Genobank ger integritet till DNA-testning med Blockchain

Anslutning

Vi lever i en tid av anslutning. Teknik har gjort det möjligt för oss att stanna i ständig kontakt med världen i realtid. Denna anslutning har dock överskridit kommunikationen och förändrat hur vi ser vår anslutning till andra.

Ett företag, med namnet Genobank, ger sina kunder möjligheten att upptäcka deras ursprung och kontakt med andra. Detta görs genom undersökning av DNA.

Det som skiljer Genobank från konkurrenterna är deras inställning till dataägande / integritet.

DNA

Deoxiribonukleinsyra (DNA) avser molekylerna som innehas av alla människor, som innehåller deras unika genetiska kodning. Genom att undersöka den här koden kan vi lära oss om en individs anor, predispositioner för mentala och fysiska sjukdomar och mer.

DNA blev först populärt och en hushållsbeteckning när det började användas som ett identifieringsmedel – särskilt i brottsplatser.

Detaljerna

I ett försök att fortsätta utveckla sina produkter / tjänster och ta fram sin plats i branschen är Genobank för närvarande värd för ett crowdfunding-kampanj genom aktieinvesteringsplattform, Republiken.

Denna händelse, som har sett Genobank ta in cirka 175% av sitt lägsta mål, i skrivande stund, är planerad att förbli live till 14 mars 2020.

Investerare som deltar i evenemanget kommer att kompenseras med ett ”Crowd Simple Agreement for Future Equity (Crowd SAFE)”. Detta är en form av avtal som skapats av Republiken, bättre strukturerad för användning i crowdfunding-kampanjer än en traditionell SAFE.

I huvudsak förvärvar de som innehar en SAFE inte omedelbart eget kapital i företaget. Överföring av eget kapital sker endast när vissa förinställda parametrar är uppfyllda med avseende på framtida framsteg / utveckling.

Integritet

Vår förståelse av insikterna, som undersökningen av vårt DNA kan erbjuda oss, har lett till en boom i företag som Ancestry Health, 23andMe och mer. Data som genereras från tjänster som dessa representerar den viktigaste och mest intima informationen av alla – den representerar dig.

Tyvärr har vi sett gång på gång, de senaste åren, att data missbrukas, stulits och i allmänhet missbrukas. Naturligtvis har detta resulterat i stora rörelser som förespråkar bättre integritetspraxis kring datagenerering och användning.

Empowerment över dina egna data är drivkraften bakom Genobank. Företaget noterar att de specifikt använder blockchain-teknik för att anonymisera användningen av sin plattform – vilket gör det möjligt för kunder att upptäcka mer om sig själva, samtidigt som de behåller makten över sina mest intima data..

Företaget säger,

”Vi använder blockchain till sin fulla potential genom att registrera dina DNA-data som en unik digital tillgång, även känd som en icke-svampbar-token (NFT). Detta ger dig exklusivt ägande över det. ”

För bättre eller sämre

Även om brist på integritet med rätta kan skrämma många, finns det tillfällen där tillgång till DNA-databaser har visat sig vara värdefullt.

Ett perfekt exempel på detta inträffade 2018, då en av USA: s mest ökända seriemördare identifierades och fångades. Känd som ”Golden State Killer”, Joseph DeAngelo identifierades när en släkting till honom använde en DNA-tjänst.  Dessa data kunde sedan undersökas med DNA som hittades vid hans brottsplatser – vilket gav myndigheterna tillräckligt med information för att dra slutsatsen vem deras mördare var.

Medan denna speciella instans fick ett positivt resultat, väcker det frågor kring tillgången till sådan information. Om individer som aldrig ens har använt en sådan tjänst nu kan identifieras och spåras, är någon av oss verkligen säkra?

Även om du kanske inte kan kontrollera andras handlingar kan du styra dina egna data. Genobank spelar för detta och säger,

”Eftersom det bara finns en privat DNA-plånbok per användare kommer tredje parter aldrig att ha tillgång till dina DNA-uppgifter utan ditt uttryckliga samtycke (digital signatur). Endast du kan bevilja / återkalla åtkomst och ändra / ta bort biodata & uppgifter. DU har kontroll! ”

Bankomat

Medan Genobank har olika planer för användningen av medel som samlas in genom deras crowdfunding-kampanj, är en av deras mer intressanta planer lanseringen av bankomater med DNA-kit.

Dessa kiosker skulle leverera exakt vad deras namn antyder – ett kit som gör det möjligt att analysera sitt DNA. Målet är att tillhandahålla dessa tjänster till alla, eftersom ingen personlig information krävs.

Genobank indikerar att dessa bankomater representerar en av deras två beräknade intäktsströmmar. Den andra kommer att vara en ”white-label” -version av deras kit, som säljs till vårdcentraler, sjukhus etc..

Genobank

Genobank grundades 2014 och har sitt huvudkontor i Palo Alto, Kalifornien. Företaget är specialiserat på att utveckla lösningar som gör det möjligt att analysera DNA på ett integritetscentrerat sätt.

VD Daniel Uribe övervakar för närvarande företagets verksamhet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map