Celsius Network samlar 20 miljoner dollar på Crowdfunding-plattformen BnkToTheFuture

Två av de mer populära trenderna som har fångat investerarnas uppmärksamhet 2020 är Decentralized Finance (DeFi) och crowdfunding av aktier. Kraften bakom populariteten för var och en verkar inte sakta ner, vilket framgår av de senaste nyheterna om Celsius Network som slutförde en kapitalanskaffning på mer än 20,2 miljoner USD.

Denna speciella höjning är av intresse, eftersom det involverar företag som kategoriseras som verksamma inom DeFi (Celsius Network), och crowdfunding av aktier (BnkToTheFuture).

Detaljer om höjningen

I denna finansieringsrunda sålde Celsius Network 12,41% eget kapital. I gengäld har kapitalanskaffningen lockat deltagande från över 1000 investerare, vilket bidrog med över 20,2 miljoner USD.

Denna höjning är en klar framgång, eftersom de totala medlen som genereras uppgår till cirka 120% av företagets mål. Även om det finns många faktorer som ledde till framgången med denna höjning spelade plattformens nuvarande popularitet utan tvekan en stor roll. Celsius Network indikerar att de nu har tillhandahållit över 6,2 miljarder dollar i lån, förutom att de har kontrollerat mer än 630 miljoner dollar i tillgångar – vilket visar en tydlig efterfrågan på dess tjänster.

Oberoende tänkande

Av de pengar som samlas in av Celsius Network kommer ungefär 50% från en enda investerare – Tether. Denna investering från Tether väckte ursprungligen oro från användare av plattformen, eftersom man fruktade att Celsius Network nu skulle bli föremål för extern påverkan. En av de differentierande faktorerna mellan Celsius Network och dess konkurrenter är målet att dela 80% av sin vinst bland kundkretsen. Med stora investerare som potentiellt håller fast vid företagets beslut kan vinstdistributionsmål som detta eventuellt avbrytas. Rädslan för denna möjlighet har fått Celsius Network VD, Alex Mashinsky, att kommentera frågan tidigare.

“… vi har åtagit oss att ge insättare 80% och jag är fortfarande den största aktieägaren i Celsius men nu har det mycket mer pengar att växa snabbare och bygga bättre produkter.”

Nu när kapitalhöjningen har kommit till en slutsats, var denna rädsla tydligt överdriven, eftersom de inte gjorde något för att sakta investerare från att flockas till möjligheten.

DeFi-konkurrenter

Medan titeln DeFi kan användas som en paraplyterm för att beskriva valfritt antal blockchainbaserade finansiella applikationer, är ett av de mest populära exemplen kryptolåneplattformar.

Ser vi bortom Celsius Network, fungerar följande företag för närvarande som nära rivaler och erbjuder liknande / konkurrerande tjänster.

Med kryptosamhället befolkat av ett stort antal långsiktiga innehavare är det inte konstigt att tjänster som erbjuds av dessa företag är mycket efterfrågade. För en investerare som inte avser att handla sina tillgångar på kort sikt är det ett enkelt sätt att tjäna passiva inkomster.

Crowdfunding för eget kapital


DeFi är en het sektor just nu, men hur är det med de företag som möjliggör dessa kapitalanskaffningar?

I det här fallet vände Celsius Network sig till den populära plattformen BnkToTheFuture. Plattformar som detta ger investerare tillgång till möjligheter som tidigare endast var tillgängliga för rika riskkapitalister.

Precis som Celsius Network är BnkToTheFuture inte ensam inom sitt respektive område. Olika konkurrenter har kastat hattar i ringen, eftersom de ser ut att skapa rykte som ledare inom crowdfunding. Följande är några exempel på sådana företag.

  • Smartlands
  • WeFunder
  • SeedInvest
  • Startmotor

Denna popularitet lyfte nyligen fram eftersom StartEngine uppmärksammades av en högprofilerad affärsman Kevin O’Leary, aka Mr. Wonderful. Vid den tiden berörde O’Leary potentialen för crowdfunding, anger,

”Med koronaviruspandemin som orsakar ekonomisk osäkerhet har nystartade företag och småföretag otroligt svårt att få tillgång till kapital, så du kommer att se en väsentlig ökning av intresset för crowdfunding-företag som StartEngine som löser det problemet … Vi ska se tillbaka på den här perioden som början på ökningen av crowdfunding av aktier, och jag tror att det är en bransch som StartEngine kommer att vinna. ”

Celsius-nätverket

Celsius Network grundades 2017 och har verksamhet i London, England. Framför allt strävar teamet på Celsius Network att utveckla moderna finansiella lösningar genom användning av teknik som blockchain. Företaget är mest känt för sin plundring med kryptolån och räntebärande kryptokonton.

VD Alex Mashinsky övervakar för närvarande företagets verksamhet.

Celsius Network företagsvideoCelsius Network företagsvideo

Titta på den här videon på YouTube

I andra nyheter

För de som är intresserade av att lära sig mer om vad crowdfunding är och hur det kan förändra vårt sätt att investera, se till att läsa vårt djupdyk i praktiken HÄR.

Om idén om crowdfunding av kapital har väckt ditt intresse efter att ha lärt sig dess ins-and-outs, kommer följande artikel HÄR att belysa några av ledarna i branschen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map