Vad är CFD: er (kontrakt för skillnader)?

Vad är CFD: er?

Handel med CFD är ett av de mest populära valen för att investera i ett brett spektrum av marknader runt om i världen. Handlare av alla erfarenhets- och kunskapsnivåer är involverade, och nästan alla toppvalutamäklare ger bred tillgång till CFD-handel i en mängd tillgångar. Men vad exakt är CFD: er?

För det första står CFD för Contract for Difference. Ledtråden finns i namnet här. CFD: er är avtal mellan näringsidkaren och deras mäklare om att betala skillnaden mellan tillgångens slut- och slutkurs.

Grunderna i CFD

CFD: er ger dig i huvudsak stor flexibilitet som näringsidkare som du annars inte har haft tillgång till. Detta är särskilt viktigt i den moderna tidsåldern för rabattmäklare och onlinehandel. Plattformar som eToro underlätta handeln med CFD: er med stor effektivitet, bekvämlighet och låga kostnader. Detta öppnar upp ett antal nya vägar för dig som näringsidkare.

  • Möjligheten att snabbt komma åt globala marknader i ett stort antal tillgångar
  • Handel med allt från valutapar i valutor till CFD: er av ädelmetaller
  • Tillgång till skuldsatt handel på tillgångar
  • Låga handelskostnader och hög flexibilitet

CFD: er har sin bas i terminshandel som en annan typ av derivat som erbjuds och blir alltmer välreglerade. CFD-handel genom en toppmäklare online kan du förvänta dig reglering på plats från några av de främsta organen som CySEC, ASIC, FCA och andra som håller dig helt skyddad.

Skillnader mellan handel med CFD: er och verkliga tillgångar

En av de viktigaste punkterna du bör veta om handel med CFD är att när du gör det, gör du ett avtal med mäklaren för att betala skillnaden i pris mellan att öppna och stänga positionen, men du köper faktiskt inte den underliggande tillgången. Det finns ett antal fördelar och vissa begränsningar när det gäller denna typ av handel. Det är upp till dig att avgöra om detta är det bästa valet som passar dina handelsbehov.

Få utdelning: Detta är något du vill kontrollera noggrant med din valda CFD-mäklare. Naturligtvis, om du handlar traditionellt och äger den underliggande tillgången kommer du att få en utdelning när de planeras från företaget. Vid CFD-handel kanske vissa mäklare inte betalar ut utdelning. Många som eToro kommer fortfarande att kreditera utdelningen till ditt konto, men det är något du behöver kontrollera individuellt.

Handel med hävstång: Att handla CFD med majoriteten av online-mäklare gör att du kan handla med hävstång. Mängden av denna hävstång beror på tillsynsorganet som övervakar din mäklareverksamhet, men är begränsad till 30: 1 på stora valutapar med exempelvis CySEC. Sådan hävstångsåtkomst gör att du kan öppna större positioner med mindre kapital. Detta kan öka dina potentiella vinster, men det finns naturligtvis en ökad risk om marknaden rör sig mot dig.

Avgifter och flexibilitet: Området för avgifter och handelskostnader är ett område där du verkligen kan dra nytta av handel med CFD. Hos traditionella handelsmäklare debiteras du vanligtvis relativt höga transaktionsavgifter eller andra förvaltningsavgifter baserat på din portfölj. När det gäller handel med CFD: er med större mäklare som eToro finns det inga sådana avgifter. Faktum är att du bara betalar spridningen med de flesta CFD-mäklare online, och detta hålls mycket konkurrenskraftigt.

När det gäller flexibilitet kan detta vara särskilt användbart om du vill “gå kort” på en tillgång. Det vill säga att tjäna pengar när priset sjunker. Genom traditionellt ägande är detta begränsat till handel med optioner och vissa ETF: er. CFD: er gör detta mycket mer möjligt. Du kan till och med öppna korta positioner från början. Avancerade och användarvänliga handelsplattformar kan också hjälpa dig att ställa in stoppförluster för att hantera din risk i vissa affärer.

Saker att göra innan handel med CFD: er

Naturligtvis finns det alltid en inneboende risk när du handlar med någon form av instrument. Detsamma gäller CFD. Det finns dock några steg du kan ta för att göra dig framgångsrik innan du börjar handla.

Välj en betrodd mäklare: Precis som vid valutahandel eller någon annan typ av handel är ditt val av mäklare den första nyckeln. Här vill du välja ett välkänt namn. Mäklare gillar eToro är kända över hela världen och med goda skäl. De erbjuder en säker och välreglerad handelsmiljö samt andra saker som hjälper dig.

Handelsplattformar för forskning: Många mäklare erbjuder mer än en handelsplattform som du kan välja när du handlar med CFD. Dessa kan vara de välkända MT4-, MT5- eller cTrader-plattformarna, eller mäklarna äger egna handelsplattformar. Spotlighten riktas mot dig att undersöka här och välja den som du tycker passar dig bäst. Här är några viktiga punkter att tänka på när du gör detta:

  • Tänk på hur många handlare som redan använder en plattform.
  • Hur många tillgångar kan du handla via denna plattform och mäklare. Är dina favoritmarknader tillgängliga?
  • Hur användarvänlig är handelsplattformen och vilket stöd som finns tillgängligt?

Bygg lite kunskap: Du behöver inte vara expert på allt CFD-handel, men det hjälper verkligen om du kan bygga lite kunskap innan du börjar. Detta inkluderar nyckeltermer, grunderna eller handeln och användning av din handelsplattform. Återigen kan mycket av detta åstadkommas genom en toppmäklare, eftersom många erbjuder omfattande utbildningssektioner för att hålla dig på rätt spår i olika stadier. Det är en annan sak att se upp för.

Att öppna ett demo-konto är också ett utmärkt sätt att kryssa i alla rutorna ovan. Dessa erbjuds av nästan alla CFD-handelsmäklare och kan helt replikera upplevelsen av livehandel men utan någon risk. Genom dessa konton handlar du med virtuell valuta, ibland under obegränsad tid. Sammantaget är de ett utmärkt sätt att bygga den kunskap och expertis du behöver för att börja handla med CFD.

När du är redo att handla, besök vår sida för bästa CFD-mäklare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map