 (mars – april) – Utvecklingen fortsätter som förväntat

Efter en relativt händelsefull start på året, under aprilmånaden, är världen förtrogen med DEVgrant-programmet som erbjuder utvecklare från hela världen medel för flera Ethereum-relaterade projekt.

2015 (juli-augusti) – Lanseringen av Frontier tillkännagavs

Under den sista veckan i juli implementeras en av Ethereums kärnuppdateringar (kallad Frontier), vilket gör det till en av projektets första viktiga milstolpar som ska uppfyllas. Utvecklingen bidrar också till att öka intresset för projektet från den globala kryptosamhället.

Dessutom är det runt denna tid som DEVCON-1 är värd i London som ett femdagarsevenemang. Evenemanget är ganska påkostat jämfört med dess tidigare iteration och presenterar presentationer från mer än 400 oberoende utvecklare. Inte bara det, konferensen deltar också av representanter för olika stora företagsföretag, inklusive UBS, IBM och Microsoft. På grund av framgången med DEVCON-1 börjar ordet blockchain bli en del av mainstream tech lingo över hela världen (särskilt inom kryptokretsar).

2016 (mars) – En annan stor uppdatering går live

Under första halvan av mars beslutar Ethereums core dev-team att fortsätta och implementera sin senaste protokolluppdatering (kallad Homestead) till plattformens inhemska blockchain-ekosystem.

2016 (maj) – Vanlig medieuppmärksamhet fortsätter att strömma in

Under mitten av 2016 börjar ett antal media ta hänsyn till Ethereums framtida monetära potential, särskilt eftersom DAO kan samla in en hel del på 150 miljoner dollar via sitt månatliga publikförsäljningshändelse.

2016 (juni-juli) – Det ökända DAO-hacket äger rum

I juni månad utnyttjar en grupp hackare ett kryphål som är associerat med Ether DAO och därmed tar sig fram med mer än 50 miljoner dollar i ETH nästan över natten. Denna händelse, senare av linjen, fungerar också som kärnkatalysatorn för att Ethereum-ekosystemet går hårt i två olika kedjor – nämligen ETC och ETH. Om det inte räckte, resulterade det här avsnittet också i att många nyckelaktörer associerade med Ethereum Classic distanserade sig från projektet.

2017 (februari) – Antagandet fortsätter att öka; Priserna når en rekordhög nivå

Under februari månad tillkännages lanseringen av Enterprise Ethereum Alliance (EEA). Kärnmedlemmarna i EES inkluderar flera stora namn som Microsoft, Accenture, Ernst & Ung.

2017 (maj) – Mainstream-giganter fortsätter att gå med i EES

Inom bara fyra månader efter lanseringen fortsätter EEA att ta in fler uppmärksammade medlemmar. Inte bara det, till och med priset på Ether fortsätter att stiga, med värdet av den främsta digitala tillgången som stänger månaden över 200 dollar-märket.

2017 (juli-september) – ICO-eran startar

Många människor argumenterar fortfarande för att Ethereum var en av de främsta katalysatorerna för tjurkörningen som ägde rum 2017. Detta framhävs bäst av det faktum att valutan i början av 2017 handlades till en liten prispunkt på cirka 8,23 dollar medan , i slutet av året hade en enda ETH-token blivit värt $ 742. Ett annat fenomen som tog världen med storm under senare hälften av 2017 var uppkomsten av Initial Coin Offerings (aka ICO) – en insamlingsväg som gjorde det möjligt för startups att samla in pengar till sina projekt utan att behöva förlita sig på etablerade finansinstitut som banker.

Men som vi alla vet nu var kvaliteten på många av dessa ICO-projekt minst sagt skuggig – så mycket att marknaden så småningom fångades i en bubbla som resulterade i att många förlorade sina hårt förtjänade pengar.

2017 (december) – Ethereum passerar 740 dollar

I slutet av 2017 verkar Ethereums ekonomiska uppgång nästan ostoppbar – med den främsta kryptokoinen som bevittnar vinster på mer än 70% under bara 20 dagar.

2018 (januari) – All-time-high (ATH) -värde uppnått

Under den tredje veckan i januari skalar Ethereum upp till sin ATH på 1 432 dollar – en bedrift som den digitala valutan inte har kunnat replikera sedan dess. Men strax efter denna fas börjar ETH uppleva massiv volatilitet och börjar sjunka i värde ganska snabbt.

2018 (mars) – Värdehöjningen fortsätter

Inom bara ett par månader efter att ha nått sin finansiella topp, skalar Ethereum ner till ett relativt lågt värde på cirka 400 dollar. Och medan värdet på topp-10 altcoin återigen skulle stiga något under nästa månad eller så, skulle valutan aldrig ens komma nära att korsa $ 300-marken.

2018 (april-maj) – Token cap ökar

Trots att Ethereums värde sjönk ganska kraftigt mellan Q2-Q4 fortsätter projektet att öka i popularitet över hela världen. Inte bara det, under april, Buterin tar med ett Ethereum Improvement Proposal (EIP) för att öka valutans totala tillgångstak till regionen 120 miljoner.

2018 (nov-dec) – Nya nedgångar upplevt

I slutet av december skalar Ethereum ner till under 100 dollar, något som inte har hänt den främsta digitala tillgången på över ett och ett halvt år. Vid denna tidpunkt förutspår många analytiker att Ether inom de närmaste åren kommer att hamna i det ensiffriga intervallet.

2019 (februari) – Nätverksuppgradering

Under första hälften av februari 2019 genomgår ETH-ekosystemet “Metropolis Part 2: Constantinople” hård gaffel. Inte bara det, plattformen vittnar också om en annan nätverksuppgradering (St. Petersburg) som sker vid blocknummer 7,280,000 den 28 februari 2019.

2019 (juni) – Förbättrade tokenstandarder

Vid mitten av 2019, förutom ERC-20-tokens, slutför Ethereum-projektet också stöd för flera andra tokenstandarder inklusive ERC-721 och ERC-11

2019 (juli-augusti) – Token supply cap mod

Under den första veckan i juli ligger Ether totalt på 106,7 miljoner. I detta avseende förväntas det att när och när Casper FFG och CBC går i drift kommer valutans nuvarande inflation att sjunka till cirka 0,5% – 2%. Sist men inte minst nämner det att det för närvarande inte finns något hårt tak på det totala utbudet av ETH. Så är inte fallet med Bitcoin, som har en hård cap på 21 miljoner mynt.

Så vad ligger framför Ethereum (ETH)? Byst eller bom

ethereum-pris-prognos-förutsägelser

När allt är sagt och gjort är det mycket mer komplicerat att uppskatta framtida värde för en digital tillgång som Ethereum när man försöker bedöma priset på ett rent utgifts- / värdemynt, som Bitcoin. Detta beror på att Ethereums verkliga värde ligger i dess övergripande tekniska potential och inte i att tillgången är en extraordinär SOV.

Som tidigare nämnts tjänar Ether som den perfekta basen för många mindre kända mynt liksom andra orealiserade decentraliserade applikationer – främst på grund av dess smarta kontraktsfunktioner. I detta avseende inkluderar några av ETHs viktigaste försäljningsställen:

 • Den främsta digitala tillgången kan användas för dagliga utgifter och utvecklingsändamål.
 • Ether använder ett ramverk som är mycket mer skalbart och enhetligt i sina långsiktiga utsikter.
 • Många av de grundläggande som ETH uppvisar verkar vara starkare jämfört med andra främsta tillgångar som Bitcoin, XRP etc..

Var noga med att kolla in Bitcoin Price Predictions-listan för att se hur de jämför med alla ETH / USD Ethereum-prisförutsägelser ovan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map