Topp 5 webbplatser för massfinansiering av kapital – Yttrande

Crowdfunding har funnits sedan 2008 med lanseringen av indiegogo, följt av Kickstarter som lanserades 2009.

De tidiga crowdfunding-webbplatserna erbjöd användarna gratis förmåner och varor i utbyte mot att finansiera sina affärssatser. De flesta av dessa nystartade företag sprang ut efter några månader men några av dessa var mycket framgångsrika. En av de mest anmärkningsvärda framgångshistorierna är virtual reality-headsetet Oculus vilket samlade över 2,4 miljoner dollar på Kickstarter i en kampanj som också fångade uppmärksamheten hos Mark Zuckerberg. Kort därefter Oculus förvärvades av Facebook för 3 miljarder dollar. Detta var ett monumentalt förvärv för en start-up med en fantastisk vision och noll vinst.

Tyvärr, medan Facebook-förvärvet av Oculus förändrade livet för Oculus-teamet, fick de tidiga stödjarna av projektet på Kickstarter inget, eftersom inget eget kapital erbjöds för deras första stöd av detta projekt.

År 2012 gick JOBS Act som öppnade dörrarna för crowdfunding-webbplatser som erbjuder tidiga investerare eget kapital. Nu har investerare från hela världen möjlighet att stödja nystartade företag som är för små för att få tillgång till traditionell riskkapitalfinansiering.

Dessa massfinansieringswebbplatser för eget kapital tjänar ett viktigt syfte eftersom de är direkt ansvariga för att vårda entreprenörer samtidigt som de erbjuder investeringsmöjligheter till investerare som inte är baserade i Silicon Valley.

Nedan följer enligt min mening de fem största webbplatserna för crowdfunding av kapital. Som ansvarsfriskrivning är jag aktieägare i tre av nedanstående företag (WeFunder, Microventures, StartEngine).

# 1 – SeedInvest

SeedInvest differentierar sig genom att bara fokusera på att ha handplockade nystartade företag i kommande branscher. Om du vill investera i teknikens framtid är detta ett av dina bästa alternativ. De branscher som ofta presenteras inkluderar:

  • Augmented Reality
  • 3d-utskrivning
  • Artificiell intelligens
  • Robotik
  • Space Technologies

De har hjälpt över 150 företag att skaffa kapital, och teamet är fantastiskt att filtrera bort de flesta företag som ansöker, för att erbjuda investerare en samlad lista över företag i världsklass att investera i.

# 2 – Microventures

Denna webbplats skiljer sig från resten av listan eftersom de erbjuder två olika fokus och de riktar sig bara till ackrediterade investerare.

Huvudfokus ligger på Late Stage-företag. Några av de sena företag som har presenterats inkluderar:

  • SpaceX
  • LYft
  • Pinterest
  • Ärligt företag
  • Robin Hood

Detta erbjuder den enklaste möjliga vägen att investera i fenomenala sena företag som ofta bara är några år från börsintroduktion. Lägsta investeringen ligger ofta i intervallet $ 5000 till $ 50000, med minimum beroende på räntenivån och företaget.

De erbjuder också investeringsmöjligheter i Early Stage-företag med minimiinvesteringar i intervallet $ 3000 till $ 5000. Dessa företag är ofta inom Fintech, robotik, 3D-utskrift etc. Kvaliteten på dessa Early-Stage-företag är hög och handplockas också.


# 3 – WeFunder

De var ansvariga för att hjälpa till att skriva JOBS Act, och är ett av de äldsta företagen i crowdfunding-rummet. Det har funnits några enorma framgångshistorier på den här webbplatsen.

I april 2013 samlade Zenefits upp till en värdering på 9 miljoner dollar, och bara två år senare i maj 2015 samlade de ytterligare 500 miljoner dollar och värderades till 4,5 miljarder dollar. Det betyder att om du hade investerat $ 10000 skulle du ha fått en cool avkastning på $ 500.000 under en tvåårsperiod.

WeFunder kom ut ur Y Combinator acceleratorprogram, som är det mest kända och framgångsrika acceleratorprogrammet i världen. Några framgångshistorier härifrån inkluderar AirBNB, DropBox, Stripe, myntbas osv.

Anledningen till att detta är viktigt är att Y Combinator-företag stöder varandra i ett gigantiskt ekosystem. Många av nystartade företag på WeFunder är Y Combinator-kandidater (som Zenefits).

# 4 – Finansierbar

En av de äldsta plattformarna på denna lista, Fundable, lanserades den 22 maj 2012. Sedan dess har de erbjudit tillgång till en anmärkningsvärd lista över företag i alla branscher som du kan tänka dig. Jag har sett allt från solenergifält till revolutionerande 3D-tryckta proteser.

Fundable är en crowdfunding-webbplats som erbjuder ett omfattande antal företag att välja mellan.

# 5 – Startmotor

Över 90 miljoner har tagits upp av 265+ företag. De samlade till och med nyligen framgångsrikt en $ 10 miljoner STO för sig själva.

Även om detta är en bra plattform är de inte så selektiva som resten av massgruppsfinansieringswebbplatserna på den här listan, så du måste vara mer försiktig och utföra extrem noggrannhet i vem du investerar i. Med detta sagt finns det några pärlor att hittas. Hackernoon slutfördes nyligen en höjning på $ 1,07 miljoner. Jag tycker att de har för många noterade företag, vilket gör det svårt att läsa listan.

Sammanfattning:

Det här är de fem största crowdfunding-webbplatserna som jag tror erbjuder investerare den bästa tillgången till investeringsmöjligheter. Du bör alltid utföra korrekt due diligence och förstå att investeringar i Early Stage är höga och att du är mer benägna än att förlora tillgången till hela ditt kapital. Du kan också förvänta dig att det tar 7 till 10 år att tjäna avkastning på någon av dessa investeringar.

Varning:

Securities.io är inte licensierat av eller registrerat hos U.S. Securities and Exchange Commission, FINRA eller någon annan regulator för finansiella tjänster. Specifikt är Securities.io inte en FINRA-registrerad mäklarehandlare och erbjuder inte eller säljer värdepapper eller deltar i någon annan mäklarehandlare. Ingenting på denna webbplats utgör ett erbjudande, distribution, uppmaning eller marknadsföring av någon säkerhet.

Dessutom är Securities.io inte ett börs, alternativt handelssystem, spärragent eller överföringsagent. Securities.io tillhandahåller inte juridisk, redovisnings-, skatte- eller regleringsrådgivning eller förvarar kontanter, virtuell valuta, säkerhetstoken eller annan digital tillgång för eller för någon tredje parts räkning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map