Nick Bhargava, medgrundare av GROUNDFLOOR – intervju-serien

Bottenvåningen är en amerikansk marknadsplats för fastighetslån. Det var det första fastighetsfinansieringsföretaget för fastigheter som uppnådde SEC-kvalifikation genom att använda Regel A + sedan förordningen trädde i kraft genom JOBS Act. GROUNDFLOOR byggdes medvetet för att tjäna självstyrda investerare istället för institutionella

Du är både regissör och grundare av GROUNDFLOOR. Vad var inspirationen bakom lanseringen av denna crowdfunding-plattform?

Min grundare, Brian Dally, hade många års erfarenhet av att göra telekomtjänster mer tillgängliga för vardagliga individer. Under tiden hade jag mycket erfarenhet inom värdepappers- och tillsynsbranschen. Vi ville kombinera våra respektive styrkor på ett sätt som öppnade investeringsmöjligheter med hög avkastning för alla, inte bara 1 procent. Vi började så småningom med enfamiljshus eftersom de flesta känner till den här typen av tillgångar från att vara husägare själva.

När idén uppfattades hade vi ingen aning om det skulle finnas en marknad för den. Vi måste först hitta ett tillgängligt regelverk som gör det möjligt för dem att testa affärsidén. Vi upptäckte Invest Georgia Exemption (IGE), som skapades 2011 för att hjälpa småföretag att få tillgång till kapital. Eftersom det var en intrastat erbjudande regel, var det endast tillgängligt för Georgia företag, så vi båda plockade upp och flyttade till Atlanta för att starta GROUNDFLOOR. På grund av IGE kunde vi finansiera två miljoner dollar i lån i Georgien, vilket tydligt visar efterfrågan på GROUNDFLOORs plattform.

Med tiden har GROUNDFLOOR vuxit avsevärt och är nu öppet för investerare i alla 50 stater.

Kan du förklara hur GROUNDFLOOR förbinder investerare med fastighetsutvecklare?

Vi fokuserar på att erbjuda investerare med hög avkastning till investerare med hög avkastning. En fastighetslåntagare, någon som utvecklar fastigheter för försörjningen, säkerställer ett lån genom GROUNDFLOOR snarare än en traditionell bank eller en långivare för att finansiera ett bostadsfastighetsprojekt. Den låntagaren lämnar in en låneansökan, och vi veterinären individen och projektet för att avgöra om vi ska få ett lån. Vårt garanti bygger på tidigare erfarenheter, mängden hud i spelet och många andra faktorer. Om det godkänns tilldelas lånet en lånegrad A till G och en motsvarande ränta där grad A-lån är minst riskabla, med lägsta avkastning och G-lån är mest riskabla, med högsta avkastning.

Vi har lämnat in en erbjudande med Securities Exchange Commission (SEC) genom vilken vi säljer värdepapper. Intäkterna från dessa värdepapper används för att finansiera de lån vi kommer från. Dessa värdepappers resultat och motsvarande avkastning är knutna till det underliggande lånet. Investerare kan välja vilka värdepapper och därmed vilka underliggande lån de vill investera i.

Investerare kan välja att investera upp till $ 10-steg för att finansiera lånet. När ett lån är fullfinansierat drar låntagaren pengar enligt ett dragningsplan och slutför projektet för nybyggnation, renovering eller rehabilitering. Fastigheten listas sedan vanligtvis för försäljning. När projektet säljer eller refinansieras, vilket vanligtvis är 6-12 månader från det att investeraren investerade, återbetalas lånet. Investerarens huvudinvestering, plus all upplupen ränta, deponeras på investerarens GROUNDFLOOR Investor Account. Kassans saldo i en persons GROUNDFLOOR-investerarkonto kan tas ut eller återinvesteras i andra projekt.

Finns det några typer av begränsningar eller kvalitetskontroller för att säkerställa att fastighetsutvecklare kan återbetala lånen?

När låntagaren lämnar in låneansökan arbetar vårt försäkringsavtal nära för att veterinärera projekten och låntagaren. Vi tar också hänsyn till den lokala fastighetsmarknaden. Vi lånar inte ut på marknader som vi inte gillar. När ett lån har sitt ursprung håller vi regelbunden kontakt med låntagaren för att säkerställa att projektet håller tidsfrister och vi delar regelbundna uppdateringar med investerare. Ritningar ges inte om låntagaren inte gör tillräckliga framsteg eller har avvikit från planen. Om vi ​​tror att det kan uppstå förseningar eller om låntagaren bryter mot villkoren i avtalet kan vi besluta att gå in och proaktivt sätta lånet i förfall, vilket kan leda till ett starkare resultat för investeraren eftersom vi passerar dröjsmålsränta. De flesta GROUNDFLOOR-lån är första panträtt, så lånet backas upp av en fysisk tillgång, vilket är marken och strukturen.


Vilka är några av de typer av avkastning som investerare kan förvänta sig?

Under de senaste sex åren har deltagare i GROUNDFLOOR fastighetslån tjänat årliga avkastningar i genomsnitt 10 till 12 procent under en 6 till 12 månaders tidsram.

Finns alla investeringar för närvarande i USA? Finns det en preferens för vissa städer eller stater? Om ja, kan du beskriva dessa.

Medan vem som helst i landet kan investera i GROUNDFLOOR med endast $ 10, fokuserar företaget sin utlåning i 30 stater.

Du var en tidig förespråkare för JOBS Act, var du nöjd med hur JOBS Act skrevs? Var det något som borde ha utelämnats?

Jag är generellt nöjd med hur handlingen blev. De olika bestämmelserna är utformade för att hjälpa företag av olika storlek och var och en ger värde för företag i olika situationer. Jag tror inte att någon särskild bestämmelse borde ha utelämnats.

 

Vad vill du se förändras i en framtida version av JOBS Act?

Vi har sett Reg. A används tungt av fastighetsemissioner. Jag tror att det finns värde utöver detta användningsfall, särskilt för medelstora privata företag som vill få tillgång till det offentliga marknadskapitalet. Taket för regel A kommer snart att ändras till $ 75 miljoner, vilket kommer att vara mer tilltalande för företag av den storleken. Jag tror att vi kunde se några nya erbjudanden i det rummet.

Finns det något annat som du vill dela om GROUNDFLOOR?

Det finns inget annat företag som erbjuder vad GROUNDFLOOR gör för enskilda investerare och låntagare. Vi har skapat en ny kategori och erbjuder helt nya produkter.

Varför har ingen kopierat oss? En anledning beror på att regelbunden innovation. Att tillhandahålla investeringar som är direkt kopplade till denna typ av högkvalitativ, högavkastningskredit är inte något som har gjorts för detaljinvesteraren. GROUNDFLOOR var det allra första företaget som kvalificerades av Securities & Exchange Commission för att erbjuda denna typ av investering via Reg A för både icke-ackrediterade och ackrediterade investerare, och på grund av den enorma mängden infrastruktur vi har på plats kan vi fortsätta att upprepa vår produkt där andra inte kan.

Jag gillade verkligen att lära mig mer om ditt företag, läsare och / eller investerare som vill lära sig mer kan besöka Bottenvåningen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map